Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Šri Lanka/garantirano

Naziv programa: Šri Lanka/garantirano

Datum polaska: 21.10

Datum povratka: 31.10

Broj dana: 11 dana

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: od 9.140 kn

ŠRI LANKA I ODMOR NA OBALI

GARANTIRANI POLAZAK: 21.10.-31.10.2017.

1. DAN: ZAGREB – ISTANBUL – COLOMBO let
LET U PRIJESTOLNICU ŠRI LANKE

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u 18.00 sati. Polet zrakoplova kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 20.10 sati sa dolaskom u Istanbul u 23.20 sati. Nastavak leta za Colombo je predviđen u 02.00 sati. Dolazak u Colombo je predviđen drugi dan u 15.20 sati po lokalnom vremenu.

2. DAN: COLOMBO – DAMBULLA večera, noćenje
VOŽNJA KROZ RIŽINA POLJA

Po dolasku, vožnja prekrasnim zelenim krajolikom s pogledom na rižina polja i nasmijano lokalno stanovništvo. Dolazak u ugodni gradić Dambulla i smještaj u hotel. Odlazak do Velikog kraljevskog svetišta „ Raja Maha Vihara“ s brojnim kipovima Bude i starim antičkim slikama. Na putu do hrama će nas pratiti majmuni, stalni čuvari ovog stjenovitog hrama. Večera i noćenje.

3. DAN: DAMBULA – POLONNARUWA – SIGIRIYA – DAMBULLA doručak, večera, noćenje
KAMENA LAVLJA STIJENA

Razgled Polonnaruwe, nekoć prijestolnice Šri Lanke s brojnim parkovima, palačama i hramovima.  Odlazak do obližnje Sigiriye ili lavlje stijene, monolitne stijene i ujedno svjetskog čuda. Uspon na vrh stijene, prolazeći pokraj freske Djevojke u oblacima gdje nas očekuje prekrasan pogled na zeleni tropski krajolik. Povratak u hotel, večera, noćenje.

4. DAN: MATALE – KANDY doručak, večera, noćenje
ZAČINSKI VRTOVI

Vožnja do sela Matale gdje ćemo razgledati prekrasne začinske vrtove kao i vrtove ljekovitih biljaka. Odlazak do radionice batika i razgled proizvodnje tradicionalnih uzoraka na svili. Nastavak vožnje do mjesta Kandy, posljednje prijestolnice singalskih kraljeva i razgled hrama Sri Dalada Maligawa u kojem se čuva relikvija Bude i muzej dragog kamenja. U večernjim satima odlazak na predstavu singalskog plesa. Večera i noćenje.

5. DAN: PINNAWELA – PERADENIYA – NUWARA ELIYA doručak, večera, noćenje
PREKRASNE ORHIDEJE

Obilazak kraljevskog botaničkog vrta u mjestu Peradeniya, nakon čega ćemo posjetiti sirotište slonova Pinnawella i imati priliku promatrati slonove tijekom kupanja u rijeci. Slijedi vožnja slikovitim krajolikom s pogledom na plantaže čajevca i odlazak u jednu od tvornica čajeva uz mogućnost kupovine. Poslijepodne ćemo posjetiti Nuwara Eliya ili »Little England«, grad u kojem je još uvijek vidljiv snažan utjecaj nekoć britanske kolonije. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6. DAN: NUWARA ELIYA – ELLA doručak, večera, noćenje
BAJKOVITA BREŽULJKASTA ZEMLJA

Bajkoviti brežuljkasti krajolik s plantažama čaja će zamijeniti poljoprivredna zemljišta i područje s brojnim slapovima. Posjet slapovima Ravana. Nastavak kroz zelenu pokrajinu do okolice nacionalnog parka Yalle. Vožnja do hotela, večera i noćenje.

7. DAN: YALLE – GALE – COLOMBO doručak, večera, noćenje
NACIONALNI PARK YALLE

U jutarnjim satima slijedi vožnja terenskim vozilima kroz nacionalni park Yalle u kojem obitavaju slonovi, krokodili, više od 130 vrsta ptica te leopardi, najslavniji stanovnici parka. Nastavak putovanja do prekrasnog priobalnog gradića Gale. Slobodno vrijeme za kavicu ili razgled utvrde Gale Fort. Nastavak do Colomba prolazeći pokraj slavnih „ribara na kolcima“. Prijevoz do hotela.

8.-10. DAN: ODMOR NA OBALI doručak, večera, noćenje
Vrijeme je za odmor! Dane ćemo provesti na plaži ili po želji posjetiti neke od brojnih nacionalni parkova u blizini. Deseti dan slijedi prijevoz do zračne luke i let za Istanbul u 21.30, s dolaskom u Istanbul u 05.35 h.  

11. DAN: ISTANBUL – LJUBLJANA/ZAGREB
Po dolasku u zračnu luku Istanbul, slijedi nastavak leta u 07.15 sati, s predviđenim dolaskom u Ljubljanu u 08.45 sati. Mogućnost organiziranog prijevoza (po želji uz doplatu) do Zagreba.

CIJENA aranžmana po osobi:
min. 25 putnika: 9.140 kn
min. 15 putnika: 9.920 kn

Zrakoplovne pristojbe: 2.860 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.770 kn

CIJENA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi, noćenja u hotelu 3/4* (lokalne kategorije) na osnovi polupansiona, prijevoze prema programu, razglede i ulaznice prema programu, lokalnog vodiča tijekom putovanja, turističkog pratitelja tijekom putovanja, trošak organizacije i jamčevinu.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe 2.860 kn (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe), doplatu za jednokrevetnu sobu 2.300 kn, napojnice za vodiče/vozače pribl. 55 USD, vizu (uključena usluga ishođenja) 310 kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke.
 
OBAVEZNE DOPLATE:
napojnice za vodiče/vozače (plaćanje na licu mjesta) pribl. 55 USD, viza (uključena usluga ishođenja) 310 kn.

DOPLATE PO ŽELJI NA LICU MJESTA:
dodatne ulaznice.

POPUSTI:
dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.

VAŽNE NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.
Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena.
Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.
AM117NV

POŠALJITE UPIT