Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Norveška i Lofotsko otočje

Naziv programa: Norveška i Lofotsko otočje

Datum polaska: 31.07

Datum povratka: 16.08

Broj dana: 17 dana

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: autobus i brod

Cijena: od 13.990 kn

NORVEŠKA I LOFOTSKO OTOČJE

Polazak: 31.07. - 16.08.2017.

1. dan ZAGREB – PASSAU - WÜRZBURG
Odlazak autobusa s Autobusnog kolodvora u Zagrebu, turistički peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Austriju i Njemačku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Vožnja dolinom Dunava i posjet gradu Passau. Biskupski grad je na slikovitom položaju na tri rijeke: Dunavu, Ilzu i Innu i poznat i  po riječnim krstarenjima. Razgled stare povijesne jezgre: gradska vijećnica - stare uske zanatske ulice - hotel Wilder Mann - Wittelsbachov trg i fontana - biskupska rezidencija - katedrala sv. Stjepana bogato ukrašena stropnim slikarijama i s najvećim orguljama u Europi. Put se nastavlja preko Regensburga i Nürnberga prema Würzburgu, gradu na njemačkoj romantičnoj cesti. Razgled povijesne jezgre: katedrala sv.Kiliana - mostovi na Majni –  dvorac Residenz s vrtovima. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan WÜRZBURG – GÖTTINGEN - KIEL
Doručak. Vožnju nastavljamo prema sjeveru uz kraća zaustavljanja putem. Posjet Göttingenu, gradu u sredini Njemačke poznatom po jednom od najstarijih sveučilišta. Razgled lijepe povijesne jezgre: Fontana lijepe guščarice koju je svaki student poljubio po završetku studija – kazalište – stara gradska vijećnica – sveučilište. Slobodno vrijeme u ugodnoj pješačkoj zoni. Nastavak puta nas vodi prema Hannoveru i Hamburgu i dalje prema obali Baltičkog mora i sjevernonjemačkoj regiji Schleswig-Holstein. Smještaj u hotel u okolici Kiela. Noćenje.

3. dan  KIEL - BROD
Doručak. Slobodno vrijeme u gradskom središtu Kiela do ukrcaja na brod. Kiel je poznati mornarski i trgovački grad koji privlači i posjetioce iz Skandinavije. Gradska jezgra puna je živosti, trgovina i brojnih restorana. Ukrcaj na brod u podnevnim satima  i smještaj u kabine. Odlazak broda iz Kiela u poslijepodnevnim satima. Zanimljivo je promatrati odlazak broda iz Kielskog zaljeva i ulaz kanala koji spaja Sjeverno i Baltičko more. Uživajte u ležernoj dugoj plovidbi prema Norveškoj na udobnom putničkom brodu. Na brodu su restorani, barovi, brodska trgovina i drugi sadržaji. Noćenje u kabinama na brodu.

4. dan  BROD – OSLO – TRONDHEIM
Doručak na brodu. Dolazak broda u Oslo u jutarnjim satima. Iskrcaj s broda. Razgled grada: gradska vijećnica - mornarička četvrt Akker Brygge - kraljevska palača – Parlament - glavna ulica Karla Johanna - Vigeland park, remek djelo velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine. Putovanje prema sjeveru započinjemo vožnjom prema obalama najvećeg norveškog jezera Mjosa i prema Lillehammeru, gradu zimske Olimpijade. Put nastavljamo kroz slikovitu dolinu Gudbrandsdalen do Dombasa, gradića koji je raskršće puteva prema fjordovima ili prema sjeveru. Nastavljamo putem prema sjeveru kroz visoravan Dovrefjell, u blizini nacionalnog parka Rondane. Ulazimo na područje Trondelaga. Smještaj u hotel na području Trondheima. Noćenje.

