Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Šri Lanka i Maldivi/garantirano

Naziv programa: Šri Lanka i Maldivi/garantirano

Datum polaska: 21.10

Datum povratka: 31.10

Broj dana: 11 dana / 8 noćenja

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: od 12.290 kn

ŠRI LANKA I RAJSKI MALDIVI

GARANTIRANI POLAZAK: 21.10.-31.10.2017.

1. DAN: ZAGREB – ISTANBUL – COLOMBO let
LET U PRIJESTOLNICU ŠRI LANKE

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u 18.00 sati. Polet zrakoplova kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 20.10 sati sa dolaskom u Istanbul u 23.20 sati. Nastavak leta za Colombo je predviđen u 02.00 sati. Dolazak u Colombo je predviđen drugi dan u 15.20 sati po lokalnom vremenu.

2. DAN: COLOMBO – DAMBULLA večera, noćenje
VOŽNJA KROZ RIŽINA POLJA

Po dolasku u Colombo, slijedi vožnja prekrasnim zelenim krajolikom s pogledom na rižina polja i nasmijano lokalno stanovništvo. Dolazak u ugodni gradić Dambulla i smještaj u hotel. Odlazak do Velikog kraljevskog svetišta „ Raja Maha Vihara“ s brojnim kipovima Bude i starim antičkim slikama. Na putu do hrama će nas pratiti majmuni, stalni čuvari ovog stjenovitog hrama. Večera i noćenje.

3. DAN: DAMBULA – POLONNARUWA – SIGIRIYA – DAMBULLA doručak, večera, noćenje
KAMENA LAVLJA STIJENA

Razgled Polonnaruwe, nekoć prijestolnice Šri Lanke s brojnim parkovima, palačama i hramovima.  Odlazak do obližnje Sigiriye ili lavlje stijene, monolitne stijene i ujedno svjetskog čuda. Uspon na vrh stijene, prolazeći pokraj freske Djevojke u oblacima gdje nas očekuje prekrasan pogled na zeleni tropski krajolik. Povratak u hotel, večera, noćenje.

4. DAN: MATALE – KANDY doručak, večera, noćenje
ZAČINSKI VRTOVI
Vožnja do sela Matale gdje ćemo razgledati prekrasne začinske vrtove kao i vrtove ljekovitih biljaka. Otići ćemo do radionice batika i razgled proizvodnje tradicionalnih uzoraka na svili. Nastavak vožnje do mjesta Kandy, posljednje prijestolnice singalskih kraljeva i razgled hrama Sri Dalada Maligawa u kojem se čuva relikvija Bude i muzej dragog kamenja. U večernjim satima odlazak predstavu singalskog plesa. Večera i noćenje.

5. DAN: PINNAWELA – PERADENIYA – NUWARA ELIYA doručak, večera, noćenje
PREKRASNE ORHIDEJE

Obilazak kraljevskog botaničkog vrta u mjestu Peradeniya, nakon čega ćemo posjetiti sirotište slonova Pinnawella i imati priliku promatrati slonove tijekom kupanja u rijeci. Slijedi vožnja slikovitim krajolikom s pogledom na plantaže čajevca i odlazak u jednu od tvornica čajeva uz mogućnost kupovine. Poslijepodne ćemo posjetiti Nuwara Eliya ili »Little England«, grad u kojem je još uvijek vidljiv snažan utjecaj nekoć britanske kolonije. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6. DAN: NUWARA ELIYA – ELLA doručak, večera, noćenje
BAJKOVITA BREŽULJKASTA ZEMLJA

Bajkoviti brežuljkasti krajolik s plantažama čaja će zamijeniti poljoprivredna zemljišta i područje s brojnim slapovima. Posjet slapovima Ravana. Nastavak kroz zelenu pokrajinu do okolice nacionalnog parka Yalle. Vožnja do hotela, večera i noćenje.

7. DAN YALLE –  GALLE – COLOMBO – MALDIVI doručak, večera, noćenje
NACIONALNI PARK YALLE

U jutarnjim satima slijedi vožnja terenskim vozilima kroz nacionalni park Yalle u kojem obitavaju slonovi, krokodili, više od 130 vrsta ptica te leopardi, najslavniji stanovnici parka. Putovanje ćemo nastaviti poslijepodne odlaskom u prekrasni priobalni gradić Gale. Slobodno vrijeme za kavicu ili razgled utvrde Gale Fort. Nastavak do Colomba prolazeći pokraj slavnih „ribara na kolcima“. Prijevoz do zračne luke i let za Male.

8. - 10. DAN: MALDIVI doručak, večera, noćenje
RAJSKI ODMOR

Dane ćemo provesti odmarajući na prekrasnom otočju Maldiva kojeg okružuje kristalni indijski ocean. Maldivi su idealna destinacija za odmor koja pruža mogućnost brojnih sadržaja i aktivnosti te zabavnog programa na otoku. Deseti dan je organiziran prijevoz do zračne luke Male. Predviđeni let za Istanbul u 23.55, s dolaskom u Istanbul u 05.35 h.  

11. DAN: ISTANBUL – LJUBLJANA/ZAGREB
Po dolasku u zračnu luku Istanbul, slijedi nastavak leta u 07.15 sati, s predviđenim dolaskom u Ljubljanu u 08.45 sati. Mogućnost organiziranog prijevoza (po želji uz doplatu) do Zagreba.

CIJENA aranžmana po osobi - min. 25 putnika: 12.290 kn
Doplata za manji broj putnika - min. 15 putnika: 790 kn
Zrakoplovne pristojbe: 2.990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.840 kn

FIRST MINUTE POPUST za rezervacije do 90 dana prije polaska: 230 kn.

CIJENA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi, noćenja u hotelima 3/4* (lokalne kategorije) na osnovi polupansiona, prijevoze prema programu, razglede i ulaznice prema programu, lokalnog vodiča tijekom putovanja, turističkog pratitelja, trošak organizacije i jamčevinu.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe 3040 kn kn (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe), doplatu za jednokrevetnu sobu 3840 kn, doplata za 3 all inclusive 1540 kn, napojnice za vodiče/vozače pribl. 35 USD, vizu (uključena usluga ishođenja) 310 kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke.

OBAVEZNE DOPLATE:
napojnice za vodiče/vozač pribl. 35 USD, viza (uključena usluga ishođenja) 310 kn.
 
DOPLATE PO ŽELJI PRILIKOM REZERVACIJE:
usluga all inclusive na Maldivima 1540 kn.

DOPLATE PO ŽELJI NA LICU MJESTA:
dodatne ulaznice.

POPUSTI:
dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.

VAŽNE NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.
Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena.
Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.
AM117NV

POŠALJITE UPIT