Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

St. Petersburg i Skandinavija

Naziv programa: St. Petersburg i Skandinavija

Datum polaska: 13.08

Datum povratka: 23.08

Broj dana: 11 dana

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: autobus i brod

Cijena: od 8.390 kn

ST. PETERSBURG I SKANDINAVIJA


Polazak: 13. - 23.08.2017.
Vrijednosti više: Putovanje u Rusiju bez vize!

1. dan: ZAGREB - DRESDEN
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Austriju prema Beču i dalje kroz Češku uz povremena zaustavljanja putem. Dolazak u Dresden. Razgled povijesne jezgre Dresdena „Firence na Elbi“, grada neprocjenjive umjetničke baštine iz zlatnog doba vladara Augusta Jakog i njegovih nasljednika: Semper Opera - katolička katedrala – dvorac - Zwinger s Galerijom starih majstora i muzejem porculana - Zid saskih vladara - Protestantska katedrala - Bruhlska terasa. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: DRESDEN – LÜBECK – TRAVEMÜNDE - BROD
Doručak. Nastavak  putovanja prema sjeveru Njemačke uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Lübeck, grad koji je bio na čelu trgovačke udruge Hanse i obogatio se trgujući sa Skandinavijom. Razgled gradske povijesne jezgre s brojnim kućama podignutim u stilu crvene ciglaste gotike: crkva sv. Marije - Hollstenska vrata, poznata s nekadašnje njemačke novčanice od 50 maraka - kuća obitelji Thomasa Manna poznata po romanu „Buddenbrokovi“ - glavni gradski trg s poznatom gradskom vijećnicom i slavnom kavanom Niederegger - kapetanske kuće. Tipični suvenir Lübecka je nadaleko poznati marcipan. Vožnja do obližnjeg ljetovališta i luke za putnički promet Travemünde. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Odlazak broda u kasnim satima. Noćenje u kabinama na brodu.

3. dan: BROD - TRELLEBORG – JEZERO VÄTTERN – STOCKHOLM - BROD
Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u južnoj švedskoj luci Trelleborg. Vožnja kroz predivne švedske krajolike započinje širokim poljima najjužnije švedske pokrajine Skane i nastavlja se prvim velikim crnogoričnim šumama i jezerima Smalanda. Vrlo duboki utisak ostavlju prirodne ljepote i ogromne dimenzije Švedske, jedne je od najvećih zemalja Europe. Dolazak na obale jezera Vättern, drugog najvećeg jezera Švedske koje svojom velikom površinom podsjeća na more. Nastavak puta preko Nykopinga prema Stockholmu. Panoramska vožnja dijelom gradskog središta i zaustavljanje ispred Gradske vijećnice. S panoramske terase pruža se pogled kao na dlanu  na povijesno središte Stockholma. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Veliki putnički brodovi koji plove Baltikom između Švedske i Finske nude niz sadržaja: brojne restorane, tax free trgovine, kockarnice, glazbu za ples. No najveća su atrakcije tisuće otoka arhipelaga i njihove prirodne ljepote dok brod polako plovi među otocima. Noćenje u kabinama na brodu.

4. dan: BROD – TURKU – FINSKA KRALJEVSKA CESTA – HELSINKI  - BROD
Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u gradu Turku - nekad prijestolnici Finske s velikom gotičkom katedralom i zanimljivim četvrtima drvenih kuća. Vožnja kroz tipični krajolik juga Finske nekadašnjim kraljevskim putem kojim se u davno doba i kad je to vrijeme dopuštalo putovalo od Osla do St. Petersburga. Dolazak u Helsinki. Razgled grada: trg Senata s luteranskom katedralom - tržnica - šetalište Esplanade – Parlament - sala Finlandia – Opera - Olimpijski stadion – spomenik Sibeliusu. Slobodno vrijeme u gradskom središtu. Ukrcaj na brod za St.Petersburg u večernjim satima i smještaj u kabine. Plovidba prema Rusiji. Noćenje u kabinama na brodu.

