Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Zapadna obala

Naziv programa: Zapadna obala

Datum polaska: 23.06

Datum povratka: 04.07

Broj dana: 12 dana

Mjesto polaska: Zagreb/Venecija

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: 18.490 kn

SJEVERNA AMERIKA

Zapadna američka obala

Putovanje zrakoplovom

POLASCI U 2017: 23.06.-04.07.

Los Angeles, grad anđela, razvedena i slikovita pacifička obala, drugačiji i jedinstven San Francisco, nacionalni parkovi s bojama koje se prelijevaju, Las Vegas s kockarskim aktivnostima i povijesna cesta Route 66 - samo su neke od lokacija za neopisivo i nezaboravno putovanje zapadnom američkom obalom.

Los Angeles - San Francisco - Las Vegas - Grand Canyon - Los Angeles

1. DAN: ZAGREB/VENECIJA – LONDON – LOS ANGELES let
Polazak s autobusnog kolodvora Zagreb (po želji uz doplatu) i vožnja prema zračnoj luci Venecije/ili dolazak u vlastitom aranžmanu. Prijava na let u 07.15 sati preko Londona gdje je dolazak predviđen u 08.40 sati. Slijedi nastavak leta u 11.15 sati prema Los Angelesu s dolaskom u 14.30 sati (lokalna vremena). Smještaj u hotel, večera i noćenje.

2. DAN: LOS ANGELES – SANTA MARIA noćenje
Los Angeles je smješten uz obalu Tihog oceana na jugu američke savezne države Kalifornije. Poznat je i kao grad anđela i glamura, filmskih i glazbenih zvijezda. Razgledati ćemo Downtown – Beverly Hills – Hollywood – Sunset Strip – Mann's Chinese Theatre – Venice Beach. Poslijepodne slijedi prijevoz u Santa Mariu, smještaj u hotel i noćenje.

3. DAN: 17 MILE DRIVE – SAN FRANCISCO noćenje
Vožnja slikovitom kalifornijskom pokrajinom do Monterey i Carmele, grada koji se nalazi na obali Tihog oceana. Jedan je od najstarijih gradova u Kaliforniji i grad umjetnika, koji je postao slavan tijekom 80-ih godina kada je funkciju župana preuzeo Clint Eastwood. Nakon panoramskog razgleda, poznatom 17 mile drive pacifičkom cestom ćemo krenuti prema San Franciscu.

4. DAN: SAN FRANCISCO noćenje
San Francisco je jedan od najljepših gradova Sjeverne Amerike odnosno najljepši grad američkog zapada. Razgled: Golden Gate - The Presidio - China town - Financial District - Union Squer - Pier 39 - Fisherman's Wharf - ulica Lombard Street – stari tramvaji (cable cars). Odlazak do otoka Alcatraz na kojem se nekoć nalazio zatvor, a danas predstavlja turističku atrakciju. Povratak u hotel i noćenje.

5. DAN: SAN FRANCISCO – SEKVOYA noćenje
Nastavak vožnje centralnom kalifornijskom dolinom. Skretanje kod mjesta Fresno prema nacionalnom parku Sekvoya koji se nalazi na obroncima Sierra Nevade. Smještaj u hotel i noćenje.

6. DAN: NACIONALNI PARK DEATH VALLEY – LAS VEGAS noćenje
Vožnja prema zapadu, preko pustinje Death Valley, a istočno od pustinje Sierre Nevade u kojoj su snimljeni brojni western filmovi. Dolina smrti je vrelo pustinjsko čudo koje ima tri rekorda: najtoplije, najsuše i najniže mjesto u Sjevernoj Americi. Poznata je kao pustinja pješčanih dina i beskonačnih kamenih površina. Vožnja prema jugozapadu u Las Vegas – grad koji nikada ne spava. Smještaj u hotel.

7. DAN: LAS VEGAS – GRAND CANYON noćenje
Napustiti ćemo grad kocke i krenuti prema svjetskom prirodnom čudu Grand Canyonu čija veličina, boje i zvuk tišine oduševljava i ostavlja bez riječi svakog posjetitelja. Nakon razgleda, smještaj u hotel.

8. DAN: GRAND CANYON – SELIGMAN – LAKE HAVASU noćenje
Nastavak putovanja do grada Seligman u Arizoni kojeg nazivaju kolijevkom slavne ceste Route 66. Kraći odmor i slobodno vrijeme šetnju, nakon čega ćemo krenuti na put poznatom američkom cestom Route 66 koja je nekoć povezivala Chicago i Santa Monicu. Po dolasku u Lake Havasu, slijedi panoramski razgled, a zatim smještaj u hotel.

9. DAN: LAKE HAVASU – NP JOSHUA TREE – SAN DIEGO noćenje
Nakon doručka slijedi povratak u Kaliforniju gdje ćemo razgledati prirodne ljepote nacionalnog parka Joshua Tree, u kojem se nalaze razne jedinstvene vrste i staništa. Vožnja  u jedinstveni San Diego, drugi najveći kalifornijski grad. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

10. DAN: SAN DIEGO – LOS ANGELES noćenje
Nakon doručka slijedi vožnja do grada Conorado koji se nalazi na poluotoku u blizini meksičke granice. Nakon razgleda gradskih znamenitosti, slijedi panoramska vožnja prema Los Angelesu uz usputna stajanja radi fotografiranja. Noćenje.

