Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Uskrsni praznici u Lisabonu/garantirano

Naziv programa: Uskrsni praznici u Lisabonu/garantirano

Datum polaska: 29.03

Datum povratka: 01.04

Broj dana: 4 dana

Mjesto polaska: Zagreb

Vrsta prijevoza: zrakoplov

Cijena: od 2.790 kn

USKRSNI PRAZNICI U LISABONU

GARANTIRANI POLAZAK: 29.3. – 1.4.2018.

Program putovanja:
1.dan – 29.3.2018. Razgled grada Lisabona + Cabo da Roca i Sintra (fakultativno)

Izlet započinjemo posjetom najljepšim mjestima u Lisabonu, kao što su: Avenida de Liberdade, Trg Rossio i stari grad Alfama. U nastavku: četvrt Belém i Jeronimitski samostan.
Nastavak putovanja vodi u Cabo da Roca – najzapadnija točka Europe. Na povratku ćemo proći plažama Estorila i Cascaisa.
Nakon toga, izlet nastavljamo obilskom grada Sintre, koji je uključen u popis svjetske povijesne baštine UNESCO-a. Obići ćemo romantični stari grad te Nacionalnu Palaču Pena.

Cijena izleta: 600 kn (uključuje: razglede po planu, prijevoz busom, vodiča na engleskom jeziku, ručak (piće uključeno), ulaznicu u Nacionalnu Palaču Pena u Sintri).

2.dan – 30.3.2018. Óbidos, Nazaré i Fátima (fakultativno)
Sjeverno od Lisabona smjestio se jedan od najromantičnijih gradova u Portugalu – Óbidos. Gradić se sakrio iza prstena obrambenih zidina, a kuće su obojane u bijelo s plavim detaljima.
Nakon obilaska Óbidosa, posjetit ćemo samostan Djevice Marije u Batalhi. Ručat ćemo u gradu Nazaré, mali gradić koji je naseljen portugalskim ribarima.
Nakon ručka odlazimo u Fátimu – središte Kršćanstva, gdje ćemo posjetiti baziliku Gospe Fatimske te ostale popularne znamenitosti grada.

Cijena izleta: 555 kn (uključuje: razglede po planu, prijevoz busom, vodiča na engleskom jeziku, ručak (piće uključeno)).

3.dan – 31.3.2018. Sesimbra, Cabo Espichel, Azeitão vino, Nacionalni Park Arrábida i/ili Večera uz Fado (fakultativno)
Izlet započinje prelaskom mosta, s kojeg se pruža prekrasan pogled na Lisabon. Nadalje, put nas navodi prema dvorcu u Sesimbri, koji se nalazi na vrhu litice na obali Atlanskog Oceana. Sljedeća stanica – Cabo Espichel – koji je poznat po strmim liticama i svetištu na rubu litice posvećeno mrtvim mornarima. U popodnevnim satima posjetit ćemo mjesto Azeitão gdje ćemo i ručati te kušati lokalna vina. Izlet završava posjetom Nacionalnog Parka Arrábida i dvorac Castelo de Palmela. Vraćamo se u Lisabon preko mosta Vasco de Gama.

Cijena izleta: 600 kn (uključuje: razglede po planu, prijevoz busom, vodiča na engleskom jeziku, kušanje Azeitão vina, ručak (vino i voda uključeni u cijenu)).

I/ili

Tipična portugalska večera uz pratnju Fado muzike te portugalskog folklora u Restoranu Café Luso u centru Lisabona. Na meniju 3 jela, bezalkoholno piće i vino.

Cijena izleta: 495 kn (uključuje: transfer busom iz hotela, večeru uz živi nastup (uz piće)).

4. dan - 1.4.2018. LISABON
Slobodno prijepodne za osobne programe.

Cijena leta: 2.790 kn
Cijena leta i hotela: 3.990 kn

Cijena leta uključuje:

 • direktni povratni let iz Zagreba,
 • pristojbe zračnih luka,
 • ručna i predana prtljaga,
 • snacks i voda na letu.

Djeca do 2 godine starosti putuju besplatno.
Djeca u straosti od 2 do 12 godina - cijena: 2.610 kn.
Moguća doplata za transfer (zračna luka - hotel, hotel - zračna luka); 100 kn u jednom smjeru, 200 kn u oba smjera.

