Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Kuba

Naziv programa: Kuba

Datum polaska: 06.05

Broj dana: 9

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: 12.340 kn (first minute)

Zaplešite uz ritam salse: Kuba, Havana i Varadero

PROGRAM UKLJUČUJE: Prijevoz zrakoplovom, četiri noćenja u hotelu 4*/5* u Havani, ručak u lokalnom restoranu tijekom razgleda Havane, ručak u lokalnom restoranu na izletu u Vinales dolini, tri noćenja u hotelu 5* u Varaderu (AI), razgledi i ulaznice prema programu, povratni transfer od zračne luke do hotela, pratitelja putovanja, lokalnog vodiča

First Minute popust 5% za rezervacije do 60 dana prije polaska!

1. Program putovanja

1. DAN / ZAGREB – PARIZ – HAVANA
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija sa pratiteljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 9:00 sati na liniji AF 5075 (Air France). Dolazak u Pariz predviđen je u 11:05 sati. Nastavak putovanja prema Havani u 16:35 sati na liniji AF 946. Dolazak u Havanu predviđen je u 20:25 sati. Nakon  carinskih formalnosti organiziran je prijevoz do hotela 4*.  Smještaj i noćenje.

2. DAN / HAVANA
Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni vođeni razgled grada Havane, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak do centra, te nastavak razgleda pješice i autobusom. Tijekom ture vidjet ćete sve važne znamenitosti: Plaza de Armas, Obispo ulica, Plaza de la Cathedral, Palacio de Artesania, Plaza Vijega. Razgled moderne i stare, kolonijalne Havane. Ručak je organiziran u lokalnom restoranu. Nakon ručka, odlazak ulicom La Rampa prema Miramaru – rezidencijalnom dijelu Havane, zaustavljane kod Trga Revolucije. Ukoliko će tvornica cigara biti otvorena, organizirat će se grupni posjet gdje ćete moći vidjeti kako se izrađuju poznate kubanske cigare. Povratak u hotel i odmor. Noćenje.

3.DAN / HAVANA
Nakon doručka, preporučujemo odlazak na veliku tržnicu suvenira ili šetnju po gradu koji oduševljava svojim šarmom, toplinom, pjesmom i plesom na svakom koraku. Ukoliko ste raspoloženi za večernji provod možete posjetiti Parisien Show u hotelu National ili tradicionalni cabaret show Tropicana s preko 80 izvođača. Noćenje u hotelu.      
     
4.DAN / HAVANA– DOLINA VINALES (PINAR DEL RIO) – HAVANA

Nakon doručka, odlazak na izlet u duhansku dolinu Vinales - najzapadniju kubansku regiju poznatu po uzgoju duhana. Nastavak vožnje kroz dolinu Vinales, zatim odlazak u indijansku špilju unutar koje teče rječica. Šetnja i kratka  vožnja motornim čamcem po špilji. Odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Ručak u obližnjem lokalnom restoranu i potom povratak prema Havani. Smještaj u hotel i noćenje. Udaljenost od Havane do Vinales doline je 180 km. Vožnja u jednom smjeru traje oko dva i pol sata.                                                                    

5.DAN / HAVANA – VARADERO

Nakon doručka, odlazak iz Havane i vožnja prema Varaderu. Tijekom vožnje zaustavljanje  kod Finca Vigia, Hemingwayovog muzeja, kuće gdje je živio. Nastavak putovanja prema Cojimaru, malom ribarskom mjestu pokraj Havane gdje je Hemingway imao usidren svoj brod. Nastavak putovanja prema Varaderu. Po dolasku u Varadero, prijava u hotel 5*. Smještaj i noćenje.

6. DAN / VARADERO
Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama. Boravak na osnovi all inclusive usluge.

7. DAN / VARADERO
Mogućnost cjelodnevnog fakultativnog izleta u Trinidad sa uključenim ručkom u lokalnom restoranu (uz doplatu) ili slobodno vrijeme za odmor, kupanje i sunčanje. Boravak na osnovi all inclusive usluge.

8. DAN / VARADERO – HAVANA – PARIZ
Nakon doručka slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza za zračnu luku Havana. Polijetanje zrakoplova prema Parizu u 22:50 sati na liniji AF 943.

9.DAN / PARIZ – ZAGREB
Predviđen dolazak u Pariz u 14:00 sati. Nastavak povratka putovanja prema Zagrebu u 18:30 sati na liniji AF 5074. Dolazak u Zagreb predviđen je u 20:20 sati. Završetak putovanja. 

2. Cjenik

Datum putovanja

Cijena aranžmana po osobi
u dvokrevetnoj sobi

Hotel 5* 5.1.2017. LAST MINUTE

od 15.990 kn 14.990 kn

Hotel 4* 20.2. FIRST MINUTE

od 14.390 kn od 13.670 kn

Hotel 4* 6.5. FIRST MINUTE

od 12.990 kn od 12.340 kn 

Zrakoplovne pristojbe (obavezna doplata)

2.400 kn

Nadoplata za jednokrevetnu sobu 20.2.2017./6.5.2017.

