Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

VIJETNAM I KAMBODŽA - 14 dana zrakoplovom

Naziv programa: VIJETNAM I KAMBODŽA - 14 dana zrakoplovom

Datum polaska: 20.02

Datum povratka: 04.03

Broj dana: 14

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: Zrakoplov

Cijena: 8.990 kn

 Putovanje Vijetnam i Kambodža 14 dana avionom 20.02.-04.03.2020.
GARANTIRANI POLAZAK

1. DAN 20.02.: ZAGREB-DOHA
Polazak zrakoplova iz zračne luke Franjo Tuđman za Dohu na liniji QR218 (Qatar Airways) u 16:05 h. Molimo da na prijavu za let dođete najmanje dva sata prije polijetanja zrakoplova. Dolazak u Dohu u 23:35 h. Nastavak putovanja u 20:50 h na liniji QR968 (Qatar Airways).

2. DAN 21.02.: DOHA-HANOI
Nastavak putovanja u 02:55 h na liniji QR976 (Qatar Airways). Slijetanje u Hanoi u 13:30 h. Organizirani transfer do hotela gdje ćemo ostaviti prtljagu.  Kasnije poslijepodne slijedi tura „starom četvrti“ inspiriranom Francuskom. Slobodno vrijeme za kupovinu u dizajnerskim dućanima i obilazak prekrasnih galerija suvremene umjetnosti. Nakon toga uživat ćete u poznatoj predstavi Water Pupets odn. lutaka na vodi. Večera uključena. Noćenje.

3. DAN 22.02: HANOI
Doručak. Dan započinjemo s istraživanjem Hanoia. Prvo ćemo posjetiti Ho Chi Minh mauzolej, muzej i predsjedničku palaču.  Slijedi šetnja do Hrama književnosti originalno izgrađen kao Konfucijev hram. Odlazak do Muzeja sramotnog Hoa Loa zatvora tzv „đavolje rupe“, vijetkongovci su ga koristili za mučenja i ispitivanja zarobljenih američkih pilota čije su zrakoplove oborili. Redovito su ih premlaćivali i držali u samicama. Nakon laganog ručka koji je uključen u program, nastavljamo posjetom lokalnoj tržnici uz upoznavanje načina života lokalnog stanovništva. Nakon tržnice nastavak šetnje ulicama u kojima možete isprobati lokalnu hranu poput prženog tijesta, tofua, palačinke od rižinog tijesta, punjene rolice s raznim vrstama mesa i povrća, lokalno pivo…odlazak na Dong Xuan tržnicu s mnoštvom začina, namirnica i suvenira. Na kraju šetnje odlazak na kavu u staroj četvrti gdje možete uživati u tzv. „egg coffee“, poznatom vijetnamskom napitku koji se tradicionalno priprema sa žumanjcima, šećerom, kondenziranim mlijekom i kavom. Večera uključena. Noćenje.

4. DAN 23.02.: HANOI-HALONG BAY
Nakon doručka predlažemo odlazak na dvodnevni izlet do „bisera Vijetnama“ – Halong Bay. (dio grupe koji ne želi na izlet ostaje u hotelu u Hanoi-u na osnovi noćenja s doručkom uz slobodno vrijeme za vlastite programe). Zaljev je pod zaštitom UNESCO-a, sastoji od vapnenačkih stijena i 1960 otoka različitih oblika i veličina na području od 1.553 km2 te je 2011. proglašen jednim od svjetskih čuda.  Dolazak prije ručka te ukrcaj na brod s kojeg započinje plovidba između otoka i vapnenačkih formacija. Na brodu ćete uživati u ručku  i prekrasnom pogledu. Ranije poslijepodne vožnja kajacima skrivenim djelom zaljeva do tamne i svjetle spilje. Povratak na brod te nastavak putovanja. Uživajte u prekrasnom zalasku sunca. Slijedi osvježenje i večera na brodu uz poseban performance i prekrasnu tradicionalnu vijetnamsku glazbu. Noćenje.

5. DAN 24.02.: HALONG BAY- TRA BAU - HANOI
Ukoliko ste ranoranioc,  jutro započnite vježbanjem Thai Chia ili fotografiranjem. Nakon doručka odlazak kajacima u istraživanje prekrasnog teritorije Tra Bau. Posjet ribarskoj farmi te druženje s ribarima kako biste što više saznali o njihovom načinu života te svakodnevici. Povratak na brod. Na brodu uživajte u tradicionalnom vijetnamskom ručku prije povratka u luku. U ranim popodnevnim satima slijedi povratak u Hanoi. Slobodno vrijeme i noćenje u hotelu.

