Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Island - zvijezda sjevera

Naziv programa: Island - zvijezda sjevera

Datum polaska: 30.04

Datum povratka: 04.05

Broj dana: 5

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: Zrakoplov

Cijena: 5.590 kn

Termin putovanja:  30.4.2020. GARANTIRANI POLAZAK

Direktnim zrakoplovom iz Zagreba
5 dana / 4 noćenja

VRIJEDNOSTI VIŠE: direktan let, hotel u strogom centru grada

Program putovanja:

1.dan ZAGREB – KEFLAVIK – POLUOTOK REYKJANES - REYKJAVIK

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija u 11:35 sati. Prijava i direktan let prema Islandu u 13:35. Po slijetanju u Islandsku glavnu zračnu luku  u 16:05 po lokalnom vremenu provest ćemo se po životopisnom poluotoku Reykjanes. Poluotok čije vulkansko tlo mjestimično podsjeća na mjesečevu koru inače je i mjesto gdje se susreću euroazijska i američka tektonska ploča. U kratkoj pauzi prehodat ćemo mostićem s jedne na drugu stranu. U nastavku odvest ćemo se do veličanstvenih klifova i prirodne ljepote koja će vam dati odličan uvod u ljepote Islanda. Nastavak vožnje prema glavnom gradu Reykjaviku. Američki predsjednik Reagan i njegov ruski kolega Gorbačov susreli  su se u ovom gradu u bivšem Britanskom veleposlanstvu, kući po imenu Höfði, te pregovarali o nuklearnom te večernja šetnja sa voditeljem putovanja uz dnevno svijetlost do gotovo 22h. Najviša zgrada u samom gradu je upravo katedrala impozantne arhitekture, fascinantne  kao i Harpa, poznata moderna koncertna dvorana. Nedaleko nje nalazi se i specifična gradska skulptura Solfar koja podsjeća na vikinški brod. Uz gradsku vijećnicu nalazi se i popularno gradsko jezero. Atmosfera grada je izuzetno opuštena, te vam omogućava uživanje u šetnji gradskim ulicama do kasnih večernjih sati, uz prirodnu svijetlost. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan REYKJAVIK – izlet ZLATNI KRUG / þHINGVELLIR – GEJZIR STROKKUR - SLAP GULLFOSS ( fakultativno )

Doručak. Predlažemo odlazak na najpoznatiji i najposjećeniji izlet, tzv. Zlatni krug, kako bi upoznali „osnovne“ lokalitete otoka( doplata prilikom kupnje aranžmana ). Putnici koje ne idu na izlet imaju slobodno vrijeme za osobne programe.
Izlet kreće u jutarnjim satima i uključuje najpoznatije prirodne ljepote otoka nedaleko od glavnog grada. Bogat u kulturi, zakovan u prošlosti i spektakularnoj prirodi Island će u vama  ostaviti doživotno sjećanje. Tura traje između 6 i 7 sati.

Moćni vodopad Gullfoss, eksplozivni gejzir Strokkur i povijesni nacionalni park Thingvellir glavne su točke ovog izleta.
Thingvellir nacionalni Park je lokalitet velikog povijesnog, geološkog i kulturnog značenja. Nalazi se u raskošnoj dolini u kojoj se susreću Euroazijska i Sjevernoamerička tektonska ploča. UNESCO mjesto svjetske baštine ujedno je i rodno mjesto islandskog parlamenta nastalog 930g. Status nacionalnog parka nosi od 1930 g, a u njemu se nalazi i najveće jezero Islanda, Thingvallavatn.
Gullfoss ( Zlatni vodopad ) visine 32 m svoje je ime dobio po zlatnoj boji vode dok izbacuje mulj i sediment. Ovi veličanstveni slapovi leže na rijeci Hviti a „napaja“ ih drugi po veličini ledenjak na Islandu. Vrijeme za pauzu.
Geotermalno područje Geysir slikovit je dom vrela Geysir, potomku svih gejzira po kojima su dobili ime. Sam ne eruptira često, poput obližnjeg Strokkur gejzira koji izbija svakih 6-10 minuta. Pazite da vas ne iznenadi i smoči.
Povratak u Reykjavik. Slobodna večer. Noćenje

3. dan: izlet „JUŽNA AVANTURA“: SLAPOVI SELJALANDSFOSS I SKOGAFOSS-PLAŽA REYNISFJARA - VIK Y MYRDAL – SOLHEIMAJOKULL (fakultativno)

Doručak. Mogućnost ( uz doplatu ) cjelodnevnog izleta „Južna avantura“.
I današnji izlet pokazuje nam prirodne ljepote Islanda, ovog puta njegovog južnog dijela.
Stati ćemo na dva mjesta kako bi uživali u ljepoti veličanstvenih slapova, najviši slap Islanda Skogarfoss kod sela Skogar i slap Seljalandsfoss, koji pruža dodatan nezaboravan doživljaj mogućnošću šetnje ispod samog slapa.
Doživjeti ćemo i jedan od više ledenjaka koji u cijelom svijetu postaju sve manji i rjeđi zbog globalnog zatopljenja. Ledenjak Solheimajokull do kojeg ćemo prošetati, dio je poznatog ledenjaka Myrdalsjokull.
Naša najjužnija točka je mjesto Vik y Myrdal, gdje radimo nešto dužu pauzu kako bi prošetali plažom Reynisfjara. Reynisfjara se smatra najljepšim primjerom crnih pješčanih plaža Islanda. 1991. godine National Geographic proglasio ju je kao jednu od 10 najboljih ne tropskih plaža svijeta koje treba posjetiti.
Na južnoj strani otoka, ne daleko od mjesta Vik nalazi se i zloglasni vulkan Eyjafjallajokull, poznat po panici koju je njegova erupcija izazvala u svjetskom zračnom prometu 2010. Povratak u Reykjavik u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer. Noćenje.

