Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Škotska/garantirano

Naziv programa: Škotska/garantirano

Datum polaska: 19.08

Datum povratka: 26.08

Broj dana: 8 dana

Mjesto polaska: Zagreb/Ljubljana

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: od 8.490 kn

ŠKOTSKA

GARANTIRANI POLASCI: 19.08.-26.08. i 09.09.-16.09.2017.

Upoznajte zemlju zeleno – plavih obzora, svježine, romantike i tajanstvenosti, kariranih kiltova, ponosnog srca i lijepih srednjovjekovnih gradova.

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA - MANCHESTER - GLASGOW  večera, noćenje
Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz (uz doplatu) prema Ljubljani. Preuzimanje putne dokumentacije od pratitelja u zračnoj luci J. P. Pučnika i prijava na let prema Manchesteru na liniji JP462 Adria Airways u jutarnjim satima. Po slijetanju slijedi vožnja slikovitom pokrajinom prema Glasgowu, jednom od najljepših gradova iz viktorijanskog razdoblja. Ljubitelji kulture visoko vrednuju Glasgow: smatraju ga jednim od najboljih gradova u Europi, mnogobrojni poznati muzeji i galerije, kao i brojni kulturni programi opravdavaju njihovu postavku o Glasgowu. Kasnovečernji dolazak u hotel, smještaj. Večera i noćenje.

2. DAN: GLASGOW - LOCH LOMOND - INVERARAY - FORT WILLIAM doručak, večera, noćenje
Doručak. Panoramski razgled Glasgowa. Glasgow je u 19. stoljeću procvjetao  zahvaljujući trgovini duhanom, čajem i pamukom, a vrlo je značajna u gradu bila i brodogradnja.  U panoramskoj vožnji vidjet ćemo zgradu sveučilišta, muzej Kelvingrove, Hydro Arenu, koncertnu dvoranu Armadillo… Zaustavit ćemo se kod poznate katedrale svetog Munga, jedne od najstarijih crkvi u Škotskoj. Nastavak putovanja prema sjeveru do najvećeg britanskog jezera Loch Lomond, zaštićenog područja koje radi opuštanja posjećuju brojni domaćini. Loch Lomond najveće je škotsko jezero, dugačko 38 kilometara. Godine 2002. osnovan je NP Loch Lomond and the Trosachs, a kraj je omiljen među planinarima i ljubiteljima prirode. Nastavak u Inveraray, slikoviti gradić s crno-bijelim kućama iz 18. stoljeća. Razgled tamošnjeg dvorca u kojem su stoljećima vladali vladari klana Campbell. Smještaj u hotel na području Fort Williama. Noćenje.

3. DAN: FORT WILLIAM – OTOK SKYE – EILEEN DONAN – FORT WILLIAM  doručak, noćenje
Doručak. Poslije doručka vožnja slikovitim zapadnim dijelom do središta škotske pokrajine i do otoka Skye, otoka koji ostavlja bez daha prekrasnim krajolicima koji se njime prostiru. Priroda je na otoku veličanstvena i nestvarno lijepa, planine, zelene doline, špilje i slapovi kao da su izašli iz bajke. Poslije posjeta otoku uputit ćemo se prema škotskoj ikoni - razgledat ćemo dvorac Eilean Donan, jedan od najčešće fotografiranih motiva Škotske, kultni škotski spomenik. Smješten na malenom otoku s pogledom na otok Skye, okružen šumama, kad ga ugledate shvatit ćete zašto je jedna od najvećih atrakcija posjetiteljima škotskog gorja. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

4. DAN: LOCH NESS – URQUHART – INVERNESS (AVIEMORE)  doručak, noćenje
Doručak. Vožnja do jezera Loch Ness, najdubljeg jezera u Škotskoj i svjetski poznatog zbog nemani Nessie koja navodno u njemu živi. Razgledat ćemo centar za posjetitelje gdje ćemo saznati sve detalje o Nessie, a zatim ćemo nastaviti putovanje do ruševina dvorca Urquhart koji se nalazi na uzvisini iznad jezera i otkud se pruža prekrasan pogled na jezero i okolicu (upravo s tog mjesta više je puta viđena Nessie), a koji je nekoć bio jedan od najvećih i najznačajnijih dvoraca u Škotskoj. Slijedi vožnja do prijestolnice Škotskog visočja, grada Invernessa. U blizini se nalazi Culloden Moor, mjesto gdje se odvila bitka u kojoj su princa Charlesa porazili Englezi. Tom bitkom označen je kraj vladavine klanova. Smještaj u hotel, noćenje.

