Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Nova godina u Valenciji/garantirano

Naziv programa: Nova godina u Valenciji/garantirano

Datum polaska: 29.12

Datum povratka: 02.01

Broj dana: 5 dana

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: od 1.999 kn

NOVA GODINA U VALENCIJI

GARANTIRANI POLAZAK: 29.12.2017. - 2.1.2018.

Program putovanja:
1. dan – 29.12.2017. VALENCIA (RAZGLED GRADA) – fakultativno
Uživat ćemo u cjelovitom itinereru kako bismo otkrili povijesnu gradsku jezgru i najmoderniji dio grada. Prvo ćemo posjetiti najistaknutije spomenike u srednjovjekovnom gradu: Sjeverna Željeznička Postaja, Serranos i Quart kule, Centralnu tržnicu, Lonja (nekadašnja burza svile), Okrugli Trg, Katedralu, Virgin Square i vanjski dio Basilike i Generalitat palače. (Ulaznice u Katedralu i Lonju uključene). Nakon toga, našim busom ćemo posjetiti najmodernije dijelove grada, vrhunac je svakako nova znamenitost Valencije, Grad Umjetnosti i Znanosti, arhitektonski kompleks kojeg je dizajnirao vrhunski arhitekt Santiago Calatrava i smješten je u nekadašnje korito rijeke Turia. Obilazak završava oko 15:00h. Ulaznice za Grad Umjetnosti i Znanosti nisu uključene.
Polazak iz hotela u 15:00 sati. Trajanje izleta 4 sata.

Cijena izleta: 270 kn (uključuje: sve razglede prema programu, prijevoz autobusom, vodiča na engleskom jeziku te ulaznice u Lonju i Katedralu).

2. dan – 30.12.2017. ŠPILJE SAN JOSE + SEGORBE (DEGUSTACIJA MASLINOVOG ULJA) – fakultativno
Najpoznatija podzemna plovna rijeka u Valencijskoj Zajednici, te također u cijeloj Španjolskoj, nalazi se kako mirno teče unutar „Špilja San Jose“ (u blizini provincije Castellón). Možete uživati u neobičnoj vožnji brodom tijekom koje će Vam prateći član posade istaknuti i ukazati na neke od najstarijih i najneobičnijih stalaktita.
Nadalje, obilazak će Vas odvesti do plemenitog grada Segorbe u kojem se nalaze tisućljetni maslenici i gdje ćete imati priliku kušati njihovo zdravo i jedinstveno maslinovo ulje.
Polazak iz hotela u 09:00 sati. Trajanje izleta 8 sati.

Cijena izleta: 650 kn (uključuje razglede prema programu, prijevoz autobusom, vodiča na engleskom jeziku, ulaznicu u San Jose Špilje i Muzej Maslinovog ulja te ručak (vino i voda uključeni)).

