Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Myanmar

Naziv programa: Myanmar

Datum polaska: 24.06

Broj dana: 13 ili 15 dana

Mjesto polaska: Zagreb/Venecija

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: 14.970 kn

JUGOISTOČNA AZIJA

ZLATNI MYANMAR I ODMOR NA NGAPALI PLAŽI

Putovanje zrakoplovom Myanmar
TERMIN PUTOVANJA: 24.06.

1. DAN: ZAGREB/VENECIJA – DUBAI– YANGON let
Polazak s Autobusnog kolodvora Zagreb i prijevoz (po želji uz doplatu) do zračne luke Venecije. Prijava na let u 15.35 sati prema Dubaiju, gdje je dolazak predviđen u 23.35 sati. Po dolasku slijedi nastavak leta u 03.30 sati prema Yangonu s dolaskom u 11.40 sati (lokalna vremena).

2. DAN: YANGON noćenje
ZELENI GRAD ZLATNOG SJAJA

Po dolasku u glavni grad Myanmara, slijedi kraći odmor. Odlazak u razgledavanje grada prepunog kontrasta, gdje se miješa bogatstvo i siromaštvo, tradicija i modernost. Danas je ovaj grad pun zelenila zahvaljujući Britancima koji su uredili brojne parkove, jezera, zasadili tropsko raslinje i uredili široke avenije. Grad je vrlo živahan i čist za azijske uvjete. Posjet nekadašnjem centru grada oko hrama Sule gdje je očuvan veliki broj kolonijalnih građevina te posebno lijepih i veličanstvenih pagoda i budističkih hramova. Odlazak do pagode Chauk Htat Kyi s najvećim ležećim kipom Bude, a uoči zalaska sunca posjet značajnom zlatnom hramu Shwedagon, jednom od najvećih svjetskih atrakcija. Noćenje u hotelu.

3. DAN: YANGON – BAGAN doručak, let, noćenje
GRAD TISUĆU HRAMOVA

Let u Bagan, grad tisuće hramova koji se nalaze na popisu UNESCO-ve baštine. Razgled nekih od najfascinantnijih hramova kao što su Shwezigon, Gubyaukgy (Wetkyiinn), Oakkyaung i hram Ananda čije ime znači „neizmjerno lijepo i beskrajno mudro“. Obilazak radionice ručno lakiranih proizvoda i vožnja do tradicionalnog gradića Kabar Bagan s raznim obrtnim radionicama. Myanmar je zemlja tisuću boja koje najviše dolaze do izražaja tijekom zalazaka sunca kojeg ćemo taj dan dočekati u hramu Swesandaw. Stubama ćemo se popeti na jednu od terasa, s koje se pruža prekrasan pogled na ravnice, stari dio Bagana i rijeke Irawaddy. Noćenje u hotelu.

4. DAN: BAGAN – PLANINA POPA – BAGAN doručak, noćenje
ČAROBNA PLANINA I PALME

Nakon doručka slijedi vožnja kroz slikoviti krajolik ispunjen nasadima palmi do čarobne planine Popa, na kojoj se nalazi hram Toddy Palm Tree. Planina je zapravo ugasli vulkan, poznat i kao »dom duša«. Do vrha planine vodi 777 stepenica, ali trud će biti nagrađen prekrasnim pogledom. U poslijepodnevnim satima slijedi povratak u Bagan. Posjet najvećem hramu u Baganu - Dhammayangya i hramovima Sulamani te Htilominlo. Dan ćemo privesti kraju na jednom od vidikovaca uz nezaboravan zalazak sunca. Noćenje u hotelu.