Cijena leta i hotela uključuje:

 • direktni povratni let iz Zagreba,
 • pristojbe zračnih luka,
 • ručna i predana prtljaga,
 • snacks i voda na letu,
 • transfer od/do hotela,
 • 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* u Lisabonu,
 • boravišne pristojbe,
 • pratitelja na putovanju,
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Nije uključeno u cijenu:

 • doplate za izlete i obroke koji nisu predviđeni programom,
 • ulaznice za turističke atrakcije,
 • osobne troškove,
 • putno osiguranje,
 • karte javnog i gradskog prijevoza.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 730 kn.
Popust za dijete do 11 godina u pratnji dvije odrasle osobe - cijena: 3.270 kn.

RED LETENJA:

→ 29.03.2018 ZAG-LIS 06:30 - 08:55

← 01.04.2018 LIS-ZAG 13:35 - 17:40

O LISABONU:

Ako još niste posjetili Lisabon, imate sreće, upoznat ćete jedan od najljepših gradova Europe.
U glavnom gradu Portugala živi 2 mil. ljudi, kao i Rim se prostire na 7 brežuljaka na lijevoj obali rijeke Tejo. Portugal zauzima najpogodniji geografski položaj između Europe, Afrike i Amerike. Lisabon ima mnoga lica - to je industrijski i trgovački centar Portugala, kao i jedna od najvažnijih luka u zemlji. Predivna klima, originalna arhitektura, blizina plaža Atlantskog oceana, otvoreni, druželjubivi, ali i moderni način života stanovnika prijestolnice - to su razlozi rastuće popularnosti Portugala.

U kronikama starih Rimljana Lisabon se pojavljuje oko 1200. god. pr.n.e., kao jedan od utvrđenih gradova Luzitanije koju su osnovali Feničani. 205.god.pr.n.e. postaje rimska kolonija, a poslije propasti carstva njime vladaju barbarska plemena sa sjevera. 716. god. područje Portugala osvojili su Arapi i u 450 god. njihove vladavine grad je pretvoren u veliku trgovačku citadelu. Prvi kralj Portugala bio je križar Alfonso Henriques, koji je ovo područje osvojio 1147. god. na putu iz Darthmoutha u Svetu zemlju. Glavnim gradom ga je proglasio kralj Alfonso III. 1256.god. Nekoliko sljedećih godina grad nastavlja razvoj i početkom 15. st. Portugal postavlja temelj kolonijalnog carstva s Lisabonom u centru. 1498. god. Vasco da Gama otkriva morski put do Indije, a novac zarađen trgovinom omogućava Lisabonu da postane jedan od glavnih trgovačkih centara Europe. 1. studenog 1755. god. strašni potres i naknadni požari razrušili su najveći dio Lisabona, odnoseći živote svakog četvrtog građanina. Kralj Portugala Jose I. naručio je obnovu grada od svojeg premijera Sebastiana Jose de Carvalho (markiz od Pombala), koji je velebno izvršio zadatak i sagradio grad kakav je i danas. Sredinim 19.st. u Lisabonu je živjelo 200 000 stanovnika koji su se mogli koristiti pogodnostima kao što su željeznica i ulična rasvjeta. 1910. god., nakon svrgavanja monarhije, dio Lisabona je razrušen, no za vrijeme diktature Antónia de Oliveira Salazar, modernizacija grada se nastavlja. Prvi most preko rijeke Tejo sagrađen je 1966. god. pod nazivom most Salazara (preimenovan je u Most 25. travnja u čast revolucije 1974.god., kada je mirnim putem svrgnuta diktatura).

