Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Irska

Naziv programa: Irska

Datum polaska: 19.08

Datum povratka: 26.08

Broj dana: 8 dana

Mjesto polaska: Zagreb/Ljubljana

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: od 7.990 kn

IRSKA

Datumi putovanja: 19.-26.8., 11.-18.9. i 28.10.-4.11.2017.

Zemlja Kelta jedna je od zemalja koje pružaju istinski doživljaj prirode.
„Smaragdni otok“ kako je često nazivaju, Irska ne nosi uzalud to ime.
Blistava jezera, zeleni brežuljci, fascinantne hridi, pješčane plaže, čine Irsku čarobnom i neodoljivom zemljom.
Ipak, ovaj lijepi otok mnogo je više od fascinantno lijepe i uzbudljive prirode – vesela ćud Iraca, bogatstvo kulturne ponude i tradicije te ljubav prema glazbi i zabavi pridonose privlačnosti Irske.  I čine je destinacijom koju ne samo da rado biramo, već joj se rado i vraćamo.

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA - DUBLIN - NEWRYI     noćenje
Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz (uz doplatu) prema Ljubljani. Preuzimanje putne dokumentacije od pratitelja u zračnoj luci J. P. Pučnika i prijava na let prema Dublinu. Po dolasku ukrcaj u autobus i vožnja u Newryi. Kasni dolazak i smještaj u hotel (u slučaju ranijeg leta, razgled Dublina obavit će se prvi dan umjesto zadnji).  Noćenje.

2. DAN: NEWRYI – BELFAST – GIANT'S CAUSEWAY – SLIGO     doručak, večera, noćenje
Doručak. Poslije doručka putovanje nas vodi prema Belfastu, glavnom gradu Sjeverne Irske. Grad utemeljen 1177. g. nalazi se na ušću rijeke Lagan u zaljevu nazvanom Belfast Lough. Razgledat ćemo znamenitosti kao što su Opera, Botanički vrt i Titanic četvrt u kojoj su izradili slavni brod i gdje se danas nalazi moderan muzej u prirodnoj veličini potonulog broda. Poslije razgleda i kraćeg slobodnog vremena putovanje ćemo nastaviti prema jednom od najpoznatijiih irskih prirodnih atrakcija, Giant's Causeway, koja se nalazi i na popisu zaštićene prirodne baštine UNESCO-a, a koju čine bezbrojni bazaltni stupovi (procjenjuje se da ih ima više od 40 000, ali nitko ne zna točno) što strše i do 25 metara u nebo, nastali vulkanskom aktivnošću prije 60-ak milijuna godina… Poslije posjeta lokalitetu nastavak puta prema Sligu, smještaj u hotel i večera. Noćenje.
 
3. DAN: SLIGO – GALWAY – KILFENORA  doručak, večera, noćenje
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje slikovitim predjelima Irske prema najvećem gradu u zapadnoj Irskoj i ujedno sveučilišnom gradu, Galwayu (irski Gaillimh – u prijevodu kameni). Iako današnji Galway nema više od 80-ak tisuća stanovnika, razmjerno često se spominje ne samo kao glavni grad provincije i zapada Irske, već kao glavni grad cijele zemlje – svakako s dodatkom: dvojezične Irske. U Galwayu ćete se na svakom koraku susresti s pisanom, usmenom i narodnom irskom kulturom. U slikovitim gradskim uličicama sigurno ćete svjedočiti mnogi nastupima uličnih umjetnika, glumaca, svirača i plesača. Šetnja do središnjeg trga po drvenim mostovima i živopisnim ulicama. Nakon posjeta Galwayu putovanje nas vodi kroz brežuljkastu, kamenitu pokrajinu Burren. Njezina su najistaknutija obilježja sive vapnenačke terase, prekrasno poljsko cvijeće, na stotine starih spomenika, itd. Smještaj u hotel na području Burrena. Večera i noćenje.