4. dan: izlet brodom na gledanje kitova i izlet „PLAVA LAGUNA“ (fakultativno)

Doručak. U današnjem danu možete doživjeti još dva jedinstvena izleta. Gledanje kitova ploveći brodom te kupanje na jedinstvenom geotermalnom lokalitetu. Oba izleta se doplaćuju.
Tijekom plovidbe brodom iz gradske luke, nedaleko od hotela, uz malo sreće, imate priliku vidjeti kitove u njihovom prirodnom okruženju, što je nezaboravno iskustvo. Uvala Faxaflói dom je raznih vrsta kitova, delfina sa bijelom „kljunom“ i mnoštva morskih ptica. Na brodu se nalazi nekoliko platformi za gledanje, kao i kafić gdje se u svakom trenutku možete okrijepiti.

Ukoliko u popodnevnim satima ne želite odmarati ili uživati u šetnji Reykjavikom prava atrakcija za kraj vašem razgleda destinacije je posjet Plavoj laguni. (uz doplatu)
Plava laguna ključno je islandsko geotermalno iskustvo, smješteno na poljima lave. Kada skliznete u toplu, modro plavu vodu na otvorenom, naći ćete se u sasvim drugom svijetu i iskusiti pomlađujuću snagu ključnih elemenata lagune; silicijev dioksid, alge i minerali.
Temperatura vode je između 37-38 C. Najam kupaćih kostima je moguć ali se svakako preporučuje da ponesete vlastite. Povratak u Reykjavik u večernjim satima.  S
slobodna večer. Noćenje.

5. dan: REYKJAVIK – KEFLAVIK – ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju gradom, kupovinu suvenira, osobne programe... Oko podneva organizirani transfer prema zračnoj luci u Keflaviku te povratni let posebnim zrakoplovom prema Zagrebu u 15:30. Dolazak u Zagreb u 21:30 sati po lokalnom vremenu.

CIJENA ARANŽMANA: 6.110 kn 5.590 kn POSEBNA PONUDA

Zrakoplovne pristojbe i naknade: 990 Kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • povratnu zrakoplovnu kartu na direktnom charter letu Zagreb – Reykjavik (zračna luka Keflavik)
 • smještaj u hotelu 3*/4* u strogom centru grada  na osnovi 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi
 • (predviđeni hotel Center Hotel Plaza -  https://www.centerhotels.com/en/hotel-plaza   reykjavik)
 • transfer autobusom zračna luka – hotel- zračna luka uz usputni razgled
 • licenciranog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti
 • organizaciju i pripremu putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • pristojbe zračnih luka  i naknadu za izdavanje putničke karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 990 kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • fakultativne izlete
 • obroke koji nisu uključeni u cijenu

RED LETENJA:

30.4.

Zagreb 

13:35

Reykjavik ( Keflavik )

16:05

4.5.

Reykjavik ( Keflavik )

15:30

Zagreb

21:30

NAPOMENE: Završnu obavijest o detaljima programa, cijeni i točnom polasku primit ćete najkasnije 3 dana prije odlaska.

Informativne cijene fakultativnih sadržaja:

DOPLATE (prilikom rezervacije aranžmana ):

 • Cjelodnevni izlet „Zlatni trokut”: 390 kn
 • Cjelodnevni izlet „Južna avantura”: 570 kn
 • Poludnevni izlet u Plavu lagunu s uključenom ulaznicom, ručnikom i jednim pićem: 790 kn
 • Odlazak na gledanje kitova brodom iz gradske luke nedaleko hotela: 630 kn

Cijena je bazirana na 25 uplaćenih putnika, te je za manji broj moguća korekcija cijene

MOGUĆE DOPLATE:

 • Jednokrevetna i trokrevetna soba na upit

Red letenja za izvanredne ( charter ) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put kao i tijekom samog putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.  

Ne preuzimamo odgovornost za izgubljenu ili oštećenu prtljagu. Kod zračnog prijevoza je za prtljagu odgovorna isključivo zrakoplovna tvrtka, po propisima koji vrijede u međunarodnom putničkom prometu. Prijavu izgubljene ili oštećene prtljage putnik sam naslovljava na prijevoznika.

