Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Marrakech

Naziv programa: Marrakech

Datum polaska: 24.02

Datum povratka: 26.02

Broj dana: 3 dana

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: OD 3.260 kn

MARRAKECH

      POSEBNIM ZRAKOPLOVOM CROATIJE AIRLINES IZ ZAGREBA: 24.-26.2.2017.


1. dan: 24.2.2017. petak /ZAGREB – MARRAKECH
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u jutarnjim satima kod šaltera središnjih informacija. Polazak posebnog zrakoplova za Marrakesh u 08:00. Dolazak u Marrakesh predviđen je u 10:45 sati, po slijetanju ukrcaj u autobus te odlazak u poludnevni razgled Marrakecha - „Crvenog grada“ kako ga još najčešće nazivaju. Ovaj posebni i fascinantni grad utemeljila je dinastija Almoravida krajem 11. st. kada su sagrađene mnoge blistave palače i parkovi. Najupečatljiviji dio grada je Medina – stari grad – koja je zbog svoje atraktivnosti i značaja i na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Razgled džamijeKoutoubia (izvana) te slikovitog starog grada započinje kod gradskih Vrata Bab Agnaou i nastavlja se do grobnica Saadian iz 16. st., ugodnih i mirnih vrtova Menara i palače Bahia. Slijedi šetnja labirintom malih, uskih uličica i živopisnim soukom s marokanskim rukotvorinama. Dolazak do El Badi dvorca, sagrađenog u 16. st., odakle seže fascinantan pogled na stari grad i džamiju Koutoubia. Nastavak razgleda Bahia dvorca iz 19. st., koji je dekorirao marokanski umjetnik, a izgradio moćni vizir za njegov harem. Razgled završava posjetom židovskoj četvrti i povijesnoj sinagogi iz 1492. godine. Transfer do hotela, smještaj i slobodno poslijepodne za odmor, šetnju i shopping. Navečer ne propustite prošetati glavnim gradskim trgom Jemaa-el-Fna koji vrvi životom i neobičnim prizorima, a ujedno je i mjesto gdje možete probati mnoge marokanske delicije. Noćenje.

2. dan: 25.2.2017. subota /MARRAKECH: fakultativni izleti prema programu
Doručak. Mogućnost odlaska po izboru na cjelodnevni izlet u Essaouiru – grad vjetrova odnosno Ait Ben Haddou i Ouarzazate ili poludnevni izlet u dolinu rijeke Ourika. Za one koji ne žele na ponuđene izlete slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i programe. Noćenje.

3. dan: 26.2.2017. nedjelja /MARRAKECH: fakultativni izleti prema programu - ZAGREB
Doručak. Mogućnost odlaska na poludnevni izlet na vožnju quadovima ili na jahanje deva, odnosno slobodan dan za vlastite programe. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke i polijetanje zrakoplova u 19:00 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb je u 23:40 sati.

PREDVIĐENI RED LETENJA:
24FEB      ZAG – RAK         08:00     10:45
26FEB      RAK – ZAG         19:00     23:40


FAKULTATIVNI IZLETI (cijena za minimum prijavljenih 30 osoba, uplata prilikom rezervacije aranžmana)
Cjelodnevni izlet uEssaouiru
Grad Essaouira zvan još i „Grad vjetrova“ smjestio se na obali Atlantskog oceana te je odigrao važnu ulogu u povijesti Maroka kao jedna od njegovih najznačajnijih pomorskih luka. Udaljen svega nešto više od dva sata vožnje od Marrakecha idealno je izletničko mjesto. Njegove obale su pohodili Portugalci i Francuzi ostavivši mu europsko nasljeđe, a zbog zidina iz 18. stoljeća grad se nalazi na UNESCO-ovoj listi zaštićene svjetske baštine. Ulice njegove medine (utvrđenog grada) ovjekovječio je Orson Welles u filmu „Othelo“, a istim sjenovitim uličicama hodali su Jimi Hendrix i Cat Stevens u vrijeme kada Essaouira postaje globalno mjesto hipi kulture. Danas, iako je grad postao turistički centar zadržao je svoj bohemski stil, male umjetničke galerije, radionice, muzeje, tradicionalne ulice šarenih boja, a filmski radnici ga jako vole pa su tako snimani ne samo već spomenuti Othelo, već npr. i „Kraljevstvo nebesko“ Ridleya Scotta, „Aleksandar Veliki“ Olivera Stonea, a grad Astapor iz serije „Igre prijestolja“ zapravo je Essaouira. Po povratku u Marakkech proći ćemo kroz plantaže arganovog stabla te ćemo stati na plantaži kako bismo vidjeli način na koji se dobiva arganovo ulje, jedno od najprepoznatljivijih Marokonskih proizvoda. Arganovo stablo endemska je vrsta koja raste samo u Maroku, a sjeme njegovih plodova koristi se u gastronomiji kao i u kozmetici.


