Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Gruzija i Armenija

Naziv programa: Gruzija i Armenija

Datum polaska: 23.09

Datum povratka: 30.09

Broj dana: 8 dana/7 noćenja

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: od 9.450 kn

GRUZIJA I ARMENIJA

Termini putovanja: 23.09.-30.09. i 07.10.-14.10.2017

Posjetite Gruziju koja oduševljava ljepotom prirode, razgledajte rodnu kuću Stalina, kušajte pravi lavaš - tradicionalni gruzijski kruh i saznajte gdje su prema legendi antički bogovi pribili Prometeja.

*mogućnost polaska iz zračne luke Zagreb na upit!

1.DAN: ZAGREB – MOSKVA – TBILISI let, noćenje
LET U PRIJESTOLNICU GRUZIJE

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. Polet za Moskvu je predviđen u 13.20 sati sa dolaskom u 17.10 sati (lokalna vremena). Nastavak leta za Tbilisi je predviđen u 22.10 sati, a dolazak u 02.00 sati. Po dolasku, organizirani transfer do hotela.

2. DAN:  TBILISI doručak, noćenje
JEDAN OD NAJLJEPŠIH GRADOVA KAVKAZA

Odlazak u razgled jednog od najljepših gradova Kavkaza. Razgledati ćemo crkvu Metekhi i stari dio grada gdje uske uličice nestaju u labirintu boja i vrveža. Nastavak do starih gradskih vila i uspon na vrh gradske tvrđave Narikala s koje se pruža lijep pogled na grad i okolicu. Obilazak sinagoge i katedrale Sioni, a zatim šetnja avenijom Rustaveli. Vrijeme za ručak. Poslijepodne slijedi odlazak do svete planine Mtatsminda s koje se pruža lijepi pogled na Tbilisi. U večernjim satima predlažemo večeru u tradicionalnom gruzijskom restoranu.

3. DAN:  TBILISI - ANANURI - KAZBEGI - TBILISI doručak, večera, noćenje
VOŽNJA VOJNOM CESTOM

Vožnja Vojnom cestom koju je sagradila ruska vlast, s usputnim stajanjima radi fotografiranja. Dolazak do utvrde Fort Ananuri smještene u središtu Kavkaza, uz samu rusku granicu. Mogućnost odlaska na pješački izlet u trajanju 2 sata do crkvice Gergeti – Sv. Trojice smještene u podnožju planine Kazbegi (5.000 m) gdje su, prema legendi, antički bogovi pribili Prometeja jer je vatru koju je ukrao od bogova poklonio čovječanstvu. Večera i povratak u Tbilisi. Noćenje.
 
4. DAN:  DAN MTSKHETA - GORI - UPLITSIHE - TBILISI doručak, večera, noćenje
STALJINOV RODNI GRAD I MUZEJ

Vožnja do bivše gruzijske prijestolnice Mtskheta čiji su spomenici uvršteni na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Razgledati ćemo katedralu Svetitskhaveli, samostanski kompleks Samtavro i crkvu Jvari. Nastavak vožnje u industrijski i sveučilišni grad Gori, svijetu poznat ponajviše po tome što je rodno mjesto Josifa Staljina. Razgled zanimljive gradske tržnice. Slobodno vrijeme za ručak. U povratku u Tbilisi, razgledati ćemo ostatke antičke prijestolnice Uplitsihe. Smještaj u hotel, večera i noćenje.5. DAN: TBILISI – ARMENIJA – HAGHPAT – SANAHIN – AMBERD FORTRESS – HOVHANAVANK –  EREVAN doručak, večera, noćenje
ARMENIJA – KOLIJEVKA KRŠĆANSTVA

Krenuti ćemo prema Armeniji. Nakon prelaska granice, dolazak u mjesto Alaverdi smješteno u kanjonu Debed, gdje ćemo razgledati značajni samostanski kompleks Haghpat koji je uvršten na UNESCO-v popis kulturne baštine.

Nastavak vožnje kroz mjesta Vanadzor i Spitak. Usputno zaustavljanje radi razgleda utvrde Amberd na planini Aragat i samostana Ivana Krstitelja u blizini rijeke Kasakh. Vožnja u Erevan, glavni grad Armenije. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

6. DAN: EREVAN – ECHMIATSIN – ZVARTNOTS – GARNI – GEGHARD doručak, večera, noćenje
DEGUSTACIJA ARMENSKOG KONJAKA

Razgled Erevana, šetnja gradskim trgom i nastavak do trga Republike, Matenadaranske knjižnice i gradske tržnice. Posjet muzeju žrtava genocida i razgled spomenika Majke Armenije u parku. Odlazak do tvornice konjaka i degustacija. Slijedi vožnja do mjesta Vagharshapat i obilazak crkve Hripsime, katedrale uvrštene na popis UNESCO-ve kulturne baštine te muzeja armenske crkve. Prije povratka u Erevan, razgledati ćemo znameniti Zvartnots hram i zaustaviti kod Garni hrama te Geghardavank samostana. Večera i noćenje.7. DAN: EREVAN – JEZERO SEVAN – TBILISI doručak, večera, noćenje
MUZEJSKA ULICA U DILIJANU

Nakon ranog doručka, vožnja do samostana Sevanavank s kojeg se pruža prekrasan pogled na okolicu. Na putu prema Tbilisiju, zaustavljanje u mjestu Dilijan i šetnja muzejskom ulicom. Prelazak granice i nastavak vožnje u Tbilisi. Smještaj u hotel i večera.8. DAN: TBILISI  – MOSKVA – ZAGREB
Oproštaj od gruzijske prijestolnice i vožnja do zračne luke. Prijava na let u 07.00 sati prema Moskvi. Po dolasku u 08.35 sati, slijedi nastavak leta prema Zagreb u 10.20 sati, gdje je dolazak predviđen u 12.25 sati. Završetak putovanja.

CIJENA aranžmana po osobi:
min. 30 putnika: 9.450 kn
min. 20 putnika: 10.220 kn
min. 15 putnika: 11.220 kn

Zrakoplovne pristojbe: 1.020 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.990 kn

CIJENA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 3/4* na osnovi obroka prema programu, razglede prema programu, prijevoze prema programu, lokalnog vodiča, Palminog pratitelja, trošak organizacije i jamčevinu.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe 1.020 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu 1.990 kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače 40 EUR, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke.

OBAVEZNE DOPLATE:
napojnice za vodiče/vozače 40 EUR (plaćanje na licu mjesta).

DOPLATE PO ŽELJI NA LICU MJESTA:
dodatne ulaznice.

POPUSTI:
dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.

VAŽNE NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.  Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena. Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.
AM0117NV

POŠALJITE UPIT