Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Skandinavske prijestolnice/garantirano

Naziv programa: Skandinavske prijestolnice/garantirano

Datum polaska: 24.07

Datum povratka: 29.07

Broj dana: 6 dana

Mjesto polaska: Zagreb/Ljubljana

Vrsta prijevoza: zrakoplov, autobus i brod

Cijena: od 6.470 kn

SKANDINAVSKE PRIJESTOLNICE

Garantirani polasci: 24.07.-29.07., 14.08.-19.08.2018.
Termin putovanja: 21.08.-26.08.2018.

Skandinavija je zemlja netaknute prirode, šuma, fjordova, slapova, jezera, uređenih gradova, drskih stilova, metal glazbe, mitologije, ponoćnog sunca na Nordkappu, prekrasnog Lofotskog otočja, sobova i Vikinga.

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA – STOCKHOLM  let, noćna plovidba
Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz (uz doplatu) prema zračnoj luci u Ljubljani. Preuzimanje putne dokumentacije od strane pratitelja i prijava na let u Stockholm preko europske zračne luke. Po slijetanju u Stockholm odlazak u panoramski i pješački obilazak impozantne švedske prijestolnice: prošetat ćemo starom gradskom jezgrom, Gamlastanom i pogledati smjenu straže ispred kraljevske palače, razgledati parlament Riksdag, trg Riddarhustorget koji je nekoć predstavljao centar švedske političke moći i Riddarholm gdje se nalazi katedrala u kojoj su pokopani švedski kraljevi. Slobodno vrijeme u središtu grada za kavu i ručak. Poslijepodne ćemo se ukrcati na brod kojim ćemo ploviti do Helsinkija. Veliki brodovi koji plove Baltikom pravi su hoteli na vodi, s nekoliko restorana, trgovinama, barovima, večernjom zabavom, itd., a isplovljavanje iz švedskog arhipelaga s 24 000 otoka nezaboravan doživljaj! Noćna plovidba.

2. DAN: HELSINKI  doručak, noćna plovidba
Doručak na brodu. Dolazak u finsku prijestolnicu u prijepodnevnim satima. Jedan od najzanimljivijih nordijskih gradova svakog posjetitelja iznenadi svojim neobičnim stjenovitim izgledom, mješavinom stilova i neobičnim građevinama. Po dolasku ćemo razgledati glavne znamenitosti kao što su u stijenu uklesana crkva Temppeliaukio, neobični spomenik slavnom kompozitoru Sibeliusu, kongresnu dvoranu Finlandia, olimpijski park i rusku crkvu koja svojom pojavom kraljuje iznad pristaništa. Slobodno vrijeme za obilazak zanimljive, živopisne tržnice ili šetnju lijepim središtem grada. Poslijepodne slijedi ukrcaj na brod prema Stockholmu (iste kabine). Noćna plovidba.

3. DAN: STOCKHOLM  doručak, noćenje
Doručak na brodu. Nakon dolaska u stockholmsku luku u prijepodnevnim satima čeka nas slobodno vrijeme za istraživanje kraljevskog Stockholma. Predlažemo odlazak na otok Djurgarden gdje se nalaze neki od najpoznatijih skandinavskih muzeja: muzej Skansen na otvorenom, glasoviti Vasa muzej - jedan od najposjećenijih muzeja Švedske u kojem se čuva brod iz 17. stoljeća, simbol veličine švedskog kraljevstva iz tog vremena, Nordijski muzej, ali i glasoviti muzej Abbe! A ako ste skloniji provesti vrijeme u kupovini, vrijeme će vam brzo proći u živahnoj ulici Drottninggatan. Uz doplatu možete otići i na jedan od brojnih izleta brodom. Smještaj u hotel, slobodna večer. Noćenje.

4. DAN: ÖREBRO – KARLSTAD – OSLO doručak, noćenje
Doručak, odlazak iz hotela i putovanje prema mjestu Örebro koje je u prošlosti Švedske bilo pozornica brojnih važnih i prijelomnih trenutaka kao što je bio ustanak protiv Danaca 1434. godine. Örebro ima prekrasan dvorac, zanimljivo oblikovan vodeni toranj, lijepo uređeno središte grada i brojne parkove. Nakon kratkog razgleda starog dijela nastavljamo putovanje preko grada Karlstada koje se nalazi uz obalu najvećeg švedskog jezera Vänern. Kratko zaustavljanje i šetnja središnjim trgom. Slijedi vožnja prekrasnom prirodom, uz brojna jezera i šume prema Norveškoj i njezinoj prijestolnici, Oslu. Dolazak u Oslo u večernjim satima, smještaj u hotel i noćenje.
 
