Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Uskrs na sjeveru Španjolske/garantirano

Naziv programa: Uskrs na sjeveru Španjolske/garantirano

Datum polaska: 29.03

Datum povratka: 02.04

Broj dana: 5 dana

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: od 3.790 kn

USKRS NA SJEVERU ŠPANJOLSKE

PAMPLONA I BILBAO

Garantirani polazak: 29.03. - 02.04.2018.

Provedite uskršnje blagdane na sjeveru Španjolske – u Baskiji, zemlji blagih dolina, nepreglednih planinskih vrhunaca i netaknute prirode. Upoznajte glavni grad pokrajine, Bilbao, grad moderne arhitekture, umjetnosti i prekrasnih parkova, izuzetne gastronomije i izvrsnih vina. Nevjerojatnom arhitekturom, gastronomskom scenom i fantastičnim krajolicima neposredno izvan centra grada, Bilbao će Vam se ovog Uskrsa predstaviti kao najsjajniji biser Baskije.

Program putovanja:
1.DAN: ZAGREB – PAMPLONA – VITORIA – BILBAO let, noćenje

Sastanak s pratiteljem putovanja u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u jutarnjim satima i preuzimanje putne dokumentacije. Prijava na let posebnim zrakoplovom u Pamplonu (predviđena vremena 07.00-09.20 sati). Po slijetanju zrakoplova, slijedi vožnja u glavni grad španjolske zajednice Baskije - Vitoria, koji je izgrađen na temeljima starog grada Gasteiz. Njegov stari dio grada s uskim ulicama i jedinstvenom arhitekturom proglašen je nacionalnim spomenikom. Nastavak vožnje u Bilbao, najmoderniji španjolski grad. Razgled najznačajnijih gradskih znamenitosti kao što je muzej Guggenheim, remek-djelo Franka Gehryja, jednog od najznačajnijih arhitekata 20. stoljeća (ulaznica uz doplatu). Odlazak do stare gradske jezgre, četvrti Casco Viejo sa značajnom katedralom svetog Jakova, trgom Nueva, poznatom tržnicom i šarolikim zgradama uz rijeku. Smještaj u hotel. U večernjim satima ćemo uživati u atmosferi „Semante Sante“ odnosno „Velikog tjedna“ i u njegovim živopisnim procesijama.

2.DAN: BILBAO / IZLET PO BASKIJI (GUERNICA – GAZTELUGATXE – BERMEO) doručak, noćenje
Doručak. Slobodan dan za samostalne razglede grada. Po želji, mogućnost odlaska na fakultativni izlet po Baskiji koji ćemo započeti odlaskom u gradić Guernica, koji je u svijetu postao poznat nakon što je Pablo Picasso na svojem najpoznatijem platnu ovjekovječio nacističko bombardiranje mjesta u suton tijekom 2. svjetskog rata. Po dolasku slijedi šetnja tijekom koje ćemo imati priliku vidjeti slavni hrast pod kojim su se u prošlosti odvijala zasjedanja baskijskih vođa te razgledati jednu od kopija Picassove „Guernice“. Slijedi vožnja divljom kantabrijskom obalom s brojnim zaljevima, uvalama i gradićima. Usputno zaustavljanje kod otočića Gaztelugatxe na kojem se nalazi samostan San Juan sa jednim od najljepših stuba na svijetu. Otočić se nalazi tik uz obalu i predstavlja jednu od najslikovitijih i najviše fotografiranih točaka španjolskog sjevera. Nakon ovog zaista spektakularnog mjesta, zaustaviti ćemo se i u ribarskom naselju Bermeo koji je oduvijek poznat po ribolovu i ima vrlo živopisnu ribarsku luku. Nakon šetnje slikovitim pristaništem, slijedi povratak u Bilbao. Noćenje.

3. DAN: BILBAO / IZLET PO KANTABRIJI (SANTANDER – ALTAMIRA – SANTILLANA DEL MAR) doručak, noćenje
Doručak. Slobodan dan za samostalne razglede grada. Po želji, mogućnost odlaska na fakultativni izlet pokrajinom Kantabrija koji ćemo započeti odlaskom u glavni grad Santander. Vožnja pokraj duge pješčane plaže El Sardinero i poluotoka Magdalena do središta grada, u kojem ćemo obići živahnu tržnicu. Nastavak izleta do značajne špilje Altamira koja pripada najvažnijim svjetskim kulturno-povijesnim spomenicima. U špilji se nalazi 260 crteža koji pripadaju starijem kamenom dobu, a stari su najmanje 14500 godina. Razgled muzeja i kopija špiljskih crteža. Slobodno vrijeme za ručak u srednjovjekovnom gradiću Santillana del Mar za kojeg kažu da je „grad tri laži“ jer niti je svet („santi“), niti je ravan („llana“), a nije ni u potpunosti smješten uz more („del mar“). Posjetit ćemo glavni trg, Plaza Mayor de Ramón y Pelayo, razgledati muzej inkvizicije i uživati u šetnji do samostana Colegiata de Santa Juliana. Povratak u Bilbao. Noćenje.

