Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Uzbekistan

Naziv programa: Uzbekistan

Datum polaska: 09.10

Datum povratka: 17.10

Broj dana: 9 dana / 7 noćenja

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: od 11.170 kn

UZBEKISTAN

Termini putovanja: 9.10.-17.10.2017.

1. DAN: ZAGREB – VARŠAVA– TASHKENT let, noćenje
LET U PRIJESTOLNICU UZBEKISTANA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polet zrakoplova za Varšavu je predviđen u 18.55 sati sa dolaskom u 20.35 sati (lokalna vremena). Nastavak leta za Tashkent je predviđen u 22.30 sati, a dolazak u Tashkent u 04.05 sati (lokalna vremena). Po dolasku, organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel.

2. DAN: TASHKENT – URGENCH – KHIVA doručak, večera, noćenje
RAZLED 2000 GODINA STAROG GRADA TASHKENT

U poslijepodnevenim satima ćemo razgledati grad na čiji je razvoj snažno utjecala modernizacija i gradnja u vrijeme Sovjetskog saveza. Povijest ćemo najbolje osjetiti u starom gradu u kojem ćemo obići medresu Barak – Khan, džamiju Jami i mauzolej Kafal shoshija te prošetati orijentalnom tržnicom Chorsu. Prijevoz do zračne luke i let u Urgench. Vožnja u Khivu, jedno od najvažnijih središta na Putu svile. Smještaj u hotel, večera u lokalnom restoranu, noćenje.

3. DAN: KHIVA doručak, večera, noćenje
TIRKIZNI GRAD KHIVA

Nakon doručka, odlazak u razgled grada. Stara gradska jezgra okružena je zidinama, a većinu krovova džamija i medresa krasi značajna tirkizna boja. Slijedi razgled simbola grada - nedovršene medrese i minareta kalta Minor te medrese Mohammed Aminkhan, nekoć najveće u centralnoj Aziji, a danas najveće u Khivi. Razgled Petkove džamije i utvrde Kunya –Ark, nekoć rezidencije kana u kojoj ćemo razgledati harem, konjušnicu, džamiju i zatvor. U međuvremenu će biti vremena za ručak. Za kraj obilazak tržnice. Večera i noćenje.

4. DAN: KHIVA – BUKHARA doručak, večera, noćenje
STAROM KARAVANSKOM CESTOM KROZ CRVENU PUSTINJU

Nakon doručka slijedi nezaboravna vožnja autobusom starom karavanskom cestom uz rijeku Amu Darja, jednom od najvećih pustinja svijeta - Kizilkum (Crveni pijesak). Pustinja zauzima čak polovicu države, površine više od 300.000 km2. Vožnja drevnim Putem svile pokraj oaza uz rijeku Amu Darja, sipine i stijenovite krajolike. Na 450 km dugom putu biti će prilike i za fotografiranje. Prolaziti ćemo pokraj brojnih sela i susretati lokalno stanovništvo koje žive daleko od civilizacije. U večernjim satima ćemo stići u crveni grad Bukhara. Bukhara je grad istočnjačke ljepote i grad u kojem su se tijekom putovanja karavanskom cestom trgovci obavezno zaustavljali. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. DAN: BUKHARA doručak, večera, noćenje
GRAD ISTOČNJAČKE LJEPOTE

Nakon doručka ćemo razgledati najstariji grad srednje Azije koji je zbog pozicije bio važno trgovačko i kulturno središte stare Perzije. Razgled kompleksa Poi Kalan i znamenitog minareta Kalyan koji je oduševio i samog Džingiskana koji ga je sačuvao od rušenja. Za kraj ćemo razgledati kompleks triju medresa Lyabi Hauza. Večera i folklorna predstava.