Cjelodnevni izlet uAit Ben Haddou i Ouarzazate
Odlazak prema planini Atlas koja razdvaja mediteransku i atlantsku obalu od Sahare. Vožnja preko Atlasa jedan je od ljepših prizora u Maroku. Nakon što prođemo Ticha prijevoj na 2260 m nadmorske visine, spuštamo se prema gradu Ait Ben Haddou koji se smjestio na otprilike četiri sata vožnje od Marakkesha, na rubnom dijelu Sahare i na obroncima moćnog Atlasa. Nekoć grad bogatih trgovaca i mjesto na kojem su se odmarale karavane na prijelazu iz pustinje u Marrakech, a danas usnuli i skoro napušteni grad nastanjen tek s nekoliko berberskih obitelji. Zbog arhitekture od zbijene zemlje i glinene opeke koja podsjeća na drevne, izgubljene gradove Ait Ben Haddou nalazi se na UNESCO-ovoj listi zaštićene svjetske baštine, ali je postao i meka filmskih djelatnika: „Lawrence od Arabije“, „Mumija“, „Gladijator“, „Princ od Perzije“ samo su neki od filmova čije kulise krasi panorama Ait Ben Haddoua. Nakon usamljenog Ait Ben Haddoua spuštamo se do obližnjeg grada Ouarzazatea koji s razlogom nosi naziv „Vrata pustinje“ - jer se cijelom njegovom južnom stranom prostire Sahara. Grad je nastanjen Berberima zaslužnima za njegovu jedinstvenu arhitekturu koja privlači brojne turiste svake godine. Posjetit ćemo Taouirt Kasbah, nekadašnju palaču Paše Glaouia znanog i kao „zadnjeg vladara Atlasa“ koji je vladao i Marrakechom. Nakon toga slijedi obilazak CLA filmskog studija koji se smatra najvećim filmskim studijom na svijetu s obzirom na površinu, najveći dio njegove površine čine pustinje i planine. Upravo tu su se snimali neki od najvećih svjetskih filmskih hitova: „Lawrence od Arabije“, „Mumija“, „Babel“, „Patton“, „Kraljevstvo nebesko“, „Gladijator“, „Igre prijestolja“...

Mogućnost doplate za ručak u lokalnom restoranu.
Napomena: autobusna vožnja otprilike oko 8 sati.


Poludnevni izlet u dolinu rijeke Ourika
Tek 60 km od Marakkecha nalazi se dolina rijeke Ourika u samom podnožju Atlas planine. Zelena vegetacija i mala naselja Berbera mogu se vidjeti na svakom koraku. Posjetit ćemo radionicu arganovog ulja u kojoj tradicionalno rade samo žene. Uživat ćemo u slapovima koje tvori rijeka Ourika dok se probija kroz velebne stijene Atlasa. Dok kupujete suvenire od alabastera i razni nakit, imat ćete priliku probati jedinstveni sok od mente.

Vožnja quadovima
Transfer do palmeraja, mjesta sastanka odakle kreće dvadesetminutni trening vožnje quadovima, a zatim slijedi dvosatna uzbudljiva avanturistička vožnja po predjelima Maroka. Uz profesionalnu pratnju prelazit ćete na svojim quadovima pustinjske predjele, korita rijeke, oaze i brda u dužini od 50 km.