5. dan: ST.PETERSBURG
Doručak na brodu. Dolazak broda u St.Petersburg u jutarnjim satima. Susret s gradskim vodičem. Iskrcaj s broda i razgled St. Petersburga, grada s 44 otoka i 540 mostova smještenog na obali rijeke Neve, grada kanala,  veličanstvene carske arhitekture, brojnih muzeja i crkvi, raskošnih plemićkih palača - sve to čini St. Petersburg jednim od najljepših gradove Europe: utvrda sv. Petra i Pavla (uključena ulaznica) i crkva s grobnicama ruskih careva - jahački spomenik Petru Velikom – Admiralitet - trg Mira - katedrala sv. Izaka - Nevsky Prospekt - crkva Krvi Kristove - katedrala sv. Izaka - otok Vasiljevski. Ručak u restoranu u St. Petersburgu (uključen u cijenu). Nastavak razgleda posjetom Ermitažu - jednom od najvažnijih svjetskih muzeja (uključena ulaznica i vođenje po muzeju uz audio slušalice). Glavna zgrada muzeja je nekadašnja carska rezidencija Zimska palača. Muzejska zbirka koju su stoljećima skupljali ruski carevi izložena je u raskošnim skupocjeno ukrašenim dvoranama i broji stotine remek djela svjetskog slikarstva, antičkog blaga, dragocjenih predmeta vrhunskih obrta itd. Posjet Ermitažu uz stručno vođenje snažan je kulturni doživljaj za svakog posjetioca! Povratak u luku. Noćenje u kabinama na brodu u St.Petersburgu.

6. dan: ST.PETERSBURG I CARSKO SELO
Doručak. Iskrcaj s broda i izlet u dvorac Carsko selo. Obilazak veličanstvene Katarinine palače, remek djela raskošne rokoko arhitekture i poznate po jantarnoj sobi i raskošnim carskim odajama ( uključena ulaznica, audio slušalice i vođenje kroz dvorac). Posjet dvorcu će Vam dočarati luksuzni život ruskog plemstva i carske obitelji Romanov. Šetnja parkom s bogatim geometrijskim ornamentalnim vrtovima.  Povratak u St. Petersburg. Slobodno vrijeme na Nevskom prospektu. Povratak u luku i ukrcaj na brod. Odlazak broda u večernjim satima. Noćenje u kabinama na brodu.

7. dan: BROD – HELSINKI – TURKU - BROD
Doručak na brodu (7.dan putovanja uključen je deluxe doručak na brodu s kavijarom i šampanjcem!). Iskrcaj s broda u Helsinkiju. Slobodno vrijeme u gradskom središtu Helsinkija za kupovinu suvenira na živopisnoj tržnici ili šetnju glavnom ulicom Esplanade. Vožnja kraljevskom cestom i dolazak u Turku, staru prijestolnicu Finske i rodni grad velikog trkača „letećeg Finca“ Paava Nurmija. Razgled gradskog središta: katedrala – utvrda – obala rijeke Aura – gradska vijećnica. Slobodno vrijeme u gradskom središtu. Ukrcaj na brod. Odlazak broda u večernjim satima. Noćenje u kabinama na brodu.

8. dan: BROD - STOCKHOLM – MALMÖ
Doručak na brodu. U jutarnjim satima brod prolazi zanimljivom plovidbenom rutom uz brojne otoke stockholmskog arhipelaga. Po iskrcaju s broda slijedi razgled Stockholma, grada slikovitog položaja  na 14 otoka Baltičkog mora i jezera Mälaren: četvrt muzeja Djurgarden - stari grad Gamla Stan - Kraljevska palača – Katedrala - trg Stortorget – opera - otok Riddarholmen – Parlament - palače otmjenog šetališta Strandvagen. Nastavak putovanja prema južnoj Švedskoj uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Malmö, teći najveći grad Švedske. Smještaj u hotel. Noćenje.

