Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Normandija, Bretanija i Kanalski otoci

Naziv programa: Normandija, Bretanija i Kanalski otoci

Datum polaska: 23.06

Datum povratka: 30.06

Broj dana: 8 dana

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: autobus

Cijena: od 5.690 kn

NORMANDIJA, BRETANIJA I KANALSKI OTOCI

Polazak: 23.06.2017.
Vrijednost više: uključen izlet brodom na Kanalske otoke!

1. dan ZAGREB - STUTTGART
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Austriju i Njemačku uz povremeno zaustavljanje putem. Vožnju nastavljamo prema Stuttgartu, glavnom gradu Baden Württemberga. Razgled gradskog središta sa starim dvorcem, trgom Schlossplatz i kazalištem. Slobodno vrijeme za  kupovinu ili osobne programe. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan STUTTGART - REIMS - ROUEN
Doručak. Prijelazom  rijeke Rajne ulazimo u Francusku. Vožnja kroz  pokrajine Lorraine i Champagne do Reimsa, nekad važnog rimskog grada i mjesta gdje je franački kralj Clovis primio kršćanstvo. Posjet katedrali Notre Dame, gotičkoj katedrali 13.stoljeća, jednoj od najvažnijih crkvi Francuske. Uz nju je Palača Tau iz 17. stoljeća u kojoj su bili banketi nakon krunidbi francuskih kraljeva, a danas je muzej koji čuva vrijedne relikvije uključujući ampulu sa svetim uljem kojim su pomazani kraljevi. Nastavljamo put prema Normandiji. Dolazak u Rouen, glavni grad gornje Normandije. Razgledati ćemo zanimljivu povijesnu jezgru: trg gdje je francuska nacionalna junakinja Djevica Orleanska spaljena na lomači – katedrala Notre Dame – crkva Saint  Maclou – ulica Rue St. Romain s kućama s drvenim gredama – veliki gradski sat Gros Horloge. Smještaj u hotel u okolici Rouena. Noćenje.

3. dan ROUEN - LISIEUX - CAEN - BAYEUX - PLAŽE ISKRCAVANJA - ST. MALO
Doručak. Turu po Normandiji nastavljamo  posjetom Lisieuxu, svetištu Normandije s velikom bazilikom posvećenoj svetoj Tereziji od malog Isusa. Put se nastavlja do Caena gdje ćemo se zaustaviti ispred dvorca Williama Osvajača i prošetati glavnom ulicom do crkve St. Pierre. Posjet destileriji calvadosa, poznate normandijske rakije od jabuke uz uključenu ulaznicu i probu. Put nastavljamo do  ljupkog povijesnog gradića Bayeux poznatom po slavnoj tapiseriji kraljice Matilde koja prikazuje osvajanje Engleske, kao i katedrali Naše Gospe. Kratka vožnja do mjesta Arromanches gdje je podignuta prva umjetna luka Mulberry i gdje ćete moći kupiti suvenire koji podsjećaju na iskrcavanje saveznika u Normandiji. U svim obalnim mjestima su vojni muzeji i spomenici koji podsjećaju na ta ratna događanja, a tu su i poznate plaže Omaha i Utah Beach vezane za ratne operacije. Zaustavljanje na vidikovcu iznad plaža gdje je i panoramsko kino. Nastavak puta do bretonskog grada i luke St. Malo. Smještaj u hotel u okolici St.Maloa. Noćenje.