5. dan  TRONDHEIM – STIKLESTAD – DOLINA NAMDALEN – MOSJOEN – MO I RANA
Doručak. Posjet povijesnom mjestu Stiklstad u kojem je završila vikinška era kad je sv.Olav pao u borbi za uvođenje kršćanske vjere u Skandinaviju. Na mjestu najvažnije bitke vikinške povijesti nalazi se muzej, pozornica, etno park i veliki kip sv. Olava. Put se nastavlja vožnjom uz Snasavatnet, šesto najveće jezero Norveške i uz dolinu Namdalen uz rijeke bogate lososima, impresivne stjenovite fjelove i guste šume.  Zaustavljanje na „Vratima sjeverne Norveške“  s centrom za posjetioce i suvenirnicom na mjestu koje označava ulaz na područje Nordlanda, sjeverne regije Norveške. Nastavljamo prema sjeveru do Mosjoena – jednog od najljepših gradova drvenih kuća u Skandinaviji. Gradić je na obali Vefsnesfjorda i očuvao je oko 100 drvenih ukrašenih kuća u zaštićenoj gradskoj jezgri. Prekrasni krajolici na dijelu puta podsjećaju na alpske vrhunce. Visoravan Korgfjellet s visinom od 1.915 m visine najviša je visoravan Norveške. Dolazak u Mo I Ranu, grad na Ranafjordu. Iz ovog su mjesta kretale brojne ekspedicije prema dalekom sjeveru. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan  MO I RANA – CENTAR SJEVERNOG  POLARNOG KRUGA  -FAUSKE – VESTERALI  - LOFOTI
Doručak. Vožnja prema visoravni surove ljepote Saltfjelet i ledenjaku Svartisen. Posjet centru sjevernog polarnog kruga, ovdje se možete fotografirati na crti ulaska u najsjeverniji dio Norveške. Nastavak puta područjem na kojem su borbe 2. svjetskog rata ostavile svoj trag, posjet jednom od vojnih groblja zarobljenika koji su gradili polarne ceste  i željeznice. Dolazak u mjestu Fauske na obali Saltfjorda. U okolici se kopa i obrađuje poznati norveški mramor. Kroz područje jezera, divljih brzaca i slapova dolazimo do poluotoka Ulsvag gdje je norveški književnik Knut Hamsun proveo svoju mladost. U mjestu Bognes ukrcaj na brod za Vesteralske otoke poznate po kitolovcima. Iskrcaj s broda u vesteralskoj luci Lodingen na otoku Hinnoya. Vožnja preko mostova dovodi nas do Lofotskog otočja i najvećeg  otoka Austvagoy. Smještaj u hotel na Lofotskom otočju. Noćenje.

7. dan  IZLET PO LOFOTSKOM OTOČJU
Doručak. Lofotsko otočje jedno je od najljepših mjesta sjevera Europe. Veličanstveni  otočni krajolici u dužini od preko 100 km s povezanim otočićima, tunelima ispod mora, ribarskim drvenim kućicama i omiljenim fotografskim motivom sušenjem bakalara čine boravak na Lofotima nezaboravnim. Zahvaljujući blagoj klimi i izlovu bakalara Lofoti predstavljaju u svojim krajolicima jedan od najpoznatijih fotografskih motiva sjevera. Turu po otoku započinjemo posjetom „Veneciji Lofota“ Henningsvaeru slikovitom  ribarskom mjestu na nekoliko povezanih otoka s kanalima. Tunelom ispod mora dolazimo na slijedeći otok Vestvagoy gdje su pronađeni tragovi brojnih vikinških naselja. Prijelaz mostom na otok Flakstadoya i posjet najpoznatijoj pješčanoj plaži otočja u Rambergu. Kilometar dugačka plaža s finim bijelim pijeskom ostavlja dojam kao da smo na južnim morima! Povratak na otok Austvagoy i zaustavljanje kod  najveće drvene crkve Norveške u Storvaganu. Slobodno vrijeme za šetnju središtem „prijestolnice Lofota“ gradića Svolvaer s ribarskom lukom i glavnim trgom ili kupovinu suvenira. Noćenje.

8. dan  LOFOTI – BROD – BODO
Doručak i odlazak iz hotela. Razgled Lofota nastavljamo odlaskom prema južnom dijelu Lofotskog otočja i otoku Moskenesoya. Zaustavljanje kod mjesta Reine, najljepšeg sela Norveške na tri otočića povezana mostovima. Ukrcaj na brod u  ribarskoj luci Moskenes i plovidba prema čvrstom kopnu i gradu Bodo, poznatom po odlasku na sjeverne ekspedicije.  Bodo je drugi najveći grad sjeverne Norveške. Smještaj u hotel. Noćenje.

