Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

NOVA GODINA KRAKOW - 5 dana autobusom

Naziv programa: NOVA GODINA KRAKOW - 5 dana autobusom

Datum polaska: 29.12

Datum povratka: 02.01

Broj dana: 5

Mjesto polaska: Zagreb, Varaždin, Čakovec

Vrsta prijevoza: Autobus

Cijena: 979 kn

 Putovanje Nova godina Krakow 5 dana autobusom 29.12.2019.-02.01.2020.
GARANTIRANI POLAZAK

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

1. dan ZAGREB 29.12.2019.
Polazak autobusa u 20:00h s Autobusnog kolodvora Zagreb. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Mađarsku uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta.

2. dan KRAKOW, WADOVICE, WIELICZKA 30.12.2019.
Nastavak vožnje kroz Mađarsku i Slovačku do Poljske uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Za početak dolazimo u WADOVICE - rodno mjesto IVANA PAVLA II. Kratko ćemo razgledati grad - Glavni trg - Papina rodna kuća, te ćemo se po zavšetku razgleda malo odmoriti te krećemo prema Wieliczki, najvećem rudniku soli u Europi. Predlažemo fakultativni ulazak u srednjovjekovni muzej. Razgled muzeja sa dvoranama posvećenim događajima i ličnostima iz poljske povijesti, umjetnine od soli, te pravom podzemnom katedralom. Po završetku razgleda idemo u hotel. Smjestiti ćemo se u sobe uz kraći odmor. Uz pratnju vodiča krećemo sa kraćim razgledom Krakowa - grada savršeno očuvanog arhitektonsko - umjetničkog bogatstva koji se nalazi na listi svjetske baštine UNESCO-a. Krakow je jedan je od centara kulture, religije i znanosti ovog dijela Europe. Razgledati ćemo glavne gradske znamenitosti: Barbakan Tvrđava, Crkva Svetog Florijana, Trg Matejki, Florijanska ulica, GLAVNI Glavni gradski trg - Rynek Główny – najveći trg u srednjovjekovnoj europi sa dva tornja katedrale Svete Marije izgrađene u gotičkom stilu - Najveći gotički oltar Europe. Glavna zgrada Jeglonskog sveučilišta - Collegium Maius, Kraljevska renesansna palača. Povratak u hotel. Navećer moguć izlazak u neki od brojnih klubova. Noćenje.

3. dan KRAKOW, BIREKENAU - AUSHWITZ, SRETNA NOVA, 31.12.2019.
Doručak. Fakultativni izlet u Oswiencim – mjesto u kojem se nalazi vjerovatno najpoznatiji koncentracioni logor drugog svjetskog rata – AUSCHWITZ BIRKENAU. Predlažemo fakultativni izlet u sami logor uz razgledavanje spomen muzeja. ( Ukoliko bude dovoljno zainteresiranih biti će vodič u spomen muzeju biti na hrvatskom/engleskom, ukoliko ne agencija će vas prevesti do Aushwitza gdje možete individualno bukirati karte. Oni koji ne žele u spomen muzej imaju razgled Baraka, spalionica i cijelog kompleksa uz našeg vodiča ) Povratak u hotel i kraći odmor. Pripreme za novogodišnju noć. Doček nove 2019. godine u jednom od mnogobrojnih klubova ili na glavnom trgu i ulicama Krakowa. SRETNA NOVA GODINA 2020. Noćenje.

4. dan KRAKOW, ŽIDOVSKA ČETVRT KAZMIERZ, 1.1.2020.
Kasnije ustajanje nakon lude novogodišnje noći. Doručak. Nastavljamo sa razgledom Krakowa. Idemo u židovsku četvrt Kazmierz, stari dio grada gdje su se nalazile židovske radnje i trgovine. Vidjeti ćemo Staru sinagogu, Vysoku Sinagogu, Sinagogu Remu, Ortodoksnu Sinagogu. Prošetati ćemo po glavnom trgu Kazmierza, Plac Nowy, gdje se nalaze neki od najboljih restorana u gradu, te se ovaj trg smatra jednim od najromantičnijih. Kako Krakow nije toliko stradao u drugom svjetskom ratu, ovdje ćete vidjeti primjer originalnih sinagogi te stil židovskog života u Krakowu. Također ćete vidjeti i granice krakovskog židovskog geta, posljednji očuvani komad zida, te čuti priču o Oscaru Schindleru, po kojem je snimljen i film. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Noćenje.

