Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Vijetnam i Kambodža

Naziv programa: Vijetnam i Kambodža

Datum polaska: 21.10

Datum povratka: 03.11

Broj dana: 14 dana / 11 noćenja

Mjesto polaska: Zagreb/Venecija

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: od 18.320 kn

VIJETNAM I KAMBODŽA

Termin putovanja: 21.10.-03.11.

Posjetite bajkovito mjesto okruženo planinama i rižinim poljima...

1. DAN: ZAGREB/VENECIJA – DOHA – HANOI let
LET U VIJETNAMSKU PRIJESTOLNICU

Polazak s Autobusnog kolodvora Zagreb i prijevoz (po želji uz doplatu) do zračne luke Venecije. Prijava na let u 18.30 sati prema Dohi, gdje je dolazak predviđen u 01.05 sati. Po dolasku slijedi nastavak leta u 02.10 sati u Hanoi s dolaskom u 16.15 sati (lokalna vremena).

2. DAN: HANOI  večera
GRADSKA ATMOSFERA

Naše ćemo putovanje jugoistočnom Azijom započeti u jednom od najčarobnijih azijskih gradova, Hanoi. Ovaj grad kao politički i upravni centar zemlje smješten je na sjeveru države, na plodnom području Crvene rijeke gdje se proizvodi najveća količina riže u zemlji. Prijevoz do hotela. Nakon kraćeg odmora, prepustiti ćemo se zabavnoj vožnji s tradicionalnim triciklima kroz stari dio grada, a nakon toga, prošetati gradskim centrom i uživati u nekoj od ugodnih kavana. Večera i noćenje.

3. DAN: HANOI  doručak, ručak
Mauzolej Ho Chi Min-a

Cjelodnevni razgled prijestolnice. Izgubiti ćemo se u labirintu uskih ulica stare gradske jezgre. Slijedi razgled: Hrama književnosti, prvog vijetnamskog sveučilišta – Pagode na jednom stupu – pagode Tran Quoc – tržnicu Don Xuan – svetišta Thanh kod zapadnog jezera. Obilazak etnološkog muzeja i mauzoleja Chi Minh-a. U večernjim satima otići na tradicionalnu predstavu lutaka na vodi.

4. DAN: HANOI – HALONG doručak, ručak, večera
OSMO ČUDO SVIJETA U ZALJEVU HALONG

Nakon ranog doručka, slijedi vožnja preko slikovite pokrajine do osmog čuda svijeta, zaljeva Halong kojeg čini više od 3000 otočića okruženih tirkiznim morem. Legenda kaže da je ovo veličanstveno područje Vijetnama djelo zmaja koji je sa svojim repom srušio gorske vrhove u more. Slijedi ukrcaj na brod, a zatim i upoznavanje s bogatim programom dvodnevnog krstarenja. Očekuju nas prekrasni pogledi na lijepe otočiće, egzotično raslinje i špilje, vožnja s kajacima i razgledavanje sela izgrađenih na vodi te druženje s domaćinima. Očekuje nas tečaj vijetnamske kuhinje, te mogućnost opuštanja u masaži i odmaranja na brodskoj terasi. Noćenje.

5. DAN: HALONG – HANOI – HUE unutarnji let, doručak, ručak
JUTARNJI TAI CHI

Doručak na otvorenom. Očekuje nas tečaj Tai Chi-a. Uživanje u krstarenju i ručak. Slijedi povratak u Hanoi i let u Hue, nekoć prijestolnicu, a danas važno kulturno i političko središte srednjeg Vijetnama. Smještaj u hotel i odmor.

6. DAN: HUE – DANANG – HOI AN doručak, ručak
MIRISNA RIJEKA HUONG

Odlazak do mirisne rijeke Huong i vožnja s čamcima do jednog od najvažnijih gradskih simbola – pagode Thien Mu. Obilazak grobnice slavnog kralja Tu Duc-a koju je već tijekom svog života koristio za molitvu i opuštanje. Slijedi obilazak citadele sa zabranjenim gradom i razgled glavnog ulaza, palače Supreme Harmony i hrama Nguyen. Nastavak putovanja prema bajkovitom gradu Hoi An preko slikovitog prijelaza Hai Van, s usputnim razgledom muzeja kulture Cham. Dolazak u bajkoviti grad Hoi An je predviđen u večernjim satima, smještaj i noćenje.

7. DAN: HOI AN unutarnji let, doručak
BAJKOVITI GRAD HOI AN

Tijekom šetnje gradom čiji se stari dio nalazi pod zaštitom UNESCO-a, proći ćemo pokraj slavnog japanskog mosta, šarenih starih kuća, brojnih lanterni, galerija, hrama Quang Dongn Phuckien i tržnice. U poslijepodnevnim satima slijedi zabavna vožnja biciklima kroz prekrasne tropske krajolike do ljupkog sela Tra Que. Slijedi ugodno druženje s domaćinima koji će nas dočekati s pićem dobrodošlice, upoznati s raznim vrstama povrća te za nas pripremiti značajne vijetnamske „spring rolls“. Povratak u grad i slobodno vrijeme.

