Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Amerika-Kanada

Naziv programa: Amerika-Kanada

Datum polaska: 23.06

Datum povratka: 01.07

Broj dana: 9 dana / 7 noćenja

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: 11.020 kn

SJEVERNA AMERIKA I KANADA

ISTOČNI AMERIČKI TROKUT I KANADA

Putovanje zrakoplovom New York i Kanada
POLASCI U 2017: 23.06.-01.07., 21.07.-29.07.
POPUST ZA RANU PRIJAVU: 460 kn po osobi za prijave do 60 dana prije polaska

Doživite američku unutrašnjost od New Yorka do slapova Niagare, modernu arhitekturu Toronta te razgledajte poznati Washington.

1. DAN: ZAGREB – AMSTERDAM – NEW YORK let, noćenje
LET U NEW YORK

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u 06.25 sati. Polet zrakoplova kompanije KLM za Amsterdam u 08.25 sati sa dolaskom u Amsterdam u 10.30 sati. Nastavak leta za New York je predviđen u 13.40 sati. Dolazak u New York u 15.30 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku, prijevoz do hotela i smještaj. Kraći odmor i šetnja centrom grada do Rockefellerovog centra i znamenitog Times Squara. Po želji, odlazak do Top of the Rock Empire State Buildinga s kojeg se pruža prekrasan pogled na osvjetljene gradske nebodere i avenije grada „koji nikada ne spava“. Povratak u hotel i noćenje.

2. DAN: NEW YORK noćenje
MEĐU NEBODERIMA
Pozivamo vas na fakultativni izlet – poludnevni, panoramski razgled Manhattana. Očekuje nas vožnja među šarenim gradskim četvrtima u kojima se osjeća multikulturalnost koja gradu daje jedinstvenu sliku. Vidjeti ćemo Palaču UN-a, Centralni park, Lincolnovu dvoranu, crkvu Sv. John Divine, prestižno Sveučilište Columbia, Harlem, art-deco postaju Grand Central, veličanstvenu Katedralu Sv. Patricka, Nacionalnu knjižnicu, živahno događanje u Rockeffelerovom centru, Radio City... Vožnja pokraj Kineske četvrti, u umjetnički Soho, Tribeco i Greenwich Village, gdje ćemo završiti s razgledom lokacije ,,Ground Zero'', Brooklynskog mosta i Battery parka, od kuda se pruža lijepi pogled na Kip slobode. U poslijepodnevnim satima predlažemo izlet brodom na otoke Ellis i Liberty, od kuda se može razgledati Kip Slobode. Povratak u hotel i noćenje.

3. DAN: NEW YORK noćenje
RASKOŠNA UMJETNOST

Predlažemo obilazak mnogobrojnih muzeja kao što su Metropolitanski muzej umjetnosti, Guggenheim muzej, muzej moderne umjetnosti MoMA te prirodoslovni muzej s odličnom zbirkom dinosaurusa. Mogućnost odlaska do popularnog Central parka, zelene oaze u kojoj se među jezerima i šetnicama odvijaju brojni koncerti i predstave. Ne propustite kušati slavni Newyorški Cheese Cake. U večernjim satima predlažemo odlazak na Broadway predstavu.

4. DAN: NEW YORK – SLAPOVI NIAGARE noćenje
VOŽNJA PREMA SLAPOVIMA NIAGARE

U jutarnjim satima započinje autobusna vožnja kroz saveznu državu New York, preko gorja Catskill i područja zvanog »Finger Lakes« poznatog po proizvodnji rizling vina i prekrasnim krajolicima. Dolazak do slapova Niagare u kasnim poslijepodnevnim satima. Slapove Niagare čine brojni veliki slapovi rijeke Niagare koja dijeli SAD i Kanadu, a poznati su zbog svoje neopisive ljepote koja privlači milijune turista. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. DAN: SLAPOVI NIAGARE – TORONTO – SLAPOVI NIAGARE noćenje
NAJVEĆI GRAD KANADE I SLAPOVI NIAGARE

U jutarnjim satima slijedi obilazak Toronta, najvećeg grada Kanade.  Suprotno »starijim« gradovima Kanade, Toronto će vas iznenaditi modernom arhitekturom i staklenim neboderima. Razgledati ćemo grad uključujući i jedinstvenu Skydome, parlamentarne zgrade, gradsku vijećnicu i financijski dio. Povratak u poslijepodnevnim satima do slapova Niagare kako bismo uživali u pogledu na ovo svjetsko čudo. Mogućnost fakultativne vožnje brodom „Maid od the Mist“ pod slapove. U proljeće i jesen, broj ne vozi, pa je razgled slapova moguć samo iz parka. Povratak u hotel i noćenje.

