Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Kuba: Havana i Varadero

Naziv programa: Kuba: Havana i Varadero

Datum polaska: 28.05

Datum povratka: 05.06

Broj dana: 9 dana/7 noćenja

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: od 11.990 kn
KUBA: HAVANA I VARADERO
 
Kada je prvi put došao na Kubu 1492. g. Crhristopher Columbus napisao je da je to vjerojatno najljepši otok koje su ljudske oči ikada vidjele… Največi karipski otok početkom 20 st. otok postaje turistička metropola. To je otok prepun umjetnosti i glazbe koja izvire iz svakog kutka. Njen kolonijalni šarm, prekrasne plaže i gastronomija ostavit će vas bez daha!

Program putovanja:

1. DAN 28.5.2017. / ZAGREB – PARIZ – HAVANA
Sastanak putnika u zračnoj luci Pleso dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija s pratiteljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 9:00 sati na liniji AF 5075 (Air France). Dolazak u Pariz predviđen je u 11:05 sati. Nastavak putovanja prema Havani u 16:00 sati na liniji AF 946. Dolazak u Havanu predviđen je u 19:55 sati. Prijevoz do hotela 4* u Havani.  Smještaj u hotelu.  Noćenje.

2. DAN 29.5.2017. / HAVANA
Doručak. Odlazak na vođeni razgled grada Havane. Razgled modernog djela grada koji uključuje Sveučilište u Havani, groblje, Trg Revolucije, hotel National u kojem su često bili smješteni umjetnici, glumci, sportaši i književnici poput Frank Sinatre, Ave Gardner, Johna Wayna, Marlona Branda isl., poznato šetalište „Malecόn“. Zaustavljanje u kolonijalnom dijelu grada i obilazak svih važnih znamenitosti: sjedište vlade El Capitolio, narodno kazalište, nacionalni muzej „El Prado“ , bivša predsjednička palača, Parque central. Tura se nastavlja pješice kroz povijesni i kolonijalni dio stare Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Posjeta HAVANA CLUB RUM muzeju, Plaza de la Cathedral, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Ambos Mundos hotelu u kojem je 7 godina 30-tih godina prošlog stoljeća živio književnik Ernest Hemingway. Obilazak barova Floridita - omiljenog bara glumca Garyja Coopera i filozofa i književnika Jean-Paul Sartra te Bodeguita del Medio kojeg je posjećivao pjesnik Pablo Neruda. Odlazak na ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Nakon ručka slobodno vrijeme za shopping i odlazak na tržnicu. Povratak u hotel, noćenje.

3.DAN 30.5.2017. / HAVANA – PINAR DEL RIO – VIŃALES
Nakon doručka u hotelu odlazak u Pinar del Rio, grad u zapadnom djelu zemlje u kojem se nalaze najbolje plantaže duhana na svijetu. Odlazak u tvornicu cigara u kojoj se može vidjeti proces proizvodnje duhana. Nastavak do Viñalesa. Zaustavljanje na vidikovcu „Los Jamines“ uz prekrasan pogled na jedinstven pitoreskni krajolik doline. Nastavak vožnje autobusom do „La Cueva del Indio“ od kuda kreće nezaboravna plovidba tradicionalnim brodićima rijekom uz planine. Ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Nakon ručka odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Povratak u Havanu. Noćenje.

4.DAN 31.5.2017./ HAVANA
Nakon doručka odlazak u stari dio Hvane do ugla ulice Mercaderes i Obispo kako bismo posjetili Ambos Mundos, hotel izgrađen 20 tih godina prošlog stoljeća. 30-tih godina u njemu je često noćio književnik Ernest Hemingway u sobi 511- mračnoj sobi od ca 16 kvadratnih metara s bračnim krevetom izrađenim od običnog drveta, dva noćna ormarića, pisaćim stolom i stolicom s pogledom na Obispo ulicu. Odlazak u Bodeguita del medio, tipični kubanski bar-restaurant poznat po tome da su ga posjećivale poznate osobe iz svijeta umjetnosti i sporta (1 Mojito po osobi uključen u cijenu).
Nastavak putovanja autobusom oko 15 km do Finca Vigie, farme koju je Ernest Hemingway kupio 1.940 g. Muzej se sastoji od 4 dijela: Hemingwayeve kuće, tornja, gostinjskog bungalowa i garaže. Na ovoj je farmi Hemingway napisao nekoliko svojih poznatih djela uključujući Starac i more, roman za kojeg je primio Nobelovu nagradu. Nastavljamo put prema Cojimaru, ribarskom mjestu u kojem je Hemingway čuvao svoj brod Pilar. Ručak u lokalnom restoranu Las Terrazas. Povratak prema hotelu uz zaustavljanje u Morro – Cabana dvorac kako biste uživali u prekrasnom pogledu na grad. Noćenje.

5.DAN 1.6.2017./ HAVANA– VARADERO
Nakon doručka, check out iz hotela. Oko 9:00 h vožnja prema Varaderu uz stajanje na vidikovcu Bacunayagua. Nastavak putovanja. Dolazak u Varadero, smještaj u hotel 4*. Večera, noćenje.

