Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Peru

Naziv programa: Peru

Datum polaska: 08.07

Datum povratka: 21.07

Broj dana: 14 dana / 12 noćenja

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: od 19.130 kn

JUŽNA AMERIKA

PERU - tajanstvena zemlja Inka

Putovanje zrakoplovom u Peru
POLASCI U 2017: 08.07.-21.07.

Putovanje u tajanstvenu zemlju Inka, gdje ćemo doživjeti legendarnu vožnju vlakom na Machu Picchu, zaploviti po najvišem jezeru Titikaka, razgledati tajanstvene crteže u Nazci i uživati u šalici čaja kokinih listova.

1. DAN: ZAGREB/VENECIJA – MADRID – LIMA let, noćenje
LET U PRIJESTOLNICU PERU

Sastanak putnika na autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz (po želji uz doplatu) do zračne luke Venecije. Prijava na let preko Madrida u 18.50 sati s dolaskom u 21.30 sati. Slijedi nastavak leta iz Madrida u 00.35 sati prema Buenos Airesu, gdje je dolazak predviđen u 05.50 sati (lokalna vremena).  

2. DAN: LIMA doručak, večera, noćenje
RAZGLED KRALJEVSKOG GRADA

Po dolasku, transfer do hotela, smještaj i noćenje. Nakon doručka, slijedi razgled najvažnijih znamenitosti »Grada kraljeva«: starog dijela grada s brojnim kolonijalnim zgradama, središnjeg trga Plaza de Armas i Plaza San Martin, katedrale i crkve San Francisco.  Obilazak arheološkog muzeja u kojem se nalazi zbirka drevnih civilizacija što će biti odličan uvod u ovo putovanje.  Razgled Torre Tagle, palače i kuće Osambela te novije trgovačke četvrti Lime San Isidro. Poslijepodne ćemo razgledati kompleks Pachacamac, u kojem je pronađeno groblje na kojem su obožavali svoje sunce i mjesec.

3. DAN: LIMA – PARACAS – NAZCA doručak, večera, noćenje
PERUANSKI GALAPAGOS

Nakon ranog doručka slijedi vožnja prema poluotoku Paracas, koji je od Lime udaljen otprilike 250 km. Slijedi dvosatna plovidba oko prirodnog rezervata Bellestas kojeg nazivaju i »peruanski  Galapagos«, s iznimno bogatim životinjskim svijetom kao što su kolonije morskih lavova, Humboldtovih pingvina i različitih vrsta ptica. Nastavak putovanja u Nazco, koji je udaljen oko 220 km. Usputno zaustavljanje u laguni Huachachina, koja je okružena pješčanim sipama i poznata po piću pisco što na jeziku Inka znači „leteća ptica“. U laguni se nalazi i muzej s mumijama te lončarskim i tekstilnim proizvodima iz drevnih vremena Nazca. Po dolasku, smještaj u hotel. Prije večere u restoranu slijedi posjet drevnom lončarskom obrtu i tradicionalnoj radionici zlata. Večera u restoranu i noćenje.

4. DAN: NAZCA – AREQUIPA doručak, večera, noćenje
TAJANSTVENE LINIJE

Po doručku, uspon na toranj i razgled Nazca linija, čiji razlog nastanka još uvijek nije otkriven. Na području od više od 350 km2 urezane su različite linije, oblici geometrijskih likova, životinja i čak „astronauta". 1.500 godina stari pustinjski crteži najvidljiviji su iz zrakoplova. Mogućnost 45-minutnog leta iznad pustinje. Nastavak vožnje uz obalu u 560 km udaljen Arequipo, lijepi gradić smješten među Andama. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. DAN: AREQUIPA doručak, ručak, večera, noćenje
BIJELI KOLONIJALNI GRAD U PODNOŽJU ANDA

Dan neće biti pretjerano naporan jer ćemo se posvetiti razgledu lijepog „Bijelog grada“ iznad kojeg se uzdiže vulkan El Misti. Zbog pomanjkanja građevinskog materijala, stare su kolonijalne građevine dopunjavali s bijelim kamenom nastalim iz vulkanskog pepela. Lako se može dočarati poveznica s mediteranskim gradovima, osim posebnosti ovog grada koji se nalazi na 2.325 m nadmorske visine što će nam poslužiti kao priprema za dolazak u više predjele Anda. Grad ima prekrasnu arhitekturu, brojne samostane i crkve i odlične restorane. Iz četvrti Carmen Alto se pruža prekrasan pogled na grad. Šetnja starim gradskim četvrtima San Lazaro i Yanahuara i gradskim centrom u kojem se nalazi katedrala trga Plaza des Armas. Razgled samostana Santa Catalina. Ručak u restoranu. Slobodno vrijeme u poslijepodnevnim satima. Večera i noćenje u hotelu.