3. dan – 31.12.2017. XÁTIVA + DÉNIA – fakultativno
Xátiva je glavni grad pokrajine La Costera, oko 1 sat vožnje udaljen od Valencije. Proglašen kao Povijesno-Umjetničko mjesto, lubanja Neandertalca pronađena u špilji Cova Negra te datira iz razdoblja 30.000 godina prije Krista. Xátiva je rodno mjesto slikara Joséa Ribera "el españoleto" i pape Borgije Aleksandra VI., pretrpjela je crne trenutke u svojoj povijesti u rukama Felipea V., koji je, nakon pobjede u Bitci kod Almanase u Ratu za Španjolsko nasljeđe, naredio da se grad spali te promijeni ime u San Felipe. U spomen na uvredu, portret monarha visi naopako u lokalnom muzeju L'Almodi. Grad čuva bogatstvo umjetničke baštine koju treba otkriti: Renesanska kolegijalna Crkva, Isposnička ćelija Svetog Félixa, Crkva Svetog Petra gdje je Aleksander VI. bio  kršten, Kraljevsku Bolnicu koja još uvijek čuva svoju izvornu renesansnu fasadu netaknutom, Palače Marquisa de Montortala i Marquisa de Alarcó. Također posjetit ćemo i jedinstvene fontane: San Francisco koja je u baroknom stilu, Trinidad koja je u gotičkom stilu i Neoklasičnu fontanu s 25 mlaznica. Najistaknutiji, s 30 kula i 4 utvrđenih vrata, je ogromni dvorac, koji je rezultat spajanja Iberijsko-Rimske i kasnije Arapske tvrđave. Spuštajući se niz dvorac, nailazimo na zidove koji su do 10. stoljeća zatvarali Rimski grad. Kasnije je dodan drugi zid koji danas čini povijesnu četvrt.
Nakon obilaska Xátive, vozimo se do Dénie. Prvo stajanje je u restoranu CALA PEPA TERESA kako bi ručali. Adresa: Carrer de Loreto, 23, 03700 Dénia.
Dénia je smještena na istočnoj strani Španjolske, uz obalni pojas poznat kao Costa Blanca. Dénia je poznata kao obiteljsko odmaralište i jedna je od najpopularnijih odredišta na sjevernom dijelu Costa Blance. Miran gradić, koji je nekad bio središte industrije uzgajanja grožđica u regiji. Iako je turizam preuzeo primat, grožđice se i danas uzgajaju i ostaju lokalna poslastica. Glavna avenija u Déniji je Marques de Campo gdje možete sjesti, uživati u piću i gledati mnoge prolaznike kako prolaze avenijom. Na Trgu Plaza de Constitution nalazi se prekrasna Crkva iz 17. stoljeća. Područje oko Dénije procijenjeno je i proglašeno kao trećim najzdravijim mjestom za život po ocjeni Svjetske Zdravstvene Organizacije (WHO). Dénia je stari grad s dugačkom prošlošću. U Rimsko vrijeme grad je bio važno središte. Kao takav, ne čudi što postoje mnogi ostaci drevnih civilizacija po cijelom gradu.
Jedan od najvažnijih spomenika u Déniji je dvorac. U dvorcu se također nalazi i muzej. Sagrađen je u 11. stoljeću i nekoliko je puta preuređen tijekom godina.
Posjetit ćemo oba dvorca, Xátiva i Dénia.
Polazak iz hotela u 09:00 sati. Trajanje izleta 8 sati.

Cijena izleta: 650 kn (uključuje prijevoz autobusom i razglede po programu, vodiča na engleskom jeziku, ručak (vino i voda uključeni) te također ulaznice u tvrđavu Xativa (vlakić uključen u cijenu) te ulaznicu u tvrđavu Denia).

4. dan – 1.1.2018. SRETNA NOVA GODINA
Dan slobodan za osobne programe.

5. dan – 2.1.2018. VINARIJA I REQUENA – fakultativno
Requena je osnovana za vrijeme „Iberije“. Rimljani su također bili ovdje, ali Arapi su ti koji su gradu dali ime.  Prvobitno nazvan Rakana, što bi značilo jak, samouvjeren. Kasnije prozvan Requena, postao je jedan od najvažnijih gradova posvećenih vinogradima i proizvodnji vina s DO oznakama (Denominación de Origen), što označava prestižnu klasifikaciju proizvoda koja se dodjeljuje proizvodima koji se proizvode u određenim Španjolskim pokrajinama prema strogim kriterijama proizvodnje. DO oznake služe kao jamstvo kvalitete.
Tijekom obilaska posjetit ćemo lokalnu vinariju, gdje ćete imati mogućnost otkriti kulturu i tradicije proizvodnje vina (vina i Cava – Španjolsko pjenušavo vino). U Requeni možete uživati u degustaciji vina i lokalnim kobasicama – embutidos, koje se sastoje od Španjolske salame I pršuta. Nakon kušanja vina, Cave i embutidosa, imat ćete priliku iste i kupiti.
Nakon toga moći ćete uživati u šetnji kroz gradsku četvrt La Villa koja je proglašena Kulturnom baštinom zbog važnosti njegove zbirke povijesnih građevina, koje se nalaze unutar zidina izvorno muslimanskih područja poznatijih kao Alcazba, Medina ili Arrabal. Ispod gradske četvrti, nalaze se najstarije špilje u pokrajini; one su služile kao sklonište, vinski podrum i čak kao silos. Razgledavanje ovih špilja pružit će vam uvid u bogatu povijest i idiosinkrazijski razvoj Requene.
Polazak iz hotela u 08:00 sati. Trajanje izleta 6 sati.

Cijena izleta:  550 kn (uključuje prijevoz autobusom, vodiča na engleskom jeziku, razgledavanje po programu, ulaznicu u vinariju i kušanje vina te ručak (vino i voda uključeni)).

