Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Meksička tura

Naziv programa: Meksička tura

Datum polaska: 21.07

Datum povratka: 03.08

Broj dana: 14 dana / 12 noćenja

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: od 16.670 kn

VELIKA MEKSIČKA TURA

Termin putovanja: 21.07.-03.08.2017.

1. DAN: ZAGREB – AMSTERDAM – CIUDAD DE  MEXICO let, noćenje
LET U NAJVEĆU SVJETSKU METROPOLU

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polet zrakoplova za Amsterdam u 08.25 sati s dolaskom u Amsterdam u 10.30 sati. Nastavak leta za Ciudad de Mexico je predviđen u 14.30 sati, a dolazak u 19.00 sati po lokalnom vremenu. Prijevoz do hotela i smještaj.

2. DAN: CIUDAD DE  MEXICO – XOCHIMILCO doručak, ručak, noćenje
PLUTAJUĆA CVIJETNA POLJA

Glavni grad Meksika izgrađen je na ruševinama asteške prijestolnice Tenochtitlan, a u njemu boravi  više od 22 milijuna stanovnika. Odlazak u razgledavanje starog grada i trga Zocalo, Katedrale, Nacionalnog antropološkog muzeja u kojem se nalaze zbirke stare indijanske kulture i Nacionalne palače ukrašene s muralima Diega Riviere. U poslijepodnevnim satima posjet asteškom parku i plutajućim cvijetnim vrtovima u Xochimilcu. Obilazak Casa Azul, poznate plave kuće slikarice Fride Kahlo, gdje ćemo doživjeti eksploziju živih boja njenih znamenitih djela. Supruga Diega Riviere je bila nadrealistička slikarica i velika feministkinja. Povratak u hotel i noćenje.

3. DAN: CIUDAD DE MEXICO – GUADALUPE – TEOTIHUACAN – PUEBLO doručak, večera, noćenje
MJESTO GDJE SU LJUDI POSTALI BOGOVI

Nakon doručka ćemo posjetiti najveće američko romarsko svetište - Baziliku Gospe od Guadalupe. Vožnja do grada Teotihuacan, nekoć blistave asteške prijestolnice u kojoj je boravilo 200.000 stanovnika. Teotihuacan oduševljava ostacima hrama La Ciudadela Quetzalcoatl, piramidama Sunca i Mjeseca te Avenijom smrti kojom su Azteci vodili svoje zatvorenike i žrtvovali božanstvu. Vožnja kroz drvorede kaktusa od kojih se proizvodi tequilla. Zaustavljanje radi degustacije. Za kraj ćemo posjetiti najveće američko romarsko svetište - Baziliku Gospe od Guadalupe. Slikovita vožnja do kolonijalnog grada Pueblo. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

4. DAN: PUEBLO – MONTE ALBAN – OAXACA doručak, večera, noćenje
GRAD ANĐELA, BIJELA GORA I ŽIVAHNA INDIJANSKA TRŽNICA

Pueblo de los Angeles ili „Grad anđela“, četvrti je po veličini meksički grad. Krasi ga lijepa barokna arhitektura, brojne crkve i jezgra grada koja se nalazi na popisu UNESCO-ve baštine. Oduševiti će nas pogled na lijepe fasade kuća ukrašene keramikom, katedralu i crkvu sv. Dominika. Nastavak kroz prekrasnu šumu kaktusa prema gradu Oaxaca. Slijedi uspon na Monte Alban „Bijelu planinu“ do nekadašnje prijestolnice naroda Zapoteka, gdje ćemo posjetiti kulturni centar smješten na 1941 m n.v. Grad je nekoć bio vjersko i astronomsko središte. Centralni park Grand Plaza je okružen gomilom ruševina stepenastih piramida, grobnica i hramova. Nastavak vožnje. U kasnim poslijepodnevnim satima ćemo stići u Oaxaco, po mišljenju mnogih, najljepši meksički grad. Smještaj u hotel. Prije večere ćemo razgledati centar s brojnim crkvama i muzejima, sa zanimljivom i živahnom indijanskom tržnicom koju krase ručno izrađene raznobojne indijanske prostirke. Večera i noćenje.