4.DAN: BILBAO/IZLET U BURGOS I VINSKU POKRAJINU LA RIOJA doručak, noćenje
Doručak. Slobodan dan za samostalne razglede grada. Preporučujemo odlazak na fakultativni izlet u Burgos i pokrajinu La Rioju, koji ćemo započeti odlaskom u Burgos, grad koji predstavlja povijesno središte pokrajine Castilla. Nakon razgleda, slijedi vožnja do gradića Leon koji se nalazi na hodočasničkom putu Svetog Jakova. Vidjeti ćemo veličanstvenu katedralu s popisa UNESCO-ve baštine koja pripada najljepšim primjercima španjolske gotske arhitekture. Šetnja starom gradskom jezgrom među spomenicima koji su usko vezani s mnogim slavnim ličnostima iz španjolske povijesti (most Santa Maria i most Sv. Pavla, gradske palače, katedrale...).Pokrajina La Rioja je poznata po najboljim crnim španjolskim vinima koja se izvoze po cijelom svijetu. Vožnja do gradića Santo Domingo de la Calzata, najznačajnijeg hodočasničkog gradića i pokraj utvrđenog gradića Laguardia i njegovih vinskih kleti do središta vinske Rioje i prijestolnice ovog područja – gradića Haro. Odlazak u klet Marques de Riskal koju je dizajnirao slavni arhitekt Gehry i degustacija vina. Povratak u Bilbao. Noćenje.

5. DAN: BILBAO – SAN SEBASTIAN – PAMPLONA – ZAGREB doručak, let
Doručak. Odlazak u mondeni San Sebastián, najljepši grad Baskije kojeg okružuje zaljev u čijem se središtu smjestio lijepi otočić Santa Clara. Šetnja i razgled gradskih znamenitosti: skulpture Peine del Vento, jedne od najljepših europskih plaža Concha, palače Miramar i stare gradske jezgre. Po želji, uspon na tvrđavu iznad grada s koje se pruža veličanstven pogled na grad i zaljev. San Sebastián posebnim čini i odlična hrana – u barovima se poslužuju ukusni i raznovrsni pintxosi koje naprosto morate kušati! Nakon razgleda, slijedi nastavak u glavni grad pokrajine Navarre, Pamplonu, koji je poznat po slavnoj utrci bikova koja se održava na dan svetog Fermina, zaštitnika ove pokrajine. Slijedi razgled stare gradske jezgre, katedrale, gradske vijećnice i crkve San Saturnio. U poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke i prijava na let posebnim zrakoplovom (predviđena vremena 20.05 - 22.20 sati) u Zagreb.


CIJENA po osobi u dvokrevetoj sobi: 3.790 kn

DOPLATA za zrakoplovne pristojbe: 890 kn


Cijena uključuje:

 • zrakoplovni prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Zagreb – Pamplona - Zagreb,
 • 4x noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*,
 • prijevoz zračna luka-hotel-zračna luka,
 • razgledi gradova: Bilbao, San Sebastian & Pamplona - bez ulaznica,
 • hrvatskog pratitelja,
 • trošak organizacije putovanja.

Doplate po želji, prilikom rezervacije:

 • jednokrevetna soba 1.170 kn
 • 4 x večere (u hotelu ili u lokalnim restoranima) 690 kn

Doplate po želji, tijekom putovanja - dodatni izleti (min. 20 prijavljenih putnika):

 • izlet po Baskiji 25 €,
 • izlet u Burgos i La Rioju (uključena ulaznica u katedralu u Burgosu i degustacija vina) 49 €,
 • izlet u Kantabriu (uključena ulaznica u špilju Altamiru i muzej inkvizicije) 30 €.

