Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Sjeverna Indija

Naziv programa: Sjeverna Indija

Datum polaska: 21.10

Datum povratka: 30.10

Broj dana: 10 dana / 8 noćenja

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: od 9.840 kn

BISERI SJEVERNE INDIJE I VARANASI

Termini putovanja: 21.10.-30.10.2017., 24.11.-03.12.2017. i 25.12.2017.-03.01.2018.

1. DAN: ZAGREB – ISTANBUL – DELHI let, noćenje
LET U INDIJSKU PRIJESTOLNICU

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polet za Istanbul je predviđen u 09.30 sati sa dolaskom u 12.30 sati (lokalna vremena). Nastavak leta za Delhi je predviđen u 19.55 sati, a dolazak u 04.35 sati. Po dolasku, organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel.

2. DAN: DELHI doručak, večera, noćenje
ŠOK I HARMONIJA U STAROM I NOVOM DELHIJU

Razgled glavnog grada Indije, grada hramova, džamija, palača i prekrasnih vrtova, koji očarava raznobojnim zgradama i brojnim kulturno povijesnim spomenicima iz raznih povijesnih razdoblja. New Delhi krase kolonijalne britanske zgrade kao što su parlament, predsjednička palača (Rashtrapati Bhawan) i zgrade brojnih ministara. Ovdje se nalazi i veličanstveni vojni spomenik »Vrata Indije«. Stari Delhi je nekoć bio glavni grad muslimanske Indije. Obilazak najveličanstvenijih zgrada - Crvene utvrde, savršenog primjerka mogulske umjetnosti srednjeg vijeka i najveće indijske džamije - Jami Masjid. Vožnja rikšama kroz stari dio grada Chandni Chowk bazar i razgled spomenika Mahatmi Gandiju-Raj Ghat, Ashoka Pillar, kompleksa Qutub Minaru u sklopu kojeg se nalazi najviši indijski minaret u Indiji i mauzolej mogulskog cara Humayuna, koji je služio kao model pri izgradnji Taj Mahala i hrama Birla.

3. DAN: DELHI – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR doručak, večera, noćenje
GRAD DUHOVA FATEHPUR I CRVENI GRAD JAIPUR

Nakon doručka slijedi vožnja u Jaipur, glavni grad države Rajastan. Usputno zaustavljanje u Fatehpur Siri, grad pobjede koji je nekoć bio prijestolnica. Danas je "grad duhova", ali su ostale dobro očuvane veličanstvene zidine, prelijepe palače, džamije, mauzoleji i vrtovi te jedinstveni spomenici muslimanske, hinduističke i jain arhitekture. Po dolasku u Jaipur,  kojeg nazivaju i »crveni grad« zbog pretežito crvene boje koja prevladava gradom, slijedi smještaj u hotel.  Večera.

4. DAN: JAIPUR doručak, večera, noćenje
PALAČA VJETROVA U JAIPURU

Odlazak do tvrđave Amber, rezidencije dinastije Radžiputov u jutarnjim satima. Ovo je jedna od najveličanstvenijih indijskih tvrđava do koje ćemo doći jahanjem slonova ili terenskim vozilima. Očekuju nas palače, hramovi i vrtovi okruženi zidinama. Unutrašnjost je bogata proizvodima od slonovine, stakla, poludragog kamenja i oslikana freskama. S tvrđave se širi prekrasan pogled na okolicu. U poslijepodnevnim satima ćemo nastaviti s razgledom starog dijela grada kojeg su u 17 st. izgradili najbolji umjetnici iz raznih krajeva. Razgled gradske palače i muzeja. Pri kraju dana ćemo posjetiti opservatorij Jantar Mantar i razgledati unutrašnjost gradskog simbola Palače vjetrova/Hava Mahal.

5. DAN: JAIPUR – SIKANDRA – AGRA doručak, večera, noćenje
GROBNICA MOGULSKOG VLADARA U SIKANDRI

Vožnja u Agru, glavni grad države Uttar Pradesh. Ovaj je grad nekoć bio glavni grad mogulske Indije, a danas se najčešće posjećuje zbog veličanstvene tvrđave i spomenika ljubavi Taj Mahal. Usputno zaustavljanje u Sikandri i obilazak grobnice velikog mogulskog vladara Akbara. Smještaj u hotelu, večera i noćenje.