9. dan: MALMÖ – MOST ÖRESUND – KOPENHAGEN – BROD – OTOK FEHMARN – LÜBECK
Doručak. Put nastavljamo jedinstvenim doživljajem: vožnjom preko mosta Öresund koji spaja Dansku i Švedsku preko morskog tjesnaca Oresund. Posjet Kopenhagenu, najvećem gradu Skandinavije i razgled grada autobusom i pješice: glavni trg s gradskom vijećnicom – Tivoli - dvorac Christiansborg gdje je i sjedište danskog Parlamenta - vrt Kraljevske knjižnice - dvorac Amalienborg - Mramorna crkva - dvorac Rosenborg - Mala Sirena, simbol Kopenhagena. Slobodno vrijeme u dugačkoj i živahnoj pješačkoj zoni prilika je i za kupovinu poznatog danskog porculana ili ukrasnih predmeta od jantara. Vožnja preko danskih otoka Lollanda i Falstera do luke Rödby. Ukrcaj na brod za Njemačku. Plovidba u trajanju od 45 minuta dovesti će nas do trećeg najvećeg otoka Njemačke Fehmarna. Mostom prelazimo do čvrstog njemačkog kopna. Smještaj u hotel u Lübecku. Noćenje.

10. dan: LÜBECK – POTSDAM - DRESDEN
Doručak. Vožnja prema području Brandenburga. Posjet Potsdamu, sjedištu Brandenburga i nekadašnjeg sjaja moći dinastije Hohenzollern. Potsdam je slikovito smješten usred brojnih jezera i rijeka i uz brojne vile i palače. Razgled grada: parkovi i dvorci Friedricha II - Novi dvorac - dvorac Sansoucci - parkovi s poznatim nasadima vinove loze - botanički vrt – Orangerie - holandska četvrt -potsdamska Brandenburška vrata. Nakon slobodnog vremena u ugodnom gradskom središtu nastavljamo vožnju prema Saskoj. Smještaj u hotel u Dresdenu. Noćenje.

11. dan: DRESDEN – PRAG - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema Češkoj uz zaustavljanje u središtu Praga.  Kraće slobodno vrijeme za ručak u pivnici ili kupovinu suvenira. Povratak vožnjom kroz Češku i Austriju uz zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Cijena aranžmana po osobi u HRK

datum polaska
13.08.2017.
First Minute cijena 8.390
Redovna cijena 8.790


First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Napomena:
Mogućnost besplatnog parkinga na kilometar udaljenosti od Autobusnog kolodvora Zagreb (ograničen broj mjesta).
Rok za prijavu: 45 dana prije putovanja
Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim turističkim autobusom prema programu
• smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s buffet doručkom :
• 2 noćenja s  buffet doručkom u hotelu 3/4* u Dresdenu u Njemačkoj
• 1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3* u  Švedskoj-Malmö
• 1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3/4* u Lübecku u Njemačkoj
• 6 noćenja s buffet doručkom sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkim brodovima:
• 2 noćenja  s buffet doručkom i smještajem  u dvokrevetnim  unutarnjim kabinama na putničkom brodu na liniji Stockholm-Turku i Turku-Stockholm
• 1 noćenje s buffet doručkom i smještajem  u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkom brodu na liniji Travemünde – Trelleborg
• 3 noćenja s buffet doručkom i smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkom brodu na liniji Helsinki – St.Petersburg – Helsinki (2x buffet doručak i 1x deluxe buffet doručak s kavijarom i šampanjcem), boravak cijelo vrijeme u istoj brodskoj kabini!
• Prijevoz dnevnim brodom Rodby - Puttgarden
• službenog ruskog  vodiča na hrvatskom jeziku za razgled St. Petersburga, posjet dvorcu Carsko selo i muzeju Ermitaž
• ulaznicu za utvrdu sv. Petra i Pavla
• ulaznicu za muzej Ermitaž uz vođenje na hrvatskom jeziku i audio slušalice
• ulaznicu za dvorac Carsko selo uz vođenje na hrvatskom jeziku i audio slušalice
• 1 x ručak u 3 slijeda u restoranu u St.Petersburgu
• Administrativne pristojbe u St.Petersburgu
• pristojbu za prijelaz mosta Öresund
• razgledavanja prema programu
• stručnog pratitelja tijekom putovanja
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima): 2.590 kn
• doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima): 3.690 kn
• doplatu za večere na brodovima (doplata uključuje 5 večera na putničkim brodovima, preporučujemo!): 1.350 kn
• doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima, po osobi: 690 kn
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike  koje nisu izrijekom naveden kao uključene
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• putno osiguranje

