Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Rajastan

Naziv programa: Rajastan

Datum polaska: 16.11

Datum povratka: 26.11

Broj dana: 11 dana / 8 noćenja

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: od 9.450 kn

ŠARENI RAJASTAN

Termini putovanja: 16.11.-26.11. i 13.12.-23.12.2017.

1. DAN ZAGREB – ISTANBUL – DELHI noćni let
LET U INDIJSKU PRIJESTOLNICU

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polet za Istanbul je predviđen u 09.30 sati sa dolaskom u 12.30 sati (lokalna vremena). Nastavak leta za Delhi je predviđen u 19.55 sati, a dolazak u 04.35 sati. Po dolasku, organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel.

2. DAN DELHI doručak, večera, noćenje
ZAPREPAŠTENJE I HARMONIJA RAZLIČITOSTI STAROG I NOVOG DELHIJA

Nakon odmora, rikšama ćemo krenuti u grad, kroz užurbani baazar Chandi Chowk do Jama Masjid džamije, najveće Azijske džamije. Posjetiti ćemo poznate grobnice Hamayuna, toranj Quatb Minar i indijska vrata. Vožnja pokraj parlamenta i vladine zgrade.

3. DAN DELHI – AGRA doručak, večera, noćenje
TAJ MAHAL, NAJLJEPŠI SPOMENIK LJUBAVI I REMEK DJELO INDIJSKE ARHITEKTURE

Vožnja kroz slikoviti krajolik do Agre, smještaj u hotel. Odlazak u razgled tvrđave Agra i grobnice Itmadud – Daulaha. Tvrđava Agra je sagrađena od crvenog pijeska i proteže se na gotovo 2,5 km. U kasnim poslijepodnevnim satima ćemo posjetiti lokalnu tržnicu s proizvodima od kože, mesinga, sagova, nakita, mozaika.. Agra se smatra jednim od glavnih središta ručnih radova.

4. DAN: AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR doručak, večera, noćenje
KROZ GRAD DUHOVA FATEHPUR SIKRI DO RUŽIČASTOG GRADA JAIPUR

U zoru ćemo posjetiti Taj Mahal, spomenik posvećen ljubavi i vjerojatno jedna od najljepših građevina svijeta. Izgrađen je od bijelog mramora, a osim izuzetne arhitekture, ukrašen je lijepim detaljima i oblicima. U zoru izgleda čarobno. Nastavak vožnje u Jaipur pored Fatehpur Sikria, kojeg je izgradio car Akbar u 16. Stoljeću. Dolazak u Jaipur, smještaj u hotelu.

5. DAN: JAIPUR – PALAČA VJETROVA U JAIPURU doručak, večera, noćenje
NAJFOTOGRAGIRANIJA INDIJSKA PALAČA

Jaipur je poznat kao ružičasti grad, u večernjim satima svijetlo obasjava ružičaste zgrade. Izlet do tvrđave Amber, gdje ćemo stići jahajući slona. U unutrašnjosti tvrđave se nalaze murali, freske, slike, rezbarije i umjetnička djela s ogledalima. Posjetiti ćemo kraljevski opservatorij Jantar Mantar te poznatu palaču vjetrova, Hawa Mahal. Kasno popodne ćemo provesti na slikovitoj tržnici.

6. DAN: JAIPUR – JODHPUR  doručak, večera, noćenje
ŠETNJA KROZ PLAVI GRAD

Vožnja u Jodhpur, plavi grad. Grad ima brojne palače koje izranjaju iz pustinjskog pijeska. Grad je odigrao važnu ulogu u 15. stoljeću kao trgovački put između Europe i Dalekog istoka. Nakon smještaja u hotelu, posjetiti ćemo jednu od najvećih indijskih utvrda, Mehrangarh, koji se diči raznolikim zbirkama glazbenih instrumenata, namještaja i topova. Posjetiti ćemo stari dio grada, okružen s gotovo deset kilometara zidova i sa 8 ulaza. Male uske ulice krase plave kuće, a ističe se i bijela boja.

7. DAN: JODHPUR – RANAKPUR – UDAIPUR doručak, večera, noćenje
1,444 STUPA HRAMA RANAKPUR

Nastavak vožnje do Ranakpura. Obilazak jednog od najljepših Jain hramova u Indiji – hram Ranakpur, u kojem se između ostalog nalazi 1444 različito isklesanih stupova od bijelog mramora. Nastavak vožnje do Udaipura, koji se također naziva Venecijom istoka.

8. DAN: UDAIPUR doručak, večera, noćenje
ZEMLJA MAHARADŽI

Razgled grada: Gradska palača, hram Jagdish...U popodnevnim satima vrijeme za shopping u uskim uličicama romantičnog Rajasthana. U sumrak, krstarenje po jezeru Pichola s pogledom na palaču Jag Mandir.

9. DAN: UDAIPUR – PUSHAKR doručak, večera, noćenje
SVETO HINDU SVETIŠTE KOJE ĆE NAS PRIHVATITI S DUHOVNOŠĆU

Vožnja u Pushkar, sveti hindu gradu. Razgledati ćemo jedan od najfascinantnijih gradova u Indiji, s više od 500 hramova, uključujući i jedinim hramom u svijetu koji je posvećen Brahmi. Mjesto je izgrađeno oko jezera i predstavlja svetinju za hinduiste. U večernjim satima ćemo uživati u prekrasnim bojama sunca iznad jezera koje predstavlja srce grada.

10. DAN: PUSHKAR – DELHI doručak, vlak, let
VOŽNJA VLAKOM U DELHI

Vožnja do željezničke stanice, ukrcaj na vlak i vožnja u Delhi.

11. DAN: DELHI – ISTANBUL – ZAGREB
Po dolasku, slijedi transfer do zračne luke i let prema Istanbulu (predviđeno 06.15-10.35 sati, lokalna vremena). Slijedi nastavak leta u 18.05 sati prema Zagrebu gdje je dolazak predviđen u 19.15 sati. Završetak putovanja.

CIJENA aranžmana po osobi:
min. 20 putnika: 9.450 kn
min. 15 putnika: 11.380 kn

Zrakoplovne pristojbe: 2.330 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.040 kn

CIJENA UKLJUČUJE:
zrakoplovni prijevoz u ekonomskom razredu, noćenja u hotelima 4*, obroke po programu, vanjske razglede po programu, jahanje slonova do tvrđave Amber, lokalnog vodiča, turističkog pratitelja i troškove organizacije putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe 2.330 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu 3.040 kn, napojnice za vodiče/vozače 40 EUR, viza 470 kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje zračne luke.

OBAVEZNE DOPLATE:
napojnice za vodiče/vozače 40 EUR (plaćanje na licu mjesta), viza 470 kn.

DOPLATE PO ŽELJI NA LICU MJESTA:
dodatne ulaznice.

POPUSTI:
dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.

VAŽNE NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.  Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena. Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.
AM117NV

POŠALJITE UPIT