ŠTO POSJETITI:

Četvrt Alfama, koja je od vremena pojave Arapa bila jedna od najprofinjenijih četvrti Lisabona i u kojoj su sačuvana mnoga obilježja grada kakav je bio prije velikog potresa. Dolazeći u Alfamu tramvajem br. 28, (karte se kupuju kod vozača za EUR 1,40), rutom koja siječe čitavo središte grada, prvo se morate zaustaviti na vidikovcu Santa Lucija i uživati u pogledu preko krovova Alfame na luku. Preko rijeke vidi se jedna od znamenitosti – dvorac Sv. Georga, koji je sagrađen u isto vrijeme kao i prve građevine grada. Dvorac je obnovljen 1938. godine u maniri prave srednjovjekovne utvrde. Sa njegovih zidina kao na dlanu prostire se čitavi Lisabon, rijeka Tejo i kip Krista na obali. Katedrala Se, koja je najstarija katedrala u gradu, nalazi se zdesna od dvorca prema gradu. Sagrađena je 1153. god. i kako je u potresu pretrpila tek manja oštećenja, sačuvala je tipične romanička obilježja. Nedaleko od katedrale, sa strane luke, nalaze se najpoznatije građevine - Casa dos Bicos – maleni dvorac u gotičkom stilu čija fasada podsjeća na bridove dijamanta. Ova je zgrada sagrađena 1523.god. za vanbračnog sina potkralja Indije. Svakako treba posjetiti Nacionalni muzej keramike ioduševiti seuzorcima pločica koje su sačuvane iz vremena Manuela I. Keramičke pločice su nacionalno blago i karakteristično svojstvo portugalske arhitekture.

Belem
Samostan Hieronymus nalazi seu zapadnom dijelu Lisabona i jedna je od najpoznatijih građevina grada. Gradnja je započela 1502. god. nakon ukaza kralja Manuela I., novcem zarađenim od trgovine začinima. Samostan je završen 1572. god. i nije oštećen u velikom potresu. Velika zgrada je sagrađena u manuelinskom stilu i veliča otkrića portugalskih moreplovaca. U katedrali Sv. Marije, koja se nalazi unutar samostana, sahranjeni su Vasco da Gama i Luis de Camoes, najpoznatiji portugalski pjesnik. U vrtu samostana u prosincu 2007. god. potpisan je Lisabonski sporazum - novi ustav Europske unije. Stražarska kula Belem (Тоrre de Belem) nalazi se nasuprot samostana na obali rijeke Tejo. Kula je zamišljena za zaštitu zapadnog dijela grada. Kada je sagrađena nalazila se u sredini toka rijeke Tejo, no nakon potresa korito rijeke je promijenjeno i kula se našla na obali. Samostan i stražarsku kulu UNESCO je uvrstio na popis najvrijednijih spomenika svjetske baštine. Ljubitelji umjetnosti mogu posjetiti Muzej suvremene umjetnosti u kulturnom centru Belema, kao i Nacionalni prometni muzej, koji je otvoren 1905. god. i u čijim je prostranim halama moguće vidjeti prometna sredstva koja su se koristila u Europi u tijeku posljednja 4 stoljeća.

Expo
Istočni dio Lisabona bio je najsiromašnija gradska četvrt do kraja prošlog stoljeća kada je organizirana posljednja svjetska izložba 20.st. – Ехро 98. U tu svrhu realiziran je grandiozni građevinski projekt površine 340 ha. Nakon izložbe stanovnicima Lisabona i turistima ostao je na korištenje najduži most u Europi (16 кm), nova linija metroa sa sedam stanica, uspinjača i vidikovac, park Nacija sa prekrasnim vrtovima, jedan od najvećih shopping centara u Portugalu, veliki broj izložbenih paviljona i mikrocentar sa modernim građevinama. Ovdje se nalazi i drugi po veličini u svijetu Oceananarij (EUR 11,-). Najlakše se do Expo-a dolazi crvenom linijom metroa do stanice Oriente.

Baixa
Povijesni Lisabon proteže se u dva smjera - duž rijeke s istoka na zapad i u sjevenom smjeru. Na mjestu dodira ovih smjerova nalazi se Baixa- trgovački i administrativni centar grada. Ovdje su smještene najzanimljivije trgovine, restorani i kafići. Poslije velikog potresa markiz od Pombala naložio je projektiranje ovog dijela grada u pravokutnom obliku u stilu neoklasicizma, a sve ulice nose imena obrtnika ili umjetnika koji su ih gradili. Ulice keramike, cipela, zlata i banke svoj naziv zadržale su do danas. Augustova ulica je u potpunosti pješačka zona. U Ulici zlata obavezno je posjetiti čelični toranj u neogotičkom stilu, u kojem se nalazi dizalo de Santa Justa. Dizalo je sagradio 1902.god. učenik slavnog Eiffela portugalski inžinjer Raoul Mesnier du Ponsard. Dizalom se može doći do najvišeg kata, gdje se nalaze kafić i terasa s prekrasnim pogledom na okolicu. Na južnoj strani Baixe, kod rijeke, Augustova ulica završava Trgovačkim trgom sa Slavolukom Pobjede. Na sredini trga nalazi se spomenik kralju Dom Jose 1, za vrijeme čije vladavine je bio potres i koji je naložio ponovnu izgradnju Lisabona.