9. dan BODO – LEGENDARNA OBALNA CESTA RV 17 - SANDESSSJÖEN
Doručak. Danas započinjemo vožnju još jednom velikom znamenitošću Norveške legendarnom obalnom cestom RV 17 koja povezuje otoke, zaljeve i gradiće brojnim brodovima i trajektima koje i mi koristimo na ovom putovanju. Po izboru National Geographica ovo je jedna od najljepših scenskih ruta na svijetu! Uz obalu su stotine otoka i ribarskih naselja, a otok Vega zbog svog jedinstvenog krajolika i očuvanja tradicije je pod zaštitom Unesca. Ruta započinje izvan Boda kod jedne od najjačih morskih struja i virova na svijetu Saltstraumena.  Put se nastavlja uz obalu uz prekrasne krajolike ispod planina viših od 1.000 metara, pogledom na otoke, rukavce uskih fjordova,  panoramske točke i vidikovce. Zaustavljanje na najljepšim točkama ove legendarne ceste. Provesti ćemo  tunelom ispod ledenjaka Svartisen. Kratka vožnja brodom od Foroya do Agskareta uz pogled na ledenjak. Ukrcaj na brod u Jektviku i plovidba do Kilboghamna po bistrim i dubokim vodama Melfjorda. U ovoj ćemo jednosatnoj plovidbi brodom ponovo prijeći crtu sjevernog polarnog kruga! Nastavak puta uz obalu i prijevoz brodom od Nesne do Levanga. Smještaj u hotel u Sandnessjöenu na otoku Alsta.  Noćenje.

10. dan SANDESSJÖEN – PLANINA SEDAM SESTARA - RUTA RV 17 - TRONDHEIM
Doručak. Uz Sandsjoen nalazi se jedna od najpoznatijih planina Norveške nazvana „Sedam sestara“, poznata iz staronorveških saga i priča o trolovima. Nastavak puta obalnom cestom RV 17  koja dotiče južni obronak mitske planine. I danas ćemo krajolike doživjeti i brodskim vožnjama od Tjotte do Forvika - ova je vožnja brodom posebno lijepa jer brod prolazi između brojnih otoka i stjenovitih fjellova. Nakon kratke vožnje kopnom ukrcaj na brod od Andalsvaga do poluotoka Horn kroz Velfjord. Posjet Bronnoysundu, gradiću drvenih kuća i luci za poštanske brodove u blizine poznate planine Torghatten. Spektakularno putovanje kroz poluotoke, fjordove i divne krajolike legendarne rute  obale Helgelanda završiti ćemo vožnjom brodom od Vendesunda do Holma. Nastavak putovanja prema Trondheimu. Razgled Trondheima, trećeg najvećeg grada i povijesnog središta Norveške: katedrala Nidaros, glavna norveška crkva – stara luka – glavni trg Torvet – stare trgovačke kuće. Ovo je grad do kojeg je vodio hodočasnički put na grob sv. Olava i jedno od prvih središta kršćanstva u Skandinaviji. Smještaj u hotel u Trondheimu. Noćenje.

11.dan  TRONDHEIM – DOLINA ROMSDAL – TROLOVA CESTA – GEIRANGERFJORD
Doručak. Kroz stjenovite krajolike južnog Trondelaga i visoravni Dovrefjell dolazimo do područja Romsdalen i područja zapadnih norveških fjordova. Vožnja poznatom planinskom  Trolovom cestom, uz vodopade i predivnu panoramu. Zaustavljanje na vrhu puta uz vodopade i centar za posjetioce, uz mogućnost šetnje panoramskim terasama i mostovima. Brojni vodopadi, potočići, ostaci snijega i ledenjaka čine ljepotu ovog krajolika. Dolazak na obalu poznatog Geirangerfjorda. Brojne usamljene farme i slapovi poetičnih imena obilježja su ovog  najpoznatijeg među norveškim fjordovima. Ukrcaj na brod u Liabygdi i plovidba preko fjorda do Strande. Smještaj u hotel na Geirangerfjordu. Noćenje.