5. dan KRAKOW, BRATISLAVA, ZAGREB, 2.1.2020.
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak vožnje prema Bratislavi. Razgled započinjemo odlaskom do Dvorca koji se nalazi 100 m iznad Dunava i s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Dvorac je jedno od rijetkih mjesta odakle se vide tri države: Austrija (3 km ), Mađarska (13 km ) i Slovačka. Slijedi razgled ostalih znamenitosti: Trg slobode, Napoleonova promatračnica, Katedrala Svetog Martina, Glavni trg, vijećnica, palača primacial, Hviezdoslavni trg, Vrata Svetog Martina. Po završetku razgleda grada nastavak vožnje prema Zagrebu uz kraća zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Cijena aranžmana po osobi:
HOTEL BIALA GWIAZDA * - FIRST MINUTE 1.079 kn / Redovna cijena: 1.179 kn
HOTEL JUNIOR KRAKUS * – FIRST MINUTE 979 kn / Redovna cijena 1.049 kn
HOTEL KRAKUS 3* – FIRST MINUTE 1.099 kn / Redovna cijena 1.199 kn
HOTEL SWING 4* – FIRST MINUTE 1.349 kn / Redovna cijena 1.499 kn

Minimalan broj putnika: 40
Rok prijave: do 7 dana prije puta ili do popunjenja kapaciteta


HOTELI
BIALA GWIAZDA*
Hotel Biala Gwiazda* nudi savršenu lokaciju, intimnu atmosferu i toplu prijateljsku atmosferu svakom gostu u blizini centra Krakowa. U ponudi imaju 26 udobnih soba za goste od kojih svaka soba ima vlastitu kupaonicu s potpuno opremljenom kupaonicom, kuhalo za vodu, TV i pristup Wi-Fi internetu. Objekt je udaljen samo 2 kilometra od glavnog trga, a naposredna blizina Krakowskich Blon i Parka Jordan poziva na šetnju u mirnoj i tihoj atmosferi

HOTEL JUNIOR KRAKUS * ( za mlade )
Hotel Junior Krakus* smješten je samo 4 km od centra povijesne jezgre grada te je dio iste zgrade u kojoj se nalazi Hotel krakus 3*.Hotel Junior Krakus nudi smještaj u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa privatnom ili djeljenom kupaonicom. Hotel nudi odličan doručak sa tradicionalnom poljskom kuhinjom. Od dodatnih sadržaja hotel ima – TV lounge, stolni tenis, konferencijsku sobu, mogućnost kupnje suvenira, web kiosk,informacijski centar za turiste.

HOTEL KRAKUS 3*
Hotel Krakus*** smješten je samo 4 km od centra povijesne jezgre grada. Sam hotel u svojoj ponudi ima jednokrevetne, dvokrevetne kao i trokrevetne sobe. Sobe su moderno uređene te svaka ima svoju kupaonicu. Od dodatnih usluga hotela tu su: TV Lounge, stolni tenis, konferencijska  dvorana, suvenirnica, informacije za turiste na recepciji Autobusna stanica se nalazi samo 200m od hotela, te javnim prijevozom možete vrlo brzo biti u samom centru grada.

HOTEL SWING 4*
Hotel Swing**** je moderno ekskluzivni hotel sa 4 zvjezdice koji se nalazi u sjevernom djelu Krakowa. Nalazi se u blizini najvećeg Aqua parka u Poljskoj. Hotel ima 148 moderno opremljenih i uređenih soba. U svakoj sobi moguće je koristiti besplatan WIFI. Svaka soba ima uređeno vlastito kupatilo, TV sa širokim spektrom satelitskih programa, uređaj za podešavanje temperature u sobi. Gosti hotela mogu se osvježiti u spa sobi hotela u sklopu koje se nalazi i sauna. Doručak se poslužuje svaki dan do 9.30h, te vikendima do 10.30h. Hotel ima i vlastiti shuttle bus pomocu kojega mozete ici do centra svaki dan u 10h ili 17h uz nadoplatu od 2 eura. U sklopu hotela se također nalazi i retro caffe za mirno ispijanje kavice, te internet caffe. Ocjena hotela na BOOKING.COM JE visokih 8,5!