Jahanje deva
Jedinstven način otkrivanja skrivenih čara Maroka. Jahanje deva u jednoj od najvecih marokanskih oaza koja je prepuna beduinskih sela, ali i luksuznih rezidencija bogatih Marokanaca. Uživanje u jahanju deva u trajanju od sat i pol: „pustinjske lađe“ omogućit će vam istraživanje šarolikog biljnog i životinjskog svijeta oaze. Čaj od mente i lokalni specijalitet palačinke s medom bit će vam poslužene kao okrjepa u kasbahu tijekom jahanja.

Cijene fakultativnih izleta (po osobi)
Essaouira                                 400 kn
Ait Ben Haddou i Ouarzazate      630 kn
Dolina rijeke Ourika                  250 kn
Vožnja quadovima                    520 kn
Jahanje deva                            390 kn

Doplata za ručak na izletu Essaouira u lokalnom ribljem restoranu 215 kn
Doplata za ručak u lokalnom restoranu na izletu Ait Ben Haddou i Ouarzazate 150 kn

Cijene fakultativnih izleta uključuju:prijevoz autobusom, pratnju Atlasovog i lokalnog vodiča, ulaznice navedene u programu.

HOTEL ATLAS ASNI 4*

Hotel Atlas Asni nalazi se 3 km od trga Jamaâ El Fna, u lijepo uređenom vrtu s palmama. Od zračne luke udaljen je 5 km.

Hotelska ponuda: vanjski bazen, fitness centar i SPA, besplatan Wi-Fi u predvorju, bar, restoran.

Sobe: prostrane, uređene u marokanskom stilu, s pogledom na vrt ili bazen, klima-uređaj, TV, kupaonica.

Usluga: noćenje s doručkom.  

SPA usluge: sauna i hammam, masaže.

Internet stranica: http://www.hotelsatlas.com/index.php/en/cities/marrakech/atlas-asni-marrakech

HOTEL ATLAS ASNI 4*

 

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi

3.460 kn

First minute cijena do 24.12.2016.

3.260 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu

440 kn

Popust za dijete od 2-12 god. na dodatnom krevetu

20%

Popust za odraslu osobu na dodatnom krevetu

5%

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe

890 kn


HOTEL KENZI FARAH 4*

Hotel se nalazi 20-ak min pješice odtrga Jamaâ El Fna, okružen velikim vrtom.

Hotelska ponuda: vanjski i unutarnji bazen, sauna, SPA centar, 3 restorana (talijanski, marokanski i internacionalni), bar, fitness, frizer, kozmetički salon.

Sobe: jednostavno uređene, klima-uređaj, SAT TV, kupaonica, besplatan WI FI.

Usluga: noćenje s doručkom.  

Internetska stranica: http://www.kenzi-hotels.com/kenzifarah/default-en.html

 

HOTEL KENZI FARAH 4*

 

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi

3.680 kn

First minute cijena do 24.12.2016.

3.480 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu

510 kn

Popust za dijete od 2-11 god. na dodatnom krevetu

20%

Popust za odraslu osobu na dodatnom krevetu

5%

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe

890 kn


HOTEL OPERA PLAZA 4*

Luksuzan hotel uređen je u arapskom stilu, nalazi se na idealnoj poziciji u središtu grada, ispred kazališta Royal Theatre.

Hotelska ponuda: 4 restorana, teretana, kuglana, vanjski bazen s barom, wellness centar.

Sobe: ugodno uređene, klima-uređaj, telefon, SAT i LCD TV, sef, mini bar, sušilo za kosu.

SPA: sauna i hammam, masaže, solarij.

Usluga: noćenje s doručkom.  

Internet stranica: http://operaplazahotel.com/hotel/

 

HOTEL OPERA PLAZA 4*

 

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi

3.750 kn

First minute cijena do 24.12.2016.

3.550 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu

480 kn

Popust za dijete od 2-12 god. na dodatnom krevetu

20%

Popust za odraslu osobu na dodatnom krevetu

5%

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe

890 kn


HOTEL LE MERIDIEN  N'FIS 5*

Hotel se nalazi u prestižnom području Menare, u blizini vrtova  Menare, džamije Koutoubia i dva poznata golf terena.

Hotelska ponuda: 3 restorana, vanjski bazen, besplatan Wi-Fi u predvorju, SPA i wellness, fitness.

Sobe: moderno uređene u marokanskom stilu, s pogledom pogledu na planine, lijepo uređeni vrt, park ili bazen; klima-uređaj, kupaonica (sušilo za kosu), sef, WI-FI uz doplatu.