4. dan ST. MALO - MONT SAINT MICHEL - CANCALE - ST. MALO
Doručak. Vožnja do jednog od najposjećenijih mjesta Francuske, “čuda zapadnog svijeta“ otoka Mont St. Michel. Vizijom biskupa Auberta kojem se u snu ukazao sv. Mihovil, započela je izgradnja jedinstvenog samostanskog kompleksa kojeg su već u 13.stoljeću zvali „čudo“. Na vrhu stijene  u prostorijama reflektorija imamo dojam da cijela građevina lebdi i stremi u nebo i da je podignuta božanskim nadahnućem, a pogled s terase - vidikovca otkriva da je otok okružen vodom za vrijeme plime, a pijeskom za vrijeme oseke. Ovo je mjesto koje ostavlja dubok utisak na svakog posjetioca! (Autobusom nije moguće doći do otoka, već isključivo ili pješice šetnjom po nasipu ili  besplatnim shuttle autobusom). Vožnja do prekrasnog ribarskog gradića Cancale  poznatog po uzgoju oštriga. Ovo je mjesto zbog svoje slikovitosti bilo inspiracija slavnih slikara. Vrijeme za šetnju plažom i lukom ili kušanje ribarskih specijaliteta. Posjet nekad gusarskom središtu gradu St. Malo. Grad je okružen povijesnim zidinama, a na obali je zanimljivo promatrati veliku razliku između plime i oseke. Šetnja povijesnom jezgrom koja ima „mornarski“ ugođaj i gdje imate utisak kao da ste se prenijeli vremenski u doba slavnih gusara koji su često osvajali prekomorske teritorije za francuskog kralja. Slobodno vrijeme u živopisnom gradskom središtu. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan IZLET KANALSKI OTOCI (CHANNEL ISLANDS)
Doručak. Vožnja do luke  St. Malo  i odlazak na cjelodnevni izlet na Kanalske otoke. Otoci su u kanalu La Manche, bliži francuskoj nego britanskoj obali. Podložni su britanskoj kruni ali imaju široku autonomiju, tako da na otocima možete doživjeti jedinstvenu i šarmantnu mješavinu engleske i francuske kulture. Posebna oceanska klima pogoduje uzgoju cvijeća i voća, neobično su lijepi krajolici i vrtovi – nama poznati i iz popularnih engleskih TV serija! Plovidba brodom u trajanju od 1 sat 20 minuta dovesti će nas na otok Jersey, najveći od kanalskih otoka. Tura po otoku autobusom uz pratnju mjesnog vodiča približiti će nam jedinstvenu ljepotu ovog otoka: prekrasne pješčane plaže, bogate ladanjske vile, pretpovijesni ostaci iz kamenog doba, stare crkve u stijeni, raskošno zelenilo unutrašnjosti otoka, polja divljeg cvijeća i raskošne vegetacije… Obilazak otoka završiti ćemo u glavnom gradu St. Helieru. Prošetati ćemo vrlo zanimljivim gradskim središtem i vidjeti staru luku, Trg oslobođenja, tržnicu Central market, gradske parkove i utvrde uz more. Slobodno vrijeme za šetnju, posjet Pomorskom muzeju ili obilazak britanskih pubova od kojih su mnogi uređeni u „mornarskom“ stilu. Doživite ovaj tako poseban dio Velike Britanije nadomak Francuske na ovom izletu! Povratak brodom u St. Malo. Vožnja autobusom do hotela. Noćenje.

6. dan ST. MALO - DINAN  - RENNES - CHARTRES - OKOLICA PARIZA
Doručak. Odlazak iz hotela. Prijeći ćemo ušće rijeke Rance i posjetiti jedan od najljepših povijesnih gradova Bretanje Dinan. Uske uličice s kućama s drvenim gredama, romanička bazilika sv. Spasitelja, mali trgovi s ugodnim malim restoranima gdje možete isprobati prave bretonske palačinke čine poseban ugođaj ovog „grada umjetnosti Bretanje“.  Put nastavljamo prema Rennesu, nekad glavnom gradu Bretanje kao povijesne države. Prošetati ćemo gradskim središtem uz Palaču pravde, tipične ulice s kućama s drvenim gredama, gradsko kazalište  i klasicističke palače. Put se nastavlja prema Chartresu gdje ćemo se zaustaviti ispred slavne katedrale, po mnogima najljepše crkve Francuske . Crkva je posvećena Našoj Gospi i pravo je remek-djelo francuske gotike. Nastavak puta i smještaj u hotel u okolici Pariza. Noćenje.