Cijena leta: 1999 kn
Cijena leta i hotela: 3999 kn

Cijena leta uključuje:

 • direktni povratni let iz Zagreba,
 • pristojbe zračnih luka,
 • ručna (6kg) i predana prtljaga (17kg),
 • snacks i voda na letu.

Djeca do 2 godine starosti putuju besplatno.
Djeca u starosti od 2 do 12 godina - cijena: 1.819 kn.
Moguća doplata za transfer (zračna luka - hotel, hotel - zračna luka): 100 kn u jednom smjeru, 200 kn oba smjera.

Cijena leta i hotela uključuje:

 • direktni povratni let iz Zagreba,
 • pristojbe zračnih luka,
 • ručna (6kg) i predana prtljaga (17kg),
 • snacks i voda na letu,
 • transfer od/do hotela,
 • 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Valenciji,
 • boravišne pristojbe,
 • pratitelja na putovanju,
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Nije uključeno u cijenu:

 • doplate za izlete i obroke koji nisu predviđeni programom,
 • ulaznice za turističke atrakcije,
 • osobne troškove,
 • putno osiguranje,
 • karte javnog i gradskog prijevoza.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.000 kn.
Popust za dijete do 11 godina u pratnji dvije odrasle osobe - cijena: 2.999 kn.

RED LETENJA:

→29.12.2017 ZAG-VLC 10:40 - 13:10
←02.01.2018 VLC-ZAG 17:15 - 19:40

O VALENCIJI

Valencia je treći grad po veličini u Španjolskoj, poslije Madrida i Barcelone. Smještena je na obali Sredozemnog mora i privlači pažnju mnogih putnika svojom blagom klimom, divnim plažama, prekrasnim Starim gradom, čudesnom arhitekturom, bogatim muzejima, oceanarijem, koji je jedan od najvećih u svijetu, kao i čudesnim zoološkim vrtovima, i naravno, ugodnim kulinarskim otkrićima.
Valencia je osunčana 300 dana u godini i prosječna temperatura zraka u tim krajevima je +19 stupnjeva. U ugodnoj klimi može se uživati na pješčanim plažama, dugima 7 km, do kojih se iz centra grada stiže lako, metroom ili tramvajem. Zaželite li se mira i netaknute prirode, u tom slučaju savjetujemo vam da se uputite u park prirode Albufera, gdje valovi Sredozemnog mora oplakuju obalu El Salera.
U Valenciju turisti odlaze s namjerom upoznavanja bogatog kulturnog naslijeđa koje je nastajalo u dugih 2000 godina života grada. Na ovom području arheolozi su pronašli ostatke civilizacije brončanog doba, a sam grad su osnovali stari Rimljani 138. god.pr.n.e. i dali su mu naziv Valencia. Grad se burno razvijao zbog svojeg smještaja na sjecištu drevnih trgovačkih puteva. Poslije Rimljana ovo su područje osvojili Vizigoti i razvoj grada je zastao nekoliko stoljeća. Život Valencije se drastično promijenio kada su grad, kao i cijeli Iberijski poluotok, osvojili Arapi. Administrativne odluke nekoliko vodećih muslimanskih dinastija ponovno su gradu vratile važnost. Grad je postao centar trgovine svilom, papirom, kožom, keramikom i staklom. Nakupljanje bogatstva omogućilo je gradnju raskošnih džamija, kupališta, građevina s tipično muslimanskim detaljima, kao i zida oko grada, čiji su ostaci sačuvani do danas. Na prijelazu iz 11. u 12. stoljeće neko vrijeme je gradom upravljao kastiljski velikaš El Cid, a poslije njegove smrti gradom su opet zavladali Arapi.
Kada je 1238. god. aragonski kralj Jakov I., nakon polugodišnje opsade, napokon dobio ključeve od grada, većina arapskog stanovništva bila je prisiljena napustiti Valenciju. U novonastalom kraljevstvu Valencia nije izmjenjen samo sastav stanovništva, već i spomenici muslimanske arhitekture i kulture. Uslijedilo je nekoliko stoljeća u kojima su gradom harali kuga, pobune i građanski ustanci, a u 15.st. započinje Zlatno doba Valencije. Tada grad postaje jedno od najutjecajnijih ekonomskih, znanstvenih i kulturnih centara na području čitavog Sredozemlja. Upravo su bankari iz Valencije, zahvaljujući svojim prihodima, mogli pružiti potporu Kolumbovoj ekspediciji, u kojoj je otkrivena Amerika.U ovom periodu sagrađene su najljepše i najupečatljivije građevine u gradu, koje su sačuvane do danas. Na kraju 15. i poč. 16.st. osnovano je sveučilište. Ovdje se nalazio i prvi tiskarski stroj, kojim je štampana prva Biblija na romanskom jeziku.
U 15. st. započeo je običaj slavljenja uskršnjeg tjedna (Semana Santa) – tjedna od Cvjetnice do Uskrsa, koji se slavi i danas. Praznik se obilježava šarenim vjerskim procesijama, u kojima se po ulicama grada od svetih mjesta do glavnih crkava kreću procesije u kojima sudionici na leđima nose platforme s statuama svetaca i scenama koje prikazuju posljednje dane Krista na zemlji. Ostali sudionici procesija slijede za tim platformama, obučeni u plašteve s kukuljicama.
Vrhunac ovih vjerskih procesija je Veliki četvrtak i Veliki petak kada u gradu može biti i više od deset procesija.
Stanovnici Valencije vole i slave puno i vjerskih i svjetovnih praznika. Zbog toga ne samo stanovnici, nego i turisti ne propuštaju značajne događaje kao što su: Europska Grand Prix Formula 1, Moto Grand Prix, teniski turnir Open de Tenis 500, Tjedan Mode u Valenciji, Međunarodni operni festival.
Valencia je slavna i zbog svoje zelene zone, koja se u dužini od 9km prostire po čitavom gradu. Ona je odlukom građana stvorena na mjestu starog korita rijeke Turia. Turia se redovito izlijevala iz korita i razarala okolno područje. Kada je strpljenju građana naposlijetku ipak došao kraj, rijeka je preseljena na periferiju grada, i stanovnici Valencije mogli su uživati u parkovima i vrtovima, koji su postali njihova omiljena mjesta za odmor. Ovdje je smješten i “Grad umjetnosti i znanosti”, rad slavnog arhitekta Santiaga Calatrava, koji je pretvorio Valenciju u centar avangardne umjetnosti. “Grad umjetnosti i znanosti” obuhvaća Muzej znanosti, Planetarij, Akvarij ili Oceanarij, Dvorac umjetnosti kraljice Sofije ili muzej. U blizini se nalazi prekrasan Zoološki vrt. Valenciu treba posjetiti ne samo zbog uživanja u aktivnom ritmu života velegrada, raznolikosti kultura, bogatstvu arhitekturnih stilova i gastronomskih užitaka (Valencia je rodni grad paelle), nego i zbog užvanja u šarmu toplih noći na obali ovog grada, zbog sunca na terasi uz čašu vina ili zbog predaha na klupi u teniskom parku dok promatrate šetače i prolaznike...

Što posjetiti:

 • Katedrala i El Miguelete

U samom centru Starog grada nalazi se Katedrala koja je sagrađena nakon progona Arapa iz ovog područja u 13.st, na mjestu hrama Vizigota, koji je kasnije pretvoren u džamiju. Arhitektura katedrale izvedena je u tzv. stilu valencijske gotike s elementima renesanse, baroka, neoklasicizma i drugih stilova. Ovdje možete vidjeti brojna djela slikarstva 15.st., kao i kalež, iz kojeg je, po mišljenu nekih povjesničara, Krist pio vino na posljednjoj večeri.
El Miguelete je osmokutni zvonik s kraja 14. i poč.15.st. Njegova visina je jednaka perimetru i iznosi 50 m. Naziv zvonika dolazi od naziva najvećeg zvona. U zvoniku se nalazi spiralno stepenište, a po 207 stepenica može se uspeti do gornje platforme kule i uživati u nezaboravnoj panorami grada.

 • «Grad znanosti i umjetnosti»

Sagrađen od strane svjetski poznatog valencijskog arhitekta Santiaga Calatrava ovaj kompleks futurističke arhitekture s građevinama ogromnih razmjera objedinjuje planetarij, oceanarij, Znanstveni muzej princa Filipa i Muzej umjetnosti kraljice Sofija. Ovdje se također nalazi i Agora - glavni valencijski stadion za teniska natjecanja, kao i most neuobičajenog izgleda.