2.770 kn

Nadoplata za jednokrevetnu sobu 6.12.2016., 5.1.2017.

2.390 knFirst Minute popust od 5% za rezervacije do 60 dana prije polaska!

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Fakultativni izlet TRINIDAD 7. dan, (ručak uključen u cijenu) 650 kn
Cijena je važeća za uplate prilikom rezervacije aranžmana.
Minimalan broj putnika 10

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Havana – Zagreb, četiri noćenja u hotelu 5* (6.12. i 5.1.), odnosno hotelu 4* (20.2. i 6.5.) u Havani, ručak u lokalnom restoranu tijekom razgleda Havane, ručak u lokalnom restoranu na izletu u Vinales dolini, tri noćenja u u hotelu 5* (6.12. i 5.1.), odnosno hotelu 4* (20.2. i 6.5.) * u Varaderu (usluga «all inclusive»), razglede kako je navedeno u programu i ulaznice za navedene objekte koji se posjećuju prema programu, povratni transfer od zračne luke do hotela, licenciranog turističkog pratitelja putovanja, lokalnog vodiča na Kubi, troškove organizacije.

CIJENA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe u iznosu  2.400 kn, kubansku vizu - informacije su niže navedene (450 kn),  dodatne obroke, izlete, prijenos prtljage, usluge koje nisu navedene u programu, napojnice, putno zdravstveno osiguranje.

OBAVEZNE DOPLATE: doplata za pristojbe zračnih luka 2.400 kn (podložno promjeni), kubanska viza, napojnice 30 Eur po osobi – plaćanje na licu mjesta.

Kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom Vašeg boravka na Kubi.
U slučaju nepredviđenih situacija uzrokovanih eventualnim kašnjenjem na letovima avio kompanije odnosno otkazivanjem leta, Organizator putovanja napravit će sve radnje da se šteta umanji u danom trenutku, dok je avio kompanija odgovorna putnicima direktno odgovoriti na  nastalu štetu.

ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja karte. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska, a ukoliko se radi o smanjenju taksi, Atlas će napraviti povrat više naplaćenog iznosa u za to dogovorenom roku. Zrakoplovne karte izdaju se 14 ili 7 dana prije polaska a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupu.
Napomena: Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.

3. Viza

VIZA – TURISTIČKA KARTA: Viza se ne stavlja u putovnicu. Cijena: 450 kn uključuje turističku kartu i uslugu izdavanja. Putnici su obvezni prilikom rezervacije putovanja dostaviti u agenciju kopiju prve i zadnje stranice putovnice koja mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od početka putovanja. 

4. Korisne informacije

KUBA

Službeno ime: Republika Kuba

Glavni grad: Havana

Službeni jezik: španjolski

Vremenska razlika: -6 sati u odnosu na hrvatsku

Novčana jedinica: kubanski peso (CUP)

Napon struje: 110 V potreban adapter

Viza: potrebna, cijena 400 kn

Cijepljenje: nije potrebno

Pozivni broj zemlje: +52

Klima: tropska, sušna sezona je od studenog do travnja, kišna sezona je od svibnja do listopada.

Odjeća i obuća: lagana i većinom casual odjeća. Zimi je za večernje sate korisno imati pamučnu ili vunenu vestu (laganiju jaknu, šuškavac može biti koristan zbog tropskih pljuskova). Kape su preporučljive kao zaštita od izuzetno jakog sunca.

Kupovina: osim poznatih kubanskih cigara i izvrsnog ruma postoji puno drugih dobrih stvari koje možete kupiti na Kubi (zlatan i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od lokalnih materijala drva, slame, papira mache, morskih školjki, sjemena, terakote i stakla). Kubanski muzički instrumenti su također vrlo popularni izbor. Postoje i toaletni te farmaceutski proizvodi koji se ne mogu nabaviti nigdje drugdje na svijetu - na prodaji u međunarodnim ljekarnama i duty-free trgovinama u zračnim lukama, gdje
isto tako možete kupiti knjige, video kasete i CD-e.

Hrana i piće: U tradicionalnoj kubanskoj kuhinji grah i riža zastupljeniji su od kruha, a najčešća jela su na bazi mesa. Iako je Kuba otok, riba i plodovi mora zastupljeniji su i dostupni samo u vrhunskim restoranima. U kubanskoj se kuhinji mogu vidjeti različiti utjecaji što ovisi od regije do regije na otoku - naročito na istoku Kube. Hrana je rijetko kad ljuta i jako začinjena.

SAL117BSK

 

POŠALJITE UPIT