6.DAN 2.6.2017./ VARADERO
Nakon doručka slobodan dan za fakultativne izlete, odmor, kupanje i sunčanje. Predlažemo fakultativni izlet katamaranom na Cayo Blanco. Boravak u hotelu na osnovi all inclusive usluge. Noćenje.

7.DAN 3.6.2017./ VARADERO-FAKULTATIVNI IZLET TRINIDAD
Nakon doručka slobodan dan za vlastite programe, odmor, kupanje i sunčanje. Preporučamo odlazak na izlet u Trinidad, najočuvaniji i najfotogeničniji kolonijalni grad na Kubi a do kraja 19 st. poznatom centru proizvodnje šećera. Boravak u hotelu na osnovi all inclusive usluge. Noćenje.

8.DAN 4.6.2017./ VARADERO – HAVANA - PARIZ
Nakon doručka slobodno prijepodne za kupanje i pripremanje za povratak, check out iz hotela do 11:00 h i odlazak na ručak. Odlazak prema zračnoj luci u Havani.  Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Amsterdamu u 16:35 h na liniji KL 724.

9.DAN 5.6.2017./ PARIZ – ZAGREB
Predviđeno slijetanje u Amsterdam u 08:05 h. U 09:15 h nastavak leta prema Zagrebu na liniji KL 1941. Povratak u Zagreb predviđen u 11:05 h.


FIRST MINUTE CIJENA PO OSOBI: 11.990 kn
REDOVNA CIJENA PO OSOBI: 12.990 kn
DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 2.990 KN

CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Havana – Zagreb
- transfer od zračne luke do hotela
- četiri noćenja u Havani na osnovi noćenja s doručkom
- ručak u lokalnom restoranu tijekom razgleda Havane
- ručak u lokalnom restoranu na izletu u Viñales
- ručak u lokalnom restoranu Las Terrazas
- tri noćenja u hotelu 4*  u Varaderu na osnovi all inclusive usluge
- razglede prema programu
- povratni transfer od zračne luke do hotela
- pratitelja putovanja
- lokalnog vodiča na Kubi na engleskom jeziku
- troškove organizacije

CIJENA NE UKLJUČUJE:
- zrakoplovne pristojbe u iznosu od  2.900 kn (obavezna doplata, podložne promjenama)
- kubansku vizu od 450 kn (obavezna doplata, putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma polaska)
- lokalnu pristojbu na Kubi 25 CUC (ca 25 €) - obavezan doplata (plaća se na povratku u zračnoj luci)
- dodatne obroke
- fakultativne izlete
- usluge koje nisu navedene u programu
- napojnice
- putno zdravstveno osiguranje

FAKULTATIVNI PROGRAMI (Havana):
TROPICANA CABARET SHOW: spektakularni show „pod zvijezdama“. Tropicana Cabaret je napoznatiji cabaret otvoren 1931. g. Spektakl sadrži više od 200 pjevača, plesača i glazbenika. Uključeno piće dobrodošlice (cava), 1/4 boce Havana Club Anejo Rum i jednu kubansku colu po osobi.
Cijena po osobi: 690 kn
PARISIEN CABARET SHOW U HOTELU NACIONAL DE CUBA: uključeno piće dobrodošlice
Cijena po osobi: 450 kn

FAKULTATIVNI PROGRAMI (Varadero):
TRINIDAD
: Cijena po osobi: 750 kn
IZLET KATAMARANOM- CAYO BLANCO: Cijena po osobi: 950 kn

Organizator može promijeniti redoslijed razgleda u programu.
VIZA: potrebna
Minimalan broj putnika za realizaciju programa: 14
OD117NV

POŠALJITE UPITKuba Šri Lanka Bangkok/Phuket Dubai Indija Meksiko Južna Afrika/garantirano Tanzanija i Zanzibar Etiopija New York New York I Istočna Amerika i Kanada/garantirano Zapadna obala Kuba Peru Ekvador i Galapagos Argentina i Patagonija Brazil Argentina i Brazil Meksička tura Meksiko-garantirano Orlando/Florida Las Vegas Kanada Kanada Američki glazbeni jug Čile Australija i Novi Zeland Australija Vijetnam i Kambodža Singapur i Bali Gruzija i Armenija Uzbekistan Kineska bajka Maldivi Tajland Šri Lanka i Maldivi/garantirano Južna Azija Rajastan Sjeverna Indija Šri Lanka/garantirano Vijetnam Bali Kuala Lumpur i Borneo Filipini Južna Indija Japan Zlatni Myanmar Indija i Amritsar Kina Tajland i Koh Chang Tajland Myanmar Kuba/garantirano Marrakech New York, Philadelphia i Washington/garantirano New York/garantirano Znamenitosti SAD-a i Kanade/garantirano SAD i Kanada/garantirano Sjedinjene Američke Države/garantirano Kalifornija, Arizona i Nevada/garantirano Boston i Kanadska tura/garantirano Dubai i Ras Al Khaimahu/garantirano Maroko/garantirasno Kenija - Mombasa/garantirano Kraljevski Maroko Izrael/garantirano New York/garantirano Kina/garantirano Kuba/garantirano Marrakesh Island i Grenland Dubai/garantirano Dubai New York New York/garantirano Nova godina u New Yorku/garantirano Velika australska tura/garantirano Južna Afrika i Viktorijini slapovi/garantirano