Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Njemačka, Danska i Švedska

Naziv programa: Njemačka, Danska i Švedska

Datum polaska: 15.08

Datum povratka: 20.08

Broj dana: 6 dana

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: autobus

Cijena: od 3.390 kn

NJEMAČKA, DANSKA I ŠVEDSKA

Polazak: 15.08.-20.08.2017.

1. dan: ZAGREB – HANNOVER

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 01.00 sat. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku. Po dolasku u Hannover slijedi šetnja centrom i slobodno vrijeme. Za one koji prvi put posjeteHannover, postoji tzv. "crvena nit" (Der "Rote Faden") – crvena linija iscrtana po ulicama i trotoarima koja vas vodi kroz centralno jezgru grada, i „pazi“ da prođete pored svih najljepših i najvažnijih arhitektonskih zdanja(polazi od željezničke stanice ili, bolje, Trga Ernsta Augusta, vrti se po starom centru grada (blizucrkveMarktkirche), malo zavija do nove Gradske kuće i vraća se ulicom Georgstrasse do Kropcke-a i željezničke stanice). Ako prođete duž ove crvene linije, vidjeti ćete 36 zanimljivih "crvenih točaka". Marktkirche crkva, jednajeod glavnih znamenitosti Hannovera, izgrađena je od crvene cigle, visoka čak 90 metara, sa masivnim vratima koja se automatski otvarajukada im prilazite (zbog foto-ćelijau akciji).Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: HANNOVER – PUTTGARDEN – KOPENHAGEN

Raniji doručak. Slijedi vožnja 300 km do luke Puttgarden gdje ulazimo na trajekt i prelazimo u Dansku. Nakon 45 minuta plovidbe započinje naša vožnja po Danskoj do Kopenhagena. Po dolasku, posjetiti ćemo Nyhavn ili Novu luku. To je nekad bio ozloglašeni dio Kopenhagena prepun bordela, alkohola, mornara i čestih tučnjava, a danas je nezaobilazno turističko odredište u Kopenhagenu i najčešće vrhunac turističkog obilaska gradskih kanala brodom, što vam također toplo preporučamo u slobodno vrijeme sutra. Dok šetate uz kanal u slikovitoj ćete luci uočiti uspavane stare drvene brodove koji se lagano ljuljaju na valovima i živi su dokaz nekadašnje bogate pomorske tradicije. Danas je ovo pravi pomorski muzej na otvorenom.Na kućnom broju 20 slavni je Hans Christian Andersen napisao neke od svojih priča. Živio je i u kućama broj 67 i 18. Najstarija kuća uz kanal je na broju 9 izgrađena 1661. godine.300 metara dug kanal Nyhavn u 17. su stoljeću prokopali i dokove na njemu izgradili Šveđani, ratni zatvorenici iz dansko-švedskog rata. Kanal vodi od mora, do Kraljevog trga (Kongens Nytorv) i luke u starom centru grada gdje se nekada istovarivao ribarski ulov i teret s brodova pristiglih sa svih strana svijeta. Sredinom 20. stoljeća kanal je izgubio na svojoj pomorskoj važnosti jer su brodovi postali sve veći i trebali su veće luke.Odlazak u hotel.  Smještaj. Noćenje.

3. dan: KOPENHAGEN

Doručak. Predlažemo fakultativni izlet vlakom u Švedsku, u grad Malmö. Prolazimo preko mosta dugačkog 8 km, koji spaja Malmo i umjetno nasuti otok. Most je veliko arhitektonsko prometno postignuće te je glavna žila kucavica između Švedske i Danske.I to već 15 godina. Kažu Šveđani da je najbolje u Malmö doćiu kolovozu jer se tada održava festival sa brojnim koncertima i događanjima, i to je jedini tjedan kad se u Malmu nešto zaista događa. Prošetati ćemo po gradskoj jezgri i glavnom trgu. Zgrade su tipično švedske i na glavnom trgu ima mnogo restorančića. Totalna suprotnost od središta jest novi, moderni dio Malma, trenutno najpopularnija lokacija za kupovinu stana. Ipak, najviše u oči upada neboder, tj. skulptura - Turning Torso, veličanstvena bijela zgrada, simbol Malma i jedna od najviših građevina u Europi. Napravljena je tako da izgleda kao da je zavijena oko svoje osi, i morate se upitati kako uopće odolijeva gravitaciji. Vlakom se vraćamo u Dansku. Slijedi slobodno poslijepodne u Kopenhagenu. Možete šetati prekrasnim parkom Tivoli ili se voziti se brodom po kanalima, posjetiti muzeje ili jednostavno sjediti na kanalu i uživati. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: KOPENHAGEN – BERLIN

