Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Egipat - tajne Nila - 8 dana zrakoplovom/brodom

Naziv programa: Egipat - tajne Nila - 8 dana zrakoplovom/brodom

Datum polaska: 07.04

Datum povratka: 14.04

Broj dana: 8

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: Zrakoplov

Cijena: 9.780 kn

Program putovanja

1. DAN/ ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20:15 sati. Dolazak u Istanbul u 23:20 sati.

2. DAN/ ISTANBUL – KAIRO (doručak, ručak)
Nastavak putovanja prema Kairu na liniji TK692 u 00:35 sati. Dolazak u Kairo predviđen je u 01:45 sati. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz do hotela 5*. Smještaj u hotel i noćenje. Doručak. Posjet egipatskom muzeju kako biste vidjeli blago drevnog Egipta u kojem se nalazi više od 200.000 eksponata. Prvi kat je posvećen kralju Tut Ankh Amunu, gdje ćete se diviti nevjerojatnim bogatstvima, uključujući sarkofag od čistog zlata i njegovu spektakularnu masku za smrt koja je posebno ukrašena. Obilazak citadele Salah El Din koja je jedna od glavnih atrakcija u Kairu i vjerojatno najpopularniji nefaraonski spomenik u egipatskoj prijestolnici, zatim slijedi posjet džamiji Mohamed Ali. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN/ KAIRO - MEMPHIS (doručak, večera)
Doručak. Odlazak do Gize kako biste posjetili veličanstvene piramide (Keopsova, Kefrenova i Mikerinosova) i slavnu sfingu. Među najmonumentalnijim ljudskim konstrukcijama, piramide u Gizi svjedoče o dvije najveće opsesije drevnih Egipćana; arhitekturi i zagrobnom životu. Piramide su još u starom vijeku smatrane jednim od sedam svjetskih čuda, a danas su velika turistička atrakcija. Poznata Sfinga, čuvar velikih piramida, 73 metara dugačka skulptura s tijelom lava i čovječjim licem. Izgrađena gotovo u cijelosti iz stijene, figura je duga 80 metara i promatra svijet s visine od 22 metra. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavljamo prema Sakkari, gradu mrtvih, gdje ćemo posjetiti stepensku piramidu Zosera. Večera u lokalnom restoranu. Transfer do željezničke stanice i vožnja noćnim vlakom prema Asuanu. Večera u vlaku.

4. DAN/ ASUAN – FAKULTATVAN IZLET: NUBIJSKO SELO (doručak, ručak, večera)
Doručak u vlaku. Po dolasku u Asuan, slijedi transfer do broda. Doručak. Jutarnji izlet na staru branu, najširu branu na svijetu. Gigantska asuanska brana izgrađena je između 1960. i 1971., a ondje ćete vidjeti jezero Nasser i drevne granitne kamenolome te poznati nedovršeni obelisk. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Nubijsko selo koje se nalazi u blizini Elafantinskog otoka. Imat ćete priliku vidjeti kako lokalno stanovništvo zarađuje za život. Nubijci su drevna plemena koja su naselila ovaj dio Asuana. Ti jednostavni ljudi su u potpunoj suprotnosti s arapskim zemljacima. Imat ćete priliku okusiti ukusan kruh koji peku u svojim kućanstvima i vidjeti domaće rukotvorine koje izrađuju, a posebno su zanimljive njihove kuće od keramike. Ostatak dana je slobodno za samostalno istraživanje grada ili za opuštanje na brodu. Noćenje.

5. DAN/ ASUAN - FAKULTATIVAN IZLET: ABU SIMBEL - KOM OMBO – EDFU (doručak, ručak, večera)
Doručak. Preporučujemo fakultativni odlazak do jednog od najpoznatijih arheoloških lokaliteta Abu Simbel, dva hrama Ramzesa II. koji su uvršteni na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Isklesan iz čvrste litice u 13. stoljeću prije Krista, veliki hram Abu Simbela i manji hram Hathora oduzet će vam dah. Povratak na brod i plovidba prema Kom Ombu. Po dolasku slijedi odlazak u razgled. Posjet impozantnom grčko-rimskom hramu koji gleda na Nil. Hram Kom Ombo posvećen je dvojici bogova, Horusu Starijem i Sobeku-Ra. Zapanjujući spomenik sastoji se od dva povezana hramova, s ulazom i mjestom za svako od božanstava. Hramski reljefi Kom Omba sadrže prikaze iz života bogova i faraona, tekstove kalendara i opise svetih tradicionalnih znanosti. Povratak na brod. Nastavak putovanja po rijeci Nil prema Edfu. Večera i noćenje.

