Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Irska

Naziv programa: Irska

Datum polaska: 28.10

Datum povratka: 04.11

Broj dana: 8 dana

Mjesto polaska: Zagreb/Ljubljana

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: od 7.990 kn

IRSKA

Termini putovanja: 28.10.- 4.11.2017.

Zemlja Kelta jedna je od zemalja koje pružaju istinski doživljaj prirode.
„Smaragdni otok“ kako je često nazivaju, Irska ne nosi uzalud to ime.
Blistava jezera, zeleni brežuljci, fascinantne hridi, pješčane plaže, čine Irsku čarobnom i neodoljivom zemljom.
Ipak, ovaj lijepi otok mnogo je više od fascinantno lijepe i uzbudljive prirode – vesela ćud Iraca, bogatstvo kulturne ponude i tradicije te ljubav prema glazbi i zabavi pridonose privlačnosti Irske.  I čine je destinacijom koju ne samo da rado biramo, već joj se rado i vraćamo.

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA - DUBLIN - NEWRYI     noćenje
Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz (uz doplatu) prema Ljubljani. Preuzimanje putne dokumentacije od pratitelja u zračnoj luci J. P. Pučnika i prijava na let prema Dublinu. Po dolasku ukrcaj u autobus i vožnja u Newryi. Kasni dolazak i smještaj u hotel (u slučaju ranijeg leta, razgled Dublina obavit će se prvi dan umjesto zadnji).  Noćenje.

2. DAN: NEWRYI – BELFAST – GIANT'S CAUSEWAY – SLIGO     doručak, večera, noćenje
Doručak. Poslije doručka putovanje nas vodi prema Belfastu, glavnom gradu Sjeverne Irske. Grad utemeljen 1177. g. nalazi se na ušću rijeke Lagan u zaljevu nazvanom Belfast Lough. Razgledat ćemo znamenitosti kao što su Opera, Botanički vrt i Titanic četvrt u kojoj su izradili slavni brod i gdje se danas nalazi moderan muzej u prirodnoj veličini potonulog broda. Poslije razgleda i kraćeg slobodnog vremena putovanje ćemo nastaviti prema jednom od najpoznatijiih irskih prirodnih atrakcija, Giant's Causeway, koja se nalazi i na popisu zaštićene prirodne baštine UNESCO-a, a koju čine bezbrojni bazaltni stupovi (procjenjuje se da ih ima više od 40 000, ali nitko ne zna točno) što strše i do 25 metara u nebo, nastali vulkanskom aktivnošću prije 60-ak milijuna godina… Poslije posjeta lokalitetu nastavak puta prema Sligu, smještaj u hotel i večera. Noćenje.
 
3. DAN: SLIGO – GALWAY – KILFENORA  doručak, večera, noćenje
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje slikovitim predjelima Irske prema najvećem gradu u zapadnoj Irskoj i ujedno sveučilišnom gradu, Galwayu (irski Gaillimh – u prijevodu kameni). Iako današnji Galway nema više od 80-ak tisuća stanovnika, razmjerno često se spominje ne samo kao glavni grad provincije i zapada Irske, već kao glavni grad cijele zemlje – svakako s dodatkom: dvojezične Irske. U Galwayu ćete se na svakom koraku susresti s pisanom, usmenom i narodnom irskom kulturom. U slikovitim gradskim uličicama sigurno ćete svjedočiti mnogi nastupima uličnih umjetnika, glumaca, svirača i plesača. Šetnja do središnjeg trga po drvenim mostovima i živopisnim ulicama. Nakon posjeta Galwayu putovanje nas vodi kroz brežuljkastu, kamenitu pokrajinu Burren. Njezina su najistaknutija obilježja sive vapnenačke terase, prekrasno poljsko cvijeće, na stotine starih spomenika, itd. Smještaj u hotel na području Burrena. Večera i noćenje.