12. dan GEIRANGERFJORD - STRYN LEDENJAK JOSTEDALSBREEN - SOGNEFJORD KRALJ FJORDOVA
Doručak. Vožnja iznad obale Geirangerfjorda s fantastičnim vidicima prema Nordfjordu. Zaustavljanje u gradiću Stryn koji ima  stogodišnju tradiciju turizma. Nastavak puta  pored brojnih jezera gdje ćemo se odvojiti putem do rubnog dijela ledenjaka Jostedalsbreen. Posjet centru nacionalnog parka.  Zaustavljanje ispod ledenjaka i plavog jezera, odvojka Boyabreen. Dolazimo do obale „kralja fjordova“ Sognefjorda, najdužeg fjorda na svijetu koji se dužinom od preko 200 km proteže duboko u unutrašnjost. Smještaj u hotel  u okolici Sognefjorda. Noćenje.

13. dan SOGNEFJORD – BERGEN – HARDANGERFJORD
Doručak. Prijelaz Sognefjorda brodom od Helle do Vangnesa. Kroz slikovitu visoravan Vikafjell  vožnju nastavljamo kroz slikovito područje Hordalanda do Bergena. Razgled Bergena, jednog od najljepših većih skandinavskih gradova: očuvane drvene kuće iz doba Hanse - luka Bryggen - utvrda Bergenhus - crkva sv. Marije - slikovita riblja tržnica koja će vam dočarati sve bogatstvo ribljih specijaliteta Skandinavije. Bergen je stoljećima bio središte trgovine s dalekim sjeverom  i njegova povijesna jezgra je pod zaštitom UNESCa.Kraće slobodno vrijeme u gradskom središtu. Putovanje se nastavlja prema obali Hardangerfjorda „ voćnjaka Norveške“. U Northeimsundu zaustaviti ćemo se ispred jednog od najljepših slapova Norveške. Vožnja uz obalu Hardangerfjorda uz mala pitoma naselja. Prijelaz fjorda preko novoizgrađenog mosta Hardanger, najduljeg visećeg mosta Norveške. Smještaj u hotel na području Hardangerfjorda. Noćenje.

14. dan HARDANGERFJORD – SLAP VORINGFOSS – VISORAVAN HARDANGERVIDDA  -OSLO – BROD
Doručak. Ako ste pomislili da ste na ovom putovanju vidjeli već sve prirodne ljepote Norveške, danas nas očekuje još jedan fantastičan krajolik visoravni Hardangervidda. Zaustavljanje kod vodopada Voringfoss u Eidfjordu koji se spušta 182 m u dubinu. Vožnja fascinantnom divljom visoravni Hardangervidda, jednim od najljepših predjela divljine u Norveškoj uz zaustavljanje na najljepšim panoramskim mjestima. Nastavak putovanja kroz dolinu Numedal do Osla. Ukrcaj na brod u Oslu. Odlazak broda u večernjim satima sati prema Danskoj. Noćenje u kabinama na brodu.

15. dan BROD – FREDERIKSHAVN – ODENSE – SCHLESWIG
Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u danskoj luci Frederikshavn na sjeveru poluotoka Jyllanda. Vožnja prema jugu kroz pitome danske krajolike. Kod grada Koldinga prijeći ćemo mostom tjesnac Mali Belt . Posjet otoku Fynu, vrtu Danske i otoku sa 123 dvorca i ladanjskih imanja. Posjet trećem najvećem gradu Danske Odense, rodnom gradu Hansa Christiana Andersena. Razgled grada: spomenik Andersenu  - luka – stari grad – crkva sv. Knuta – gradska vijećnica.  Slobodno vrijeme u gradskom središtu i nastavak puta poluotokom Jyllandom do Njemačke. Smještaj u hotel u Schleswigu. Noćenje.