Chiado
Ova četvrt nalazi se zapadno od Baixe. Jako oštećena u požaru 1988.god., koji je uništio većinu povijesnih građevina, potpuno je obnovljena pod vodstvom slavnog portugalskog arhitekta Álvara Siza Vieira. U naše vrijeme Chiado je postalo jedno od najmodernijih mjesta u Lisabonu. Ovdje se nalazi najpoznatija i najstarija kavana Lisabona - Brasileira. Pored kavane nalazi se najpopularnije mjesto sastanaka mladih – Trg Luiza de Camoesa, sa spomenikom pjesniku u središtu. Chiado je oduvijek bilo omiljeno mjesto intelektualaca, čemu svjedoče spomenici i memorijalne ploče kojih ovdje ima puno više nego u drugim četvrtima. U Chiadu se nalazi i zgrada Nacionalnog kazališta.

Bairro Alto
Sjeverno od Chiada nalazi se Bairro Alto - sagrađen u 16.st. i jedna od najživopisnijih četvrti Lisabona. Ovo mjesto svojim uskim i zavojitim uličicama odgovara predodžbama koje svaki turist ima o portugalskim gradovima. Ovdje se nalaze atelieri avangardne mode, vinski barovi i Fado klubovi. Fado je stil muzike, karakterističan samo za Portugal, a nastao je poč. 19. st u Lisabonu i Cimbre-i, kao rezultat mješanja tradicionalnih arapskih melodija s tužnim pjesmama portugalskih mornara. Uz pomoć solista i glazbenika koji svira pratnju na gitari sa 12 žica, razotkriva se nježna i melankolična duša portugalskog naroda.

Centar
Pored Baixe nalazi se moderni dio grada. Njegova glavna arterija je Avenija slobode (Avenida da Liberdade), koja započinje na Trgu restauratora i završava na Trgu markiza od Pombala. Avenija slobode sagrađena je po nalogu markiza od Pombala, koji je ponovo isplanirao grad nakon potresa. Do početka 19.st. ovdje su mogli šetati samo predstavnici višeg društva, no nakon dolaska liberala na vlast, Avenija je postala dostupna svima. Zapadno od Avenije slobode (Rua da Escola Politecnica, 58) smješten je Botanički vrt, bogata zbirka subtropskih biljaka, poznata u cijeloj Evropi. U sredini Trga markiza od Pombala (Marques de Pombal) podignut je spomenik markizu, a pored trga nalazi se najveći park u Lisabonu - park Eduarda VII. Park je dobio naziv u čast posjete engleskog kralja 1903.god., te kako bi se naglasila važnost englesko-portugalskog saveza. Trg restauratora (Restauradores) svoj je naziv dobio kako bi se istaknulo uspostavljanje neovisnosti od španjolske dominacije. Spomenik u sredini trga sagrađen je sredstvima koja su sakupili stanovnici.