8. DAN: HOI AN – HO CHI MINH unutarnji let, doručak, ručak
FRANCUSKI ŠARM U VIJETNAMU

Nakon doručka slijedi vožnja u zračnu luku i let u Ho Chi Mihn, živahnu, bivšu prijestolnicu južnog Vijetnama, a sada gospodarsko i kulturno središte države. Očekuje nas kaos, gradska vreva i zvuk motora! Razgledati ćemo zgrade iz razdoblja francuskog kolonijalizma, neoromansku katedralu Notre Dame, Palaču ponovnog ujedinjenja i posjetiti kinesku četvrt Cholon, a dan privesti kraju na poznatoj tržnici Binh Tray. Noćenje.

9. DAN: HO CHI MINH – VINH LONG – HO CHI MINH doručak, ručak, večera
PLOVIDBA DELTOM RIJEKE MEKONG

Nakon doručka ćemo krenuti do najplodnijeg djela države, delte rijeke Mekong. Slijedi uzbudljiva vožnja s čamcima kroz riječne kanale, pokraj rižinih polja i ribarskih sela s tipičnim kućicama na vodi u kojima živi lokalno stanovništvo. Posjet plutajućoj tržnici Cai Be i uživanje u slasnom tropskom voću. Povratak u Ho Chi Minh i noćenje.

10. DAN: HO CHI MINH – CU CHI TUNELI – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA doručak, let, večera
CU CHI TUNELI

Nakon ranog doručka, slijedi vožnja do znamenitih Cu Chi tunela koje čini više od 250 km podzemnih rovova nastalih u vrijeme rata protiv američkih snaga. Slobodno vrijeme za razgled preostalih znamenitosti Ho Chi Minh-a. Prijevoz do zračne luke i let u Kambodžu, u Siem Reap, grad poznat zbog najvećeg kompleksa hramova Angkor Wat. Transfer do hotela i kraći odmor. U večernjim satima odlazak na večeru uz tradicionalni ples Apsara.

11. DAN: SIEM REAP  doručak, ručak, večera
ANGKOR HRAMOVI

Dan ćemo provesti u otkrivanju burne prošlosti Kmer carstva. Posjetiti ćemo Angkor Thom, najveći i najdugovječniji drevni grad carstva Kmer, u čijem se središtu nalaze prekrasni spomenici kao što je Bayon sa statuama nasmijanog Bude. Obilazak najvećeg hrama, prekrasnog hinduističkog hrama posvećenog bogu Vishni. Ukoliko bude moguće, otići ćemo do samog vrha i razgledati ostatke hrama Phoom Baheng te uživati u zalasku sunca i u pogledu na Angkor Wat.

12. DAN: SIEM REAP – PHNOM PENH doručak, ručak, večera
ZATVORI CRVENIH KMERA I POLJA SMRTI

Duža vožnja prema glavnom gradu Kambodže i jednom od posljednje otkrivenih turističkih bisera indokineskog poluotoka. Nakon smještaja u hotel i kraćeg odmora, odlazak u razgledavanje Kraljevske palače i njene srebrne pagode. Posjet muzeju S-21, nekoć zloglasnim zatvorima Crvenih Kmera te obilazak polja smrti. Saznati ćemo  nešto više o tamnoj strani prošlosti Kambodže. Večera i noćenje.

13. DAN: PHNOM PENH – SIEM REAP – BANGKOK doručak, let
Poslije doručka slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, razgovor s ljubaznim domaćinima i uživanje u izvrsnoj hrani. Prijevoz do zračne luke i let u 20.30 sati iz Siem Reap-a u Bangkok gdje je dolazak predviđen u 21.45 sati.

14. DAN: BANGKOK – DOHA – VENECIJA/ZAGREB
Nastavak leta iz Bangkoka u 02.05 sati prema Dohi gdje je dolazak predviđen u 05.15 sati. Nastavak leta u 06.45 sati prema Veneciji s dolaskom u 12.05 sati. Mogućnost organiziranog transfera (po želji uz doplatu) do Zagreba.

CIJENA aranžmana po osobi:
min. 25 putnika: 18.320 kn
min. 15 putnika: 19.090 kn

Zrakoplovne pristojbe: 3.160 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.770 kn

CIJENA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na navedenim relacijama, smještaj u hotelima 3*, 1 x noćenje na brodu, obroke prema programu, lutkarsku predstavu, večeru uz tradicionalni ples Apsara, prijevoze prema programu, razglede prema programu, lokalnog vodiča, turističkog pratitelja, trošak organizacije i jamčevinu.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe 3.160 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu 2.770 kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače 75 USD, viza 40 USD, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke.

OBAVEZNE DOPLATE:
napojnice za vodiče/vozače 75 USD, viza 40 USD (plaćanje na licu mjesta).

DOPLATE PO ŽELJI NA LICU MJESTA:
dodatne ulaznice.

POPUSTI:
dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.

VAŽNE NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.
Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena.
Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.
AM117NV

POŠALJITE UPIT