Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Japan

Naziv programa: Japan

Datum polaska: 19.10

Datum povratka: 29.10

Broj dana: 11 dana

Mjesto polaska: Zagreb/Ljubljana

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: od 18.090 kn

JAPAN - zemlja šoguna i samuraja

Termini putovanja: 19.10.-29.10. i 16.11.-26.11.2017.

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA – ISTANBUL – TOKYO let
Polazak s Autobusnog kolodvora Zagreb i prijevoz (po želji uz doplatu) do zračne luke Ljubljane. Prijava na let u 20.05 sati u Istanbul, gdje je dolazak predviđen u 23.20 sati. Po dolasku, slijedi nastavak leta u 01.40 sati u Tokyo s dolaskom u 19.10 sati (lokalna vremena).

2. DAN: TOKYO doručak, noćenje
GDJE MODERNO SUSREĆE TRADICIJU

Po dolasku u Tokyo i nakon obavljenih graničnih formalnosti, slijedi vožnja do hotela i smještaj. Tokyo je treći po veličini grad u svijetu. Krase ga moderne zgrade uključujući i druga najviša zgrada u svijetu - Sky Tree visoka 634 m te stari hramovi što ga čini mjestom gdje moderno susreće tradiciju.

3. DAN: TOKYO večera, noćenje
ŠINTOIZAM I BUDIZAM

Nakon doručka ćemo krenuti u razgledavanje japanske prijestolnice. Obilazak četvrti Ginza, elegantne i luksuzne četvrti s brojnim skupocjenim trgovinama, u čijoj se blizini nalazi jedna od najviših zgrada, slavni Tokyo Tower. Odlazak do vidikovca Tower-a s kojeg se pruža prekrasan pogled na velegrad, a zatim obilazak značajne riblje tržnice Tsuki. Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne slijedi razgled trga Carske palače u kojoj živi carska obitelj koja se u javnosti pokazuje samo dva puta godišnje. Nastavak do hrama Meiji posvećenog precima vladara Meiji i njegove supruge te obilazak budističkog hrama Asakusa Kannon i upoznavanje s japanskim vjerama, šintoizmom i budizmom.  Povratak u hotel i noćenje.

4. DAN: TOKYO – NIKKO – KYOTO doručak, noćenje
U KRALJEVSTVU ŠOGUNA

Nakon doručka će uslijediti vožnja na sjever, kroz japansku periferiju u mjesto Nikko, drevni japanski budistički centar i nacionalni park. Ovo je mjesto u davnim vremenima bilo jedno od najvažnijih šogunata. Danas je pod UNESCO-vom zaštitom, a krase ga mnogi hramovi. Posjetiti ćemo Toshogu hram u kojem se nalazi grobnica velikog šoguna Tokugawa, koji je nekoć vladao gotovo cijelim Japanom. Slobodno vrijeme za ručak. Zaustavljanje na jezeru Chuzenji i kod obližnjih slapova Kegon. Povratak u Tokyo i noćenje.

5. DAN: TOKYO – PLANINA FUJI – JEZERO ASHI – PLANINA KOMAGATAKE – HAKONE – KYOTO doručak, večera
SVETA PLANINA

Vožnja do planine Fuji, jedan od najljepših simbola Japana i japanska sveta planina. Vožnja do visine od 2.305 metara s koje se pruža prekrasan pogled na okolicu. Nastaviti ćemo prema jezeru Ashi i zaploviti ovih prekrasnim jezerom u zagrljaju japanskih Alpi, a zatim se žičarom odvesti do planine Komagatake i uživati u pogledu na prekrasan krajolik. Slijedi vožnja u Hakone, grad brojnih lječilišta. Prijevoz u Kyoto, smještaj u hotelu i noćenje.

6. DAN: KYOTO doručak, noćenje
U KRALJEVSKOM GRADU GEJŠI

Nakon doručka ćemo razgledati jedan od najljepših japanskih gradova. Posjetiti ćemo budistički hram Kiyomizu, Heian Jingu svetište s jednim od najvećih ulaznih vrata u Japanu, dvorac Nijo i najposjećenije mjesto u Japanu - budistički hram Kinkaku. Kyoto je poznat i kao grad gejši. Na drugoj strani rijeke Kamogawe, u Gionu su stoljećima usavršavali glazbu, ples, egzotičnu kuhinju i brinuli o gospodi. Prolaziti ćemo pored drvenih kuća u kojima se gejše educiraju i mimo čajana u kojima su se samuraji nekoć družili.