 • Loža svile

Građevina sagrađena krajem 14. i poč.15. st. u stilu kasne gotike, uvrštena je na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Tržnica se sastoji od tri dijela i dvorišta okruženog zidom (Vrt naranči). Na prva dva kata sklapali su se trgovački poslovi i potpisivali ugovori, a treći je kat u najvećem dijelu namjenjen za odmor. Tamo je sačuvan originalni najmještaj i raskošan plafon s ukrasima, kojeg je došao pogledati i sam kralj iz prijestolnice.

 • Parkovi rijeke Turie

Zona parkova i vrtova, koja se prostire na devet kilometara, nastala je na mjestu starog korita rijeke, koja je tekla kroz grad. Poslije nekoliko proljetnih poplava, od kojih je najrazornija bila 1957. god., uprava grada je uvažavajući prijedloge građana premjestila rijeku u predgrađe, a na mjestu rijeke uređeni su prekrasni vrtovi, parkovi, sportski tereni, mjesta za predah i igrališta gdje će svatko pronaći zanimaciju.
U Valenciji, kao i u mnogim drugim starim španjolskim gradovima gdje se starost kulture ne mjeri stotinama već tisućama godina, postoji bezbroj uskih uličica s malim teniskim terenima, neočekivanim ostacima drevnih građevina – pravim arhitekturnim biserima, ali postoji još nešto čega nema na drugim mjestima - blizina tople obale Sredozemnog mora, koje svakom putnika daje osjećaj pravog odmora.

OPIS HOTELA

 • NH Ciudad de Valencia

Hotel NH Ciudad de Valencia nalazi se u središtu poznate gradske ulice Avenida del Puerto. Od samog hotela može se kratkom šetnjom doći do luke i plaže, dok se u blizini nalaze poznate atrakcije kao što su Muzej Grada Umjetnosti i Znanosti, Palača umjetnosti kraljice Sofije, Opera.

 • 5-10 minuta vožnje do Arene i Malvarrosa plaže
 • 10 minuta hoda do Grada Umjetnosti i Znanosti
 • Podzemna željeznica i autobusna stanica u neposrednoj blizini hotela

Hotel ima 147 udobnih soba raspoređenih na 7 katova. Sobe su dekorirane uglađenim, modernim stilom s neutralnim bojama i crvenim naglaskom. Sve sobe imaju besplatan Wi-Fi, TV s ravnim ekranom, minibar te radni stol.

 • Besplatno korištenje sobe za prtljagu
 • Svaka soba ima svoj sef, sušilo za kosu, ručnike i posteljinu
 • Kupaonske potrepštine: gel za tuširanje, šampon za kosu, sapun
 • Radno vrijeme recepcije: 0-24h
 • Doručak: Pon-Pet 07:00-10:30, Sub 08:00-11:00, Ned 08:00-12:00