4. DAN: KILFENORA – CLIFFS OF MOHER – LIMERICK – ADAREE   doručak, noćenje
Doručak. Danas će vam oduzeti dah jedna od najvećih turističkih atrakcija Irske i svojevrsno čudo prirode: Cliffs of Moher, na pojedinim mjestima i više od 200 metara visoki klifovi od pješčenjaka i škriljavca, a protežu se duž 8 kilometara. Poslije šetnje iznad uzburkanog Atlanikta i pogleda na Aransko otočje uputit ćemo se prema Bunraty Castleu, poznatoj utvrdi i nezaobilaznom odredištu svakog putovanja po Irskoj. U sklopu posjeta utvrdi razgledat ćete i park, koji predstavlja irsko ruralno područje 19. st. U nastavku dana napustit ćemo područje najduže irske rijeke Shanon te preko Limericka, grada kojeg su u 9. stoljeću osnovali Vikinzi, stići do najljepšeg irskog sela Adaree, prekrasno smješten u pošumljenom kraju, s dojmljivim kamenim zdanjima i krovovima od slame. Smještaj u hotel na području Adaree, noćenje.

5. DAN: TRALEE – DINGLE – KERRY   doručak, večera, noćenje
Doručak. Poslije doručka uputit ćemo se prema gradiću Tralee na JZ Irske, najvećem gradu u grofoviji Kerry, gdje ćemo se upoznati s „Velikom gladi“ (povijesno razdoblje u Irskoj između 1845. i 1852. g. u kojem se, procjenjuje se, milijun ljudi iselilo iz Irske, a otprilike milijun je umrlo), a zatim ćemo krenuti prema najljepšem irskom poluotoku i mjestašcu Dingle, najzapadnijoj europskoj pokrajini. Znamenitost ovog mjestašca je Fungie – delfin koji se u vodama Dinglea pojavljuje od 1983.g. kad se prvi put pojavio u luci i vrlo je zaigran i simpatičan - toliko da turisti dolaze u Dingle samo da bi njega vidjeli. Iz grofovije Kerry u poslijepodnevnim satima putujemo prema grofoviji Cork. Zaleđe omiljene južnoirske turističke regije bogato je jezerima i brežuljcima, a stanovnici ove lijepe regije poznati su u cijeloj zemlji po svojoj jednostavnosti, dovitljivosti i britkom humoru. Smještaj u hotel na području grofovije, večera i noćenje.

6. DAN: RING OF KERRY – BLARNEY – CORK    doručak, večera, noćenje
Doručak. Putovanje po jednom dijelu znamenite panoramske ceste „Ring of Kerry“ prema gradu Blarney. Posjetit ćemo dvorac Blarney, srednjovjekovnu utvrdu u blizini grada Corka, poznat po kamenu koji ljudima daje rječitost ako ga se poljubi! Legenda o tome vuče porijeklo iz davnih dana, a zanimljivo je da mnogi turisti doista dolaze kako bi poljubili kamen smješten na kuli utvrde, a zaposlenici ga 4 -5 puna dnevno peru. Poslije posjeta Blarneyu slijedi istraživanje grada Corka, europske prijestolnice kulture iz 2005. g. Drugi po veličini irski grad, Cork se nalazi na rijeci Lee i zrači vedrom atmosferom, pun je šarenih kuća, pubova, a ima čak i jedan vinograd. U Irskoj ga zovu i „pobunjeničkim gradom“- taj se naziv pojavljuje još u 15.st., ali pravi je smisao dobio u 20-im godinama prošlog stoljeća kad su se u Corku odvijale važne bitke u irskom Ratu za neovisnost. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

