Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Sarajevo i Mostar

Naziv programa: Sarajevo i Mostar

Datum polaska: 01.11

Datum povratka: 04.11

Broj dana: 3

Mjesto polaska: Zagreb

Cijena: od 699 kn

01.11.2019. - GARANTIRANI POLASCI

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

1. dan ZAGREB, SARAJEVO
Polazak autobusa u 05:00h s Autobusnog kolodvora Zagreb. Predviđeni dolazak u Sarajevo u ranim popodnevnim satima. Prolazimo autobusom pokraj Stadiona Koševo i dvorana Zetra te poznatog sarajevskog groblja Bare. Kraći panoramski razgled grada vožnjom uz rijeku Miljacku. Slijedi smještaj u hotel i kraći odmor. Nakon odmora razgledavanje grada uz pratnju vodiča: Latinska Čuprija i muzej atentata - Gradska viječnica - Inat Kuća - rijeka Miljacka - super popularna Baščaršija uz nezaobilazne čevape u Želji - Baščaršijska Džamija - Kazandžijska ulica - Gazi-Husrev Begova Džamija i bezistan - Sahat Kula - Katolička katedrala srca Isusova - Ferhadija Džamija - Markale - Vječna Vatra - saborna crkva - Careva džamija. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastite programe. Mogućnost organizacije fakultativne romantične večere u tradicionalnom restoranu sa bosanskom muzikom. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan SARAJEVO, MOSTAR
Doručak. Preporučamo fakultativni cjelodnevni izlet u Mostar, grad smješten na obalama rijeke Neretve - kulturno i gospodarsko središte Hercegovine. Po dolasku u grad odlazak u razgled staroga grada u pratnji vodiča: Bulevar – Sinagoga - Kriva ćuprija - mali most (prototip Starog mosta) - Tabačica džamija – Hamam - Stari Most – Kujundžiluk - Koski mehmed pašina džamija - Turska kuća - Karadžozbegova džamija. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju, fotografiranje, te predlažemo odlazak u jednu od poznatih ćevabdžinica na ćevapčiće u somunu s kajmakom, pitu zeljanicu i kiselo mlijeko. Povratak u Sarajevo u predvečernjim satima. Slobodno vrijeme vlastite programe. Noćenje.

3. dan SARAJEVO, ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela. Tko želi može ostati uživati u centru grada. Predlažemo fakultativni izlet Ratno Sarajevo i Vrelo Bosne. Obilazak spomenika ratnog Sarajeva. Obilazimo poznatu "Aleju Snajpera" i liniju razdvajanja, poznati hotel Holiday, prve borbene linije te idemo na čuveni sarajevski "Tunel Spasa" ( Uključena ulaznica ) koji je bio jedini izlazak iz okupiranog Sarajeva. Slijedi razgled Tunela uz službenog vodiča. Nakon Tunela, idemo na poznato sarajevsko izletište Vrelo Bosne, ( Uključena ulaznica ) mjesto gdje izvire rijeka Bosna. Slobodno vrijeme za uživanje u izvorima te kavu u restoranu na samom izvoru. Povratak u centar grada. Slobodno vrijeme za još jedne čevape. U kasnijim poslijepodnevnim satima polazak za Zagreb sa dogovorenog mjesta. Predviđeni dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

HOTEL SARAJ***
Hotel Saraj nalazi se u Sarajevu, na 700 metara od Baščaršije i fontane Sebilj. Gosti mogu uživati u obroku u hotelskom restoranu ili se opustiti u zajedničkom salonu. Besplatno su na raspolaganju WiFi i privatno parkiralište u okviru objekta.
Sve sobe imaju pod s tepihom te sadrže TV s kabelskim programima i prostor za sjedenje. Obuhvaćaju vlastitu kupaonicu s kadom ili tušem. Uz nadoplatu, gosti mogu koristiti spa i wellness centar s unutarnjim bazenom i hidromasažnom kadom te rezervirati masažu. Recepcija je otvorena 24 sata dnevno.

Cijena aranžmana po osobi:
- budget soba (bez prozora)  699 kn
- economy soba  799 kn
- soba s pogledom 899 kn

Minimalan broj putnika: 40

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za  državljane RH viza za BiH nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Putnici koji polaze iz Čakovca i Varaždina o točnom vremenu i mjestu polaska biti će obaviješteni unutar 24 sata do polaska.

GARANTIRANI POLASCI

Cijena uključuje:

 •     trodnevno putovanje u Sarajevo
 •     dva noćenja s doručkom u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama Hotela Saraj 3* u strogom centru grada
 •     prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije
 •     licenciranog turističkog pratitelja
 •     sve razglede prema programu u Sarajevu i Mostaru
 •     jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:

 •     ulaznice za pojedine objekte
 •     vlastite troškove
 •     fakultativna tradicionalna bosanska večera - ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih - 20 eura
 •     fakultativni izlet Ratno Sarajevo i Vrelo Bosne sa uključenim ulaznicama - 10 eura
 •     fakultativni izlet u Mostar 170 kn (plaćanje isključivo u agenciji)
 •     doplata za jednokrevetnu sobu 240 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 •     turistička taksa 1.28 eura ili 2,5KM osoba/noć - OBAVEZNA DOPLATA NA RECEPCIJI
 •     putno osiguranje

DOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):
· 1. red – sjedalo 3, 4 –100 kn
· 2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 –100 kn
· sjedala iza 2. vrata – 100 kn

KORISNE INFORMACIJE
- Više informacija o mjenjačnicama u Sarajevu pogledajte ovdje
- Valuta je konvertibilna marka (KM), tečaj konvertibilne marke (KM) je čvrsto vezan za tečaj Eura (1,95 KM = 1 Euro) ·
- Više o javnom prijevozu pogledajte ovdje
- Banke su obično otvorene od 08:00 do 18:00 radnim danima, a subotom od 09:00 do 13:00. Glavna pošta je otvorena od 07:00 do 20:00 od ponedjeljka do subote.
- U najvećem broju trgovina i gotovo svim boljim restoranima moguće je izvršiti plaćanje kreditnim karticama. To nije slučaj sa većinom kafića i klubova, kao i trgovinama rukotvorina i suvenira u starom dijelu Sarajeva. Sarajevo je poznato po odličnoj hrani - gdje jesti pogledajte ovdje
- U nekim klubovima i restoranima je moguće plaćanje u kunama, ali uz prethodnu provjeru sa osobljem

AE0719AŽ

POŠALJITE UPIT