7. dan PARIZ - STRASBOURG
Doručak. Na našem putu provesti ćemo se kroz središte Pariza: Champs Elysees – Slavoluk pobjede – trg Concorde – Louvre – Rivoli –Notre Dame – Latinska četvrt- Eiffelov toranj. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu ili ručak. Putnicima koji su već posjetili Pariz ovo će biti jedan lijepi podsjetnik, a onima koji su prvi put u Parizu panoramski razgled će dati uvid u najvažnije znamenitosti francuske prijestolnice. Odlazak iz Pariza u ranim poslijepodnevnim satima i vožnja kroz pokrajine Champagne, Lorraine i Alzace. Posjet Strasbourgu, glavnom gradu regije Alzace: prošetati ćemo do slavne katedrale - jedne od klasičnih katedrala Francuske, vidjeti spomenik Guthenbergu, izumitelju štamparskog stroja, prošetati četvrti Mala Francuska s kućama s drvenim gredama, vidjeti mostove na rijeci Ill. Smještaj u hotel u Strasborgu. Noćenje.

8. dan STRASBOURG - ULM - ZAGREB
Doručak i odlazak iz hotela. Na našem povratku posjetiti ćemo Ulm, grad na Dunavu s najvišim crkvenim zvonikom na svijetu, visokim 161,50 metara. Nekadašnji slobodni carski grad sa slikovitom gradskom vijećnicom i ulicom Rabengasse, te starom ribarskom četvrti rodni je grad Alberta Einsteina. Slobodno vrijeme na glavnom gradskom trgu. Povratak vožnjom kroz Njemačku i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datum polaska
23.06.2017.
First Minute cijena 5.690
Redovna cijena 5.890


First minute cijena vrijedi do 45 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni 

Napomena:
Mogućnost besplatnog parkinga na kilometar udaljenosti od Autobusnog kolodvora Zagreb (ograničen broj mjesta).

Rok za prijavu: 14 dana prije puta   

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
• smještaj na osnovi  ukupno 7 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 3*:
• 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u Stuttgartu
• 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u Strasbourgu
• 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* na području Rouena
• 3  noćenja s doručkom u hotelu 3* na području St. Maloa
• 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* na širem području Pariza
• ulaznicu za destileriju Calvadosa u Normandiji
• izlet na Kanalske otoke uz uključen prijevoz brodom St.Malo – Jersey i natrag, mjesnog vodiča na izletu uz našeg pratitelja i prijevoz autobusom po otoku Jersey
• razgledavanja prema programu
• stručnog pratitelja tijekom putovanja s višegodišnjim iskustvom vođenja tura u Francuskoj
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• doplatu za jednokrevetnu sobu: 1.890 kn
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• ulaznicu za samostan Mont St.Michel: 9 EUR (plaćanje na licu mjesta), besplatno za mlade do 26 godina državljane EU
• ulaznicu za muzej tapiserija u Bayeuxu 9 EUR
• ulaz u  većinu francuskih  crkvi je besplatan. Plaća se posjet riznici, crkvenom muzeju ili uspon na crkveni toranj, ali ne i sam ulaz i posjet crkvi!
• putno osiguranje

Trokrevetne sobe: na ovom programu  nije moguća rezervacija trokrevetnih soba.

PODACI POTREBNI ZA IZLET BRODOM NA KANALSKE OTOKE: prilikom rezervacije programa potrebni su podaci o datumu rođenja i državljanstvu putnika.