7. DAN: KYOTO – NARA – KYOTO doručak, noćenje
PARK JELENA I BRONČANI BUDA

Nakon doručka slijedi vožnja do gradića Nara, u kojem se nalaze povijesne znamenitosti koje su na popisu UNESCO-ve kulturne baštine. Posjetiti ćemo hram Todaj-ji, najvažniju atrakciju ovog mjesta u kojem je smještena ogromna brončana statua Bude. Šetnjom kroz park, moći ćete vidjeti brojne jelene koji u njemu žive. Slobodno poslijepodne za posjet lokalnoj tržnici ili za razgledavanje, kupovinu i ručak. Povratak u Kyoto. U večernjim satima, uz doplatu, mogućnost odlaska na nastup gejši u četvrt Gion (izvedba uključuje ceremoniju točenja čaja, ples, izradu ikebane i lutkarsku predstavu). Povratak u hotel i noćenje.

8. DAN: KYOTO – HIROŠIMA doručak, večera, noćenje
SPOMEN PARK

Vožnja brzim vlakom do Hirošime, nesretnog mjesta u kojem su Amerikanci bacili prvu atomsku bombu i tako oduzeli živote brojnih ljudi. Posjetiti ćemo muzej i obližnji spomen park posvećen svim žrtvama. Odlazak s trajektom do otočića Miyajima na kojem se nalazi svetište Itsukushima ili “plutajuća vrata“ te  razgled znamenitosti. Smještaj u tradicionalnom Ryokanu. Večera i noćenje.

9. DAN: HIROŠIMA – HIMEJI – OSAKA, doručak, noćenje
DVORAC BIJELE ČAPLJE

Vožnja u Osaku, treći japanski grad po veličini i jedan od jačih gospodarskih središta. Usputno zaustavljanje kod jednog od najljepših japanskih dvoraca "Dvorac bijele čaplje" u kojem su se snimali brojni filmovi kao što je „Posljednji samuraj“ s Tomom Cruiesom. Nastavak puta prema Osaki, modernom gradu u kojem se može pojesti izvrsna hrana. Odlazak na Umeda neboder, jednu od najviših i najatraktivnijih svjetskih građevina s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Smještaj u hotel i noćenje.

10. DAN: OSAKA – KOBE – OSAKA – ISTANBUL doručak, let
MUZEJ JAPANSKOG PIĆA SAKE

Vožnja vlakom do obližnjeg mjesta Kobe, u kojem ćemo posjetiti Hakutsuru, muzej tradicionalnog japanskog pića Sake. Odlazak do kineske četvrti i spomen parka Merike. Povratak u Osaku, vožnja do zračne luke i let prema Istanbulu (21.30 – 04.35 sati).

11. DAN: ISTANBUL - LJUBLJANA/ZAGREB
Po dolasku u zračnu luku Istanbul, slijedi nastavak leta u 06.55 sati prema zračnoj luci Ljubljane gdje je dolazak predviđen u 08.15 sati. Po dolasku, mogućnost organiziranog transfera do Zagreba.

CIJENA aranžmana po osobi:
min. 20 osoba: 18.090 kn
min. 15 osoba: 19.930 kn

Zrakoplovne pristojbe: 3.090 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu:  3.810 kn

CIJENA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 3/4* na osnovi noćenja s doručkom te uključenom večerom u tradicionalnom Ryokanu, razglede prema programu, prijevoze prema programu, ulaznice prema programu, lokalnog vodiča, turističkog pratitelja, trošak organizacije i jamčevinu.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe 3.090 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu 3.810 kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače 40 EUR, viza, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke.

OBAVEZNE DOPLATE:
napojnice za vodiče/vozače 40 EUR (plaćanje na licu mjesta).

DOPLATE PO ŽELJI NA LICU MJESTA:
dodatne ulaznice.

DOPLATE PO ŽELJI PRILIKOM REZERVACIJE:
paket večera 1.850 kn, predstava gejši 370 kn.

POPUSTI:
dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.

VAŽNE NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.  Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena. Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.
AM117NV

POŠALJITE UPIT