6. DAN: AREQUIPA – CHIVAY doručak, večera, noćenje
MEĐU LJAMAMA I ALPAKAMA

Nakon doručka, slijedi posjet jednom od najdubljih svjetskih kanjona Colca. Već sama vožnja slikovitom gorskom pokrajinom Anda biti će i više nego spektakularna. U prirodnom rezervatu Aquada Blanca ćemo promatrati lokalne »domaće životinje« lame i alpake, a u slikovitim selima družiti se s domaćinima uz šalicu čaja od koke. Smještaj u hotel u gradiću Chivay, koji je poznat zbog termalnih izvora vode. Večera u lokalnom restoranu, noćenje.

7. DAN: COLCA CANYON – PUNO doručak, večera, noćenje
KONDOROV LET

Vožnja do prekrasnog kanjona Colca Canyona. Putem ćemo prolaziti pokraj terasastih poljoprivrednih polja. Zaustavljanje na prijelazu Cruz del Condor, na visini od 3.600 m gdje ćemo uz malo sreće imati priliku diviti se najvećim svjetskim pticama. Povratak u Chivay i vožnja prema najvišem plovnom jezeru - Titicaca. Dolazak u Puno u kasnim večernjim satima. Smještaj u hotelu, večera i noćenje.

8. DAN: PUNO – OTOCI UROS I TAQUILE doručak, ručak, večera, noćenje
NAJVIŠE JEZERO NA SVIJETU

Posjet jezeru Titicaca, kojeg nazivaju i svetim jezerom. Sa svojom nadmorskom visinom (3.813 m) i ogromnom površinom (8.560 kvadratnih kilometara), najviše je i najveće plovno jezero. Plovidba do otočića Uros koji su izgrađeni od trske, na kojima još uvijek žive Indijanci iz Uru plemena. Nastavak do otoka Taquile i ručak. Povratak u Puno u poslijepodnevnim satima. Večera i noćenje u hotelu.

9. DAN: PUNO – CUZCO doručak, ručak, večera,  noćenje
TAJANSTVENI SVIJET INKA

Vožnja slikovitom pokrajinom prema Cuzco dolini. Nakon prijelaza La Raya slijedi zaustavljanje u Raqchi gdje ćemo razgledati ostatke nekadašnje naseobine Inka, koja im je služila tijekom puta prema jezeru Titicaca. Ovaj arheološki park je jedan od najbolje očuvanih ostataka kulture Inka. Nastavak do malog sela Andahuaylillas, gdje ćemo razgledati zanimljivu baroknu crkvu. Ručak. Dolazak u Cuzco u večernjim satima, smještaj u hotel, večera i noćenje.

10. DAN: CUZCO – SVETA DOLINA INKA doručak, večera, noćenje
INDIJANSKA TRŽNICA

Dan ćemo provesti u prekrasnoj Svetoj dolini Inka. Odlazak u mjestašce Pisac u kojem još uvijek žive potomci Inka koji govore jezikom andskih Indijanaca „kečua“ i obilazak zanimljive indijanske tržnice. Nastavak putovanja do Ollantaytamba. Ručak. Razgled utvrde Inka, u kojoj su španjolski osvajači doživjeli jedan od rijetkih poraza. Doživjeti ćemo prekrasan pogled na dolinu rijeke Urumbambe. Povratak u hotel, večera i noćenje.

11. DAN: CUZCO – MACHU PICCHU – CUZCO doručak, večera, noćenje
LEGENDARNA VOŽNJA VLAKOM NA MACHU PICCHU

Vožnja vlakom kroz dolinu rijeke Urumbambe do mjestašca Aguas Calientes, tijekom koje će nas pratiti bujna vegetacija. Po dolasku, odlazak do legendarnog izgubljenog grada Machu Picchu. Ovo je jedno od najpoznatijih arheoloških nalazišta Južne Amerike, kojeg je tek 1911 godine otkrio američki arheolog Hiram Bingham. Obzirom  da Španjolci ovaj grad nikada nisu otkrili zbog nedostupnosti i njegove lokacije visoko u gorama, ostalo je i najbolje očuvano mjesto drevne civilizacije Inka. Otkriveno je puno kuća, hramova, tvrđava i terasa s vrtovima. Povratak u  Cuzco u večernjim satima. Večera i noćenje u hotelu.

12. DAN: CUZCO – LIMA doručak, večera, noćenje
HRAM SUNCA U KRALJEVSTVU INKA

Odlazak do najstarijeg naseljenog mjesta Južne Amerike, arheološki najvažnijeg područja i glavnog grada kraljevstva Inka. Ovaj je grad u vrijeme Inka izgrađen u obliku pume i usprkos tome što je bilo potpuno uništeno, na njegovim je ostacima nastao današnji grad koji još uvijek odiše veličanstvenom kulturom Inka, u kombinaciji s kolonijalnom arhitekturom. Šetnja glavnom ulicom, do katedrale i Hrama sunca. Razgledati ćemo utvrdu Sacsayhuaman, Hram Kenko, Crvenu utvrdu i Tambo Machay (kupalište Inka). Kasno poslijepodne prijevoz do zračne luke i let u Limu. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

13. DAN: LIMA – MADRID doručak, let
OPROŠTAJ OD PERUA

Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku. Prijava na let u 21.00 sati prema Madridu, gdje je dolazak predviđen u 14.35 sati (lokalna vremena).