6. DAN: SLAPOVI NIAGARE – PHILADELPHIA noćenje
UPOZNAJTE DRŽAVU AMIŠA

Vožnja preko Pennsylvanie u Philadelphiu. Usputno zaustavljanje u državi Amiša gdje žive njemački doseljenici uglavnom na način kao što su živjeli u 17. stoljeću.  Dolazak u Philadelphiu, grad u kojem je potpisana američka deklaracija o neovisnosti. Razgled kuće neovisnosti „Inidependence Hall“, gradske vijećnice i ostalih znamenitosti. U slučaju kasnog dolaska, razgled Philadelphie će biti izveden sljedeći dan. Noćenje.

7. DAN: PHILADELPHIA – WASHINGTON DC noćenje
GLAVNI GRAD SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA

Nastavak vožnje u ranim jutarnjim satima do Washingtona. Po dolasku, slijedi panoramski razgled gradskih zanimljivosti: Bijele kuće, Washington Monumenta, Capitola, Jefferson Memoriala, rijeke Potomac, Lincoln Memoriala, groblja Arlington. Smještaj u hotel i noćenje.

8. DAN: WASHINGTON DC – AMSTERDAM let
Slobodno vrijeme u američkom glavnom gradu. Predlažemo obilazak muzeja „Smithsonian Air and Space Museum“ u kojem se nalazi najveća zbirka zrakoplova i svemirskih letjelica. Transfer do zračne luke u poslijepodnevnim satima i prijava na let prema Amsterdamu koji je predviđen u 18.45 sati. Noćni let.

9. DAN: AMSTERDAM – ZAGREB
Predviđeni dolazak u zračnu luku Amsterdam je u 07.10 sati. Nastavak leta prema Zračnoj luci Pleso u 11.20 sati, s dolaskom u Zagreb u 13.15 sati.

CIJENA aranžmana po osobi:
min. 30 putnika: 11.020 kn
min. 20 putnika: 14.100 kn
min. 12 putnika: 14.940 kn

VIŠA CIJENA/DOPLATA za polazak 21.07.2017.: 3.470 kn.

Zrakoplovne pristojbe: 2.760 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.990 kn

FIRST MINUTE POPUST: 460 kn po osobi za rezervacije do 60 dana prije polaska.

CIJENA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na navedenim relacijama, smještaj u hotelima 2/3* u New Yorku i smještaj u hotelima 3/4* kod slapova Niagare, u Philadelphii i Washingtonu na osnovi noćenja, prijevoze prema programu, razglede prema programu, izlet u Toronto, lokalnog vodiča, turističkog pratitelja, trošak organizacije i jamčevinu.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe 2.760 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu 3.990 kn, napojnice za vodiče/vozače, vizu, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje.

OBAVEZNE DOPLATE:
napojnice za vodiče/vozače (plaćanje na licu mjesta), viza (individualno ishođenje prije putovanja).

DOPLATE PO ŽELJI NA LICU MJESTA:
dodatne ulaznice, poludnevni razgled New Yorka, vožnja podzemnom željeznicom, Empire State Building, izlet brodom na otok Ellis i Liberty, brodom ispod Niagarinih slapova, CN Tower, IMAX.

POPUSTI:
dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.

NAPOMENA:
po američkim standardima u većini američkih hotela u cijenu noćenja nije uključen doručak. Doručak je moguć u hotelskim restoranima uz doplatu.

VAŽNE NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.
Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena.
Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.
AM117BSK

Slapovi Niagare

Niz masivnih vodopada na rijeci Niagari na granici SAD-a i Kanade.

Jedni od najširih i najmoćnijih vodopada na svijetu. Doživite njihovu moć iz blizine te pođite na vožnju brodom ili se spustite u podnožje slapova. Osim što su slapovi jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija u svijetu, predstavljaju i važan izvor hidroenergije kojom se opskrbljuju mnogi gradovi.

Smithsonian Air and Space muzej

Muzej sa najvećom zbirkom zrakoplova i svemirskih letjelica.

Posjetite planetarij, dodirnite kamen s Mjeseca, uđite u unutrašnjost aviona i rakete, posjetite izložbe te naučite o razvoju astronomije i njezine tehnologije kroz povijest.

POŠALJITE UPIT