4. DAN: KILFENORA – CLIFFS OF MOHER – LIMERICK – ADAREE   doručak, noćenje
Doručak. Danas će vam oduzeti dah jedna od najvećih turističkih atrakcija Irske i svojevrsno čudo prirode: Cliffs of Moher, na pojedinim mjestima i više od 200 metara visoki klifovi od pješčenjaka i škriljavca, a protežu se duž 8 kilometara. Poslije šetnje iznad uzburkanog Atlanikta i pogleda na Aransko otočje uputit ćemo se prema Bunraty Castleu, poznatoj utvrdi i nezaobilaznom odredištu svakog putovanja po Irskoj. U sklopu posjeta utvrdi razgledat ćete i park, koji predstavlja irsko ruralno područje 19. st. U nastavku dana napustit ćemo područje najduže irske rijeke Shanon te preko Limericka, grada kojeg su u 9. stoljeću osnovali Vikinzi, stići do najljepšeg irskog sela Adaree, prekrasno smješten u pošumljenom kraju, s dojmljivim kamenim zdanjima i krovovima od slame. Smještaj u hotel na području Adaree, noćenje.

5. DAN: TRALEE – DINGLE – KERRY   doručak, večera, noćenje
Doručak. Poslije doručka uputit ćemo se prema gradiću Tralee na JZ Irske, najvećem gradu u grofoviji Kerry, gdje ćemo se upoznati s „Velikom gladi“ (povijesno razdoblje u Irskoj između 1845. i 1852. g. u kojem se, procjenjuje se, milijun ljudi iselilo iz Irske, a otprilike milijun je umrlo), a zatim ćemo krenuti prema najljepšem irskom poluotoku i mjestašcu Dingle, najzapadnijoj europskoj pokrajini. Znamenitost ovog mjestašca je Fungie – delfin koji se u vodama Dinglea pojavljuje od 1983.g. kad se prvi put pojavio u luci i vrlo je zaigran i simpatičan - toliko da turisti dolaze u Dingle samo da bi njega vidjeli. Iz grofovije Kerry u poslijepodnevnim satima putujemo prema grofoviji Cork. Zaleđe omiljene južnoirske turističke regije bogato je jezerima i brežuljcima, a stanovnici ove lijepe regije poznati su u cijeloj zemlji po svojoj jednostavnosti, dovitljivosti i britkom humoru. Smještaj u hotel na području grofovije, večera i noćenje.

6. DAN: RING OF KERRY – BLARNEY – CORK    doručak, večera, noćenje
Doručak. Putovanje po jednom dijelu znamenite panoramske ceste „Ring of Kerry“ prema gradu Blarney. Posjetit ćemo dvorac Blarney, srednjovjekovnu utvrdu u blizini grada Corka, poznat po kamenu koji ljudima daje rječitost ako ga se poljubi! Legenda o tome vuče porijeklo iz davnih dana, a zanimljivo je da mnogi turisti doista dolaze kako bi poljubili kamen smješten na kuli utvrde, a zaposlenici ga 4 -5 puna dnevno peru. Poslije posjeta Blarneyu slijedi istraživanje grada Corka, europske prijestolnice kulture iz 2005. g. Drugi po veličini irski grad, Cork se nalazi na rijeci Lee i zrači vedrom atmosferom, pun je šarenih kuća, pubova, a ima čak i jedan vinograd. U Irskoj ga zovu i „pobunjeničkim gradom“- taj se naziv pojavljuje još u 15.st., ali pravi je smisao dobio u 20-im godinama prošlog stoljeća kad su se u Corku odvijale važne bitke u irskom Ratu za neovisnost. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