5. DAN: OAXACA – EL TULE – MITLA – TEHUANTEPEC doručak, večera, noćenje
NAJDEBLJE DRVO I NAROD OBLAKA

Vožnja u jutarnjim satima do indijanskog sela Tule, kojeg krasi najdeblji čempres na svijetu, star oko 2000 do 2500 godina. Nastavak do arheološkog nalazišta Mitla, mističnog vjerskog objekta. Mitla je bilo središte kulture Mixtec Indijanaca ili naroda oblaka. Zidovi zgrada su ukrašeni izuzetnim motivima vezanim uz vodu. Nastavak kroz dolinu Oaxaca, poznatoj po plantažama agave. Posjetiti ćemo destileriju Mezcala koji se dobiva od agave. Pred nama će biti još dobar dio zahtjevne i vijugave ceste kroz gorje Sierra de Oaxaca preko 3000 metara visokog prijelaza. Dolazak u Tehuantepec u večernjim satima. Večera i noćenje.

6. DAN: TUXTLA – SUMIDERO KANJON – SAN CRISTOBAL doručak, večera, noćenje
KANJON SUMIDERO

Tijekom vožnje  ravnicom prema Chiapaškim visoravnima, pratiti će nas stabla palmi i manga. Ovdje se nalazi i najuži dio Meksika širine samo 328 km između Tihog i Atlantskog oceana. Vožnja do grada Tuxtla i parka prirode Sumidero u kojem su smještene brojne egzotične životinje i biljni svijet. Ukrcaj na brod i plovidba 28 km dugim kanjonom. Uživati ćemo u pogledu na tjesnac i gotovo 1000 m visoke stijene. Na putu za San Cristobal ćemo posjetiti zanimljiva indijanska sela Zinacantan i San Juan Chamula koja iako ih dijeli samo nekoliko kilometara,  djeluju poput dva različita svijeta koja razdvajaju kršćanska vjera i vjera drevnih civilizacija. Dolazak u San Cristobal. Šetnja starom povijesnom jezgrom kolonijalnog grada.

7. DAN: SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS – SLAPOVI AGUA AZUL – PALENQUE, doručak, večera, noćenje
SLAPOVI TROPSKE ŠUME

Nastavak s razgledom San Cristobala, još jednog u nizu starih kolonijalnih gradova, gdje će vam se u sjećanje utisnuti šarolika odjeća Indijanaca, potomaka Maya. Sam grad prepun je niskih kućica živopisnih boja, s tipičnim trgom u sredini, katedralom i crkvom Sv. Dominika. Nastavak vožnje u Palenque. Na putu ćemo se zaustaviti kod prekrasnih slapova tropske šume Aqua Azula. Osvježenje u tirkiznoj vodi. Dolazak u Palenque, večera i noćenje u hotelu.

8. DAN: PALENQUE – CAMPECHE doručak, večera, noćenje
GRAD MAYA U TROPSKOJ ŠUMI

Palenque se smatra jednim od najljepših gradova Maya. Obilazak značajnih arheoloških nalazišta čija je arhitektura prekrivena bujnom tropskom šumom. U nekoć veličanstvenom gradu s pet tisuća zgrada, danas stoji svega 34 34. Najveličanstveniji među njima je hram natpisa u kojem su 1952 godine pronašli grobnicu svećenika pokrivenu s pločom težine osam tona. Dolazak u mjesto Campeche, okruženo zidinama. Panoramska šetnja kroz grad. Večera i noćenje.

9. DAN: CAMPECHE – KABAH – UXMAL – MERIDA doručak, večera, noćenje
ČAROBNA PIRAMIDA MAYA

Obilazak jednog od najvećih gradova Maya – Kabah. Pažnju će nam oduzeti “Codz - Poop“ kako domaćini zovu Palaču maski i najveći slavoluk u svijetu Maya. Poslijepodne ćemo se zaustaviti u jednom od tipičnih sela Maya i razgledati grad Uxmal, koji je s trgom redovnica, guvernerovom palačom i 30 metara visokom piramidom, pravi biser majanske arhitekture. Poslijepodne slijedi vožnja u Meridu, šetnja bulevarom Montejo, razgled katedrale, guvernerove palače i tržnice. Smještaj u hotelu, večera i noćenje.
 
