Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

KUBA - 9 dana zrakoplovom

Naziv programa: KUBA - 9 dana zrakoplovom

Datum polaska: 16.01

Datum povratka: 24.01

Broj dana: 9

Mjesto polaska: Zagreb

Cijena: 10.990 kn

 Putovanje Kuba 9 dana avionom 16.01.-24.01.2020.
GARANTIRANI POLAZAK

1. DAN 16.01.2020. ZAGREB – PARIZ – HAVANA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija s pratiteljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 09:00h na liniji AF 5075 (Air France). Dolazak u Pariz predviđen je u 11:05h. Nastavak putovanja prema Havani u 16:10h na liniji AF 820 (Air France). Dolazak u Havanu predviđen je u 18:35h. Prijevoz do hotela 4* u Havani. Smještaj u hotelu. Noćenje.

2. DAN 17.01.2020. HAVANA
Doručak. Odlazak na vođeni razgled grada Havane. Razgled modernog dijela grada koji uključuje Sveučilište u Havani, groblje, Trg Revolucije, hotel National u kojem su često bili smješteni umjetnici, glumci, sportaši i književnici poput Frank Sinatre, Ave Gardner, Johna Wayna, Marlona Branda i dr., poznato šetalište Malecό“. Zaustavljanje u kolonijalnom dijelu grada i obilazak svih važnih znamenitosti: sjedište vlade El Capitolio, narodno kazalište, Nacionalni muzej El Prado , bivša predsjednička palača, Parque central. Tura se nastavlja pješice kroz povijesni i kolonijalni dio stare Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Posjeta HAVANA CLUB RUM muzeju, Plaza de la Cathedral, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Ambos Mundos hotelu u kojem je 7 godina 30-tih godina prošlog stoljeća živio književnik Ernest Hemingway. Odlazak na ručak (UKLJUČEN U CIJENU). Nakon ručka slobodno vrijeme za shopping i odlazak na tržnicu. Povratak u hotel, noćenje.

3. DAN 18.01.2020. HAVANA – PINAR DEL RIO – VIŃALES
Nakon doručka u hotelu odlazak u Pinar del Rio, grad u zapadnom dijelu zemlje u kojem se nalaze najbolje plantaže duhana na svijetu. Odlazak u Benito's farmu cigara. Nastavak do Viñalesa. Zaustavljanje na vidikovcu Los Jamines uz prekrasan pogled na jedinstven pitoreskni krajolik doline. Nastavak vožnje autobusom do La Cueva del Indio od kuda kreće nezaboravna plovidba tradicionalnim brodićima rijekom uz planine. Ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Nakon ručka odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Povratak u Havanu. Noćenje.

4. DAN 19.01.2020. HAVANA – PLAYA GIRON – CIENFUEGOS – TRINIDAD
Doručak. Odlazak u Trinidad prolazeći Playa Giron – Muzej oružja. Odlazak prema Cienfuegosu jednoj od glavnih kubanskih luka. Cienfuegos zbog ljepote povijesnog centra zovu i „biserom juga“. Razgled parka Jose Marti koji se nalazi u središnjem trgu Plaza de Armas. Trg je okružen zgradama koje predstavljaju najljepše primjere gradske arhitekture 19. i 20. stoljeća. Tomas Terry kazalište, Palacio Ferrer i Palacio de Valle odn. Palača doline sagrađena u neogotičkom stilu. Ručak (UKLJUČEN U CIJENU). Nastavak putovanja u Trinidad. Koktel dobrodošlice i prijava u hotel u Trinidadu. Noćenje.

5. DAN 20.01.2020. TRINIDAD
Nakon doručka odlazak u razgled Trinidada, najočuvanijeg i najfotogeničnijeg kolonijalnog grada na Kubi, a do kraja 19 st. poznatom centru proizvodnje šećera. Odlazak u Museum koji prikazuje stil života i kolonijalnu arhitekturu te u La Canchanaru, staru kuću iz 18. st. gdje ćete degustirati jedinstveni trinidadski rum koktel napravljen sa sokom od šećerene trske. Ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Poslijepodne odlazak na plantaže šećera te odlazak do tornja Manaca Iznaga. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN 21.01.2020. TRINIDAD – SANTA CLARA – VARADERO
Nakon doručka odlazak iz Trinidada u Santa Claru. Ovaj grad povezan je s Che Guevarom koji je zaslužan za pobjedu u bitci za Santa Claru iz 1958., posljednju bitku Kubanske revolucije. Posjet njegovom mauzoleju te vlaku koji je napadnut u odlučujućim trenucima kubanske revolucije. Slijedi odlazak na ručak (UKLJUČEN U CIJENU). Nakon ručka slijedi odlazak prema poznatom ljetovalištu Varadero. Smještaj u sobe i noćenje na bazi all inclusive usluge.

7. DAN 22.01.2020. VARADERO
Doručak. Slobodan dan za uživanje u prekrasnoj pješčanoj plaži, kupanje, sunčanje i opuštanje. Noćenje.

8. DAN 23.01.2020. VARADERO – HAVANA – AMSTERDAM
Nakon doručka kratko slobodno vrijeme i pripremanje za povratak, odjava iz hotela te odlazak prema zračnoj luci u Havani. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Amsterdamu u 19:05h na liniji KL724.

9. DAN 24.01.2020. AMSTERDAM – ZAGREB
Predviđeno slijetanje u Amsterdam u 10:35h. U 12:45h nastavak leta prema Zagrebu na liniji KL1941. Povratak u Zagreb predviđen u 14:35h.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 
FIRST MNUTE 10.990 kn / Redovna cijena 11.590 kn
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe 3.290 kn

Minimalan broj putnika: 14

Moguća doplata za hotel više kategorizacije u Havani i Varaderu: na upit
Osoba na trećem ležaju: na upit

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza - turistička karta za Kubu. Potrebno je dostaviti: presliku putovnice (stranice s osobnim podacima) koja je valjana još najmanje 6 mjeseci od dana predviđenog ulaska u Kubu.

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Napomena:
Kategorizacija hotela na Kubi razlikuje se od europske, primjetna je razlika u standardu, običajima, smještaju, usluzi, prijevoznim sredstvima i sl. te je svakako potrebna prilagodba.
Organizator može promijeniti redoslijed razgleda u programu.
 

Cijena uključuje:

 •     prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb–Havana–Zagreb (Air France/KLM)
 •     transfer od zračne luke do hotela
 •     tri noćenja u Havani na osnovi noćenja s doručkom u hotelu 4*
 •     2 noćenja u Trinidadu na osnovi all inclusive u hotelu 4*
 •     2 noćenja u Varaderu na osnovi all inclusive u hotelu 4*
 •     1x ručak nakon razgleda Havane
 •     1x ručak na izletu u Vinales
 •     1x ručak u Cienfuegosu
 •     1x ručak na razgledu Trinidada
 •     1x ručak u Santa Clari
 •     sve razglede prema programu
 •     povratni transfer od zračne luke do hotela
 •     pratitelja putovanja
 •     lokalnog vodiča na Kubi na engleskom jeziku
 •     troškove organizacije

Cijena ne uključuje:

 •     zrakoplovne pristojbe u iznosu od 3.290 kn (obavezna doplata, podložne promjenama)
 •     doplata za jednokrevetnu sobu 1.890 kn, obavezno ako osoba puruje sama
 •     kubansku vizu od 450 kn (obavezna doplata, putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma polaska). Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 •     dodatne obroke
 •     fakultativne izlete
 •     usluge koje nisu navedene u programu
 •     napojnice
 •     putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti
   

OV1019VE

POŠALJITE UPIT