16. dan  SCHLESWIG– HILDESHEIM -  REGENSBURG
Doručak. Razgled Schleswiga, nekad važnog vikinškog grada a poslije buskupskog sjedišta: katedrala  - stari grad – prinčevska palača – gradska vijećnica – luka. Vožnja prema jugu i posjet Hildesheimu, lijepom  povijesnom gradu Donje Saske poznatom po priči o tisućljetnom grmu ruža. Razgled povijesne jezgre: trg Marktplatz – gradska vijećnica – Tempelhaus – katedrala. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje. Smještaj u hotel u Regensburgu. Noćenje.

17.dan  REGENSBURG - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Razgled Regensburga, jednog od najljepših srednjevjekovnih gradova Njemačke. Razgled grada započinje šetnjom preko Starog mosta i rijeka Dunav i Regen. Šetnja povijesnom jezgrom: Golijatova kuća - Gradska vijećnica - katedrala svetog Petra - Rimski toranj - Stara Kapela, bogato ukrašena crkva u rokoko stilu sa pozlaćenim ukrasima -  crkva Münster - uske srednjovjekovne uličice - najstariji restoran s kobasicama u Njemačkoj - stara rimska vrata Porta Pretoria. Kraće slobodno vrijeme u gradskom središtu. Vožnja kroz Njemačku i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Cijena aranžmana po osobi u HRK.

datum polaska
31.07.2017.
First minute cijena 13.990
Redovna cijena 14.690


First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Napomena:
Mogućnost besplatnog parkinga na kilometar udaljenosti od Autobusnog kolodvora Zagreb (ograničen broj mjesta).
Rok za prijavu: 30 dana prije putovanja
Minimalan broj putnika: 40
Cijena aranžmana po osobi za najmanje 30 prijavljenih putnika: 15.890 kn
Putovanje može biti realizirano i sa samo 30 prijavljenih putnika uz navedenu cijenu i doplatu na cijenu putovanja objavljenu za 40 prijavljenih putnika
Za ovo putovanje preporučujemo što raniju prijavu!

Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim  autobusom prema programu
• smještaj  u dvokrevetnim sobama na osnovi  ukupno 14 noćenja s  buffet doručkom u hotelima 3*/4*:
• 3 noćenja u Njemačkoj (Würzburg, Schleswig i Regensburg)
• 10 noćenja u Norveškoj (2 noćenja na Lofotima i po 1 noćenje okolica Trondheima, Mo I Rana, Bodo, Sandesjoen na ruti RV 17, Trondheim, Geirangerfjord, područje Sognefjorda, Hardangerfjord)
• 2 noćenja na putničkim brodovima u dvokrevetnim unutarnjim kabinama s buffet doručkom:
• 1 noćenje  u dvokrevetnim unutarnjim kabinama s buffet doručkom na putničkom  brodu na liniji Kiel-Oslo
• 1 noćenje  u dvokrevetnim unutarnjim kabinama  s buffet doručkom na putničkom brodu na liniji Oslo-Frederikshavn
• 10 dnevnih vožnji brodovima po fjordovima i do otoka : Bognes – Lödingen, Moskenes – Bodo, Jetvik – Kilboghamn, Foröy – Agskardet, Nesna – Levang, Anndalsvag – Horn, Tjötta – Forvik, Vennesund – Holm, Liabygda – Stranda i Hella - Vangsnes
• razgledavanja prema programu
• stručnog pratitelja tijekom putovanja s iskustvom na skandinavskim turama 
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima): 6.190 kn
• doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima po osobi: 430 kn
• doplatu za večere u Skandinaviji (10 večera u 3 slijeda ili buffet večera u norveškim hotelima i 2 bogate buffet večere na brodovima (prijava isključivo i odmah prilikom rezervacije aranžmana): 2.550 kn
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike  (prosječne cijene ulaznica za skandinavske muzeje i znamenitosti  su od 80 kn -130 kn po osobi)
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon,  karte za javni gradski prijevoz itd.)
• putno osiguranje

Trokrevetne sobe/kabine: Na ovom je programu moguća  rezervacija dvokrevetnih  soba s pomoćnim ležajem u hotelima u kombinaciji s trokrevetnom unutarnjom kabinom na brodovima po redovnoj cijeni.

VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM  REZERVACIJE ARANŽMANA:
Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putovnice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

DOPLATA ZA VEČERE U NORVEŠKOJ I NA BRODOVIMA:
Preporučujemo doplatu za večere (doplata uključuje 2 bogate buffet večere na brodovima i 10 večera od 3 slijeda ili buffet večera u norveškim hotelima). Doplata za večere  prilikom uplate aranžmana znatno je povoljnija od a la carte prehrane na licu mjesta, a večere na brodovima poseban su doživljaj svojim bogatstvom skandinavskih specijaliteta. Molimo da se odmah prilikom rezervacije aranžmana izjasnite i odlučite želite li uplatiti doplatu za večere ili ne, naknadne promjene nisu moguće. Na mjestima velikih prirodnih ljepota hotelski restorani su često jedina mjesta gdje se može dobiti topli obrok. Posebne zahtjeve i želje u vezi prehrane nismo u mogućnosti primati jer je u pitanju grupni turistički menu, a ne prehrana po izboru (osim napomene ako ste vegetarijanac i ne jedete meso, molimo napomenite odmah prilikom rezervacije programa ako uplaćujete doplatu za večere).

PRAKTIČNE NAPOMENE:
-valute na putovanju: Euro u Austriji i Njemačkoj, u ostalim zemljama vrijede nacionalne valute tih zemalja: norveška  i danska kruna. Preporučujemo ukoliko imate mogućnosti da nabavite valute prije početka putovanja u Hrvatskoj jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta. Preostali nepotrošeni iznos u valuti jedne zemlje možete promijeniti na putu uz upute pratitelja  u valutu slijedeće zemlje na turi. Plaćanje kreditnim karticama rašireno je u Skandinaviji, dok plaćanje eurima nije svugdje moguće ukoliko to nije valuta te zemlje.
-preporučujemo da na put uz veći kofer uzmete manju torbu za noćenje na brodu kako ne biste morali nositi svu Vašu prtljagu u brodsku kabinu. Naš autobus ide s grupom na sve brodove na turi i Vašu veću prtljagu možete ostaviti u prtljažniku autobusa, ukoliko to želite.
-ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike,obavezno jaknu, vestu, čvršću sportsku obuću, topliju odjeću za daleki sjever, zaštitu od kiše, ali naravno i ljetnu laganiju odjeću.

PREPORUKA PUTOVANJA:
Ovo je putovanje iz kategorije Grand tour-velika europska putovanja.  Preporučujemo svim putnicima koji vole velike prirodne ljepote. Putovanje je također zanimljivo onim putnicima koji su već bili na turama Nordkap, Norveški fjordovi ili Skandinavske prijestolnice, jer ova tura pokriva područje Lofotskog otočja, dio sjevernog polarnog kruga u Norveškoj, legendarnu obalnu rutu RV 17 - jednu od najljepših scenskih ruta na svijetu i dio zapadnih norveških fjordova – većim dijelom područje  koje nije uključeno u druge programe skandinavskih tura. Neke od velikih  prirodnih ljepota sjevera Europe vidjeti ćete na ovom putovanju: fjordove, visoravni-fjellove, jezera, ledenjake, 10 plovidbi brodovima između otoka i fjordova i fantastično Lofotsko otočje. Norveška je najduža zemlja Europe s izuzetnim prirodnim ljepotama, i  potrebno je dosta vremena zbog konfiguracije terena, fjordova, otoka, slapova i planina za putovanje ovom predivnom zemljom. Doživljaj ovakvog putovanja ostaje zbog izuzetnih prirodnih ljepota i vožnji brodovima u sjećanju godinama!  Prije polaska na putovanje putnici će dobiti detaljne praktične upute o svim praktičnim detaljima i pripremama pred put.