10. DAN: MERIDA – CHICHEN ITZA – CANCUN (PLAYA DEL CARMEN) doručak, večera, noćenje
TAJANSTVENE FONTANE MAJEVSKE KULTURE

Vožnja u Chichen Itzo. Usputno zaustavljanje u tvornici biljke sisala i kod grobnice Maya. U najveličanstvenijem mjestu Maya ćemo razgoedati Hram ratnika, svetu fontanu i veliku strmu piramidu Kukulcan. Poslijepodnevne slijedi vožnja u moderni Cancun na Karipskom moru. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

11. i 12. DAN: CANCUN (PLAYA DEL CARMEN) doručak, večera, noćenje
ODMOR

Odmor i aktivnosti po vlastitom izboru u ovom tropskom raju.  Po želji uz doplatu, mogućnost poludnevnog izleta u Tulum, Xcaret ili Isla Mujeres.

13. DAN: CANCUN – ATLANTA - AMSTERDAM doručak, let
HASTA LA VISTA

Slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku od kuda slijedi predviđen let u 08.45 sati preko Atlante gdje je predviđen dolazak u 12.15. sati. Slijedi nastavak leta u 12.15 sati, s dolaskom u 05.50 sati (lokalna vremena).

14. DAN: AMSTERDAM  – ZAGREB
Po dolasku u Amsterdam, slijedi nastavak leta u 09.20 sati prema Zračnoj luci Pleso gdje je dolazak predviđen u 11.10 sati. Završetak putovanja.

CIJENA ARANŽMANA po osobi u dvokrevetnoj sobi:
min. 25 putnika: 16.670 kn
min. 20 putnika: 17.440 kn
min. 15 putnika: 18.210 kn

Zrakoplovne pristojbe: 2.540 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu:  2.530 kn

CIJENA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na navedenim relacijama, smještaj u hotelu 3/4* na osnovi noćenja s doručkom, ostale obroke prema programu, razglede i ulaznice prema programu, prijevoze prema programu, lokalnog vodiča, turističkog pratitelja, trošak organizacije i jamčevinu.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe 2.540 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu 2530 kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače 45 EUR, izlazne takse 27USD, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke.

OBAVEZNE DOPLATE:
napojnice za vodiče/vozače, izlazna taksa (plaćanje na licu mjesta.
 
DOPLATE PO ŽELJI NA LICU MJESTA:
dodatne ulaznice.

DOPLATE PO ŽELJI PRILIKOM REZERVACIJE:
produžetak odmora u Cancunu.

POPUSTI:
dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.

VAŽNE NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.  Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena. Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.
AM117BSK

POŠALJITE UPITKuba Šri Lanka Bangkok/Phuket Dubai Indija Meksiko Južna Afrika/garantirano Tanzanija i Zanzibar Etiopija New York New York I Istočna Amerika i Kanada/garantirano Zapadna obala Kuba Peru Ekvador i Galapagos Argentina i Patagonija Brazil Argentina i Brazil Meksiko-garantirano Orlando/Florida Las Vegas Kanada Kanada Američki glazbeni jug Čile Australija i Novi Zeland Australija Vijetnam i Kambodža Singapur i Bali Gruzija i Armenija Uzbekistan/garantirano Kineska bajka Maldivi Tajland Šri Lanka i Maldivi/garantirano Južna Azija Rajastan Sjeverna Indija Šri Lanka/garantirano Vijetnam Bali Kuala Lumpur i Borneo Filipini Južna Indija Japan Zlatni Myanmar Indija i Amritsar Kina Tajland i Koh Chang Tajland Myanmar Kuba/garantirano Marrakech New York, Philadelphia i Washington/garantirano New York/garantirano Znamenitosti SAD-a i Kanade/garantirano SAD i Kanada/garantirano Sjedinjene Američke Države/garantirano Kalifornija, Arizona i Nevada/garantirano Boston i Kanadska tura/garantirano Dubai i Ras Al Khaimahu/garantirano Maroko/garantirasno Kuba: Havana i Varadero Kenija - Mombasa/garantirano Kraljevski Maroko Izrael/garantirano New York/garantirano Kina/garantirano Kuba/garantirano Marrakesh Island i Grenland Dubai/garantirano Dubai New York New York/garantirano Nova godina u New Yorku/garantirano Velika australska tura/garantirano