Check-in: 15:00
Check-out: 12:00

FMA0817NV

POŠALJITE UPITBudimpešta Toskana s Firencom/garantirano Amsterdam Pariz, London i Amsterdam Padova, Verona i Venecija/garantirano Venecija i otoci Lagune/garantirano Rim Salzburg, Bavarska i austrijska jezera Provansa Padova, Verona i Venecija Rim, Firenca i Bologna San Marino, Rimini i Ravenna/garantirano Milano i talijanska jezera/garantirano Sicilija Monaco Nova godina u zemljama Beneluksa Nova godina u Beču/garantirano Nova godina u Londonu Nova godina u Parizu Nova godina u Parizu/garantirano Nova godina u Rimu/garantirano Nova godina u Istanbulu Nova godina na Azurnoj obali/garantirano Nova godina u Pragu/garantirano Nova godina u Sarajevu/garantirano Nova godina u Veneciji, Veroni i Padovi/garantirano Nova godina u Beču/garantirano Nova godina u Amsterdamu/garantirano Nova godina u Londonu/garantirano Nova godina u Kopenhagenu/garantirano Nova godina u Barceloni/garantirano Nova godina u Rimu/garantirano Nova godina u Parizu/garantirano Nova godina u New Yorku/garantirano Nova godina u Toskani, Firenci, Sieni i San Gimignanu/garantirano Nova godina u Budvi Nova godina u Rimu, Pompejima i vatikanskim muzejima/garantirano Zimski Beč/garantirano Nova godina u Parizu/garantirano Nova godina u Andaluziji Nova godina u Rimu/garantirano Uskrsni praznici u Lisabonu/garantirano Nova godina u Toskani i Rimu/garantirano Nova godina u Toskani i Firenci/garantirano Nova godina u Londonu/garantirano Nova godina u Edinburghu Nova godina u Pragu/garantirano Zimski praznici u Toskani/garantirano Zimski praznici u Rimu, Pompejima i Vatikanskim muzejima/garantirano Zimski praznici u Veneciji, Padovi i na otocima lagune/garantirano Nova godina u Parizu/garantirano Nova godina u Bavarskoj Nova godina u Lisabonu/garantirano Nova godina u Veneciji i na otocima lagune/garantirano Nova godina u Veneciji, Padovi i na otocima lagune/garantirano Nova godina u Budimpešti/garantirano Nova godina u Berlinu i Pragu Nova godina u Sofiji i Plovdivu Nova godina u Nurnbergu i Munchenu Krakov Toskana Nova godina u Beču Nova godina na Azurnoj obali Nova godina u Padovi, Veroni i Veneciji/garantirano Nova godina u Toskani s Firencom Nova godina u Parizu Nova godina u Amsterdamu Zimski praznici u Amsterdamu Zimski praznici u Barceloni/garantirano Lisabon i mala portugalska tura/garantirano Zimski praznici u Londonu/garantirano Zimski praznici u Rimu Nova godina u Bukureštu i Transilvaniji/garantirano Zimski praznici u Istanbulu Nova godina u Crnoj Gori i Dubrovniku Nova godina u Berlinu/garantirano Nova godina u Rimu/garantirano Advent u Pragu/garantirano Nova godina u Krakovu/garantirano Nova godina u Toskani s Firencom/garantirano Skandinavija - velika tura Norveški fjordovi Nordkap/garantirano Baltička tura Skandinavija/garantirano Nova godina u Krakovu/garantirano Zimski praznici u Istanbulu Nova godina u Grčkoj Nova godina u Beogradu Nova godina u Munchenu Nova godina u Lisabonu/garantirano Oktoberfest, Munchen i dvorci Bavarske/garantirano Ljetovanje u Toskani Nova godina u Budimpešti/garantirano Nova godina - Rimini i San Marino/garantirano Shopping u Italiji za zimske praznike/garantirano Zimski praznici u Rimu/garantirano Milano, Verona i Bergamo/garantirano Zimski praznici u Budimpešti/garantirano Prag/garantirano Nova godina u Istanbulu Oktoberfest, Munchen, dvorci Bavarske i Innsbruck/garantirano Nova godina na Malti Zimski praznici u Salzburgu, Bavarskoj i na austrijskim jezerima Danska tura Norveška tura Island i Farski otoci Prag i Berlin Munchen i dvorci Bavarske Pariz/garantirano Škotska Irska Njemačka dolina Rajne Venecija i otoci Lagune Munchen i dvorci Bavarske Berlin, Potsdam i Dresden Zimski praznici u Pragu/garantirano Zimski praznici u Pragu i Češkom Krumlovu/garantirano Zimski praznici u Pragu/garantirano Nova godina u Valenciji/garantirano Najljepši Portugalski gradovi i Nova godina u Lisabonu/garantirano Karneval u Veneciji Karneval u Nici i festival limuna u Mentonu Budimpešta/garantirano Budimpešta/garantirano Nova godina na jugu Italije/garantirano Nova godina u Rimu/garantirano Zimski praznici u Parizu/garantirano Nova godina u Termama Čatež Nova godina u Beogradu/garantirano Nova godina u New Yorku/garantirano Nova godina u prijestolnicama Dunava/garantirano Makedonija, Albanija i Crna Gora/garantirano Rim Istanbul Prag Pariz/garantirano Irska i velika francuska tura Provansa i rimske igre Škotska i Irska Pariz Munchen i dvorci Bavarske/garantirano Rim, Pompeji i Vatikanski muzeji/garantirano Rim i Vatikanski muzeji/garantirano Sicilija/garantirano Njemačka dunavski vatromet