Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Šri Lanka i Maldivi

Naziv programa: Šri Lanka i Maldivi

Datum polaska: 27.04

Datum povratka: 07.05

Broj dana: 11 dana

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: od 13.090 kn

ŠRI LANKA I MALDIVI

Termin putovanja: 27.04.-07.05. 2018

Program putovanja:
1.DAN: ZAGREB/OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – COLOMBO let

LET U PRIJESTOLNICU ŠRI LANKE
Polazak iz Zračne luke Zagreb odnosno obližnje zračne luke (prijevoz uz doplatu) i prijava na let preko europske/azijske zračne luke u Colombo.

2. DAN: COLOMBO – DAMBULLA večera, noćenje
VOŽNJA KROZ RIŽINA POLJA
Po dolasku slijedi vožnja u gradić Dambulla kroz prekrasno, zeleno područje s pogledom na rižina polja i lokalno nasmijano stanovništvo. Smještaj u hotel. Odlazak do Velikog kraljevskog svetišta „Raja Maha Vihara“ u kojem se nalaze brojne statue Bude i lijepe, antičke slike. Na putu do hrama, pratiti će nas majmuni - stalni čuvari ovog stjenovitog hrama. Večera i noćenje.

3. DAN: DAMBULA – POLONNARUWA – SIGIRIYA – DAMBULLA doručak, večera, noćenje
KAMENA LAVLJA STIJENA
Doručak. Razgled Polonnaruwe, nekoć glavnog grada Šri Lanke s brojnim parkovima, palačama i hramovima.  Odlazak do obližnje slavne Sigiriye odnosno lavlje stijene, velike monolitne stijene i svjetskog čuda. Uspon na vrh stijene, prolazeći pokraj freske Djevojke u oblacima gdje nas očekuje prekrasan pogled na zeleni tropski krajolik. Povratak u hotel, večera, noćenje.

4. DAN: MATALE – KANDY doručak, večera, noćenje
VRTOVI ZAČINA
Doručak. Vožnja u selo Matale u kojem ćemo razgledati prekrasne začinske vrtove i ostale ljekovite biljke. Odlazak u radionicu batika i tradicionalnih uzoraka na svili. Nastavak vožnje do mjesta Kandy, posljednjeg grada singalskih kraljeva i obilazak hrama Sri Dalada Maligawa u kojem se čuva relikvija Bude i muzej dragog kamenja. U večernjim satima odlazak na predstavu singalskog plesa. Večera i noćenje.

5. DAN: PINNAWELA – PERADENIYA – NUWARA ELIYA doručak, večera, noćenje
PREKRASNE ORHIDEJE
Doručak. Obilazak kraljevskog botaničkog vrta u mjestu Peradeniya, nakon čega ćemo posjetiti sirotište slonova i imati priliku promatrati slonove tijekom kupanja u rijeci. Slijedi vožnja slikovitim krajolikom s pogledom na plantaže čajevca i odlazak u jednu od tvornica čajeva uz mogućnost kupovine. Poslijepodne ćemo posjetiti Nuwara Eliya ili »Little England«, grad u kojem je još uvijek vidljiv snažan utjecaj britanske kolonije. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6. DAN: NUWARA ELIYA – ELLA doručak, večera, noćenje
BAJKOVITA BREŽULJKASTA ZEMLJA
Doručak. Bajkoviti brežuljkasti krajolik s plantažama čaja će zamijeniti poljoprivredna zemljišta i područje brojnih slapova od kojih ćemo posjetiti slapove Ravana. Nastavak kroz zelenu pokrajinu do okolice nacionalnog parka Yalle. Vožnja do hotela, večera i noćenje.

7. DAN YALLE –  GALLE – COLOMBO – MALDIVI doručak, večera, noćenje
NACIONALNI PARK YALLE
Doručak. Odlazak s terenskim vozilima u razgled nacionalnog parka Yalle odnosno staništa brojnih životinja kao što su slonovi, krokodili, više od 130 vrsta ptica i leopardi, najpopularniji stanovnici parka. Putovanje ćemo nastaviti poslijepodne odlaskom u prekrasni priobalni gradić Gale. Slobodno vrijeme za kavicu ili razgled utvrde Gale Fort. Nastavak do Colomba prolazeći pokraj slavnih „ribara na kolcima“. Prijevoz do zračne luke i let za Male.

8. - 10. DAN: MALDIVI doručak, večera, noćenje
RAJSKI ODMOR
Dane ćete provesti na odmoru na prekrasnom otočju Maldiva kojeg okružuje kristalni indijski ocean. Maldivi su idealna destinacija za odmor uz mogućnost brojnih sadržaja i aktivnosti kao i zabavnog programa na otoku. Deseti dan je organiziran prijevoz do zračne luke Male i let prema jednoj od europskih/azijskih zračnih luka.

11. DAN: EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – ZAGREB/OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA
Po dolasku u luku slijedi nastavak leta prema Zračnoj luci Zagre/obližnjoj zračnoj luci. U slučaju pristanka u obližnjoj zračnoj luci, mogućnost organiziranog prijevoza (po želji uz doplatu) do Zagreba.

CIJENA aranžmana po osobi:
*ukoliko se prijavi min. 30 putnika: 13.090 kn
*ukoliko se prijavi min. 15-30 putnika: 13.870 kn

Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 2990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 3840 kn

* Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo nakon što se popune sva raspoloživa mjesta. Cijena putovanja ovisi o broju prijavljenih putnika te u slučaju niže cijene aranžmana, vršimo povrat novčane razlike!

CIJENA UKLJUČUJE:
•    prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na navedenim relacijama,
•    polupansione i smještaj u hotelima 3/4* (lokalne kategorije),
•    razglede, ulaznice i prijevoze prema programu na Šri Lanci,
•    lokalnog vodiča i slovenskog pratitelja na Šri Lanci,
•    prijevoz brzim brodom do otoka na Maldivima i natrag,
•    trošak organizacije i jamčevinu.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe, doplatu za jednokrevetnu sobu, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače, vizu, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke.

OBAVEZNE DOPLATE:
napojnice za vodiče/vozač 70 EUR, viza 40 EUR (plaćanje na licu mjesta).
 
DOPLATE PO ŽELJI PRILIKOM REZERVACIJE:
usluga all inclusive na Maldivima 1540 kn.

DOPLATE PO ŽELJI NA LICU MJESTA:
dodatne ulaznice.

POPUSTI:
dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.
AM0118NV

POŠALJITE UPIT