Doručak. Vožnja do luke Gedser gdje trajektom odlazimo (2 sata plovidbe) do njemačkog grada Rostocka te nastavak vožnje prema Berlinu. Po dolasku u glavni grad Njemačke proći ćemo uz Olimpijski stadion i palaču Charlottenburg, sagrađenu 1699. kao ljetnu rezidenciju Sophie Charlotte, supruge pruskog kralja Friedricha I. Nastavljamo prema hotelu. Smještaj u sobe. Gradskim prijevozom odlazimo na Alexander Platz. Na trgu je veličanstveni tv-toranj,jedan od simbola Berlina, sagrađen 1969. i sa svojih 368 m predstavlja najvišu građevinu u Njemačkoj. Brzim liftom možete se popeti  do 206 m visoke platforme od kuda puca prekrasan pogled. Također možete večerati u romantičnoj,srednjovjekovnojčetvrti Nikoleiviertel koja je nekada bila samo središte grada. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: BERLIN

Doručak. Gradskim prijevozom odlazimo do glavnog kolodvora i pješice nastavljamo do Parlamenta (Reichstaga). Nastavljamo do Brandenburških vrata,još jednog simbola Berlina, veličanstvenog zdanja izgrađenog po uzoru na antičku Akropolu koja je služila kao kraljevski ulaz u grad. Na vrhu Brandeburških vrata nalazi se kvadriga koju je Napoleon oteo nakon svog ulaska u Berlin 1806. godine. Brandenburška vrata smještena su na ogromnom prostoru Pariškog trga od kojeg se proteže jedna od glavnih ulica Berlina Unter den Linden. U blizini, na Pariser Platzu je i hotel Adlon u kojem je odsjeo Michael Jackson kada je u rukama držao bebu koju je cijelu izvadio i pokazivao kroz prozor. Prolazimo uz spomenik Židovima gdje svaki kameni blok predstavlja 10 000 ubijenih Židova.Nastavljamo do Potsdamerplatza, trga natkrivenog neobičnom Sonyjevom lanternom koja se kao kišobran naslanja na nebodere. Unutra se nalaze restorani oko fontane, Legoland Discovery centar te Muzej kinematografije. Slobodno poslijepodne za vlastite želje. Tko želi, može i do Kurfurstendamma u najpoznatiju shopping ulicu u Berlinu. Predlažemo vam da probate najfinije hamburgere na svijetu u „Hans im Gluck“. To nije brza hrana, već nešto sasvim drugo. I nije skupo. Ima ih na više lokacija a vama je sada najbliža na Friedrichstrasse. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: BERLIN – DRESDEN – ZAGREB

Doručak. Krećemo prema 200 km udaljenom Dresdenu, gradu koji je na početku Drugog svjetskog rata imao 642 143 stanovnika (danas ih s okolicom broji dvostruko više) te bio sedmi po veličini grad u Njemačkoj. Dresden je do kolovoza 1944. bio pošteđen zračnih napada jer je bio izvan dosega saveznika, te se uz industriju dičio i kulturnim blagom posebno s bezbroj prekrasnih baroknih građevina koje Dresden s pravom čine jednim od najljepših gradova Njemačke. Umjetnost u toj prijestolnici pokrajine Saske počela se ubrzano razvijati početkom 18. stoljeća – u njemu je Friedrich Schiller napisao tekst "Ode radosti". Početkom 20. stoljeća grad dobiva novi kulturni zamah, pa je nazvan Firenca na Labi. Sva ta stoljeća procvata izbrisana su u samo dva dana 1945. godine. Danas je grad potpuno obnovljen i prekrasan. Pauza za ručak. Nastavljamo prema Zagrebu. Dolazak se očekuje iza ponoći. Sigurno ne prije 2.00 sata ujutro, ali putovanje u Berlin uvijek je dobra ideja.

Cijena aranžmana po osobi FIRST MINUTE 3.390kn

Redovna cijena 3.590 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
- prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
- 1 noćenje s doručkom u Hannoveru/okolici u hotelu 3* u dvokrevetnoj sobi,
- 2 noćenja s doručkom u Kopenhagenu/okolici u hotelu 3* u dvokrevetnoj sobi,
- 2 noćenja s doručkom u Berlinu u hotelu 3* u dvokrevetnoj sobi,
- razgledavanja prema programu,
- pratitelja tijekom putovanja,
- pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje:
- ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
- obavezna doplata za boravišnu pristojbu u Berlinu 3 Eur po noćenju po osobi (total 6 Eur),
- dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
- doplata za jednokrevetnu sobu: 1.190 kn,
- ulaznica i rezervacija za Televizijski toranj 15 Eur po osobi,
- ulaznica u katedralu Berliner Dom 7 Eur po osobi,
- povratna karta vlaka za Malmo cca 20,00 eur po osobi,
- putno osiguranje.