Sintra
25 km sjeveroistočno od Lisabona, u podnožju gorskog lanca Serra de Sintra, nalazi se stari maurski gradić s tvrđavom. Osvojena od Arapa 1147. god., Sintra je postala ljetna rezidencija kraljeva i aristokracije. Stari grad Sintra UNESCO je uključio na popis svjetske kulturne baštine. U njezinom središtu nalazi se Kraljevski dvorac (Paco Real), čija gradnja je započela u 15.st., ovdje se nalazi i najpoznatija svjetska kolekcija maurske keramike. U susjednoj planinsko zoni parkova i vrtova sredinom 19.st. sagrađen je dvorac Pena, koji je među najljepšima u Portugalu. U arhitekturi dvorca pomješane su najromantičnije karakteristike egipatske, gotičke, renesansne, manuelino i maurske umjetnosti. U unutrašnjosti se može razgledati zbirka starog namještaja, porculana, skulptura, slika i goblena. Posjet dvorcu treba planirati ujutro, zato što bez obzira na vremenske prilike, oko 16 sati, prekrasan pogled s prozora dvorca prekriva magla. Ne zovu ga uzalud Izgubljeni dvorac. Nedaleko od dvorca Pena nalazi se polurazrušeni maurski dvorac, sagrađen u 8.st., kojeg je Alfonso Enríquez 1147. god. preoteo Arapima.
Cabo de Roca je najzapadnija točka Europe. Svjetionik na vrhu rta koji je visok 140m i nalazi se na obali Atlantskog mora može se pri jasnom vremenu vidjeti sa zapadnih prozora dvorca Pena. Do Cabo de Roca može se doći autobusom od Sintre.
Posjetiti plaže na Atlantskom oceanu može se vlakom koji kreće svakih 20 min. Vlak kreće sa stanice Cais do Sodre, koja se nalazi na obali rijeke Tejo, u smjeru Сascais. Plaže Estorila započinju u Carcavelosu i protežu se do Guincha, najdražeg mjesta surfera. Zahvaljujući blagoj klimi i prvoklasnoj infrastrukturi, Estoril je od davnih vremena bio mjesto za odmor europskih plemića. Ovdje se čitav dan nudi zabava po svačijem ukusu: počevši od sunčanja na plaži do tenisa, golfa, jahanja ili igara na sreću u jednom od najvećih kasina u Europi.

ŠTO KUŠATI:

U portugalskom kulinarstvu važno mjesto zauzimaju ribe i plodovi mora. Savjetujemo probati srdele ili bacalhau - zapečeni sušeni bakalar s krumpirom. Ljubitelji slastica moraju probati Pasteis de Nata - slavne košarice punjene smjesom žumanjaka i vrhnja. Također nemojte propustiti popiti čašu zelenog vina (Vinho Verde) u jedinoj zemlji na svijetu u kojoj se proizvodi.

O HOTELU:

Olaias Park Hotel Lisabon
Veliki hotel s 4 zvjezdice, Olaias Park Hotel, nalazi se izvan centra grada ali mreža javnog prijevoza omogućit će vam da brzo i jednostavno dođete do centra grada. Hotel je izgrađen na brežuljku te samim time pruža prekrasan pogled na Lisabon i rijeku Tejo. Sve sobe u hotelu imaju pristup bežičnom Internetu, sustav grijanja i hlađenja, mini bar i 24 satnu uslugu. Gosti mogu koristiti vanjski bazen kluba Olaias, udaljen 100 metara.
Check-in: 14:00
Check-out: 12:00
FMA0917NV

