Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Kuba

Naziv programa: Kuba

Datum polaska: 29.11

Datum povratka: 07.12

Broj dana: 9 dana

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: od 11.770 kn

KUBA

Termin putovanja: 29.11.-07.12.2017.

Program putovanja
1. DAN, 5.10.2017./ ZAGREB – PARIZ – HAVANA

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 9:00 sati na liniji AF 5075 (Air France). Dolazak u Pariz predviđen je u 11:05 sati. Nastavak putovanja prema Havani u 16:00 sati na liniji AF 946. Dolazak u Havanu predviđen je u 19:55 sati. Nakon carinskih formalnosti organiziran je prijevoz do hotela 4*. Smještaj i noćenje.

2. DAN, 6.10.2017./ HAVANA
Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni vođeni razgled grada Havane, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak do centra, te nastavak razgleda pješice i autobusom. Tijekom ture vidjet ćete sve važne znamenitosti: Plaza de Armas, Obispo ulica, Plaza de la Catedral, Palacio de Artesania, Plaza Vieja. Razgled moderne i stare, kolonijalne Havane. Ručak je organiziran u lokalnom restoranu. Nakon ručka, odlazak ulicom La Rampa prema Miramaru – rezidencijalnom dijelu Havane, zaustavljane kod Trga Revolucije. Ukoliko će tvornica cigara biti otvorena, organizirat će se grupni posjet gdje ćete moći vidjeti kako se izrađuju poznate kubanske cigare. Povratak u hotel i odmor. Noćenje.

3.DAN 7.10.2017./ HAVANA
Nakon doručka, preporučujemo odlazak na veliku tržnicu suvenira ili šetnju gradom koji oduševljava svojim šarmom, toplinom, pjesmom i plesom na svakom koraku. Ukoliko ste raspoloženi za večernji provod možete posjetiti Parisien Show u hotelu Nacional ili tradicionalni cabaret show Tropicana s preko 80 izvođača. Noćenje u hotelu.

4.DAN 8.10.2017./ HAVANA– DOLINA VINALES (PINAR DEL RIO) – HAVANA
Nakon doručka, odlazak na izlet u duhansku dolinu Vinales - najzapadniju kubansku regiju poznatu po uzgoju duhana. Nastavak vožnje kroz dolinu Vinales, zatim odlazak u indijansku špilju unutar koje teče rječica. Šetnja i kratka vožnja motornim čamcem po špilji. Odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Ručak u obližnjem lokalnom restoranu i potom povratak prema Havani. Smještaj u hotel i noćenje. Udaljenost od Havane do Vinales doline je 180 km. Vožnja u jednom smjeru traje oko dva i pol sata.

5.DAN 9.10.2017./ HAVANA – VARADERO
Nakon doručka, odlazak iz Havane i vožnja prema Varaderu. Tijekom vožnje zaustavljanje kod Finca Vigia, Hemingwayovog muzeja, kuće gdje je živio. Nastavak putovanja prema Cojimaru, malom ribarskom mjestu pokraj Havane gdje je Hemingway imao usidren svoj brod. Nastavak putovanja prema Varaderu. Po dolasku u Varadero, prijava u hotel 4*. Smještaj i noćenje.

6. DAN i 7 DAN. 10. I 11.10.2017./ VARADERO
Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama. Boravak na osnovi all inclusive usluge.
Mogućnost odlazaka na cjelodnevne fakultativne izlete (uz doplatu na licu mjesta): Crucero del Sol – izlet katamaranom na otok Cayo Blanco poznat po bijeloj pješčanoj plaži i tirkiznom čistom moru, s uključenim ručkom na otoku i plivanjem s delfinima na otvorenom moru ili Tres Ciudades (Tri Grada – Trinidad, Cienfuegos, Santa Clara) – izlet autobusom do grada Trinidad koji se nalazi na južnom karipskom dijelu otoka, grad pod zaštitom UNESCO-ove svjetske baštine, poznatog po uzgoju šećerne trske i proizvodnji cigara (uključen ručak). Posjet još jednom biseru Kube, mjestu Cienfuegos, bijelih širokih ulica i zatim vožnja do memorijalnog centra Che Guevare u mjestu Santa Clara. Povratak u hotel autobusom u kasnim večernjim satima.

8. DAN 12.10.2017./ VARADERO – HAVANA – PARIZ
Nakon doručka slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza za zračnu luku Havana. Polijetanje zrakoplova prema Parizu u 22:35 sati na liniji AF 943.

9.DAN, 13.10.2017./ PARIZ – ZAGREB
Predviđen dolazak u Pariz u 13:40 sati. Nastavak povratka putovanja prema Zagrebu u 18:30 sati na liniji AF 5074. Dolazak u Zagreb predviđen je u 20:20 sati.