Popusti: djeca 2-12 god na dodatnom krevetu: 15%, odrasla osoba na dodatnom krevetu 7%.
AM0118NV

POŠALJITE UPITPariz, London i Amsterdam/garantirano Padova, Verona i Venecija Venecija i otoci Lagune/garantirano Salzburg, Bavarska i austrijska jezera Provansa/garantirano Padova, Verona i Venecija San Marino, Rimini i Ravenna/garantirano Milano i talijanska jezera/garantirano Uskrsni praznici u Lisabonu/garantirano Krakov/garantirano Skandinavija - velika tura Norveški fjordovi Nordkap/garantirano Baltička tura Skandinavija/garantirano Oktoberfest, Munchen i dvorci Bavarske/garantirano Ljetovanje u Toskani Oktoberfest, Munchen, dvorci Bavarske i Innsbruck/garantirano Danska tura Norveška tura Island i Farski otoci/garantirano Škotska/garantirano Njemačka dolina Rajne/garantirano Munchen i dvorci Bavarske/garantirano Berlin, Potsdam i Dresden/garantirano Makedonija, Albanija i Crna Gora/garantirano Rim Istanbul/garantirano Prag/garantirano Irska i velika francuska tura Provansa i rimske igre Škotska i Irska Pariz/garantirano Munchen i dvorci Bavarske/garantirano Rim, Pompeji i Vatikanski muzeji/garantirano Rim i Vatikanski muzeji/garantirano Sicilija/garantirano Njemačka dunavski vatromet Venecija i otoci Lagune/garantirano Venecija, Padova i otoci Lagune/garantirano Pariz i Disneyland Lurd i jug Francuske Alsace i Schwarzwald/garantirano Francuska velika tura Pariz i velika francuska tura Rim, Pompeji, Napulj i otok Capri/garantirano Švicarska aplskim željeznicama/garantirano Poljska velika tura Škotska tura vlakovima Opera Carmen u Dresdenu Milano i Švicarska/garantirano Prag/garantirano London/garantirano London i mala engleska tura/garantirano Uskrsni praznici u Grčkoj/garantirano Amsterdam/garantirano Nizozemska, Belgija i Luksemburg St. Petersburg i Skandinavija Skandinavija planinarska tura Švicarska - Ženevsko jezero Švicarska mini tura Toskana/garantirano Pamplona, Lourdes, Bordeaux i Bilbao/garantirano Toskana s Firencom/garantirano Budimpešta/garantirano Perugia Festival narcisa i austrijska jezera/garantirano Beč Rim Austrija dolina Dunava Balaton mađarsko more Salzburg i austrijska jezera Venecija, otoci Lagune, Verona, Vicenza i Padova/garantirano Milano i talijanska jezera/garantirano Provansa/garantirano Bavarska/garantirano Cinque Terre i ligurska obala/garantirano Atena/garantirano Rim Kopenhagen/garantirano Istanbul/garantirano Barcelona/garantirano Krstarenje Grčkim otocima i Atena/garantirano Toskana, Firenca i Cinque Terre/garantirano Toskana, Firenca i Cinque Terre/garantirano Toskana, Firenca i Cinque Terre/garantirano Beč, Prag i Bratislava/garantirano Budimpešta/garantirano Biseri juga Italije/garantirano Rim, Firenca i Bologna/garantirano Beč i Bratislava/garantirano Romantična Bavarska Azurna obala Sarajevo Istanbul Bari i Apulija/garantirano Crna Gora i Dubrovnik Bukurešt i Transilvanija Beograd Sofija i Plovdiv Engleska Bugarska velika tura Nordkap Švicarska i talijanska jezera/garantirano Crna Gora Toskana/garantirano Tallinn Azurna obala Beograd Dunav, Alpe i Jadran Milano, Toskana i Rimini Salzburg, Innsbruck i Austrijska jezera Sicilija, Sardinija i Korzika Rusija/garantirano Lisabon/garantirano Andaluzija i Portugal/garantirano Lisabon i velika Portugalska tura/garantirano Oslo i Norveški fjordovi/garantirano Barcelona i Azurna obala Alpska europska tura Ljetni praznici u Barceloni Apulija Napulj, Pompeji i obala Amalfija Sardinija Sicilija/garantirano Vojvodina Colmar Pariz/garantirano Čarobni jug Italije/garantirano Pariz i London/garantirano Helsinki/garantirano Dublin/garantirano Kopenhagen i Oslo Sardinija i Toskana Bruxelles/garantirano Sarajevo/garantirano Crna Gora i Dubrovnik Bukurešt Amsterdam i Keukenhof/garantirano Stockholm i Helsinki/garantirano Rusija Prag Beč Španjolska i Portugal Portugal i Španjolska Emilia Romagna Villach, Klagenfurt i Bled Trst, Grado i Palmanova Prag Oktoberfest Oktoberfest Beč, Bratislava i Budimpešta Uskrs u Barceloni/garantirano Uskrs na Costa Bravi/garantirano Proljeće u Rimu/garantirano Venecija i Verona Svjetsko prvenstvo u nogometu - Rusija 2018./garantirano Svjetsko prvenstvo u nogometu - Rusija 2018./garantirano Barcelona/garantirano Beč Bavarska bajka Sarajevo Sarajevo Barcelona/garantirano Sarajevo - GARANTIRANO!