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Poljsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Putnici koji polaze iz Čakovca i Varaždina o točnom vremenu i mjestu polaska biti će obaviješteni unutar 24 sata do polaska.
 

Cijena uključuje:

  •     5 dana novogodišnjeg putovanja u Krakow
  •     3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama hotela Biala Gwiazda *, Junior Krakus *, Krakus 3* ili Swing 4* u Krakowu
  •     prijevoz turističkim autobusom
  •     licenciranog turističkog pratitelja
  •     sve razglede prema programu u Krakowu i Bratislavi
  •     jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:

  •     nadoplata za jednokrevetnu sobu 400 kn (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja, obavezno ako osoba putuje sama)
  •     ulaznice za pojedine objekte
  •     vlastite troškove
  •     putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

FAKULTATIVNI IZLETI (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja):
· WIELICZKA - srednjovjekovni rudnik i muzej soli sa vodičem - 230 kn
· AUSCHWITZ - BIRKENAU sa pratiteljem uz ulaznicu za spomen muzej - 120 kn
· AUSCHWITZ - BIRKENAU sa pratiteljem uz razgled i vođenje Birkenaua - 60 kn

*Cijene svih izleta su promjenjive do dana izvedbe zbog česte promjene tečaja i moguće promjene cijene ulaznica

Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih.

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):
· 1 red – sjedalo 3, 4 –100 kn
· 2 red – sjedalo 5, 6, 7, 8 –100 kn
· sjedala iza 2. vrata – 100 kn
· ostala raspoloživa sjedala - 50 kn

VAŽNA NAPOMENA
· Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
· Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
· Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
· Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
· Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
· Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

KORISNE INFORMACIJE
· Valuta u Poljskoj je poljski Zloty ( PLN ) – ( 1 Zloty je cca 1,8kn )
· Veliki broj ljudi zna engleski
· Poljska kuhinja je raznolika i za sve ukuse – više ovdje
· Karte za javni prijevoz se kupuju na na kioscima, ponekad na naplatnim aparatima na stanicama, ili u busu ili tramvaju

KRAKOW
Krakow je jedan od najstarijih poljskih gradova. Prema legendi ga je osnovao vojvoda Krak koji je na tom mjestu ubio zmaja. Prvi povijesni spomen grada datira iz 966. godine kad ga je židovski putopisac Abraham ben Jacob opisao kao značajno trgovačko naselje. Krakov je bio glavno naselje slavenskog plemena Vislani, a kratko vrijeme je bio dio Velikomoravske Kneževine. Nakon njezinog pada pod Mađare je postao dio Češke.
Danas ovaj grad nosi mnogo nadimaka poput "Kraljevski grad", "grad stotinu crkava", "Poljska meka" i "glavni duhovni grad Poljske". Kao i mnogi europski gradovi koji vuku povijest još iz starog vijeka, Krakow je nastao spajanjem mnogih manjih gradova koji su nastali jedan do drugoga, uglavnom spajanjem brda Krakus i Wanda. Tako imamo današnji Rynek Główny, glavni trg u starome gradu, koji je u centru Krakowa, utvrđeni kraljevski dvorac na brdu Wawel koji je svojevremeno funkcionirao kao manji gradić, te četvrt Kazimierz, u prošlosti židovski grad, danas četvrt koja je u 2. svjetskom ratu pretvorena u geto. Te tri jezgre čine turističku srž Krakowa. Kroz cijeli grad protječe rijeka Wisla koja igra ulogu u priči o zmaju.

