Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Tanzanija i Zanzibar

Naziv programa: Tanzanija i Zanzibar

Datum polaska: 25.10

Datum povratka: 05.11

Broj dana: 12 dana / 11 noćenja

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: od 19.150 kn

TANZANIJA I ZANZIBAR

Termini putovanja: 25.10.-05.11., 22.11.-03.12., 06.12.-17.12.2017.

1. DAN: ZAGREB – DOHA – TANZANIJA/DAR ES SALAAM
LET U TANZANIJU

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Prijava na let u 13.05 sati prema Dohi s dolaskom u 19.25 sati (lokalna vremena). Nastavak leta iz Dohe je predviđen u 02.20 sati, a dolazak u Tanzaniju u 08.30 sati. Po dolasku slijedi vožnja do hotela i smještaj u hotel.

2. DAN: ARUSHA – MANYARA ILI NACIONALNI PARK TARANGIRE doručak, ručak, večera, noćenje
U ŽIVOTINJSKOM KRALJEVSTVU

Migracija životinja u nacionalnom parku Tarangire se odvija od lipnja do listopada, a u Nacionalnom parku Manyara od prosinca do ožujka. Nacionalni park Tarangire se nalazi otprilike 100 km jugoistočno od Arushe. Odlazak do parka u kojem ćemo promatrati divlje životinje koje se kreću beskrajnim savanama. Park je stanište najveće populacije afričkih slonova i brojnih egzotičnih ptica, antilopa, lavova, leoparda, žirafa, bizona i pitona. Najveća prirodna atrakcija ovog parka je rijeka Tarangire po kojoj je park i dobio ime, gdje životinje najčešće i borave. Na obalama rijeka i u parkovima rastu afrički kruhovci ili Baobabi, neka od najvećih stabala u svijetu. Vožnja kroz lokalnu tržnicu gradića Mto Wa Mbu. Nacionalni park Manyara je stanište više od 400 vrsti ptica, uključujući i euroazijskih ptica, ptica grabežljivica i ugroženih tanzanijskih vrsta. Na obalama Jezera Natron se mogu vidjeti jata ružičastih flaminga. U parku borave i lavovi koji se penju na akacije i tamo odmaraju. Nakon uzbudljivog i zanimljivog dana, očekuje nas opuštena večer u savani.

3. DAN: NACIONALNI PARK SERENGETI doručak, ručak, večera, noćenje
BESKONAČNE SAVANE

Nacionalni park Serengeti čini veći dio područja Serengeti, koje se proteže od sjeverozapadne Tanzanije do jugozapadne Kenije. Na području Tanzanije se nalazi veći broj rezervata. Riječ Serengeti dolazi od Masai riječi koja znači beskonačna ravnica. Serengeti je drevna životinjska migracijska ruta koju svake godine prijeđe više od 6 milijuna životinja, stoga ne čudi da upravo Serengeti nudi mogućnost da provedete uzbudljivo vrijeme promatrajući bogati biljni i životinjski svijet. U svako vrijeme mogu se vidjeti životinje kao što su slonovi, žirafe, krda bizona i antilopa, gazeli i nojeva, a najveća atrakcija parka je lav.

4. DAN: NACIONALNI PARK SERENGETI, doručak, ručak, večera, noćenje
ZEMLJA VJEČNE LJEPOTE

Odlazak na safari u ranim jutarnjim satima. Povratak na doručak, a zatim nastavak safarija tijekom kojeg ćemo doživjeti nezaboravne doživljaje.

5. DAN: KLANAC OLDUPAI doručak, ručak, večera, noćenje
SUSRET S PLEMENOM MASAI

Odlazak do Oldupai klanca, “kolijevke civilizacije“ i arheološkog nalazišta gdje su u naslagama debljine oko 100 m otkriveni arheološki ostaci ključni za bolje razumijevanje najranije povijesti čovječanstva.  U muzeju Oldupai su izloženi brojni predmeti iz raznih razdoblja. Odlazak u posjet Maasai plemenu. Druženje s članovima plemena i upoznavanje njihove kulture i običaja. Upoznati ćemo i predstavnike boraca Maasai plemena. Vožnja prema krateru Ngorongoro. Večera.

6. DAN: NGORONGORO doručak, ručak, večera, noćenje
RUŽIČASTI FLAMINGO U KRATERU

Poludnevna vožnja do kratera Ngorongoro, koji se smatra osmim prirodnim svjetskim čudom. Spust do samog dna kratera u kojem se nalazi više od 120 vrsta sisavaca. Odlazak do Magadi jezera gdje borave plamenci i ostale vrste vodenih ptica. Promatranje nilskih konja, crnih nosoroga i nojeva. Vožnja terenskim vozilom do kratera i uživanje u nevjerojatnim pogledima. Ručak u blizini životinjskog svijeta. Povratak u Arushu. Večera.

7. DAN: ARUSHA – ZANZIBAR doručak, noćenje
POSJET SIROTIŠTU I LET U ZANZIBAR

Posjet sirotištu tanzanijske djece i kraće druženje s djecom. Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku. Let prema Zanzibaru, zemlji rajskih plaža. Transfer do hotela, smještaj. Slobodno poslijepodne za kupanje i odmor na plaži.

8. – 11. DAN: ZANZIBAR doručak, noćenje
RAJSKE PLAŽE ZANZIBARA

Zanzibar je pravi raj za ljubitelje egzotičnih destinacija gdje ćete pronaći prekrasne plaže. Mogućnost izleta u Stonetown ili na plantaže začina.  

12. DAN: ZANZIBAR – DOHA – ZAGREB
Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku. Prijava na let u 17.25 sati prema Dohi, gdje je dolazak predviđen u 23.15 sati. Po dolasku, slijedi nastavak leta iz Dohe u 02.20 sati prema Zagrebu, gdje ćemo stići u 12.05 sati. Završetak putovanja.

CIJENA ARANŽMANA po osobi u dvokrevetnoj sobi:
min. 20 putnika 19.150 kn
min. 15 putnika 21.390 kn

Zrakoplovne pristojbe: 2.870 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu:  3.770 kn

CIJENA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na navedenim relacijama, smještaj u lodgama tijekom safarija u Tanzaniji, smještaj u hotelu medium class na Zanzibaru, obroke prema programu, razglede prema programu, ulaznice u nacionalne parkove, prijevoze prema programu, lokalne vodiče, turističkog pratitelja (min.10 putnika), trošak organizacije i jamčevinu.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe 2.870 kn (obavezna doplata), doplatu za jednokrevetnu sobu 3.770 kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače 50 EUR, viza cca 50 USD, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke.

OBAVEZNE DOPLATE:
napojnice za vodiče/vozače 50 EUR, viza cca 50 USD (plaćanje na licu mjesta).
 
DOPLATE PO ŽELJI NA LICU MJESTA:
dodatne ulaznice.

NAPOMENA:
minimalni broj putnika: 2 (englesko vođenje, cijena na upit).

POPUSTI:
dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.

VAŽNE NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.  Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena. Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.
AM0117NV

POŠALJITE UPIT