7. DAN: GLENDALOUGH – DUBLIN    doručak, noćenje
Doručak. Odlazak u Glendalough u gorju Wicklow, poznat i pod imenom „Dolina dvaju jezera“ (doslovan prijevod). Riječ je o mjestašcu s poznatim samostanom, koje okruženo veličanstvenom prirodom u svakom posjetitelju pobuđuje osjećaj spokoja i uživanja u harmoniji prirode i čovjeka. Doista je riječ o jednom od najljepših kutaka Irske, otjelotvorenje asocijacija o romantičnoj i nezbrušenoj, zavodljivoj irskoj prirodi. To je i jedan od razloga zašto su ovdje snimani i mnogi filmovi… Poslijepodne dolazak u Dublin. Posjetit ćemo Trinity College, dublinsko sveučilište koje se nalazi u samom srcu bučnog središta Dublina, obgrljen oazom mira i zelenila. Osnovala ga je 1592.g. Elizabeta I. Jedna od glavnih atrakcija koledža njegova je fascinantna knjižnica u kojoj se između ostaloga čuva dragocjena, po nekima i najljepša knjiga na svijetu – Book of Kells iz 9. st., bogato ukrašen tekst 4 evanđelja na latinskom iz samostana u mjestu Kells. Prošetat ćemo pokraj najljepšeg parka u gradu, St. Stephens Green, do poznate katedrale sv. Patricka. Mogućnost obilaska zbirke muzeja i degustacije najpoznatijeg irskog piva Guiness. Navečer mogućnost odlaska na večeru uz folklor. Smještaj u hotel, noćenje.

8. DAN: DUBLIN – LJUBLJANA/ZAGREB     doručak
Doručak. Šetnja uz obalu rijeke Liffey do Nacionalne galerije. Slobodno vrijeme za zadnje posjete, kupovinu suvenira, posjete muzejima, itd. Vožnja do zračne luke i let u Ljubljanu. Po dolasku mogućnost transfera (doplata) prema Zagrebu.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI (min. 40 osoba):
Polasci iz Ljubljane: 7.990 kn
Doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn
Doplata za manji broj putnika:
Minimum 20 osoba: 760 kn
Minimum 30 osoba: 460 kn

CIJENA UKLJUČUJE: zrakoplovni prijevoz, sedam noćenja u hotelima 3* - 3 noćenja s doručkom i 4 noćenja s polupansionom, autobusne prijevoze prema programu, cestarine i ostale pristojbe, vanjske razglede, pratitelja putovanja* i trošak organizaciju putovanja.

DOPLATE PO ŽELJI, prilikom prijave:
- jednokrevetna soba 1770 kn
- povratni transfer na upit

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA:
Giants Causeway 10,5 GBP; Cliffs of Moher 6 €; Bunratty Castle 11,55 €; Blarney castle 14 €; Trinity College 10 €; Glendalough 3 €; katedrala sv. Patricka 6 €; Guiness Storehouse 18 €

POPUSTI: za djecu do 12. god na dodatnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe 15% na osnovnu cijenu aranžmana.

NAPOMENE: trokrevetne sobe su moguće na upit. Moguća izvedba programa obrnutim redoslijedom.
Pratitelj putovanja bit će na hrvatskom jeziku za minimum od 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih vođenje će biti na slovenskom jeziku.
U slučaju većeg broja prijavljenih moguća je i povoljnija cijena aranžmana s polaskom iz Venecije ili Beča.
AM0717NV