POŠALJITE UPITBudimpešta/garantirano Toskana s Firencom/garantirano Amsterdam/garantirano Pariz, London i Amsterdam Pariz/garantirano Padova, Verona i Venecija/garantirano Venecija i otoci Lagune/garantirano Rim Nizozemska, Belgija i Luksemburg Salzburg, Bavarska i austrijska jezera Rim, Pompeji, Napulj i otok Capri Provansa Milano Padova, Verona i Venecija/garantirano Portugal i Španjolska/garantirano Perugia/garantirano Munchen i dvorci Bavarske Venecija, Padova i otoci Lagune/garantirano Sicilija/garantirano Rim, Pompeji i vatikanski muzeji/garantirano Rim i vatikanski muzeji/garantirano Venecija i otoci Lagune/garantirano Munchen, Salzburg i dvorci Bavarske/garantirano Makedonija, Albanija i Crna Gora/garantirano Provansa i Lurd/garantirano Cinque Terre i Ligurska rivijera London/garantirano Toskana, Firenca i Cinque Terre/garantirano Toskana, Firenca i Cinque Terre/garantirano Sardinija i Toskana/garantirano Beč Korzika Beč/garantirano Švicarska i talijanska jezera/garantirano Grčka i Rim Milano i Švicarska/garantirano Toskana i Firenca/garantirano Pariz i dvorci Loire Rim/garantirano Barcelona/garantirano Rim, Firenca i Bologna Munchen i bavarska jezera Bugarska velika tura Amsterdam i mala Nizozemska tura/garantirano Cinque terre i ligurska obala San Marino, Rimini i Ravenna/garantirano Budimpešta/garantirano Prag/garantirano Pariz/garantirano Milano i talijanska jezera/garantirano Istanbul Sardinija Sicilija Monaco Rim/garantirano Provansa Atena/garantirano Nova godina u zemljama Beneluksa Milano sa Švicarskom i talijanskim jezerima Lisabon/garantirano Advent u Beču/garantirano Dječji advent u Beču/garantirano Advent u Beču/garantirano Advent u Salzburgu, Innsbrucku i austrijskim jezerima/garantirano Advent u Villachu, Klagenfurtu, Postojni i Ljubljani/garantirano Advent u Milanu i Torinu/garantirano Advent u Munchenu, Salzburgu i Nurnbergu/garantirano Advent u Salzburgu, Rosenheimu i dvorcu Herrenchiemsee Advent u Toskani i Firenci/garantirano Advent u Padovi i Veneciji/garantirano Advent u Rimu i Vatikanskim muzejima/garantirano Irska Skandinavske prijestolnice Španjolska i Kanarski otoci Pariz, city break/garantirano San Remo Češki Krumlov Perugia i Umbrija San Marino i Ravenna Advent u Beču i Bratislavi Alsace i Schwarzwald Nova godina u Beču/garantirano Budimpešta/garantirano Nova godina u Londonu Nova godina u Parizu Nova godina u Parizu/garantirano Nova godina u Rimu/garantirano Nova godina u Istanbulu Advent u Beču/garantirano Advent u Beču/garantirano Adventska čarolija u Beču i Bratislavi Adventska bajka u Austriji i Sloveniji Advent i predbožićni shopping u Veneciji i Veroni Advent u Salzburgu i na Austrijskim jezerima Advent u Salzburgu, Munchenu, Innsbrucku i svijetu kristala Swarovski Advent u Salzburgu, Nurnbergu i Munchenu Talijanska adventska bajka Predbožićni shopping u Milanu i outletu Noventa Di Piave Advent u Pragu, Beču i Bratislavi Švicarska i talijanska adventska čarolija Advent u Londonu/garantirano Advent i festival svjetlosti u Amsterdamu/garantirano Advent u Parizu/garantirano Advent u Rimu Advent u Barceloni Nova godina na Azurnoj obali Nova godina u Milanu Nova godina u Pragu Nova godina u Sarajevu Švicarska i talijanska novogodišnja čarolija Nova godina u Veneciji, Veroni i Padovi Nova godina u Beču Nova godina u Amsterdamu/garantirano Nova godina u Londonu/garantirano Nova godina u Ateni/garantirano Nova godina u Kopenhagenu/garantirano Nova godina u Barceloni/garantirano Nova godina u Rimu/garantirano Nova godina u Parizu/garantirano Nova godina u Dubaiu/garantirano Nova godina u New Yorku/garantirano Nova godina u Toskani, Firenci, Sieni i San Gimignanu/garantirano Prag, Dresden i tvornica kristala Nižbor Nova godina u Budvi Nova godina u Parizu/garantirano Nova godina u Rimu, Pompejima i vatikanskim muzejima/garantirano Zimski Beč/garantirano Nova godina u Parizu/garantirano Nova godina u