5. DAN: BAGAN – MANDALAY – MINGUN doručak, let, brod, noćenje
KRALJEVSKI GRAD MANDALAY

Nakon doručka, slijedi transfer do zračne luke i let do kraljevskog grada Mandalay, drugog po veličini grada Burme. Ukrcaj na brod koji će nas prevesti preko rijeke Irawaddy do Minguna, gdje ćemo posjetiti veličanstveni nedovršeni hram Pa Hto Daw i najveće svjetsko zvono težine 90 tona Mingun Bell. Razgled ostataka veličanstvenih kipova lavova i hrama Mya Thein Tan. Po povratku u Mandalay, odlazak do pagode Mahamuni gdje mještani na kip Buddhe stavljaju zlatne listove. Nakon smještaja u hotel i kratkog osvježenja, u poslijepodnevnim satima slijedi obilazak hrama Kyauktawgyi u kojem je smješten ogroman kipa Buddhe. Zalazak sunca ćemo dočekati na brdu Mandalay. Noćenje u hotelu.

6. DAN:   MANDALAY – AMARAPURA – SAGAING – MANDALAY doručak, noćenje
CRVENI REDOVNICI I NAJDUŽI MOST

Nakon doručka ćemo posjetiti najveći samostan u Myanmaru Maha Gandaryone, u kojem živi više od 1.000 redovnika odjevenih u tipične halje boje vina. Nastavak u Sagaing i obilazak hrama KaungHmuDaw čiji se interijer sjaji zbog svjetla malih zrcala. Odlazak do hrama Umin Thonese  poznatog i kao »hram 30 špilja« koji se nalazi na brdu Sagaing. Slijedi vožnja do Amarapure i odlazak do tradicionalne tkaonice s mogućnošću kupovine proizvoda. Zalazak sunca ćemo dočekati na mostu Bein – najdužem drvenom mostu na svijetu iznad jezera Taungtaman. Povratak u Mandalay i noćenje.

7. DAN: MANDALAY - HEHO - PINDAYA – INLE doručak, let, noćenje
ŠPILJA SA ZBIRKOM BUDDHINIH KIPOVA

Jutarnji let za grad Heho. Po dolasku, slijedi vožnja od približno 2 sata do Pindaye. Nedaleko od jezera Inla, u vapnenačkoj špilji dugoj 150 m ćemo razgledati kipove Buddhe, različitih stilova iz raznih povijesnih razdoblja. Broj kipova koje mještani svakodnevno donose neprestano raste, pa do danas broje oko 9.000 primjeraka. Kušati ćemo tradicionalni zeleni čaj i namaz od sušenog graha. Vožnja do jezera Inle. Smještaj u hotel i noćenje.

8. DAN: JEZERO INLE doručak, noćenje
PLUTAJUĆI VRTOVI, MAČKE I PADAUNG

Poslije doručka nas očekuje nezaboravan dan na jezeru Inle, koje se smatra jednim od najljepših prirodnih znamenitosti ovoga kraja. Jedinstveno je zbog plutajućih vrtova, među kojima ćemo zaploviti čamcem i promatrati ribare koji veslaju jedinstvenom tehnikom. Posjet „Samostanu mačaka koje skaču“, obilazak nekoliko sela i tradicionalnih obrta u kojima ćemo naučiti nešto više o ručnom tkanju svile iz stabljike lotosa, kovanju i obradi srebra te izradi specijalnih burmanskih cigara Cheroot. Plovidba jezerom Indein s mnoštvom malih kamenih pagoda i pagoda izrađenih od opeke usred divljine, do samostana Nga Phe Kyaung i močvarnih kućica. Posjet plemenu Padaugn. Povratak u hotel i noćenje.

9. DAN: INLE – HEHO – YANGON doručak, unutarnji let, noćni let
ZBOGOM ILI »IDEM SADA«, KAKO KAŽU MJEŠTANI

Nakon doručka slijedi transfer do zračne luke u Heho i povratak u Yangon. Obilazak tržnice Bogyoke (zatvorena ponedjeljkom) u kineskoj četvrti. Slobodno poslijepodne za odmor.