Trokrevetne sobe/kabine: Na ovom programu nije moguća rezervacija trokrevetnih soba i kabina.

VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM  REZERVACIJE ARANŽMANA:
Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, mjesto rođenja, državljanstvo, broj putovnice, mjesto izdavanja putovnice, datum do kada vrijedi putovnica (najmanje još 6 mjeseci po povratku s putovanja). Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

Granične i vizne formalnosti: Za ovo putovanje građanina RH potrebna je putovnica. Za ulazak u Rusiju neophodno je da Vaša putovnica vrijedi još najmanje 6 mjeseci od datuma planiranog povratka. Na putovanju u St. Petersburg brodom iz Finske moguć je boravak u Rusiji  u trajanju do 72 sata bez ishodovanja ruske vize! Hrvatski državljani kao i državljani zemalja  članica Europske zajednice mogu koristiti ovu pogodnost i putovati u Rusiju na ovom programu bez troška ishodovanja ruske vize! Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

PREPORUKA PUTOVANJA:
St. Petersburg je cilj ovog putovanja i putnici će doći do svog cilja putujući u udobnoj kombinaciji brodova i autobusa. Ležerne i ugodne brodske plovidbe skratiti će stotine kilometara cestovnog puta i omogućiti da svježi i odmorni dođete na cilj Vašeg putovanja. Kvalitetni službeni ruski vodič na hrvatskom jeziku približiti će Vam sve znamenitosti ovog prekrasnog grada, uključujući i tumačenja u unutrašnjim prostorijama muzeja i dvoraca s uključenom ulaznicom. Kombinacija putovanja sa skandinavskim prijestolnicama Stockholmom, Helsinkijem i Kopenhagenom, prekrasne skandinavske prirodne ljepote i posjeti zanimljivim njemačkim gradovima upotpuniti će dojam o ovom dijelu sjeverne Europe.

PRAKTIČNE NAPOMENE:
Valute na putovanju: Euro u Austriji, Njemačkoj i Finskoj, ruska rublja u Rusiji i češka kruna u Češkoj. Preporučujemo da na put uz veći kofer uzmete manju torbu za noćenje na brodovima kako ne biste morali nositi svu Vašu prtljagu u brodsku kabinu na skandinavskim brodovima. Na brodu za Rusiju nosite svu prtljagu u brodsku kabinu i boravite 3 noćenja u istoj brodskoj kabini!
Ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike: obavezno jaknu, vestu, čvršću sportsku obuću, zaštitu od kiše, ali naravno i ljetnu laganiju odjeću.
OV117NV