POŠALJITE UPITBudimpešta/garantirano Toskana s Firencom/garantirano Amsterdam/garantirano Pariz, London i Amsterdam Pariz/garantirano Padova, Verona i Venecija/garantirano Venecija i otoci Lagune/garantirano Rim Nizozemska, Belgija i Luksemburg Salzburg, Bavarska i austrijska jezera Rim, Pompeji, Napulj i otok Capri Provansa Milano Padova, Verona i Venecija/garantirano Portugal i Španjolska/garantirano Perugia/garantirano Munchen i dvorci Bavarske Venecija, Padova i otoci Lagune/garantirano Sicilija/garantirano Rim, Pompeji i vatikanski muzeji/garantirano Rim i vatikanski muzeji/garantirano Venecija i otoci Lagune/garantirano Munchen, Salzburg i dvorci Bavarske/garantirano Makedonija, Albanija i Crna Gora/garantirano Provansa i Lurd/garantirano Cinque Terre i Ligurska rivijera London/garantirano Toskana, Firenca i Cinque Terre/garantirano Toskana, Firenca i Cinque Terre/garantirano Sardinija i Toskana/garantirano Beč Korzika Beč/garantirano Grčka i Rim Milano i Švicarska/garantirano Toskana i Firenca/garantirano Pariz i dvorci Loire Rim/garantirano Rim, Firenca i Bologna Munchen i bavarska jezera Bugarska velika tura Amsterdam i mala Nizozemska tura/garantirano Cinque terre i ligurska obala San Marino, Rimini i Ravenna/garantirano Budimpešta/garantirano Prag/garantirano Pariz/garantirano Milano i talijanska jezera/garantirano Istanbul Sardinija Sicilija Monaco Rim/garantirano Provansa Atena/garantirano Nova godina u zemljama Beneluksa Milano sa Švicarskom i talijanskim jezerima Lisabon/garantirano Advent u Beču/garantirano Dječji advent u Beču/garantirano Advent u Beču/garantirano Advent u Salzburgu, Innsbrucku i austrijskim jezerima/garantirano Advent u Villachu, Klagenfurtu, Postojni i Ljubljani/garantirano Advent u Milanu i Torinu/garantirano Advent u Munchenu, Salzburgu i Nurnbergu/garantirano Advent u Salzburgu, Rosenheimu i dvorcu Herrenchiemsee Advent u Toskani i Firenci/garantirano Advent u Padovi i Veneciji/garantirano Advent u Rimu i Vatikanskim muzejima/garantirano Skandinavske prijestolnice Španjolska i Kanarski otoci Pariz, city break/garantirano San Remo Češki Krumlov Perugia i Umbrija San Marino i Ravenna Advent u Beču i Bratislavi Alsace i Schwarzwald Nova godina u Beču/garantirano Budimpešta/garantirano Nova godina u Londonu Nova godina u Parizu Nova godina u Parizu/garantirano Nova godina u Rimu/garantirano Nova godina u Istanbulu Advent u Beču/garantirano Advent u Beču/garantirano Adventska čarolija u Beču i Bratislavi Adventska bajka u Austriji i Sloveniji Advent i predbožićni shopping u Veneciji i Veroni Advent u Salzburgu i na Austrijskim jezerima Advent u Salzburgu, Munchenu, Innsbrucku i svijetu kristala Swarovski Advent u Salzburgu, Nurnbergu i Munchenu Talijanska adventska bajka Predbožićni shopping u Milanu i outletu Noventa Di Piave Advent u Pragu, Beču i Bratislavi Švicarska i talijanska adventska čarolija Advent u Londonu/garantirano Advent i festival svjetlosti u Amsterdamu/garantirano Advent u Parizu/garantirano Advent u Rimu Advent u Barceloni/garantirano Nova godina na Azurnoj obali Nova godina u Milanu Nova godina u Pragu Nova godina u Sarajevu Švicarska i talijanska novogodišnja čarolija Nova godina u Veneciji, Veroni i Padovi Nova godina u Beču Nova godina u Amsterdamu/garantirano Nova godina u Londonu/garantirano Nova godina u Ateni/garantirano Nova godina u Kopenhagenu/garantirano Nova godina u Barceloni/garantirano Nova godina u Rimu/garantirano Nova godina u Parizu/garantirano Nova godina u Dubaiu/garantirano Nova godina u New Yorku/garantirano Nova godina u Toskani, Firenci, Sieni i San Gimignanu/garantirano Prag, Dresden i tvornica kristala Nižbor Nova godina u Budvi Nova godina u Parizu/garantirano Nova godina u Rimu, Pompejima i vatikanskim muzejima/garantirano Zimski Beč/garantirano Nova godina u Parizu/garantirano Nova godina u Andaluziji Nova godina u Rimu/garantirano Nova godina u