14. DAN: MADRID  – VENECIJA/ZAGREB
Po dolasku u Madrid, slijedi nastavak leta u 15.45 sati prema Veneciji, gdje je dolazak predviđen u 18.05 sati. Mogućnost organiziranog prijevoza (po želji uz doplatu) do Zagreba.

CIJENA aranžmana po osobi:
min. 20 putnika: 19.130 kn
min. 15 putnika: 20.670 kn
min. 10 putnika: 22.210 kn

Zrakoplovne pristojbe: 3.890 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.990 kn

CIJENA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na navedenim relacijama, smještaj u hotelima 3* na osnovi noćenja s doručkom, ostale obroke prema programu, prijevoze prema programu, razglede i ulaznice prema programu, lokalnog vodiča, turističkog pratitelja, trošak organizacije i jamčevinu.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe 3.890 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu 3.000 kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače 40 EUR, izlazne takse 40 USD, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke.

OBAVEZNE DOPLATE:
napojnice za vodiče/vozače 40 EUR, izlazne takse 40 USD (plaćanje na licu mjesta).

DOPLATE PO ŽELJI NA LICU MJESTA:
dodatne ulaznice, let iznad Nazca linija 95 EUR.

POPUSTI:
dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.

VAŽNE NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.  Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena. Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.

AM117BSK

Machu Picchu

Izgubljeni grad Inka

Drevni je grad civilazije Inka. Njegova ljepota i tajanstvenost su njegova posebnost. Uvršten je na popis UNESCO-ove svjetske baštine.

Titikaka

Jezero nosi ime pume, koja na jeziku Indijanaca Titikaka znači siva ili kamena puma

Nazivaju ga još i svetim jezerom. Najviše je jezero na svijetu. Svojim oblikom podsjeća na pumu koja lovi zeca

Nazca linije

Niz ogromnih crteža na tlu u pokrajini Nazca u Peruu.

Jedinstveno je arheološko nalazište. Linije se mogu vidjeti sa vrhova obližnjih brežuljaka. Predstavljaju različite figure. UNESCO ih 1994. uvrštava u popis svjetske baštine u Americi.

Bellestas

Peruanski Galapagos

Bellestas je prirodni rezrvat s bogatim životinjskim svijetom. Otoci su puni raznih ptica, pingvina, morskih lavova...

Lima

Grad kraljeva

Glavni je grad Perua. Posjetite mnoge zgrade, katedrale, trgove i muzeje. Glavne atrakcije su gradski trg te stare gradske palače. Posebno je zanimljiv kompleks Pachacamac, gdje su štovali sunce i mjesec.

POŠALJITE UPITKuba Šri Lanka Bangkok/Phuket Dubai Indija Meksiko Južna Afrika/garantirano Tanzanija i Zanzibar Etiopija New York New York I Istočna Amerika i Kanada/garantirano Zapadna obala Kuba Ekvador i Galapagos Argentina i Patagonija Brazil Argentina i Brazil Meksička tura Meksiko-garantirano Orlando/Florida Las Vegas Kanada Kanada Američki glazbeni jug Čile Australija i Novi Zeland Australija Vijetnam i Kambodža Singapur i Bali Gruzija i Armenija Uzbekistan/garantirano Kineska bajka Maldivi Tajland Šri Lanka i Maldivi/garantirano Južna Azija Rajastan Sjeverna Indija Šri Lanka/garantirano Vijetnam Bali Kuala Lumpur i Borneo Filipini Južna Indija Japan Zlatni Myanmar Indija i Amritsar Kina Tajland i Koh Chang Tajland Myanmar Kuba/garantirano Marrakech New York, Philadelphia i Washington/garantirano New York/garantirano Znamenitosti SAD-a i Kanade/garantirano SAD i Kanada/garantirano Sjedinjene Američke Države/garantirano Kalifornija, Arizona i Nevada/garantirano Boston i Kanadska tura/garantirano Dubai i Ras Al Khaimahu/garantirano Maroko/garantirasno Kuba: Havana i Varadero Kenija - Mombasa/garantirano Kraljevski Maroko Izrael/garantirano New York/garantirano Kina/garantirano Kuba/garantirano Marrakesh Island i Grenland Dubai/garantirano Dubai New York New York/garantirano Nova godina u New Yorku/garantirano Velika australska tura/garantirano