PREPORUKA PUTOVANJA: Normandija i Bretanja su među najljepšim i najzanimljivijim regijama Francuske. Okus mora, gusarskih gradova, plaže iskrcavanja, dvorci normanskih osvajača, obilje gastronomskih specijaliteta, kuće s drvenim gredama, motivi slavnih slikara, duge pješčane plaže koje mijenjaju svoj oblik uslijed plime i oseke - sve je to doživljaj ovog putovanja. Izlet na Kanalske otoke otkriti će Vam prekrasni otok Jersey i mješavinu britanske i francuske kulture.

PRAKTIČNA NAPOMENA: valuta na Kanalskim otocima je britanska funta (GBP). Preporučujemo nabavku funti u Hrvatskoj jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta.

Francuska je država u zapadnoj Europi  s 66 000 000 stanovnika i površinom od 674.000 kvadratnih kilometara, s nekoliko prekomorskih teritorija i otoka. Prekomorski posjedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi, te otoke poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom oceanu.Francuska je jedna od zemalja osnivačica Europske Unije, i njena teritorijem najveća članica. Jedna je od najrazvijenijih, najbogatijih i najprepoznatljivijih država svijeta, a s 82 milijuna turista godišnje i najposjećenija..

Kanalski otoci ili Anglo-normandijski otoci (engleski: Channel Islands, francuski: îles anglo-normandes ili îles de la Manche) nalaze se u kanalu La Manche, zapadno od francuskog poluotoka Cotentin. Ponekad se nazivaju i normandijsko otočje, jer su dio povijesne provincije Normandije. Otoci nisu dio Ujedinjenog Kraljevstva, nego su vlasništvo Vojvode od Normandije. Taj naslov nosi monarh Engleske od osvajanja Engleske od strane Vilima Osvajača 1066. godine, tj. od bitke kod Hastingsa. Budući da otoci nisu dio Ujedinjenog Kraljevstva, nego krunski posjedi engleskog monarha, nisu u Europskoj Uniji.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Francusku i Veliku Britaniju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica zbog izleta na Kanalske otoke. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
OV117NV