VAŽNE INFORMACIJE:
Završnu obavijest dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:
Za državljane Republike Hrvatske viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

UPLATE I REZERVACIJE:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili  nas o uplati obavijestite e-mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana, putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Minimalan broj putnika: 25
Maksimalan broj putnika: 45

OD0420SG

POŠALJITE UPITToskana, Firenca i Cinque Terre Toskana 4 dana Putovanje Rim, Pompeji i Vatikanski muzeji Toskana 5 dana Milano i Švicarska Venecija i otoci Lagune 2 dana MUNCHEN, SALZBURG I DVORCI BAVARSKE - 3 dana Bukurešt i Transilvanija Poljska tura Švicarska Amsterdam Crna Gora i Dubrovnik Berlin, Potsdam i Dresden Venecija, Padova i otoci lagune BARCELONA - 4 dana zrakoplovom RIM, POMPEJI, NAPULJ I CAPRI - 5 dana autobusom SARAJEVO - 2 dana autobusom SALZBURG, INNSBRUCK I AUSTRIJSKA JEZERA - 3 dana autobusom ADVENT KLAGENFURT, VILLACH, POSTOJNA I LJUBLJANA - 2 dana autobusom PEČUH I MAĐARSKA VINSKA TURA - 2 dana autobusom NOVA GODINA TOSKANA, FIRENCA, SIENA I SAN GIMIGNANO - 4 dana autobusom MAKEDONIJA, ALBANIJA I CRNA GORA DELUXE 2020. - 6 dana autobusom SICILIJA 2020. - 6 dana autobusom / brodom Pariz - 6 dana LONDON - 4 dana zrakoplovom AMSTERDAM - MALA NIZOZEMSKA TURA - 4 dana zrakoplovom ADVENTSKA ČAROLIJA AUSTRIJE - 2 dana autobusom NOVA GODINA AZURNA OBALA - 4 dana autobusom LISABON - PORTUGALSKA PRIJESTOLNICA 2020. - 4 dana zrakoplovom Nova Godina u Pragu - 4 dana Advent u Budimpešti autobusom - 3 dana Advent u prijestolnicama srednje europe, zlatnom Pragu, Beču i Bratislavi Atena i Grčka Nova godina: 8 dana LONDON, 5 dana Sofija i Plovdiv Nova godina: 6 dana PORTUGAL 2020. - 6 dana zrakoplovom Nova Godina u Parizu - 6 dana autobusom MADRID 2020. - 4 dana zrakoplovom RIM I CAPRI 2020. - 5 dana autobusom CRNA GORA I DUBROVNIK DELUXE 2020. - 4 dana autobusom TOSKANA I KORZIKA - 7 dana autobusom MUNCHEN, LEGOLAND I MINIMUNDUS - 3 dana autobusom Provansa, putevima lavande Cinque Terre, Elba i Ligurska obala Italija, planinska bajka - Dolomiti i Alpe Bavarska, Munchen i bajkoviti dvorci Bavarske Helsinki i bajkoviti Tallinn Kopenhagen, Nova godina Apulia i Basilicata PRAG 2020. - 4 dana zrakoplovom Norveška, ljepota Norveških fjordova, Oslo i Bergen Irska, Nova godina RIM 2020. - 4 dana zrakoplovom Beograd, Nova godina, hotel Abba TOSKANA I FIRENCA - ZIMSKI PRAZNICI - 3 dana autobusom Atena ŠVICARSKA - 5 dana autobusom/vlakom TOSKANA I FIRENCA - 3 dana autobusom PARIZ 2020. - 4 dana zrakoplovom RIM - 5 dana zrakoplovom NORVEŠKI FJORDOVI - 6 dana zrakoplovom Stockholm i Helsinki - prijestolnice Švedske i Finske Rim i Napulj - srce i duša Italije Grčka, Celestyal Olympia - Uskrs u Ateni s krstarenjem Grčkim otocima Madrid i Andaluzija SKANDINAVIJA 2020. - 10 dana autobusom Madrid, zimski praznici u Madridu RIM I VATIKANSKI MUZEJI - ZIMSKI PRAZNICI - 4 dana autobusom NORDKAP - 12 dana avion/brod PARIZ, LONDON, AMSTERDAM I BRUXELLES 2020. - 9 dana autobusom Barcelona Lisabon i mala Portugalska tura Škotska - 7 dana Lurd i jug Francuske - 6 dana RIM 4 dana autobusom MADRID TOSKANA, FIRENCA I CINQUE TERRE - 5 DANA AUTOBUSOM Nizozemska & Belgija Prag - Bohemian Rhapsody, zrakoplovom Putovanje u Provansu autobusom - 5 dana VIKEND MILANO London, city break Alsace i Schwarzwald - Francuska i Njemačka Valencia - Uskrs u Valenciji Madeira PRAG 4 dana autobusom BUDIMPEŠTA 3 dana autobusom London i Škotska EURO 2020. Azurna obala, Karneval u Nici i festival limuna u Mentonu Cipar Irska – zelena ljetna bajka Albanija velika tura i Crna Gora: 6 dana Amsterdam: 6 dana Barcelona i Azurna obala Comfort: 6 dana Atena i Grčka: 8 dana Pariz i Normandija: 6 dana Makedonija – Tura uz Ohrid: 4 dana Sarajevo i Mostar: 3 dana Sarajevo, Dan žena