6. DAN: AGRA doručak, večera, noćenje
TAJ MAHAL, NAJLJEPŠI SPOMENIK LJUBAVI I REMEK DJELO INDIJSKE ARHITEKTURE

U ranim jutarnjim satima ćemo posjetiti spomenik koji je izgrađen u čast vječne ljubavi koju je veliki Mogul Šah Jahan osjećao prema svojoj supruzi. Ovo remek djelo, prekrasni mramorni mauzolej kojeg nazivaju i Krunskom palačom doživjeti ćemo u najvećoj ljepoti tijekom izlaska sunca. Povratak u hotel na doručak. Odlazak do Crvene tvrđave, izgrađene u 16 st. uz rijeku Yamuna, u kojoj su živjeli svi veliki mogulski kraljevi od Humayuna do Aurangzeba. Okružuju je zidine visoke 17 m, a u njenoj elegantnoj unutrašnjosti nalaze se brojne palače, apartmani, dvorane i vrtovi. Šah Jahan je kao zatvorenik vlastitog sina iz tvrđave promatrao slavni Taj Mahal, spomenik svojoj ljubavi. Večera i noćenje u hotelu.

7. DAN: AGRA – JHANSI – KHJURAHO doručak, večera, noćenje
HRAMOVI KAMASUTRE U KHJURAHU

Rani doručak. Odlazak do željezničke stanice i ukrcaj na brzi vlak u Jhansi. Po dolasku, odvesti ćemo se do grada Khajuraho, kojeg nazivaju gradom erotskih hramova. Riječ je o više skupina hinduističkih i džainističkih hramova slavnih zbog svojih raskošnih i erotskih reljefa kojima su hramovi potpuno ispunjeni. Izgrađeni su u vrijeme dinastije Chandela. Smještaj u hotelu, večera i noćenje.

8. DAN: KHAJURAHO – VARANASI doručak, let, večera, noćenje
VJEČNI GRAD VARANASI

Nakon doručka ćemo razgledati istočne i zapadne hramove, koji prikazuju egzotičnu arhitektu i nadarenost kraljevske dinastije Chandela. Od ukupno 85 hramova izgrađenih u sjeverno - indijskom "nagara" stilu, sačuvano je samo dvadeset hramova. Razgledati ćemo najljepše među njima, Lakshamana i Viswanath. Slijedi prijevoz do zračne luke i let iz Khajuraha u vječni grad Varanasi, koji je smješten uz svetu rijeku Ganges. Po dolasku, odlazak do Sarnatha, mjesta na kojem je Buda održao svoju prvu propovijed. Smještaj u hotelu, večera i noćenje.

9. DAN: VARANASI – DELHI doručak, noćenje
SVETA INDIJSKA RIJEKA GANGES

Nakon ranog doručka ćemo otići do svete indijske rijeke Ganges gdje ćemo promatrati hodočasnike tijekom izvođenja jutarnje molitve. Uz obalu se nalaze brojni hinduistički hramovi, a u svetoj rijeci kupaju mnogi vjernici. Razgled hrama Durgin i najpoznatijeg gata Manikarnika na kojem se vrši značajno spaljivanje mrtvih. Večera po želji. Noćenje.

10. DAN: DELHI – ISTANBUL – ZAGREB
Prijevoz do zračne luke i prijav na let prema Istanbulu (predviđeno 06.15-10.35 sati, lokalna vremena). Po dolasku, slijedi nastavak leta u 18.05 sati prema Zagrebu gdje je dolazak predviđen u 19.15 sati. Završetak putovanja.

CIJENA aranžmana po osobi:
min. 20 putnika: 9.840 kn
min. 15 putnika: 11.380 kn

Zrakoplovne pristojbe: 2.330 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.850 kn

CIJENA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na navedenim relacijama, smještaj u hotelima 4* na osnovi noćenja s doručkom, ostale obroke prema programu, prijevoze prema programu, vožnju u rikšama kroz Delhi, jahanje slonova do tvrđave Amber, razglede prema programu, lokalnog vodiča, turističkog pratitelja, trošak organizacije i jamčevinu.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe 2.330 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu 2.850 kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače 40 EUR, viza 470 kn, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke.

OBAVEZNE DOPLATE:
napojnice za vodiče/vozače 40 EUR (plaćanje na licu mjesta), viza 470 kn (plaćanje prilikom rezervacije).

DOPLATE PO ŽELJI NA LICU MJESTA:
dodatne ulaznice.

POPUSTI:
dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.

VAŽNE NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.  Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena. Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.
AM117NV

POŠALJITE UPIT