Andaluziji Nova godina u Rimu/garantirano Nova godina u Valenciji/garantirano Nova godina u Toskani i Rimu Nova godina u Toskani i Firenci/garantirano Nova godina u Londonu/garantirano Nova godina u Edinburghu Nova godina u Pragu/garantirano Zimski praznici u Toskani/garantirano Zimski praznici u Rimu, Pompejima i Vatikanskim muzejima/garantirano Zimski praznici u Veneciji, Padovi i na otocima lagune/garantirano Mala Portugalska tura i Lisabon/garantirano Nova godina u Parizu/garantirano Nova godina u Bavarskoj Rim/garantirano Crna Gora/garantirano Nova godina u Lisabonu/garantirano Nova godina u Milanu i Torinu/garantirano Nova godina u Veneciji i na otocima lagune/garantirano Nova godina u Veneciji, Padovi i na otocima lagune/garantirano Nova godina u Budimpešti/garantirano Advent u Budimpešti/garantirano Nova godina u Milanu/garantirano Advent u Budimpešti/garantirano Nova godina u Berlinu i Pragu Nova godina u Sofiji i Plovdivu Nova godina u Nurnbergu i Munchenu Advent u Švicarskoj London/garantirano Advent u Stuttgartu Advent u Salzburgu, Bavarskoj i na austrijskim jezerima Advent u Rimu, Firenci i Bologni Pariz Krakov Rim/garantirano Prag Toskana Sicilija/garantirano Sicilija/garantirano Advent u Beču, Salzburgu i austrijskim jezerima Nova godina u Beču Beograd Nova godina na Azurnoj obali Nova godina u Padovi, Veroni i Veneciji Pariz Advent u Krakovu/garantirano Adventski sajmovi Francuske i Njemačke Advent Bavarska bajka Advent u Budimpešti/garantirano Advent u Budimpešti/garantirano Advent u Pragu/garantirano Advent u Pragu Advent u Salzburgu i na austrijskim jezerima/garantirano Advent u Veldenu i Klagenfurtu Advent u Veroni i Bussolengu Advent u Bratislavi i Beču Beč i Bratislava Nova godina u Toskani s Firencom Advent u Grazu Advent u Villachu i Klagenfurtu Nova godina u Parizu Njemački advent Nova godina u Amsterdamu Zimski praznici u Amsterdamu Zimski praznici u Barceloni Lisabon i mala portugalska tura/garantirano Zimski praznici u Londonu/garantirano Zimski praznici u Rimu Advent u Beču Advent u Nurnbergu, Munchenu i Salzburgu Advent u Toskani s Firencom Nova godina u Bukureštu i Transilvaniji Advent u Padovi, Veroni i Veneciji Zimski praznici u Istanbulu Nova godina u Crnoj Gori i Dubrovniku Advent u Južnom Tirolu Advent u Rimu Advent u Amsterdamu Nova godina u Berlinu Advent u Njemačkoj dolini Rajne Nova godina u Rimu Advent u Beču i Bratislavi/garantirano Advent u Pragu/garantirano Advent u Salzburgu i na austrijskim jezerima/garantirano Nova godina u Krakovu/garantirano Advent u Milanu, Veroni i Vicenzi/garantirano Nova godina u Toskani s Firencom Skandinavija - velika tura Norveški fjordovi Nordkap/garantirano Baltička tura Skandinavija/garantirano Nova godina u Krakovu/garantirano Advent u Pragu Advent u Nurnbergu i Strasbourgu Advent u Veroni i Veneciji Advent u Parizu Advent u Beču Zimski praznici u Istanbulu Nova godina u Grčkoj Nova godina u Sarajevu Nova godina u Beogradu Nova godina u Munchenu Advent u Andaluziji Advent u Madridu Nova godina u Lisabonu/garantirano Oktoberfest, Munchen i dvorci Bavarske/garantirano Ljetovanje u Toskani Nova godina u Budimpešti/garantirano Nova godina - Rimini i San Marino/garantirano Shopping u Italiji za zimske praznike/garantirano Zimski praznici u Rimu/garantirano Milano, Verona i Bergamo/garantirano Zimski praznici u Budimpešti/garantirano Finska - Rovaniemi Prag/garantirano Advent u Milanu, Veroni i Bergamu/garantirano Nova godina u Istanbulu Oktoberfest, Munchen, dvorci Bavarske i Innsbruck/garantirano Nova godina na Malti Zimski praznici u Pragu Zimski praznici u Salzburgu, Bavarskoj i na austrijskim jezerima Danska tura Norveška tura Island i Farski otoci Prag i Berlin Munchen i dvorci Bavarske Pariz Sjeverni i južni Cipar/garantirano Škotska Irska Njemačka dolina Rajne Venecija i otoci Lagune Advent u Lisabonu/garantirano Munchen i dvorci Bavarske Berlin, Potsdam i Dresden