Moguća uplata trokrevetnih soba po redovnoj cijeni. Dijete u pratnji dvije odrasle osobe u trokrevetnoj sobi 30% popusta. Dijete do 3 godine gratis. Zadržavamo pravo promijene redosljeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Njemačku, Dansku i Švedsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 2 dana prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.
AE117NV

POŠALJITE UPITBudimpešta/garantirano Venecija/garantirano Toskana Villach i Klagenfurt Toskana s Firencom Amsterdam Švicarska Nordkap/garantirano Skandinavija/garantirano Pariz, London i Amsterdam Pariz/garantirano Padova, Verona i Venecija Njemačka Venecija i otoci Lagune/garantirano Prag Rim/garantirano Azurna obala Nizozemska, Belgija i Luksemburg Normandija, Bretanija i Kanalski otoci Salzburg, Bavarska i austrijska jezera Budimpešta/garantirano Baltička tura/garantirano Rim, Pompeji, Napulj i otok Capri/garantirano Salzburg i austrijska jezera Provansa Škotska, Irska i Normandija Milano Norveški fjordovi/garantirano Padova, Verona i Venecija/garantirano Portugal i Španjolska Škotska Irska Festival narcisa i austrijska jezera/garantirano Perugia Berlin i Prag Munchen i dvorci Bavarske Budimpešta/garantirano Venecija, Padova i otoci Lagune/garantirano Sicilija Rim, Pompeji i vatikanski muzeji/garantirano Rim i vatikanski muzeji/garantirano Venecija i otoci Lagune/garantirano Prag/garantirano Munchen, Salzburg i dvorci Bavarske/garantirano Makedonija, Albanija i Crna Gora St. Petersburg i Skandinavija London i jug Engleske/garantirano Provansa i Lurd/garantirano Cinque Terre i Ligurska rivijera Toskana Austrija Minimundus i Klagenfurt Norveška i Lofotsko otočje Španjolska - Andaluzija Wales velika tura Škotska i otoci sjevera Pariz i velika francuska tura Island i Farski otoci/garantirano Skandinavija London\garantirano Pariz Pariz/garantirano London/garantirano Toskana, Firenca i Cinque Terre/garantirano Andaluzija i Portugal/garantirano London/garantirano Toskana, Firenca i Cinque Terre/garantirano Dublin/garantirano Austrija, Švicarska i Njemačka Toskana/garantirano London/garantirano London/garantirano Bugarska London i mala Engleska tura/garantirano Berlin - Noć muzeja Venecija i otoci Lagune Salzburg, Passau i Beč Sardinija i Toskana Pariz i London Baltik Alsace i Schwarzwald Beč Park Affenberg, Koruška i Postojna Provansa Frankfurt i Munchen Grčka Njemački biseri Bavarske Rusija/garantirano Korzika Barcelona/garantirano Kopenhagen/garantirano Amsterdam i Keukenhof/garantirano Provansa/garantirano Beč Venecija i Verona Švicarska i talijanska jezera Graz, dinosauri i kamenolom Grčka i Rim Milano i Švicarska/garantirano Oktoberfest, Munchen i Dvorci Bavarske/garantirano Toskana i Firenca/garantirano Pariz i dvorci Loire Skopje i Ohrid/garantirano Barcelona Rim/garantirano London/garantirano Andaluzija Varšava i Baltik Barcelona Barcelona, city break/garantirano Rim/garantirano Prag, Beč i Bratislava Dvorci južne Češke Italija - alpska čarolija Lurd i jug Francuske Rim i ljeto na rivijeri Strasbourg i Alzace Rumunjska velika tura Rim, Firenca i Bologna Munchen i bavarska jezera Bugarska velika tura Beč - noć muzeja/garantirano Amsterdam i mala Nizozemska tura/garantirano Cinque terre i ligurska obala/garantirano Toskana Pariz i Disneyland/garantirano London/garantirano Njemačka dolina Rajne Stockholm i Helsinki Balaton - mađarsko more San Marino, Rimini i Ravenna/garantirano Amsterdam i cvijetni park Keukenhof/garantirano Dvorci Loire i Pariz/garantirano Škotska i Irska Dražesni pupoljci Engleski Švicarska jesenska tura Slovenska jezera Budimpešta/garantirano Prag Ukrajina i Bjelorusija Pariz/garantirano Milano i talijanska jezera Sofija i Plovdiv Španjolska i Portugal/garantirano Istanbul/garantirano Istanbul Alesund Norveška i Alesund/garantirano Oktoberfest i dvorci Bavarske Sardinija Oktoberfest/garantirano Sicilija Monaco Francuska velika tura Rim/garantirano Švicarska Provansa