7. DAN: GLENDALOUGH – DUBLIN    doručak, noćenje
Doručak. Odlazak u Glendalough u gorju Wicklow, poznat i pod imenom „Dolina dvaju jezera“ (doslovan prijevod). Riječ je o mjestašcu s poznatim samostanom, koje okruženo veličanstvenom prirodom u svakom posjetitelju pobuđuje osjećaj spokoja i uživanja u harmoniji prirode i čovjeka. Doista je riječ o jednom od najljepših kutaka Irske, otjelotvorenje asocijacija o romantičnoj i nezbrušenoj, zavodljivoj irskoj prirodi. To je i jedan od razloga zašto su ovdje snimani i mnogi filmovi… Poslijepodne dolazak u Dublin. Posjetit ćemo Trinity College, dublinsko sveučilište koje se nalazi u samom srcu bučnog središta Dublina, obgrljen oazom mira i zelenila. Osnovala ga je 1592.g. Elizabeta I. Jedna od glavnih atrakcija koledža njegova je fascinantna knjižnica u kojoj se između ostaloga čuva dragocjena, po nekima i najljepša knjiga na svijetu – Book of Kells iz 9. st., bogato ukrašen tekst 4 evanđelja na latinskom iz samostana u mjestu Kells. Prošetat ćemo pokraj najljepšeg parka u gradu, St. Stephens Green, do poznate katedrale sv. Patricka. Mogućnost obilaska zbirke muzeja i degustacije najpoznatijeg irskog piva Guiness. Navečer mogućnost odlaska na večeru uz folklor. Smještaj u hotel, noćenje.

8. DAN: DUBLIN – LJUBLJANA/ZAGREB     doručak
Doručak. Šetnja uz obalu rijeke Liffey do Nacionalne galerije. Slobodno vrijeme za zadnje posjete, kupovinu suvenira, posjete muzejima, itd. Vožnja do zračne luke i let u Ljubljanu. Po dolasku mogućnost transfera (doplata) prema Zagrebu.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI (min. 40 osoba):
Polasci iz Ljubljane: 7.990 kn
Doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn
Doplata za manji broj putnika:
Minimum 20 osoba: 760 kn
Minimum 30 osoba: 460 kn

CIJENA UKLJUČUJE: zrakoplovni prijevoz, sedam noćenja u hotelima 3* - 3 noćenja s doručkom i 4 noćenja s polupansionom, autobusne prijevoze prema programu, cestarine i ostale pristojbe, vanjske razglede, pratitelja putovanja* i trošak organizaciju putovanja.

DOPLATE PO ŽELJI, prilikom prijave:
- jednokrevetna soba 1770 kn
- povratni transfer na upit

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA:
Giants Causeway 10,5 GBP; Cliffs of Moher 6 €; Bunratty Castle 11,55 €; Blarney castle 14 €; Trinity College 10 €; Glendalough 3 €; katedrala sv. Patricka 6 €; Guiness Storehouse 18 €

POPUSTI: za djecu do 12. god na dodatnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe 15% na osnovnu cijenu aranžmana.

NAPOMENE: trokrevetne sobe su moguće na upit. Moguća izvedba programa obrnutim redoslijedom.
Pratitelj putovanja bit će na hrvatskom jeziku za minimum od 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih vođenje će biti na slovenskom jeziku.
U slučaju većeg broja prijavljenih moguća je i povoljnija cijena aranžmana s polaskom iz Venecije ili Beča.
AM0717NV