Valenciji/garantirano Uskrsni praznici u Lisabonu/garantirano Nova godina u Toskani i Rimu Nova godina u Toskani i Firenci/garantirano Nova godina u Londonu/garantirano Nova godina u Edinburghu Nova godina u Pragu/garantirano Zimski praznici u Toskani/garantirano Zimski praznici u Rimu, Pompejima i Vatikanskim muzejima/garantirano Zimski praznici u Veneciji, Padovi i na otocima lagune/garantirano Mala Portugalska tura i Lisabon/garantirano Nova godina u Parizu/garantirano Nova godina u Bavarskoj Rim/garantirano Crna Gora/garantirano Nova godina u Lisabonu/garantirano Nova godina u Milanu i Torinu/garantirano Nova godina u Veneciji i na otocima lagune/garantirano Nova godina u Veneciji, Padovi i na otocima lagune/garantirano Nova godina u Budimpešti/garantirano Advent u Budimpešti/garantirano Nova godina u Milanu/garantirano Advent u Budimpešti/garantirano Nova godina u Berlinu i Pragu Nova godina u Sofiji i Plovdivu Nova godina u Nurnbergu i Munchenu Advent u Švicarskoj London/garantirano Advent u Stuttgartu Advent u Salzburgu, Bavarskoj i na austrijskim jezerima Advent u Rimu, Firenci i Bologni Pariz Krakov Rim/garantirano Prag Toskana Sicilija/garantirano Sicilija/garantirano Advent u Beču, Salzburgu i austrijskim jezerima Nova godina u Beču Beograd Nova godina na Azurnoj obali Nova godina u Padovi, Veroni i Veneciji Pariz Advent u Krakovu/garantirano Adventski sajmovi Francuske i Njemačke Advent Bavarska bajka Advent u Budimpešti/garantirano Advent u Budimpešti/garantirano Advent u Pragu/garantirano Advent u Pragu Advent u Salzburgu i na austrijskim jezerima/garantirano Advent u Veldenu i Klagenfurtu Advent u Veroni i Bussolengu Advent u Bratislavi i Beču Beč i Bratislava Nova godina u Toskani s Firencom Advent u Grazu Advent u Villachu i Klagenfurtu Nova godina u Parizu Njemački advent Nova godina u Amsterdamu Zimski praznici u Amsterdamu Zimski praznici u Barceloni Lisabon i mala portugalska tura/garantirano Zimski praznici u Londonu/garantirano Zimski praznici u Rimu Advent u Beču Advent u Nurnbergu, Munchenu i Salzburgu Advent u Toskani s Firencom Nova godina u Bukureštu i Transilvaniji Advent u Padovi, Veroni i Veneciji Zimski praznici u Istanbulu Nova godina u Crnoj Gori i Dubrovniku Advent u Južnom Tirolu Advent u Rimu Advent u Amsterdamu Nova godina u Berlinu Advent u Njemačkoj dolini Rajne Nova godina u Rimu Advent u Beču i Bratislavi/garantirano Advent u Pragu/garantirano Advent u Salzburgu i na austrijskim jezerima/garantirano Nova godina u Krakovu/garantirano Advent u Milanu, Veroni i Vicenzi/garantirano Nova godina u Toskani s Firencom/garantirano Skandinavija - velika tura Norveški fjordovi Nordkap/garantirano Baltička tura Skandinavija/garantirano Nova godina u Krakovu/garantirano Advent u Pragu Advent u Nurnbergu i Strasbourgu Advent u Veroni i Veneciji Advent u Parizu Advent u Beču Zimski praznici u Istanbulu Nova godina u Grčkoj Nova godina u Sarajevu Nova godina u Beogradu Nova godina u Munchenu Advent u Andaluziji Advent u Madridu Nova godina u Lisabonu/garantirano Oktoberfest, Munchen i dvorci Bavarske/garantirano Ljetovanje u Toskani Nova godina u Budimpešti/garantirano Nova godina - Rimini i San Marino/garantirano Shopping u Italiji za zimske praznike/garantirano Zimski praznici u Rimu/garantirano Milano, Verona i Bergamo/garantirano Zimski praznici u Budimpešti/garantirano Finska - Rovaniemi Prag/garantirano Advent u Milanu, Veroni i Bergamu/garantirano Nova godina u Istanbulu Oktoberfest, Munchen, dvorci Bavarske i Innsbruck/garantirano Nova godina na Malti Zimski praznici u Pragu Zimski praznici u Salzburgu, Bavarskoj i na austrijskim jezerima Danska tura Norveška tura Island i Farski otoci Prag i Berlin Munchen i dvorci Bavarske Pariz Sjeverni i južni Cipar/garantirano Škotska Irska Njemačka dolina Rajne Venecija i otoci Lagune Advent u Lisabonu/garantirano Munchen i dvorci Bavarske Berlin, Potsdam i Dresden