6. DAN: BUKHARA doručak, večera, noćenje
ŠARENA TRŽNICA

Nakon doručka ćemo nastaviti s razgledima: medresa s četiri minareta Chor Minor, raskošna ljetna rezidencija Sitorai Mokhi – Khosa i kompleks Bahouddin Naqshbandi. Šetnja šarolikom tržnicom s prekrasnim uzorcima crvenih tepiha i posjet radionici tradicionalnih pokrivala. Buhkara će nam sa svojim uskim uličicama dočarati pravo srednjovjekovno ozračje. Povratak u hotel, večera i noćenje.

7. DAN: BUKHARA – SHAKRISABS – SAMARKAND doručak, večera, noćenje
BOGASTVO SAMARKANDA

Nakon doručka slijedi vožnja u Samarkand. Usputno zaustavljanje u mjestu Shakrisabs u kojem se navodno u 14 st. rodio Timurlenk, dok su u mauzolejima Dorussiadat pokopani njegovi sinovi Jahangir i Umar Sheikh. Kompleks prikazuje izvanrednu khorazmiansku arhitekturu koja je dobila ime po slugama koji su ju stvarali. Tamošnja palača Ak-Saray je nastajala 20 godina, a danas je očuvana masivna ulazna kula iz 14 st. Po dolasku u Samarkand, jedan od najbogatijih gradova na Putu svile, slijedi smještaj u hotel, večera i noćenje.

8. DAN: SAMARKAND – TASHKENT – MUNCHEN doručak, večera, let
OGLEDALO SVIJETA, VRT U DUŠI I DRAGULJ ISLAMA

Iako su ovaj grad rušili Aleksandar Veliki, Arapi i Džingis-kan, uvijek se kao Feniks podizao iz pepela i tamo stoji već skoro 3 tisućljeta. Samarkand je zbog svoje ljepote dobio mnogo naziva: ogledalo svijeta, vrt u duši, dragulj Islama, biser Istoka... Nakon doručka ćemo razgledati ostatke Ulug Begove zvjezdarnice iz 15 st. Ulug Beg je bio strastveni astronom čije je djelo bilo prvi zvjezdani atlas. Iznad živahne tržnice prepune voća i začina, uzdiže se džamija Bibi Khanum. Razgled kompleksa Shakh-i-Zinda s nekropolom. Trg Regista je jedan od najljepših srednjovjekovnih trgova na svijetu, a grobnica Timurlenka - jedna od najljepših primjera centralno azijske arhitekture. Kasno poslijepodne biti će vremena za odlazak do gradske tržnice. Povratak u Tashkent i dolazak u tradicionalni restoran na večeru. Vožnja metroom, jedinom podzemnom željeznicom srednje Azije čije su stanice neke od najljepše ukrašenih stanica u svijetu. Odlazak u zračnu luku od kuda slijedi let prema Munchenu u 04.35 sati, gdje je dolazak predviđen u 06.45 sati.

9. DAN: TASHKENT – MUNCHEN – ZAGREB
Po dolasku u zračnu luku Munchen, slijedi nastavak leta u 08.55 sati prema zagrebačkoj zračnoj luci gdje je dolazak predviđen u 10.05 sati. Završetak putovanja

CIJENA aranžmana po osobi:
min. 25 putnika: 11.170 kn
min. 15 putnika: 12.710 kn

Zrakoplovne pristojbe: 1.110 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.730 kn

CIJENA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 3/4*, obroke prema programu, razglede prema programu, prijevoze prema programu, lokalnog vodiča, turističkog pratitelja, trošak organizacije i jamčevinu.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe 1.110 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu 1.730 kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače 40 EUR, viza 50 USD, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke.

OBAVEZNE DOPLATE:
napojnice za vodiče/vozače 40 EUR (plaćanje na licu mjesta), viza 50 USD.

DOPLATE PO ŽELJI NA LICU MJESTA:
dodatne ulaznice.

POPUSTI:
dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.

VAŽNE NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.  Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena. Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.
AM117NV

POŠALJITE UPIT