6. DAN 25.02.: HANOI-HO CHI MINH
Nakon doručka slijedi transfer do zračne luke. Priprema za jutarnji let za Ho Chi Minh. Po slijetanju u najveći grad Vijetnama, vožnja do hotela u centru grada i check inn.  Nakon smještaja u hotel predlažemo odlazak u razgled grada. Započet ćemo predsjedničkom palačom izgrađenom 1962. godine. Ispod palače je smješten bunker u kojem je boravio predsjednik za vrijeme rata te se u njemu nalaze karte s iscrtanim borbenim linijama i centri s kompletnom opremom za komunikaciju. Gradska vijećnica, glavni poštanski ured, gradsko kazalište. Nakon ručka (uključen) doživite nezaboravno iskustvo na Ben Thanh marketu, najvećoj tržnici u Ho Chi Minhu (Sajgonu). Povratak u hotel, noćenje.

7. DAN 26.02.: HO CHI MINH-CHU CHI TUNELI
Doručak. Danas predlažemo odlazak na turu do Cu Chi Tunela, nezaobilaznog odredišta u južnom Vijetnamu. Tuneli su bili poznati tijekom Vijetnamsko – Američkog rata. Tunelski sustav proteže se na preko 200 km i sastoji se od tri razine dubine 8-12 m koje daje uvid u razdoblje vijetnamske povijesti i materijale koji su se koristili prilikom kopanja tunela. U tunelima su smještene škole, bolnice, kuhinje i vojne ratne sobe. Vijetnamski Vlada sačuvala je oko 75 km tunela kao memorijalni park. Povratak u Ho Chi Minh. Večer slobodna za vlastite programe, noćenje.

8. DAN 27.02.: HO CHI MINH-DELTA MEKONGA
Ujutro nakon doručka predlažemo odlazak na deltu Mekonga. Uputit ćemo se prema gradu My Tho gdje ćemo posjetiti Vinh Trang hram s visokim budističkim kipovima. Nakon toga krećemo u vožnju brodom na kojoj ćemo proći pored lokalnih kuća i dvorišta, mjesta na kojima se proizvode bomboni od kokosa, farme pčela… Imat ćete priliku isprobati sezonsko voće i čaj te uživati u lokalnoj glazbi. Ručak na izletu uključen. Predvečer povratak u Ho Chi Minh. Noćenje u hotelu.

9. DAN 28.02.: HO CHI MINH-PHNOM PENH
Nakon ranog doručka slijedi dvosatna vožnja do Moc Bai granice (vijetnamska strana). Nakon graničnih formalnosti i prelaska granice u Kambodžu slijedi vožnja do Phnom Penha. Smještaj u hotel  te slobodno poslijepodne. Noćenje.

10. DAN 29.02.: PHNOM PENH
Doručak. Danas predlažemo odlazak u razgled Phnom Penha, glavnog grada Kambodže. Obići ćemo Wat Phnom, budistički hram iz 1372. Godine, ujedno i najviši vjerski hram u gradu. Posjet kraljevskoj palači s muzejom i Srebrnom pagodom (pod popločen s više od 5000 srebrnih opeka) u kojoj se nalazi zlatni kip Bude optočen dijamantima. Odlazak u Narodni muzej u kojem je izložena zbirka umjetničkih predmeta koji ilustriraju povijest Kmera. Poslije podne ćemo upoznati mračno razdoblje Kambodžanske povijesti. Posjet Tuol Sleng srednjoj školi/zatvoru u kojoj su se odvijale grozote režima Crvenih Kmera. Odlazak do Polja smrti Chound Ek poznatog mučilišta Crvenih Kmera. Za 4 godine njihove vladavine, ubijeno je oko 2 milijuna ljudi, a ekonomija zemlje bila je u potpunosti uništena. Navečer posjeta Ruskom Marketu. Odlazak u hotel, noćenje.

11. DAN 01.03.: PHNOM PENH-SIEM REAP
Nakon doručka slijedi transfer do Siem Reapa. Na putu ćete vidjeti život lokalnog stanovništva  i prekrasnu zelenu prirodu. Dolazak u hotel, check in. Noćenje.