POŠALJITE UPITBudimpešta/garantirano Venecija/garantirano Toskana Villach i Klagenfurt Toskana s Firencom Amsterdam/garantirano Švicarska/garantirano Nordkap/garantirano Skandinavija/garantirano Pariz, London i Amsterdam/garantirano Pariz/garantirano Padova, Verona i Venecija Venecija i otoci Lagune/garantirano Prag Rim/garantirano Azurna obala Nizozemska, Belgija i Luksemburg Salzburg, Bavarska i austrijska jezera Budimpešta/garantirano Baltička tura/garantirano Rim, Pompeji, Napulj i otok Capri/garantirano Salzburg i austrijska jezera Provansa Milano Norveški fjordovi/garantirano Padova, Verona i Venecija/garantirano Portugal i Španjolska/garantirano Škotska Irska Festival narcisa i austrijska jezera/garantirano Perugia Berlin i Prag München i dvorci Bavarske Budimpešta/garantirano Venecija, Padova i otoci Lagune/garantirano Sicilija/garantirano Rim, Pompeji i vatikanski muzeji/garantirano Rim i vatikanski muzeji/garantirano Venecija i otoci Lagune/garantirano Prag/garantirano Njemačka, Danska i Švedska Munchen, Salzburg i dvorci Bavarske/garantirano Makedonija, Albanija i Crna Gora London i jug Engleske/garantirano Provansa i Lurd/garantirano Cinque Terre i Ligurska rivijera Toskana/garantirano Austrija Minimundus i Klagenfurt Španjolska - Andaluzija Wales velika tura Škotska i otoci sjevera Pariz i velika francuska tura Island i Farski otoci/garantirano London\garantirano Pariz Pariz/garantirano London/garantirano Toskana, Firenca i Cinque Terre/garantirano Andaluzija i Portugal/garantirano London/garantirano Toskana, Firenca i Cinque Terre/garantirano Dublin/garantirano Toskana/garantirano London/garantirano London/garantirano Bugarska London i mala Engleska tura/garantirano Berlin - Noć muzeja Venecija i otoci Lagune Salzburg, Passau i Beč Sardinija i Toskana Pariz i London/garantirano Baltik Alsace i Schwarzwald/garantirano Beč Park Affenberg, Koruška i Postojna Frankfurt i Munchen Grčka/garantirano Njemački biseri Bavarske Rusija/garantirano Korzika Barcelona/garantirano Kopenhagen/garantirano Amsterdam i Keukenhof/garantirano Provansa/garantirano Beč Venecija i Verona Švicarska i talijanska jezera/garantirano Graz, dinosauri i kamenolom Grčka i Rim Milano i Švicarska/garantirano Oktoberfest, Munchen i Dvorci Bavarske/garantirano Toskana i Firenca/garantirano Pariz i dvorci Loire Skopje i Ohrid/garantirano Barcelona Rim/garantirano London/garantirano Andaluzija Varšava i Baltik/garantirano Barcelona/garantirano Barcelona, city break/garantirano Rim/garantirano Prag, Beč i Bratislava Dvorci južne Češke Lurd i jug Francuske Rim i ljeto na rivijeri Strasbourg i Alzace Rumunjska velika tura Rim, Firenca i Bologna Munchen i bavarska jezera Bugarska velika tura Beč - noć muzeja/garantirano Amsterdam i mala Nizozemska tura/garantirano Cinque terre i ligurska obala/garantirano Toskana Pariz i Disneyland/garantirano London/garantirano Njemačka dolina Rajne Stockholm i Helsinki Balaton - mađarsko more San Marino, Rimini i Ravenna/garantirano Amsterdam i cvijetni park Keukenhof/garantirano Dvorci Loire i Pariz/garantirano Škotska i Irska/garantirano Dražesni pupoljci Engleski Švicarska jesenska tura Slovenska jezera Budimpešta/garantirano Prag/garantirano Ukrajina i Bjelorusija Pariz/garantirano Milano i talijanska jezera/garantirano Sofija i Plovdiv Španjolska i Portugal/garantirano Istanbul/garantirano Istanbul Norveški fjordovi i Alesund/garantirano Oktoberfest i dvorci Bavarske Sardinija Oktoberfest/garantirano Sicilija Monaco Francuska velika tura Rim/garantirano Švicarska Provansa Island/garantirano Nordkap i skandinavske prijestolnice/garantirano Atena/garantirano Nova godina u zemljama Beneluxa Norveški fjordovi i Oslo/garantirano Engleska Kopenhagen Švicarska alpskim željeznicama/garantirano Norveški fjordovi i Oslo Grčka Portugalska tura i Lisabon/garantirano Portugalska tura i Lisabon/garantirano Milano sa Švicarskom i talijanskim jezerima Lisabon/garantirano Berlin, Potsdam i Dresden/garantirano Prag i Češki Krumlov/garantirano Advent u Beču/garantirano Dječji advent u Beču/garantirano Advent u Beču/garantirano Advent u Salzburgu, Innsbrucku i austrijskim jezerima/garantirano Advent u Villachu, Klagenfurtu, Postojni i Ljubljani/garantirano Advent - Milano i Torino/garantirano Advent u Münchenu, Salzburgu i Nurnbergu/garantirano Advent u Salzburgu, Rosenheimu i dvorcu Herrenchiemsee Advent u Toskani i Firenci/garantirano Advent u Padovi i Veneciji/garantirano Advent u Rimu i Vatikanskim muzejima/garantirano Irska Škotska/garantirano Skandinavske prijestolnice/garantirano Cipar/garantirano Moskva, St. Peterburg i Tallinn/garantirano Velika baltička tura i St. Peterburg/garantirano Sicilija i južna Italija Španjolska/garantirano Rim i Pompeji/garantirano Palma de Mallorca Rim/garantirano Španjolska i Kanarski otoci