Cjenik

Polazak:
9 dana / 7 noćenja

5.10.-13.10. 29.11.-7.12.
Cijena aranžmana po osobi FM* 12.390 kn 11.770 kn FM* 13.590 kn 12.910 kn
Jednokrevetna soba (doplata) 2.440 kn
 Zrakoplovne pristojbe (doplata) 2.790 kn

First Minute popust na osnovnu cijenu 5% za rezervacije do 60 dana prije polaska!

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Havana – Zagreb, četiri noćenja u hotelu 4* u Havani, ručak u lokalnom restoranu tijekom razgleda Havane, ručak u lokalnom restoranu na izletu u Vinales dolini, tri noćenja u hotelu 4* u Varaderu (usluga «all inclusive»), razglede kako je navedeno u programu i ulaznice za navedene objekte koji se posjećuju prema programu, povratni transfer od zračne luke do hotela, pratnju Atlasovog pratitelja putovanja, lokalnog vodiča na Kubi, troškove organizacije.

CIJENA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, kubansku vizu, dodatne obroke, izlete, prijenos prtljage, usluge koje nisu navedene u programu, napojnice, putno zdravstveno osiguranje.

OBAVEZNE DOPLATE: doplata za zrakoplovne pristojbe 2.600 kn (podložne promjeni), kubanska viza, napojnice 30 Eur po osobi – plaćanje na licu mjesta.

Fakultativni izleti u Varaderu (informativne cijene, plaćanje na licu mjesta):
Crucero del Sol – izlet katamaranom 100 eur
Tres Ciudades (Tri Grada – Trinidad, Cienfuegos, Santa Clara) 100 eur

Kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom Vašeg boravka na Kubi.
U slučaju nepredviđenih situacija uzrokovanih eventualnim kašnjenjem na letovima avio kompanije odnosno otkazivanjem leta, Organizator putovanja napravit će sve radnje da se šteta umanji u danom trenutku, dok je avio kompanija odgovorna putnicima direktno odgovoriti na nastalu štetu.

VIZA – TURISTIČKA KARTA: Viza se ne stavlja u putovnicu. Cijena: 450 kn uključuje turističku kartu i uslugu izdavanja. Putnici su obvezni prilikom rezervacije putovanja dostaviti u agenciju kopiju prve i zadnje stranice putovnice koja mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.

Napomena:
Zrakoplovne pristojbe su podložne promjeni i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili držanim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Viza

VIZA – TURISTIČKA KARTA: Viza se ne stavlja u putovnicu. Cijena: 450 kn uključuje turističku kartu i uslugu izdavanja. Putnici su obvezni prilikom rezervacije putovanja dostaviti u agenciju kopiju prve i zadnje stranice putovnice koja mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od početka putovanja. 

Korisne informacije

KUBA

Službeno ime: Republika Kuba
Glavni grad: Havana
Službeni jezik: španjolski
Vremenska razlika: -6 sati u odnosu na hrvatsku
Novčana jedinica: kubanski peso (CUP)
Napon struje: 110 V potreban adapter
Viza: potrebna, cijena 400 kn
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +52
Klima: tropska, sušna sezona je od studenog do travnja, kišna sezona je od svibnja do listopada.
Odjeća i obuća: lagana i većinom casual odjeća. Zimi je za večernje sate korisno imati pamučnu ili vunenu vestu (laganiju jaknu, šuškavac može biti koristan zbog tropskih pljuskova). Kape su preporučljive kao zaštita od izuzetno jakog sunca.
Kupovina: osim poznatih kubanskih cigara i izvrsnog ruma postoji puno drugih dobrih stvari koje možete kupiti na Kubi (zlatan i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od lokalnih materijala drva, slame, papira mache, morskih školjki, sjemena, terakote i stakla). Kubanski muzički instrumenti su također vrlo popularni izbor. Postoje i toaletni te farmaceutski proizvodi koji se ne mogu nabaviti nigdje drugdje na svijetu - na prodaji u međunarodnim ljekarnama i duty-free trgovinama u zračnim lukama, gdje
isto tako možete kupiti knjige, video kasete i CD-e.
Hrana i piće: U tradicionalnoj kubanskoj kuhinji grah i riža zastupljeniji su od kruha, a najčešća jela su na bazi mesa. Iako je Kuba otok, riba i plodovi mora zastupljeniji su i dostupni samo u vrhunskim restoranima. U kubanskoj se kuhinji mogu vidjeti različiti utjecaji što ovisi od regije do regije na otoku - naročito na istoku Kube. Hrana je rijetko kad ljuta i jako začinjena.
SAL117BSK

POŠALJITE UPIT