5. DAN: OSLO - COPENHAGEN   doručak, večera, noćna plovidba
Doručak. Odlazak u razgled grada, panoramski i pješački: vidjet ćemo znamenitosti kao što su kraljevska palača, Frogner park ili popularno poznat kao park Vigeland – prelijepi park s više od 200 brončanih i granitnih skulptura poznatog umjetnika Gustava Vigelanda, poznata gradska vijećnica gdje se svake godine održava dodjela Nobelovih nagrada za mir, poznata zgrada opere u Oslu, itd. Odlazak do poznate skakaonice Holmenkollen iznad grada. Provest ćemo se i poznatim poluotokom Bygdoy poznatim i kao „poluotok muzeja“ gdje se nalaze fantastični muzeji kao što su Vikingški muzej, Kon-Tiki muzej ili Fram u kojem je izložen glasoviti polarni brod za kojeg se govori da je otišao sjevernije i južnije nego bilo koji drugi, istraživača kao što su Fridtjof Nansen i Roalda Amundsena, između ostalih. Poslijepodne slijedi ukrcaj na brod za Copenhagen. Večera na brodu (uključena u cijenu). Noćna plovidba.

6. DAN: COPENHAGEN – LJUBLJANA/ZAGREB  doručak
Doručak na brodu. Iskrcaj u prijepodnevnim satima i odlazak u razgled gradskih znamenitosti: palače Cristiansborg gdje se nalazi danski parlament, rezidencije kraljevske obitelji Amalienborg, simbola grada - kip Male sirene i fontane Gefion koja je najveći gradski spomenik i ujedno fontana želja. Šetnja jednom od najdužih shopping ulica do stare luke Nyhavn. Slobodno vrijeme u šarolikom središtu grada. Ne propustite probati poznate tzv. otvorene sendviče i okrijepiti se odličnim danskom pivom (Kopenhagen je dom poznatih piva Tuborg i Carlsberg). Prijevoz do zračne luke u večernjim satima i let prema Ljubljani preko europske zračne luke. Mogućnost organiziranog transfera (doplata) do Zagreba.


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi (min. 35 putnika) za polazak  24.07.: 6.630 kn

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi (min. 35 putnika) za polaske 14.08., 21.08.: 6.470 kn

Doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn
Doplata za manji broj putnika (do 34 putnika): 390 kn


Cijena uključuje: zrakoplovni prijevoz prema programu, autobusni prijevoz prema programu, dva noćenja s doručkom u četverokrevetnim unutarnjim kabinama na brodu Stockholm - Helsinki - Stockholm i 1 noćenje na brodu na osnovi polupansiona na brodu Oslo – Copenhagen, dva noćenja s doručkom u hotelima 3*/4* (1 noćenje u Stockholmu i 1 noćenje u Oslu), vanjski razgledi, pratitelja* i organizaciju putovanja

DOPLATE PO ŽELJI, prilikom prijave :
•    jednokrevetna soba/kabina : 3.040 kn
•    jednokrevetna soba u kombinaciji s četverokrevetnom unutarnjom kabinom 770 kn
•    drugi tip kabine na brodu:
o    1/4 vanjska, po osobi: 280 kn
o    1/3 unutarnja, po osobi: 420 kn
o    1/3 vanjska, po osobi: 790 kn
o    1/2 unutarnja, po osobi: 750 kn
o    1/2 vanjska, po osobi: 1.580 kn
•    Paket večera (4 večere): 1.220 kn
•    Povratni transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb: 349 kn po osobi

DOPLATE PO ŽELJI, prilikom putovanja: ulaznice u muzeje i druge znamenitosti (cijene su informativne i podložne promjeni); izlet brodom po kanalima 12 €, muzej Vasa 14 €, muzej Skansen 18 €, Nordijski muzej 12 €;  Vikingški muzej 17 €, muzej Kontiki 12 €, muzej Fram 14 €. U nekim muzejima vrijede posebni popusti za skupine, maturante, studente i djecu.

