Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Njemačka dolina Rajne - 4 dana autobusom

Naziv programa: Njemačka dolina Rajne - 4 dana autobusom

Datum polaska: 05.10

Datum povratka: 08.10

Broj dana: 4

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: Autobus

Cijena: 1990 kn

1. dan ZAGREB – FRANKFURT

Polazak autobusa iz Zagreba s autobusnog kolodvora u 05.00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Nastavak puta kroz Njemačku preko Regensburga i Nürnberga prema Frankfurtu. Razgled bankarskog i poslovnog središta Njemačke trg Römer s gradskom vijećnicom - obala Majne - crkva Kaiserdom - crkva sv. Pavla - pješačka i trgovačka četvrt Zeil. Smještaj u hotel u Frankfurtu ili okolici. Noćenje.

2. dan FRANKFURT – WIESBADEN – RÜDESHEIM – PLOVIDBA RAJNOM

Doručak. Dolina Rajne počinje kod Wiesbadena, glavnog grada savezne države Hessen koji se nalazi na izvorima tople ljekovite vode. Grad je upravo zato bio otmjeno lječilište europske aristokracije. Razgled gradskog središte koje obiluje parkovima i otmjenim palačama Kurhaus s Casinom - gradsko kazalište - otmjene vile. Slobodno vrijeme u ugodnoj pješačkoj gradskoj jezgri. Put nastavljamo prema području Rheingau poznatom po pjenušavim vinima. Posjet slikovitom poznatom rajnskom turističkom gradiću Rüdesheimu. Privlačni povijesni grad uz obalu Rajne očarati će posjetioce posebnim ugođajem, razgled grada ulica Drosselgasse s vinskim podrumima i starim gostionicama - Orlov toranj - župna crkva - Brömser Hof - stare plemićke vile. Vožnja do brežuljka iznad grada do spomenika Germanije kao sjećanje na ujedinjenje Njemačke u 19. stoljeću. S vidikovca se pruža prekrasni pogled na dio srednje Rajne. Ukrcaj na brod u Rüdesheimu u poslijepodnevnim satima. Četverosatna plovidba Rajnom između Rüdesheima i Koblenza jedna je od najpoznatijih i najljepših panoramskih plovidbi europskim rijekama! (doplata za vožnju brodom na licu mjesta). Slikovita plovidba uz ljupke gradiće, brežuljke s vinogradima, brojne romantične dvorce i ispod slavne stijene Loreley, simbola njemačkog romantizma koju su opjevali pjesnici. Iskrcaj s broda. Vožnja do hotela. Na području doline Rajne. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan ROMANTIČNI GRADIĆI RAJNE ST. GOAR I BOPPARD – KOBLENZ

Doručak. Panoramska vožnja autobusom uz obalu Rajne ispod dvorca Stolzenfells do romantičnih gradića Sankt Goar i Boppard. U Sankt Goaru prošetati ćemo povijesnim središtem smještenim ispod ruševina dvorca Rheinfells uz romaničku crkvu i ljupke uličice gradskog središta uz rijeku. Posjet Boppardu, jednom od najljepših povijesnih gradova doline Rajne crkva sv. Severusa - ostaci rimskih zidina i utvrda - uličice stare povijesne jezgre uz brojne vinske podrume i privlačne suvenirnice. Nakon slobodnog vremena u Boppardu, razgled Koblenza, grada na utoku Moselle i Rajne. Prošetati ćemo povijesnim središtem nekad važnog rimskog i biskupskog grada Deutsches Eck, mjesto susreta dvije rijeke Rajne i Mosele - romanička bazilika sv. Kastora - stare trgovačke kuće - moguć odlazak na utvrdu Ehrenbreistein koja je povezana atraktivnom vožnjom žičarom preko Rajne sa starim gradom. Slobodno vrijeme za odličnu kupovinu u pješačkoj zoni Koblenza, šetnju promenadom uz Rajnu, posjet nekoj od tipičnih gostionica. Preporučujemo posjet muzeju Romanticum koji na vrlo zanimljiv način govori o povijesti plovidbe Rajnom. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan MAINZ – ZAGREB

Doručak. Posjet Mainzu, jednom od najvažnijih povijesnih gradova Njemačke na Rajni katedrala (izvana) - gradski trg - renesansna fontana - kuće s drvenim gredama. Mainz je jedna od najstarijih njemačkih biskupija. Guthenberg, izumitelj štamparskog stroja rodio se u ovom gradu. Nakon vremena za kavu na glavnom gradskom trgu krećemo prema Hrvatskoj. Vožnja prema Frankfurtu, Nürnbergu i Passau uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

First minute cijena aranžmana po osobi = 1.990,00 kn

Cijena aranžmana po osobi = 2.190,00 kn

First minute cijena vrijedi do popune kapaciteta po FM cijeni!

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

- prijevoz turističkim autobusom prema programu,
- smještaj u hotelu 3*/4* u Frankfurtu ili okolici na osnovi 1 noćenja s buffet doručkom,
- smještaj u hotelu 3* na području doline Rajne na osnovi 2 noćenja s buffet doručkom,
- razgledavanja prema programu,
- pratitelja tijekom putovanja,
- jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

- ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike,
- dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.),
- putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

DOPLATE:

- doplata za jednokrevetnu sobu = 690,00 kn
- mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
sjedala 3 i 4 u prvom redu, doplata po osobi = 100,00 kn
sjedala 5,6,7,8 u drugom redu, doplata po osobi = 100,00 kn

 

FAKULTATIVAN PROGRAM:

- cijene ulaznica (mogu biti podložne promjeni)
muzej Romanticum Koblenz = € 6
ulaznica za utvrdu Ehrenbreitstein s uključenom povratnom vožnjom žičarom iznad Rajne = € 11,80
- panoramsku vožnju brodom po Rajni od Rüdesheima do Koblenza, velika plovidba najljepšim područjem Rajne pod zaštitom Unesca = € 35 (informativna cijena koja može biti podložna promjeni, doplata na licu mjesta)

KORISNE INFORMACIJE:

Dolina Rajne između Koblenza i Mainza jedno je od najromantičnijih područja Njemačke. Mali povijesni gradići, brežuljci s vinogradima, stijene i romantične utvrde čine ovaj dio Njemačke posebno zanimljivim i jednim od najljepših i najpopularnijih turističkih odredišta u Njemačkoj. Područje gornje srednje Rajne koje se posjećuje na ovom putovanju UNESCO je 2002. godine stavio pod zaštitu kao kulturni krajolik.
Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 13 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung). Površina zemlje je 357.050 kvadratnih kilometara s ukupno 82 175 700 stanovnika. Najveća je europska zemlja po broju stanovnika te ima najsnažnije europsko gospodarstvo.

 

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

Za državljane RH viza za Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA
40

AT0719AŽ

POŠALJITE UPIT