MOGUĆNOST PRODUŽETKA ODMORA NA NGAPALI PLAŽI
Unutarnji let i 3 dana ili 5 dana odmora

ODMOR NA NGAPALI PLAŽI
RAJSKA PLAŽA POD PALMAMA
Nema ljepšeg nego kada ovo putovanje po ovoj prekrasnoj zemlji produžimo odmorom na rajskoj plaži uz Andamansko more. Po izboru, mogućnost odmora na 3 ili 5 dana. Iz grada Heho slijedi direktan let u Ngapali ili obližnju zračnu luku gdje će nas dočekati organizirani transfer do smještaja. Očekuju nas palme, široke pješčane plaže, manja ribarska sela i kristalno čisto more... Obzirom na odabir broja dana (3 ili 5), zadnji dan je organiziran transfer do zračne luke i nastavak leta u Yangon, od kuda u noćnim satima slijedi let prema azijskoj/europskoj zračnoj luci.

13. ili 15. DAN YANGON – DUBAI – VENECIJA/ZAGREB  let
U noćnim satima slijedi transfer u zračnu luku i let u 01.50 sati u Dubai, gdje je dolazak predviđen u 05.05 sati. Po dolasku, slijedi nastavak leta prema zračnoj luci Venecije u 09.15 sati gdje je dolazak predviđen u 13.35 sati. Mogućnost organiziranog prijevoza (po želji uz doplatu) do Zagreba.

CIJENA ARANŽMANA ZA PROGRAM ZLATNI MYANMAR:

CIJENA aranžmana po osobi:
min. 20 putnika: 14.970 kn
min. 15 putnika: 17.660 kn

Zrakoplovne pristojbe: 3.050 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.460 kn

CIJENA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na navedenim relacijama, smještaj u hotelima 3*/4* (lokalne kategorije) na osnovi noćenja s doručkom, prijevoze prema programu, razglede s uključenim ulaznicama u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku, turističkog pratitelja (min. 10 putnika), trošak organizacije i jamčevinu.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe 3.050 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu 2.460 kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače, viza, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke.

OBAVEZNE DOPLATE:
napojnice za vodiče/vozače, viza (plaćanje na licu mjesta).

DOPLATE PO ŽELJI PRILIKOM REZERVACIJE:
Odmor na Ngapali Beach 3/5 dana, paket večera.

DOPLATE PO ŽELJI NA LICU MJESTA:
dodatne ulaznice.

POPUSTI:
dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.

CIJENA ARANŽMANA ZA PRODUŽETAK ODMORA NA NGAPALI PLAŽI (3 ili 5 dana): na upit.

VAŽNE NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.
Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena.
Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.
AM117NV

POŠALJITE UPITKuba Šri Lanka Bangkok/Phuket Dubai Indija Meksiko Južna Afrika/garantirano Tanzanija i Zanzibar Etiopija New York New York I Istočna Amerika i Kanada/garantirano Zapadna obala Kuba Peru Ekvador i Galapagos Argentina i Patagonija Brazil Argentina i Brazil Meksička tura Meksiko-garantirano Orlando/Florida Las Vegas Kanada Kanada Američki glazbeni jug Čile Australija i Novi Zeland Australija Vijetnam i Kambodža Singapur i Bali Gruzija i Armenija Uzbekistan Kineska bajka Maldivi Tajland Šri Lanka i Maldivi/garantirano Južna Azija Rajastan Sjeverna Indija Šri Lanka/garantirano Vijetnam Bali Kuala Lumpur i Borneo Filipini Južna Indija Japan Zlatni Myanmar Indija i Amritsar Kina Tajland i Koh Chang Tajland Kuba/garantirano Marrakech New York, Philadelphia i Washington/garantirano New York/garantirano Znamenitosti SAD-a i Kanade/garantirano SAD i Kanada/garantirano Sjedinjene Američke Države/garantirano Kalifornija, Arizona i Nevada/garantirano Boston i Kanadska tura/garantirano Dubai i Ras Al Khaimahu/garantirano Maroko/garantirasno Kuba: Havana i Varadero Kenija - Mombasa/garantirano Kraljevski Maroko Izrael/garantirano New York/garantirano Kina/garantirano Kuba/garantirano Marrakesh Island i Grenland Dubai/garantirano Dubai New York New York/garantirano Nova godina u New Yorku/garantirano Velika australska tura/garantirano Južna Afrika i Viktorijini slapovi/garantirano