5. DAN: INVERNESS (AVIEMORE) - BLAIR – PITLOCHRY - ABERDEEN  doručak, noćenje
Doručak. Naše putovanje Škotskom danas nas vodi prema dvorcu Blair gdje ćemo prošetati prekrasnim parkom. Slijedi odlazak do simpatičnog Pitlochryija, gdje ćemo u neposrednoj blizini posjetiti jednu od poznatih destilerija škotskog viskija. Vožnju ćemo nastaviti preko gorja Grampian prekrasnom dolinom rijeke Dee do kraljevske rezidencije Balmoral (razgled neće biti moguć u slučaju prisutnosti kraljevske obitelji), škotskoj adresi kraljevske obitelji tijekom ljeta. Kupio ga je 1852.g. kralj Albert svojoj supruzi, kraljici Viktoriji. U nastavku vožnja do hotela na području Aberdeena. Noćenje.

6. DAN: ABERDEEN – STONEHAVEN/DVORAC DUNNOTAR - GLAMIS - EDINBURGH doručak, noćenje
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema ribarskom gradu Stonehaven u blizini kojeg se nalazi  dvorac Dunnotar, na obali Sjevernog mora. Riječ je o jednoj od najfascinantnijih škotskih ruševina, dvorac Dunnotar nalazi se na više od 50 metara viskokoj stijeni u moru, povezan s kopnom samo uskim grebenom. U tvrđavi se nekoć u prošlim stoljećima čuvalo škotsko kraljevsko znakovlje. Na lokaciji ovog dvorca sniman je film „Hamlet“ Franca Zeffirellija. Poslije posjeta Dunnotaru vožnja prema dvorcu Glamis, u njemu je kraljica majka živjela kao dijete, a princeza Margareth je tu rođena. Nastavak putovanja vodi nas u Scone – nekadašnju rezidenciju škotskih kraljeva. Vožnja prema hotelu u okolici Edinburgha, noćenje.

7. DAN: EDINBURGH   doručak, noćna vožnja
Doručak. Doručak. Današnji dan provest ćemo u najpoznatijiem škotskom gradu, ujedno glavnom gradu Škotske, čije je povijesno središte UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom. Edinburg leži na južnoj obali zaljeva Firth of Forth. Legenda kaže da je grad nastao na sedam brežuljaka, a kralj Edwin je u 7.st. na vulkanskoj stijeni dao podići utvrđeni grad. Tako je grad dobio ime. Prošetat ćemo starom gradskom jezgrom: Royal Mile, Holyrood, kraljevska palača, katedrala St. Giles, parlament… Najveća znamenitost grada edinburški je dvorac u Starome gradu, godišnje ga obiđe više od milijun ljudi. Slobodno vrijeme za obilazak dvorca u kojem se nalaze razne zbirke i važni predmeti, među ostalim i kraljevski dragulji kao i glasoviti Kamen sudbine. Obići ćemo i Princess Street, glavnu gradsku ulicu. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i programe. Vožnja u večernjim satima prema Manchesteru i smještaj u okolici.  

8. DAN: MANCHESTER – LJUBLJANA/ZAGREB
Doručak. Vožnja do zračne luke i let u Ljubljanu. Po dolasku mogućnost transfera (doplata) prema Zagrebu.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI (min. 40 osoba): 8.490 kn
Doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn
Doplata za manji broj putnika:
Minimum 20 osoba: 690 kn
Minimum 30 osoba: 310 kn

CIJENA UKLJUČUJE: zrakoplovni prijevoz, sedam noćenja s doručkom u hotelima 2/3*, 1 polupansion, autobusne prijevoze prema programu, cestarine i ostale pristojbe, vanjske razglede, pratitelja putovanja* i organizaciju putovanja.

DOPLATE PO ŽELJI, prilikom prijave:
- jednokrevetna soba 2320 kn
- povratni transfer Zagreb-Ljubljana-Zagreb 349 kn

DOPLATE PO ŽELJI, tijekom puta:
- folklorna večer u Edinburgu od 70 €
- ulaznice u dvorce po izboru – ukupno cca 110 €.

POPUSTI: za djecu do 12. god na dodatnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe 15% na osnovnu cijenu aranžmana.

VAŽNO: trokrevetne sobe su moguće na upit. Moguća izvedba programa obrnutim redoslijedom.
Pratitelj putovanja bit će na hrvatskom jeziku za minimum od 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih vođenje će biti na slovenskom jeziku.
AM0717NV

