Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Južna Indija

Naziv programa: Južna Indija

Datum polaska: 25.11

Datum povratka: 04.12

Broj dana: 10 dana

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: od 9.110 kn

JUŽNA INDIJA

Termini putovanja: 25.11.-04.12.2017. i 29.12.2017.-07.01.2018.

1. DAN: ZAGREB – FRANKFURT – MADRAS let, noćenje
LET U SUNČANI MADRAS

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb i prijava na let u 07.40 sati iz Zagreba prema Frankfurtu gdje je dolazak predviđen u 09.15 sati. Slijedi nastavak leta u 10.50 sati prema sunčanom jugu Indije, u grad Madras gdje je dolazak predviđen u 23.50 sati (lokalna vremena). Chennai (Madras) je glavni grad indijske države Tamil Nadu smještene na Coromandel obali u Bengalskom zaljevu. Nakon obavljenih formalnosti, slijedi prijevoz do hotela. Smještaj i noćenje.

2. DAN: CHENNAI doručak, večera, noćenje
FASCINANTNA PRIOBALNA CESTA INDIJSKE POVIJESTI

Odlazak u razgled Madrasa, grada veličanstvenih hramova i skulptura iz razdoblja vladarske dinastije Chola. Obilazak nacionalne galerije i muzeja, tvrđave St. George, katedrale St. Thome i jedne od najdužih gradskih plaža u svijetu, Marina Beach. Uz obalu se nalaze brojni kamene skulpture koje predstavljaju indijske, povijesne ličnosti kao što je Mahatma Gandi.

3. DAN: CHENNAI – KANCHIPURAM – MAHABALIPURAM doručak, večera, noćenje
RAZGLED GRADA TISUĆU HRAMOVA

Nakon doručka ćemo otići u Kanchipuram, jedan od sedam svetih gradova Indije i najstarijih gradova južne Indije. Smješten je na obali rijeke Palar i nazivaju ga „gradom tisuću hramova“. Obilazak tri najljepša hrama: Kailasanatha, Ekambareshwara i Vaikuntaperumal. Nakon razgleda, slijedi vožnja u lučki grad Pallavan kod Mamallapurama, čiji se brojni povijesni spomenici danas nalaze na popisu UNESCO-a. Razgled grada i smještaj u hotel.

4. DAN: MAHABALIPURAM – PONDICHERRY doručak, večera, noćenje
FRANCUSKI GRAD NA JUGU INDIJE

Nakon doručka slijedi vožnja u Pondicherry koji je u prošlosti bio francusko naselje. U gradu je još uvijek vidljiva višegodišnja povezanost sa francuskom vlašću, a najviše u arhitekturi i kulturi. Smještaj u hotel. Poslijepodne slijedi razgled botaničkih vrtova, crkve Sv. Srca Isusova, Promenade, vladinog parka, hrama Manakul Vinayagar, knjižnice Roman Rolland, Sri Aurobindo Ashrama i francuskog Instituta. Večera i noćenje.

5. DAN: PONDICHERRY – TANJORE doručak, večera, noćenje
POLJA RIŽE

Nastavak putovanja u Tanjore, nekoć glavni grad dinastije Chola. Ovaj gradić u zagrljaju rižinih polja (»Tamil Nadu«) važno je središte indijske umjetnosti i arhitekture. Veličanstveni hramovi pod UNESCO-vom zaštitom nijemo pričaju o sjaju dinastije Chola. Razgled hrama Nataraj u Chindambaramu i hramova u Kumbakonamu. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

6. DAN: TANJORE – MADURAI doručak, večera, noćenje
LUKSUZNI HRAMOVI

Nakon doručka, odlazak u razgledavanje grada: hram Brihadeeswara – palača – Sangeetha Mahal – Saraswati Mahal – knjižnica – muzej Raja – »Schwartz« crkva. Nastavak putovanja u  Madurai, kroz romarsko središte. Poslijepodne ćemo obići palaču Tirumalai Nayak – nekoć kraljevsku rezidenciju,  Mariamman Tank i hram Koodal Alaga. Odlazak do hrama Meenakshi u večernjim satima u kojem ćemo prisustvovati večernjem obredu molitve.

7. DAN: MADURAI – PERIYAR (THEKKADAY) doručak, večera, noćenje
U KRALJEVSTVU DIVLJIH SLONOVA I AYURVEDA

Nastavak putovanja južnom Indijom do prijestolnice začina Thekkady koja se nalazi na granici država Tamil Nadu i Kerala. Thekkady je ujedno i nacionalni park te jedinstveno utočište divljih životinja ogromnih razmjera (777 km2) s umjetnim jezerom koje se napaja vodom iz rijeke Periyar. Uvijek zelene šume i travnate površine savane stanište je slonova, tigrova, majmuna i ostalih životinja. Najveća atrakcija su svakako krda divljih slonova koje se često može vidjeti tijekom igre na obali jezera. Smještaj u hotel, večera i noćenje. U večernjim satima predlažemo da opuštanje uz ayurveda masažu.

8. DAN: PERIYAR – COCHIN doručak, večera, noćenje
EUROPSKA KOLONIJA NA JUGU INDIJE

Vožnja kroz bujne nasade kave i čajevca u Cochin, jedan od važnijih lučkih gradova ove države, kojeg su u prošlosti osvojili Portugalci, pa je tako Cochin bio prva europska indijska kolonija. Razgled grada, portugalske crkve, židovske sinagoge i palače Mattancherr. U večernjim satima ćemo uživati u predstavi plesne drame Kathakali.

9. DAN: COCHIN – MUMBAI let
NAMASTE INDIJA

Uživanje u posljednjim susretima s mještanima na slikovitim tržnicama. Transfer do zračne luke i let u Mumbai.

10. DAN: MUMBAI – MUNCHEN – ZAGREB
Prijava na let u 00.50 sati iz Mumbai-a prema Munchenu, gdje je dolazak predviđen u 05.50 sati. Slijedi nastavak leta iz Munchena u 08.55 sati prema Zagrebu, s dolaskom u 10.05 sati. Završetak putovanja.

CIJENA aranžmana po osobi:
min. 20 putnika: 9.110 kn
min. 15 putnika: 11.110 kn

Zrakoplovne pristojbe: 3.170 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu:  3.160 kn

CIJENA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na navedenim relacijama, smještaj u hotelima 4* na osnovi noćenja s doručkom, ostale obroke prema programu, prijevoze prema programu, razglede prema programu, lokalnog vodiča, turističkog pratitelja, trošak organizacije i jamčevinu.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe 3.170 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu 3.160 kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače 40 EUR, viza 470 kn, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke.

OBAVEZNE DOPLATE:
napojnice za vodiče/vozače 40 EUR (plaćanje na licu mjesta), viza 470 kn (plaćanje prilikom rezervacije).

DOPLATE PO ŽELJI NA LICU MJESTA:
dodatne ulaznice.

POPUSTI:
dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.

VAŽNE NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.  Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena. Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.
AM117NV

POŠALJITE UPIT