Granične i vizne formalnosti:
Za sve programe za Skandinaviju hrvatski državljani ne trebaju vizu, preporučujemo odlazak na putovanje s putovnicom. Ukoliko želite putovati s osobnom iskaznicom savjetujemo da prije polaska na putovanje provjerite da li je ulazak u Norvešku moguć s osobnom iskaznicom (moguće prema stanju u studenom 2016.) Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.
OV117NV

POŠALJITE UPITBudimpešta/garantirano Venecija/garantirano Toskana Villach i Klagenfurt Toskana s Firencom/garantirano Amsterdam Švicarska/garantirano Nordkap/garantirano Skandinavija/garantirano Pariz, London i Amsterdam/garantirano Pariz/garantirano Padova, Verona i Venecija/garantirano Njemačka Venecija i otoci Lagune/garantirano Prag/garantirano Rim Azurna obala Nizozemska, Belgija i Luksemburg/garantirano Normandija, Bretanija i Kanalski otoci Salzburg, Bavarska i austrijska jezera Budimpešta/garantirano Baltička tura/garantirano Rim, Pompeji, Napulj i otok Capri/garantirano Salzburg i austrijska jezera Provansa Škotska, Irska i Normandija Milano/garantirano Norveški fjordovi Padova, Verona i Venecija/garantirano Portugal i Španjolska Škotska Irska Festival narcisa i austrijska jezera/garantirano Perugia Berlin i Prag Munchen i dvorci Bavarske/garantirano Budimpešta/garantirano Venecija, Padova i otoci Lagune/garantirano Sicilija/garantirano Rim, Pompeji i vatikanski muzeji/garantirano Rim i vatikanski muzeji/garantirano Venecija i otoci Lagune/garantirano Prag/garantirano Njemačka, Danska i Švedska Munchen, Salzburg i dvorci Bavarske/garantirano Makedonija, Albanija i Crna Gora St. Petersburg i Skandinavija London i jug Engleske Provansa i Lurd/garantirano Cinque Terre i Ligurska rivijera/garantirano Toskana/garantirano Austrija Minimundus i Klagenfurt Španjolska - Andaluzija Wales velika tura Škotska i otoci sjevera Pariz i velika francuska tura Island i Farski otoci Skandinavija London\garantirano Pariz Pariz/garantirano London/garantirano Toskana, Firenca i Cinque Terre/garantirano Andaluzija i Portugal/garantirano London/garantirano Toskana, Firenca i Cinque Terre/garantirano Dublin/garantirano Austrija, Švicarska i Njemačka Toskana/garantirano London/garantirano London/garantirano Bugarska London i mala Engleska tura/garantirano Berlin - Noć muzeja Venecija i otoci Lagune Salzburg, Passau i Beč Sardinija i Toskana Pariz i London Baltik Alsace i Schwarzwald Beč Park Affenberg, Koruška i Postojna Provansa Frankfurt i Munchen Grčka Njemački biseri Bavarske Rusija Korzika Barcelona Kopenhagen/garantirano Amsterdam i Keukenhof/garantirano Provansa/garantirano Beč Venecija i Verona Švicarska i talijanska jezera/garantirano Graz, dinosauri i kamenolom Grčka i Rim Milano i Švicarska/garantirano Oktoberfest, Munchen i Dvorci Bavarske/garantirano Toskana i Firenca/garantirano Pariz i dvorci Loire Skopje i Ohrid/garantirano Barcelona Rim/garantirano London/garantirano Andaluzija Varšava i Baltik Barcelona Barcelona, city break/garantirano Rim/garantirano Prag, Beč i Bratislava/garantirano Dvorci južne Češke Italija - alpska čarolija Lurd i jug Francuske Rim i ljeto na rivijeri Strasbourg i Alzace Rumunjska velika tura Rim, Firenca i Bologna Munchen i bavarska jezera Bugarska velika tura Beč - noć muzeja/garantirano Amsterdam i mala Nizozemska tura/garantirano Cinque terre i ligurska obala/garantirano Toskana/garantirano Pariz i Disneyland/garantirano London/garantirano Njemačka dolina Rajne/garantirano Stockholm i Helsinki Balaton - mađarsko more San Marino, Rimini i Ravenna Amsterdam i cvijetni park Keukenhof/garantirano Dvorci Loire i Pariz/garantirano Škotska i Irska Dražesni pupoljci Engleski Švicarska jesenska tura Slovenska jezera Budimpešta/garantirano Prag/garantirano Ukrajina i Bjelorusija Pariz/garantirano Milano i talijanska jezera/garantirano Sofija i Plovdiv Španjolska i Portugal Istanbul Istanbul Alesund Norveška i Alesund