POŠALJITE UPITBudimpešta/garantirano Venecija/garantirano Toskana Villach i Klagenfurt Toskana s Firencom Amsterdam/garantirano Švicarska/garantirano Skandinavija/garantirano Pariz, London i Amsterdam/garantirano Pariz/garantirano Padova, Verona i Venecija Venecija i otoci Lagune/garantirano Prag Rim/garantirano Azurna obala Nizozemska, Belgija i Luksemburg Normandija, Bretanija i Kanalski otoci Salzburg, Bavarska i austrijska jezera Baltička tura/garantirano Rim, Pompeji, Napulj i otok Capri Salzburg i austrijska jezera Provansa Milano Norveški fjordovi/garantirano Padova, Verona i Venecija/garantirano Portugal i Španjolska/garantirano Škotska Irska Festival narcisa i austrijska jezera/garantirano Perugia/garantirano Berlin i Prag München i dvorci Bavarske Budimpešta/garantirano Venecija, Padova i otoci Lagune/garantirano Sicilija/garantirano Rim, Pompeji i vatikanski muzeji/garantirano Rim i vatikanski muzeji/garantirano Venecija i otoci Lagune/garantirano Prag/garantirano Munchen, Salzburg i dvorci Bavarske/garantirano Makedonija, Albanija i Crna Gora/garantirano London i jug Engleske/garantirano Provansa i Lurd/garantirano Cinque Terre i Ligurska rivijera Toskana/garantirano Austrija Minimundus i Klagenfurt Španjolska - Andaluzija Wales velika tura Škotska i otoci sjevera Pariz i velika francuska tura Island i Farski otoci/garantirano London\garantirano Pariz Pariz/garantirano London/garantirano Toskana, Firenca i Cinque Terre/garantirano Andaluzija i Portugal/garantirano London/garantirano Toskana, Firenca i Cinque Terre/garantirano Dublin/garantirano London/garantirano London/garantirano Bugarska London i mala Engleska tura/garantirano Venecija i otoci Lagune Sardinija i Toskana Pariz i London/garantirano Baltik Beč Park Affenberg, Koruška i Postojna Frankfurt i Munchen/garantirano Grčka/garantirano Njemački biseri Bavarske Rusija/garantirano Korzika Barcelona/garantirano Kopenhagen/garantirano Amsterdam i Keukenhof/garantirano Provansa/garantirano Beč Venecija i Verona Švicarska i talijanska jezera/garantirano Graz, dinosauri i kamenolom Grčka i Rim Milano i Švicarska/garantirano Oktoberfest, Munchen i Dvorci Bavarske/garantirano Toskana i Firenca/garantirano Pariz i dvorci Loire Barcelona Rim/garantirano London/garantirano Andaluzija Barcelona/garantirano Rim/garantirano Prag, Beč i Bratislava Dvorci južne Češke Lurd i jug Francuske Rim i ljeto na rivijeri Strasbourg i Alzace Rim, Firenca i Bologna Munchen i bavarska jezera Bugarska velika tura Beč - noć muzeja/garantirano Amsterdam i mala Nizozemska tura/garantirano Cinque terre i ligurska obala/garantirano Toskana Pariz i Disneyland/garantirano Njemačka dolina Rajne Stockholm i Helsinki Balaton - mađarsko more San Marino, Rimini i Ravenna/garantirano Amsterdam i cvijetni park Keukenhof/garantirano Dvorci Loire i Pariz/garantirano Dražesni pupoljci Engleski Švicarska jesenska tura Slovenska jezera Budimpešta/garantirano Prag/garantirano Ukrajina i Bjelorusija Pariz/garantirano Milano i talijanska jezera Sofija i Plovdiv Španjolska i Portugal/garantirano Istanbul Istanbul Norveški fjordovi i Alesund/garantirano Oktoberfest i dvorci Bavarske Sardinija Oktoberfest/garantirano Sicilija Monaco Francuska velika tura Rim/garantirano Švicarska Provansa Island/garantirano Nordkap i skandinavske prijestolnice/garantirano Atena/garantirano Nova godina u zemljama Beneluxa Norveški fjordovi i Oslo/garantirano Engleska Kopenhagen Švicarska alpskim željeznicama/garantirano Norveški fjordovi i Oslo Grčka Portugalska tura i Lisabon/garantirano Portugalska tura i Lisabon/garantirano Milano sa Švicarskom i talijanskim jezerima Lisabon/garantirano Berlin, Potsdam i Dresden/garantirano Prag i Češki Krumlov/garantirano Advent u Beču/garantirano Dječji advent u Beču/garantirano Advent u Beču/garantirano Advent u Salzburgu, Innsbrucku i austrijskim jezerima/garantirano Advent u Villachu, Klagenfurtu, Postojni i Ljubljani/garantirano Advent - Milano i Torino/garantirano Advent u Münchenu, Salzburgu i Nurnbergu/garantirano Advent u Salzburgu, Rosenheimu i dvorcu Herrenchiemsee Advent u Toskani i Firenci/garantirano Advent u Padovi i Veneciji/garantirano Advent u Rimu i Vatikanskim muzejima/garantirano Irska Skandinavske prijestolnice Sicilija i južna Italija Španjolska/garantirano Rim i Pompeji/garantirano Palma de Mallorca Rim/garantirano Španjolska i Kanarski otoci Atena Pariz, city break/garantirano San Remo Češki Krumlov Perugia i Umbrija San Marino i Ravenna Cipar Advent u Beču i Bratislavi Alsace i Schwarzwald Nova godina u Beču/garantirano Budimpešta/garantirano