POŠALJITE UPITBudimpešta/garantirano Venecija/garantirano Toskana Villach i Klagenfurt Toskana s Firencom Amsterdam Švicarska Nordkap/garantirano Skandinavija/garantirano Pariz, London i Amsterdam Pariz/garantirano Padova, Verona i Venecija Njemačka Venecija i otoci Lagune/garantirano Prag Rim/garantirano Azurna obala Nizozemska, Belgija i Luksemburg Normandija, Bretanija i Kanalski otoci Salzburg, Bavarska i austrijska jezera Budimpešta/garantirano Baltička tura/garantirano Rim, Pompeji, Napulj i otok Capri Salzburg i austrijska jezera Provansa Škotska, Irska i Normandija Milano Norveški fjordovi/garantirano Padova, Verona i Venecija/garantirano Portugal i Španjolska Škotska Irska Festival narcisa i austrijska jezera/garantirano Perugia Berlin i Prag Munchen i dvorci Bavarske Budimpešta/garantirano Venecija, Padova i otoci Lagune/garantirano Sicilija Rim, Pompeji i vatikanski muzeji/garantirano Rim i vatikanski muzeji/garantirano Venecija i otoci Lagune/garantirano Prag/garantirano Njemačka, Danska i Švedska Munchen, Salzburg i dvorci Bavarske/garantirano Makedonija, Albanija i Crna Gora London i jug Engleske/garantirano Provansa i Lurd/garantirano Cinque Terre i Ligurska rivijera Toskana Austrija Minimundus i Klagenfurt Norveška i Lofotsko otočje Španjolska - Andaluzija Wales velika tura Škotska i otoci sjevera Pariz i velika francuska tura Island i Farski otoci/garantirano Skandinavija London\garantirano Pariz Pariz/garantirano London/garantirano Toskana, Firenca i Cinque Terre/garantirano Andaluzija i Portugal/garantirano London/garantirano Toskana, Firenca i Cinque Terre/garantirano Dublin/garantirano Austrija, Švicarska i Njemačka Toskana/garantirano London/garantirano London/garantirano Bugarska London i mala Engleska tura/garantirano Berlin - Noć muzeja Venecija i otoci Lagune Salzburg, Passau i Beč Sardinija i Toskana Pariz i London Baltik Alsace i Schwarzwald Beč Park Affenberg, Koruška i Postojna Provansa Frankfurt i Munchen Grčka Njemački biseri Bavarske Rusija/garantirano Korzika Barcelona/garantirano Kopenhagen/garantirano Amsterdam i Keukenhof/garantirano Provansa/garantirano Beč Venecija i Verona Švicarska i talijanska jezera Graz, dinosauri i kamenolom Grčka i Rim Milano i Švicarska/garantirano Oktoberfest, Munchen i Dvorci Bavarske/garantirano Toskana i Firenca/garantirano Pariz i dvorci Loire Skopje i Ohrid/garantirano Barcelona Rim/garantirano London/garantirano Andaluzija Varšava i Baltik Barcelona Barcelona, city break/garantirano Rim/garantirano Prag, Beč i Bratislava Dvorci južne Češke Italija - alpska čarolija Lurd i jug Francuske Rim i ljeto na rivijeri Strasbourg i Alzace Rumunjska velika tura Rim, Firenca i Bologna Munchen i bavarska jezera Bugarska velika tura Beč - noć muzeja/garantirano Amsterdam i mala Nizozemska tura/garantirano Cinque terre i ligurska obala/garantirano Toskana Pariz i Disneyland/garantirano London/garantirano Njemačka dolina Rajne Stockholm i Helsinki Balaton - mađarsko more San Marino, Rimini i Ravenna/garantirano Amsterdam i cvijetni park Keukenhof/garantirano Dvorci Loire i Pariz/garantirano Škotska i Irska Dražesni pupoljci Engleski Švicarska jesenska tura Slovenska jezera Budimpešta/garantirano Prag Ukrajina i Bjelorusija Pariz/garantirano Milano i talijanska jezera Sofija i Plovdiv Španjolska i Portugal/garantirano Istanbul/garantirano Istanbul Alesund Norveška i Alesund/garantirano Oktoberfest i dvorci Bavarske Sardinija Oktoberfest/garantirano Sicilija Monaco Francuska velika tura Rim/garantirano Švicarska Provansa