NAPOMENA: Minimum potreban za hrvatskog pratitelja je 25 prijavljenih putnika. U suprotnom, tijekom putovanja će s vama biti slovenski pratitelj.

POPUSTI: za djecu do 12 god. u pratnji dvije odrasle osobe popust iznosi 10 % od osnovne cijene aranžmana.
AM0618NV

POŠALJITE UPITPariz, London i Amsterdam/garantirano Padova, Verona i Venecija Venecija i otoci Lagune/garantirano Salzburg, Bavarska i austrijska jezera Provansa Padova, Verona i Venecija San Marino, Rimini i Ravenna Milano i talijanska jezera Krakov Skandinavija - velika tura Norveški fjordovi Nordkap/garantirano Baltička tura Skandinavija/garantirano Oktoberfest, Munchen i dvorci Bavarske/garantirano Ljetovanje u Toskani Oktoberfest, Munchen, dvorci Bavarske i Innsbruck/garantirano Norveška tura Island i Farski otoci/garantirano Škotska/garantirano Njemačka dolina Rajne Munchen i dvorci Bavarske/garantirano Makedonija, Albanija i Crna Gora/garantirano Rim/garantirano Istanbul/garantirano Prag/garantirano Irska i velika francuska tura Škotska i Irska Pariz/garantirano Munchen i dvorci Bavarske/garantirano Rim, Pompeji i Vatikanski muzeji/garantirano Rim i Vatikanski muzeji/garantirano Sicilija Njemačka dunavski vatromet Venecija i otoci Lagune/garantirano Venecija, Padova i otoci Lagune/garantirano Pariz i Disneyland/garantirano Lurd i jug Francuske Alsace i Schwarzwald/garantirano Francuska velika tura Rim, Pompeji, Napulj i otok Capri/garantirano Švicarska alpskim željeznicama/garantirano Poljska velika tura Škotska tura vlakovima Milano i Švicarska/garantirano Prag/garantirano London/garantirano London i mala engleska tura/garantirano Amsterdam Nizozemska, Belgija i Luksemburg St. Petersburg i Skandinavija Švicarska mini tura Toskana Toskana s Firencom/garantirano Budimpešta/garantirano Perugia Beč Austrija dolina Dunava Balaton mađarsko more Salzburg i austrijska jezera Venecija, otoci Lagune, Verona, Vicenza i Padova Milano i talijanska jezera Provansa Bavarska/garantirano Cinque Terre i ligurska obala/garantirano Atena Rim Kopenhagen Istanbul/garantirano Toskana, Firenca i Cinque Terre/garantirano Toskana, Firenca i Cinque Terre/garantirano Toskana, Firenca i Cinque Terre/garantirano Beč, Prag i Bratislava Budimpešta/garantirano Biseri juga Italije/garantirano Rim, Firenca i Bologna Beč i Bratislava Romantična Bavarska Azurna obala Sarajevo Istanbul Crna Gora i Dubrovnik Bukurešt i Transilvanija Beograd Sofija i Plovdiv Engleska Bugarska velika tura Nordkap Švicarska i talijanska jezera Toskana Azurna obala Dunav, Alpe i Jadran Milano, Toskana i Rimini Salzburg, Innsbruck i Austrijska jezera Sicilija, Sardinija i Korzika Rusija/garantirano Lisabon/garantirano Lisabon i velika Portugalska tura/garantirano Oslo i Norveški fjordovi/garantirano Barcelona i Azurna obala Alpska europska tura Apulija Napulj, Pompeji i obala Amalfija Sardinija Colmar Helsinki Kopenhagen i Oslo Sardinija i Toskana Bruxelles/garantirano Sarajevo Crna Gora i Dubrovnik Bukurešt Stockholm i Helsinki/garantirano Rusija Beč Španjolska i Portugal Portugal i Španjolska Emilia Romagna Villach, Klagenfurt i Bled Trst, Grado i Palmanova Prag Oktoberfest Oktoberfest Beč, Bratislava i Budimpešta Venecija i Verona Barcelona/garantirano Beč Bavarska bajka Sarajevo Sarajevo Korzika/garantirano Korzika/garantirano Nordkap i skandinavske prijestolnice/garantirano Cinque Terre i ligurska rivijera Barcelona