6. DAN/ EDFU - LUKSOR (doručak, ručak, večera)
Doručak. Razgled hrama Edfu koji je posvećen bogu Horusu, najveći i najbolje očuvani ptolomejski hram u Egiptu, koji je ostao ukopan ispod pijeska i mulja, star gotovo dvije tisuće godina. Plovidba prema Esni, prelaz preko brane te daljnja plovidba prema Luksoru. Po dolasku u Luksor, obilazak hramova. Hram Karnak, smješten na sjevernoj periferiji Luksora, bio je glavno mjesto štovanja tebanske triade s bogom Amunom na čelu. Hram Amuna bio je ideološki i ekonomski najvažniji u cijelom Egiptu. Luksorski hram, smješten u središtu grada, bio je usko povezan s velikim hramom Amuna u Karnaku. Povratak na brod. Večera i noćenje.


7. DAN/ LUKSOR - HURGADA (doručak)
Doručak i odjava s broda. Odlazak u nastavak razgleda - zapadna obalu Nila s Memnonovim kolosima - velike statue faraona Amenhotepa III. koje su čuvale grobno područje, Dolinu kraljeva, vječno počivalište faraona urezano u vapnenačke stijene i hram božice Hatšepsut. Smatra se da je pusta Dolina kraljeva bila u blizini bogova i smatrana je idealnim grobljem. Ondje je otkriveno više od 60 grobova od kojih je vrlo malo otvoreno za javnost. Nastavak razgleda hrama zastrašujuće kraljice Hatšepsut. Nalazi se u podnožju strme litice visoke 100 metara u nizu terasa oslonjenih na stupove. Hram je pažljivo obnovljen i interijer je iznimno atraktivan. Vožnja prema Hurgadi. Po dolasku, prijava u hotel i smještaj. Kratko noćenje/ odmor.

8. DAN/ HURGADA – ISTANBUL - ZAGREB
Organizirani transfer do zračne luke u Hurgadi. Polijetanje zrakoplova na liniji TK703 u 03:50 sati. Dolazak u Istanbul u 07:45 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji TK1055 u 18:10 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:20 sati.


Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi
FIRST MINUTE 9.390 kn / Redovna cijena 9.780 kn
Zrakoplovne pristojbe (1.990 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

First Minute popust 
5% na osnovnu cijenu za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta.

Minimalan broj putnika: 15

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane RH potrebna je viza koja se ishodi pri ulasku u zemlju. Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.
Moguće izdavanje vize pri dolasku u AR Egipat samo ako je riječ o organiziranom turističkom putovanju. Kao dokaz potreban je vaučer turističke agencije. Viza se u svrhu turizma može ishoditi i putem sustava E-viza na 
visa2egypt.gov.eg . Pristojba turističke vize za jedan ulazak je 35 USD, a za višekratne ulaske 60 USD. Za sve detaljnije informacije molimo da kontaktirate Veleposlanstvo Egipta u Zagrebu. 

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Napomene:
- Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću i za djecu ispod 6 godina.
- Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
- Prijava na brod u Asuanu je poslije 13.00 sati, a odjava zadnji dan do 11 sati.
- Napojnice u Egiptu su uobičajene, te se očekuju i na neki način smatraju obveznima.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
- Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
- Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: 
www.mvep.hr 
- Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb – Istanbul - Kairo i Luksor - Istanbul - Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • noćna vožnja vlakom na relaciji Kairo – Asuan (spavaća kola za dvije osobe)
 • noćenja: 2 noćenja u hotelu 5* u Kairu, 1 noćenje u vlaku, 3 noćenja na brodu 5*, 1 noćenje u Luksoru u hotelu 5*
 • obroci prema programu
 • razgledi i ulaznice prema programu
 • lokalnog vodiča
 • voditelja putovanja
 • prijevoz autobusom
 • trošak organizacije i prodaje putovanja

Cijena ne uključuje

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.490 kn, 7.04. - 2.090 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • vizu za Egipat 230 kn + posredovanje 100 kn. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • dodatne obroke
 • prijenos prtljage
 • usluge koje nisu navedene u programu
 • napojnice lokalnim vodičima, vozaču, osoblju na brodu (preporuka otprilike 5o eur po osobi)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene


Fakultativni izleti (cijene po osobi):
- Nubijsko selo 290 kn
- Abu Simbel 950 kn
Minimalan broj prijavljenih putnika za fakultativne izlete: 15

AE0420SG

POŠALJITE UPIT