11. DAN: LOS ANGELES - LONDON let
Nakon doručka slijedi prijevoz do zračne luke u San Franciscu. Prijava na let u 21.25 sati prema Londonu, gdje je predviđeni dolazak u 16.05 sati (po lokalnom vremenu).

12. DAN: LONDON – VENECIJA/ZAGREB
Po dolasku u London, slijedi nastavak leta u 20.15 prema Veneciji gdje je dolazak predviđen u 23.25 sata.  Po dolasku, mogućnost organiziranog prijevoza (po želji uz doplatu) do Zagreba.

CIJENA aranžmana po osobi za polazak 20.04.
min. 30 putnika: 18.490 kn
min. 20 putnika: 20.030 kn

CIJENA aranžmana po osobi za polazak 23.06.:
min. 30 putnika: 19.260 kn
min. 20 putnika: 20.790 kn

Zrakoplovne pristojbe: 2.220 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu:  4.850 kn

CIJENA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na navedenim relacijama, smještaj u hotelima 2/3* na osnovi noćenja,  obroke prema programu, razglede i ulaznice prema programu (17 mile drive, Alcatraz, NP Yosemite, NP Death Valley, NP Grand Canyon, NP Joshua Tree), turističkog pratitelja, trošak organizacije i jamčevinu.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe 2.220 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu 4.850 kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače, vizu, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke 690 kn.

OBAVEZNE DOPLATE:
napojnice za vodiče/vozače (plaćanje na licu mjesta), viza (individualno ishođenje prije putovanja).

POPUSTI:
dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.

NAPOMENA:
u slučaju 10 prijavljenih putnika, polazak ćemo odvesti s mini kombijem, a vodič će ujedno biti i vozač.

VIZA: građani Republike Hrvatske trebaju ulaznu vizu za SAD. Vize se izdaju u Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu individualno. Sve informacije o vizi možete naći na web stranici zagreb.usembassy.gov. Prilikom rezervacije svaki putnik treba priložiti kopiju prve i zadnje stranice putovnice.

VAŽNE NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.
Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena.
Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.
AM117BSK


Golden Gate bridge - San Francisco

Jedan od najprepoznatljivijih simbola San Francisca i Kalifornije.

Ovaj viseći most svojom elegancijom, ljepotom i prepoznatljivom bojom San Francisco čini još posebnijim. Iskusite neizostavnu šetnju mostom i uživajte u pogledu na ocean od kojega zastaje dah.

Beverly Hills

Najglamurozniji grad Kalifornije.

Najpoznatije hollywoodske zvijezde svoj dom su pronašle u ovom elitnom naselju. Beverly Hills se odlikuje luksuznim načinom života te upravo znog toga sve vrvi od skupocjenih dućana i luksuznih predmeta.

Yosemite

Ostatak gorja kojeg su ledenjaci izdubili u blagu dolinu velike dubine i oštrih litica.

Yosemite se od 80-tih nalazi na popisu UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. U njemu možete vidjeti i najveća stabla na svijetu – sekvoje, ali i prekrasnu prirodu, slapove, šume, rijeke i jezera.

POŠALJITE UPITKuba Šri Lanka Bangkok/Phuket Dubai Indija Meksiko Južna Afrika/garantirano Tanzanija i Zanzibar Etiopija New York New York I Istočna Amerika i Kanada/garantirano Kuba Peru Ekvador i Galapagos Argentina i Patagonija Brazil Argentina i Brazil Meksička tura Meksiko-garantirano Orlando/Florida Las Vegas Kanada Kanada Američki glazbeni jug Čile Australija i Novi Zeland Australija Vijetnam i Kambodža Singapur i Bali Gruzija i Armenija Uzbekistan/garantirano Kineska bajka Maldivi Tajland Šri Lanka i Maldivi/garantirano Južna Azija Rajastan Sjeverna Indija Šri Lanka/garantirano Vijetnam Bali Kuala Lumpur i Borneo Filipini Južna Indija Japan Zlatni Myanmar Indija i Amritsar Kina Tajland i Koh Chang Tajland Myanmar Kuba/garantirano Marrakech New York, Philadelphia i Washington/garantirano New York/garantirano Znamenitosti SAD-a i Kanade/garantirano SAD i Kanada/garantirano Sjedinjene Američke Države/garantirano Kalifornija, Arizona i Nevada/garantirano Boston i Kanadska tura/garantirano Dubai i Ras Al Khaimahu/garantirano Maroko/garantirasno Kuba: Havana i Varadero Kenija - Mombasa/garantirano Kraljevski Maroko Izrael/garantirano New York/garantirano Kina/garantirano Kuba/garantirano Marrakesh Island i Grenland Dubai/garantirano Dubai New York New York/garantirano Nova godina u New Yorku/garantirano Velika australska tura/garantirano