POŠALJITE UPITBudimpešta/garantirano Venecija/garantirano Toskana Villach i Klagenfurt Toskana s Firencom Amsterdam/garantirano Švicarska/garantirano Skandinavija/garantirano Pariz, London i Amsterdam/garantirano Pariz/garantirano Padova, Verona i Venecija Venecija i otoci Lagune/garantirano Prag Rim/garantirano Azurna obala Nizozemska, Belgija i Luksemburg Normandija, Bretanija i Kanalski otoci Salzburg, Bavarska i austrijska jezera Baltička tura/garantirano Rim, Pompeji, Napulj i otok Capri Salzburg i austrijska jezera Provansa Milano Norveški fjordovi/garantirano Padova, Verona i Venecija/garantirano Portugal i Španjolska/garantirano Škotska Irska Festival narcisa i austrijska jezera/garantirano Perugia/garantirano Berlin i Prag München i dvorci Bavarske Budimpešta/garantirano Venecija, Padova i otoci Lagune/garantirano Sicilija/garantirano Rim, Pompeji i vatikanski muzeji/garantirano Rim i vatikanski muzeji/garantirano Venecija i otoci Lagune/garantirano Prag/garantirano Munchen, Salzburg i dvorci Bavarske/garantirano Makedonija, Albanija i Crna Gora/garantirano London i jug Engleske/garantirano Provansa i Lurd/garantirano Cinque Terre i Ligurska rivijera Toskana/garantirano Austrija Minimundus i Klagenfurt Španjolska - Andaluzija Wales velika tura Škotska i otoci sjevera Pariz i velika francuska tura Island i Farski otoci/garantirano London\garantirano Pariz Pariz/garantirano London/garantirano Toskana, Firenca i Cinque Terre/garantirano Andaluzija i Portugal/garantirano London/garantirano Toskana, Firenca i Cinque Terre/garantirano Dublin/garantirano London/garantirano London/garantirano Bugarska London i mala Engleska tura/garantirano Venecija i otoci Lagune Sardinija i Toskana Pariz i London/garantirano Baltik Beč Park Affenberg, Koruška i Postojna Frankfurt i Munchen/garantirano Grčka/garantirano Njemački biseri Bavarske Rusija/garantirano Korzika Barcelona/garantirano Kopenhagen/garantirano Amsterdam i Keukenhof/garantirano Provansa/garantirano Beč Venecija i Verona Švicarska i talijanska jezera/garantirano Graz, dinosauri i kamenolom Grčka i Rim Milano i Švicarska/garantirano Oktoberfest, Munchen i Dvorci Bavarske/garantirano Toskana i Firenca/garantirano Pariz i dvorci Loire Barcelona Rim/garantirano London/garantirano Andaluzija Barcelona/garantirano Rim/garantirano Prag, Beč i Bratislava Dvorci južne Češke Lurd i jug Francuske Rim i ljeto na rivijeri Strasbourg i Alzace Rim, Firenca i Bologna Munchen i bavarska jezera Bugarska velika tura Beč - noć muzeja/garantirano Amsterdam i mala Nizozemska tura/garantirano Cinque terre i ligurska obala/garantirano Toskana Pariz i Disneyland/garantirano Njemačka dolina Rajne Stockholm i Helsinki Balaton - mađarsko more San Marino, Rimini i Ravenna/garantirano Amsterdam i cvijetni park Keukenhof/garantirano Dvorci Loire i Pariz/garantirano Dražesni pupoljci Engleski Švicarska jesenska tura Slovenska jezera Budimpešta/garantirano Prag/garantirano Ukrajina i Bjelorusija Pariz/garantirano Milano i talijanska jezera Sofija i Plovdiv Španjolska i Portugal/garantirano Istanbul Istanbul Norveški fjordovi i Alesund/garantirano Oktoberfest i dvorci Bavarske Sardinija Oktoberfest/garantirano Sicilija Monaco Francuska velika tura Rim/garantirano Švicarska Provansa Island/garantirano Nordkap i skandinavske prijestolnice/garantirano Atena/garantirano Nova godina u zemljama Beneluxa Norveški fjordovi i Oslo/garantirano Engleska Kopenhagen Švicarska alpskim željeznicama/garantirano Norveški fjordovi i Oslo Grčka Portugalska tura i Lisabon/garantirano Portugalska tura i Lisabon/garantirano Milano sa Švicarskom i talijanskim jezerima Lisabon/garantirano Berlin, Potsdam i Dresden/garantirano Prag i Češki Krumlov/garantirano Advent u Beču/garantirano Dječji advent u Beču/garantirano Advent u Beču/garantirano Advent u Salzburgu, Innsbrucku i austrijskim jezerima/garantirano Advent u Villachu, Klagenfurtu, Postojni i Ljubljani/garantirano Advent - Milano i Torino/garantirano Advent u Münchenu, Salzburgu i Nurnbergu/garantirano Advent u Salzburgu, Rosenheimu i dvorcu Herrenchiemsee Advent u Toskani i Firenci/garantirano Advent u Padovi i Veneciji/garantirano Advent u Rimu i Vatikanskim muzejima/garantirano Škotska/garantirano Skandinavske prijestolnice Sicilija i južna Italija Španjolska/garantirano Rim i Pompeji/garantirano Palma de Mallorca Rim/garantirano Španjolska i Kanarski otoci Atena Pariz, city break/garantirano San Remo Češki Krumlov Perugia i Umbrija San Marino i Ravenna Cipar Advent u Beču i Bratislavi Alsace i Schwarzwald Nova godina u Beču/garantirano Budimpešta/garantirano