SPA: sauna i hammam, masaže, solarij.

Usluga: noćenje s doručkom.

Internetska stranica: http://www.lemeridiennfis.com
 

HOTEL LE MERIDIEN  N'FIS 5*

 

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi

3.950 kn

First minute cijena do 24.12.2016.

3.750 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu

690 kn

Popust za dijete od 2-12 god. na dodatnom krevetu

20%

Popust za odraslu osobu na dodatnom krevetu

5%

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe

890 kn


HOTEL LE RADISSON BLUE 5*

Hotel se nalazi u središtu Marrakecha, u blizini živahne četvrti Gueliz s restoranima, trgovinama i zabavnim sadržajima. Desetak minuta pješice do povijesne jezgre, trga Djemaa El-Fna i tradicionalnih sukova.

Hotelska ponuda: restoran, vanjski bazen, Wi-Fi u predvorju, fitness centar, dječji klub.

Sobe: lijepo i dizajnerski uređene, prostrane, klima-uređaj, balkon ili terasa, kupaonica (sušilo za kosu), mini bar, besplatan Wi-FI Internet.

SPA: 5 prostorija za SPA tretmane,sauna i hammam, masaže.

Usluga: noćenje s doručkom.

Internetska stranica:  https://www.radissonblu.com/en/hotel-marrakech

 

HOTEL LE RADISSON BLUE 5*

 

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi

4.190 kn

First minute cijena do 24.12.2016.

3.990 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu

420 kn

Popust za dijete od 2-12 god. na dodatnom krevetu

20%

Popust za odraslu osobu na dodatnom krevetu

5%

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe

890 kn

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA:100

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb - Marrakech - Zagreb, turističkog pratitelja, smještaj u odabranom hotelu 4* ili 5* u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 noćenja s doručkom, transfere od/do zračnih luka, poludnevni razgled Marrakecha, troškove organizacije i prodaje.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:zrakoplovne pristojbe, putno zdravstveno osiguranje, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi.

VAŽNA NAPOMENA:Red letenja podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put kao i tijekom samog putovanja. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta.Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom fakultativnih izleta, sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjeni. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Cijene aranžmana objavljene su u hrvatskim kunama, a izračunate na osnovi cijena usluga u referentnim valutama po prodajnom tečaju važećem na dan 14.11.2016. Objavljene cijene aranžmana u cjeniku su po osobi.
SA117NV

POŠALJITE UPITKuba Šri Lanka Bangkok/Phuket Dubai Indija Meksiko Južna Afrika/garantirano Tanzanija i Zanzibar Etiopija New York New York I Istočna Amerika i Kanada/garantirano Zapadna obala Kuba Peru Ekvador i Galapagos Argentina i Patagonija Brazil Argentina i Brazil Meksička tura Meksiko-garantirano Orlando/Florida Las Vegas Kanada Kanada Američki glazbeni jug Čile Australija i Novi Zeland Australija Vijetnam i Kambodža Singapur i Bali Gruzija i Armenija Uzbekistan Kineska bajka Maldivi Tajland Šri Lanka i Maldivi/garantirano Južna Azija Rajastan Sjeverna Indija Šri Lanka/garantirano Vijetnam Bali Kuala Lumpur i Borneo Filipini Južna Indija Japan Zlatni Myanmar Indija i Amritsar Kina Tajland i Koh Chang Tajland Myanmar Kuba/garantirano New York, Philadelphia i Washington/garantirano New York/garantirano Znamenitosti SAD-a i Kanade/garantirano SAD i Kanada/garantirano Sjedinjene Američke Države/garantirano Kalifornija, Arizona i Nevada/garantirano Boston i Kanadska tura/garantirano Dubai i Ras Al Khaimahu/garantirano Maroko/garantirasno Kuba: Havana i Varadero Kenija - Mombasa/garantirano Kraljevski Maroko Izrael/garantirano New York/garantirano Kina/garantirano Kuba/garantirano Marrakesh Island i Grenland Dubai/garantirano Dubai New York New York/garantirano Nova godina u New Yorku/garantirano Velika australska tura/garantirano Južna Afrika i Viktorijini slapovi/garantirano