CA1019VE

POŠALJITE UPITToskana, Firenca i Cinque Terre Toskana 4 dana Putovanje Rim, Pompeji i Vatikanski muzeji Toskana 5 dana Milano i Švicarska Venecija i otoci Lagune 2 dana MUNCHEN, SALZBURG I DVORCI BAVARSKE - 3 dana Bukurešt i Transilvanija Poljska tura Švicarska Amsterdam Crna Gora i Dubrovnik Berlin, Potsdam i Dresden Venecija, Padova i otoci lagune BARCELONA - 4 dana zrakoplovom RIM, POMPEJI, NAPULJ I CAPRI - 5 dana autobusom SARAJEVO - 2 dana autobusom NOVA GODINA SARAJEVO I MOSTAR - 4 dana autobusom NOVA GODINA SARAJEVO - 3 dana autobusom SALZBURG, INNSBRUCK I AUSTRIJSKA JEZERA - 3 dana autobusom ADVENT KLAGENFURT, VILLACH, POSTOJNA I LJUBLJANA - 2 dana autobusom NOVA GODINA SOLUN - 5 dana autobusom PEČUH I MAĐARSKA VINSKA TURA - 2 dana autobusom NOVA GODINA TOSKANA, FIRENCA, SIENA I SAN GIMIGNANO - 4 dana autobusom MAKEDONIJA, ALBANIJA I CRNA GORA DELUXE 2020. - 6 dana autobusom SICILIJA 2020. - 6 dana autobusom / brodom Pariz - 6 dana LONDON - 4 dana zrakoplovom AMSTERDAM - MALA NIZOZEMSKA TURA - 4 dana zrakoplovom ADVENTSKA ČAROLIJA AUSTRIJE - 2 dana autobusom ADVENT SALZBURG, INNSBRUCK I AUSTRIJSKA JEZERA - 3 dana autobusom ADVENT ROVANIEMI - U GRADU DJEDA BOŽIĆNJAKA - 2 dana zrakoplovom NOVA GODINA LONDON - 5 dana zrakoplovom NOVA GODINA AZURNA OBALA - 4 dana autobusom NOVA GODINA VENECIJA, PADOVA I OTOCI LAGUNE - 3 dana autobusom NOVA GODINA BEČ - 3 dana autobusom LISABON - PORTUGALSKA PRIJESTOLNICA 2020. - 4 dana zrakoplovom Amsterdam Nova godina - 6 dana autobusom Nova Godina u Pragu - 4 dana Advent u Budimpešti autobusom - 3 dana Advent u prijestolnicama srednje europe, zlatnom Pragu, Beču i Bratislavi Atena i Grčka Nova godina: 8 dana LONDON, 5 dana Sofija i Plovdiv Nova godina: 6 dana PORTUGAL 2020. - 6 dana zrakoplovom Beč i Bratislava, Adventska čarolija u Beču i Bratislavi Nova Godina u Parizu - 6 dana autobusom MADRID 2020. - 4 dana zrakoplovom RIM I CAPRI 2020. - 5 dana autobusom CRNA GORA I DUBROVNIK DELUXE 2020. - 4 dana autobusom TOSKANA I KORZIKA - 7 dana autobusom MUNCHEN, LEGOLAND I MINIMUNDUS - 3 dana autobusom Provansa, putevima lavande Cinque Terre, Elba i Ligurska obala Italija, planinska bajka - Dolomiti i Alpe Bavarska, Munchen i bajkoviti dvorci Bavarske Helsinki i bajkoviti Tallinn Kopenhagen, Nova godina Apulia i Basilicata PRAG 2020. - 4 dana zrakoplovom Norveška, ljepota Norveških fjordova, Oslo i Bergen London, Valentinovo u Londonu Irska, Nova godina RIM 2020. - 4 dana zrakoplovom Beograd, Nova godina, hotel Abba TOSKANA I FIRENCA - ZIMSKI PRAZNICI - 3 dana autobusom Atena ŠVICARSKA - 5 dana autobusom/vlakom TOSKANA I FIRENCA - 3 dana autobusom PARIZ 2020. - 4 dana zrakoplovom RIM - 5 dana zrakoplovom NORVEŠKI FJORDOVI - 6 dana zrakoplovom Atena, Nova godina Stockholm i Helsinki - prijestolnice Švedske i Finske Rim i Napulj - srce i duša Italije Grčka, Celestyal Olympia - Uskrs u Ateni s krstarenjem Grčkim otocima Madrid i Andaluzija SKANDINAVIJA 2020. - 10 dana autobusom LONDON - EURO 2020. - 4 dana zrakoplovom Madrid, zimski praznici u Madridu RIM I VATIKANSKI MUZEJI - ZIMSKI PRAZNICI - 4 dana autobusom NORDKAP - 12 dana avion/brod PARIZ, LONDON, AMSTERDAM I BRUXELLES 2020. - 9 dana autobusom ZIMSKI BEČ DELUXE - 3 dana autobusom