12. DAN 02.03.: SIEM REAP-ANGKOR WAT
Doručak. Danas predlažemo odlazak u Angkor Wat, najvažniji i najveći hramski kompleks kambodžanske regije Angkor u kojoj je do danas otkriveno više od 1000 hramova. Najvećim dijelom sagrađen je od 1113. do 1150. godine, u vrijeme vladavine kmerskoga kralja Surjawarmana II., na prostoru od oko dva četvorna kilometra. Angkor Wat je jedan je od najfascinantnijih i najvećih vjerskih spomenika na svijetu te najznačajniji simbol Kambodže koji se nalazi i na državnoj zastavi. U popodnevnim satima krećemo s razgledom hramova. Ulazak kroz južna vrata Angkora s prekrasnim kompleksom budističkih hramova. Odlazak do stepenaste piramide Phimeanakas, takozvane „terase slonova“ koja je nekada služila za kraljeve audijencije a naziv je dobila po reljefima slonova.  Doživite Bayon čija su najznamenitija odlika masivna kamena lica uklopljena u mnoge tornjeve, koji se uzdižu iznad središnje terase. Golema misteriozna lica koja vas gledaju ili su sklopljenih očiju zaista djeluju fascinantno. Tura završava hramom Ta Prohm s velikim brojem drveća, zelenila te korijena isprepletenih mahovinom koji rastu između njegovih ruševina. Taj prekrasni spoj učinio ga je jednim od najposjećenijih hramova Angkora. Povratak u hotel, noćenje.

13. DAN 03.03.: SIEM REAP-BANGKOK-DOHA
Doručak. Odjava iz hotela te transfer za let do Bangkoka na liniji PG914 u 15:35 h. Nastavak leta za Dohu u 19:35 na liniji QR833.

14. DAN 04.03.: DOHA-ZAGREB
Nastavak putovanja na liniji QR215 u 02:00. Slijetanje u Zagreb predviđeno u 06:15.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi:
FIRST MINUTE  8.990 kn / Redovna cijena 9.590 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.990 kn (podložne promjenama do datuma izdavanja avio karte)

Minimalni broj putnika: 14

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za Vijetnam i Kambodžu
VIJETNAM: vizu za Vijetnam posreduje agencija odlaskom u ambasadu u Budimpešti: 650 kn (potrebno uplatiti u agenciji)
KAMBODŽA: viza se dobiva na licu mjesta: fee 30 USD (no na licu mjesta na granici znaju zatražiti 5 -10 USD napojnice)

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Cijena uključuje:

 •     prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Doha-Hanoi-Siem Reap-Bangkok-Doha-Zagreb (Qatar Airways, Bangkok Airways) na ekonomskoj klasi
 •     unutarnji let Hanoi-Vietnam (Vietnam Airlines) na ekonomskoj klasi
 •     11 noćenja u hotelima 3*/4* u dvokrevetnoj sobi prema programu
 •     11 x doručak, 1 x ručak u Hanoi-u, 2 x večera u Hanoi-u
 •     svi razgledi prema programu
 •     lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 •     stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja - usluge voditelja putovanja
 •     organizaciju i pripremu putovanja

Cijena ne uključuje:

 •     obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.990 kn (podložne promjenama)
 •     doplata za jednokrevetnu sobu: 2.490 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 •     osobne troškove
 •     napojnice lokalnim davateljima usluga
 •     VIZE:
 •     - VIJETNAM: vizu za Vijetnam posreduje agencija odlaskom u ambasadu u Budimpešti: 650 kn (potrebno uplatiti u agenciji)
 •     - KAMBODŽA: viza se dobiva na licu mjesta: fee 30 USD (no na licu mjesta na granici znaju zatražiti 5 -10 USD napojnice
 •     - Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za Kambodžu i Vijetnam. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 •     putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti


DOPLATE:
- izlet Halong Bay (brod 4*, 1 noćenje, uključen doručak, 2 x ručak i večera): 240 Eur
- tura Ho Chi Minh (ručak uključen): 45 Eur
- izlet Cu Chi tuneli: 40 Eur
- izlet delta Mekonga (ručak uključen): 55 Eur
- tura Phnom Penh i Polja smrti: 80 Eur
- izlet Angkor hramovi: 85 Eur

*minumum prijavljenih za realizaciju izleta: 10, izleti se rezerviraju i plaćaju u agenciji prije polaska (ca 15 dana pred put)

OD1019VE

POŠALJITE UPIT