Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Makedonija - Albanija - Crna Gora / garantirano

Naziv programa: Makedonija - Albanija - Crna Gora / garantirano

Datum polaska: 18.04

Datum povratka: 22.04

Mjesto polaska: Koprivnica

Vrsta prijevoza: autobusom

Kategorija smještaja: 3*

Usluga: polupansion

Cijena: 1.670 kn

GARANTIRANI POLAZAK!

18.-22.4.2017.

SKOPJE – OHRID – SV. NAUM – TIRANA – BUDVA – KOTOR

18.4.2017. KOPRIVNICA
Polazak iz Koprivnice s parkirališta „kod kuglane“ u večernjim satima (21:00). Noćna vožnja s usputnim zaustavljanjem preko Bajakova, Beograda, Kumanova do Skopja, Makedonske prijestolnice.

19.4.2017.: SKOPJE – OHRID
Dolazak u SKOPJE u jutarnjim satima i razgled makedonske prijestolnice, grada bogate i burne povijesti: GRADSKA TVRĐAVA, DŽAMIJA MUSTAFA PAŠE, CRKVA SV. SPASA, STARA TRŽNICA, STARI KAMENI MOST, SUVREMENA GRADSKA JEZGRA, BISTA MAJKE TEREZE koja se nalazi na mjestu njene rodne kuće… Skopje je grad koji privlači svojom energijom i živopisnošću, a u posljednjih nekoliko godina doživio je brojne promjene i postao turistima vrlo zanimljiv grad.
Nastavak putovanja prema OHRIDU, makedonskom dragulju poznatom po prirodnim ljepotama, kulturno-povijesnim znamenitostima, biserima i radionicama nakita lokalnih majstora. Ohrid je jedan od najautentičnijih gradova Balkanskog poluotoka, a ime je dobio prema položaju na hridi. Smještaj u hotel 3* i zabava prema želji grupe. Večera, noćenje.

20.4.2017: OHRID – SV. NAUM – OHRID
Doručak. Nakon doručka predlažemo vožnju brodom po jezeru do SV. NAUMA te moguć posjet manastiru koji se smjestio gotovo na samim izvorima Ohridskog jezera. Razgled samostanske crkve sv. Nauma s izuzetno sačuvanim freskama.  Posebno impresivne su scene iz života Sv. Nauma i njegovih čuda koje se nalaze iznad njegove grobnice. Prenose se iz generacije na generaciju i smatraju se naumskim čudom. Slijedi slobodno vrijeme koje preporučamo provesti u predivnom ambijentu čuvenog nacionalnog restorana „Ostrovo“ smještenog na otočiću usred jezera nedaleko izvora rijeke Crni Drim. Povratak u Ohrid.
Poslijepodne razgled mjesta OHRID - “bisera Makedonije“ u pratnji lokalnog vodiča. Ohrid je vodeće ljetovalište i turistički centar Makedonije, a smjestio se uz istoimeno jezero. Razgled starog dijela grada: ZGRADA TURSKO - ISTOČNJAČKE ARHITEKTURE - CRKVA SV. SOFIJE, trobrodna bazilike iz XI. st. s vrlo očuvanim freskama, CRKVA SV. KLIMENTA - SAMUILOVA  tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero - stara bazilika, CRKVA SV. IVANA KANEA… Slobodno vrijeme za osobne programe, odmor u hotelu…. Večera. Noćenje.

21.4.2017.: OHRID – TIRANA – BUDVA
Doručak. Vožnja autobusom uz Ohridsko jezero preko Struge u pravcu Republike Albanije. Prelazak granice i sastanak s lokalnim vodičem. Upoznavanje s poviješću desetljećima izolirane zemlje. Dolazak u TIRANU, albansku prijestolnicu. Panoramski razgled grada autobusom, te pješački razgled u pratnji lokalnog vodiča:  SKENDERBEGOV TRG - OPERA – NACIONALNI POVIJESNI MUZEJ – ETHEM BEY DŽAMIJA – SAHAT KULA - GRADSKI BAZAR – „PIRAMIDA ENVER HOXHE“… Slobodno vrijeme za odmor, šetnju, shopping, individualni ručak... U poslijepodnevnim satima vožnja do BUDVE. Smještaj u hotel 3*. Večera. Slobodno vrijeme za odmor i druženje. Noćenje.

 

22.4.2017.: BUDVA – KOTOR – KOPRIVNICA
Doručak. Odjava iz hotela. Razgled starog dijela grada Budve gdje se isprepliće ilirska, grčka, rimska i bizantska kultura: GRADSKA KAPIJA, CRKVA SV. MARIJE, moguć obilazak CITADELE (doplata) sagrađene u XV st. Nastavak vožnje do KOTORA, grada trgovaca i moreplovaca,  grada koji je zbog svoje srednjovjekovne arhitekture i brojnih spomenika uvršten na UNESCO-ov popis Svjetske prirodne i kulturne baštine: KATEDRALA SV. TRIPUNA (nadoplata) i MUZEJ SAKRALNE UMJETNOSTI (nadoplata) - POMORSKI MUZEJ (nadoplata). Ugodna vožnja u pravcu Koprivnice uz usputna zaustavljanja za odmor. Predviđen dolazak u ranim jutarnjim satima (23.4.).

Cijena aranžmana: 1.670 kn po osobi.

Cijena aranžmana uključuje:

 •   prijevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (AC, DVD,  osiguranje putnika u autobusu, cestarine, parkinzi, porezi i takse u svim državama kroz koje se prolazi),
 •   2 polupansiona u hotelu*** u Ohridu u dvokrevetnim sobama,
 •   1 polupansion u hotelu*** u Budvi u dvokrevetnim sobama,
 •   lokalnog  vodiča za razgled Ohrida,
 •   lokalnog vodiča za razgled Kotora,
 •   lokalnog vodiča za razgled Tirane,
 •   licenciranog turističkog pratitelja na cijelom putovanju,
 •   sve razglede prema programu,
 •   putno zdravstveno osiguranje, pokriva troškove liječenja u visini do 15.000 eura po osobi,
 •   putno osiguranje od rizika otkaza od strane putnika,
 •   osiguranje od odgovornosti za eventualne štete,
 •   jamčevno osiguranje,
 •   troškove organizacije i realizacije programa, PDV.

Cijena aranžmana ne uključuje: vožnja brodom do sv. Nauma (cca. 10 eur), ulaznice za objekte koji će se eventualno posjetiti (okvirna cijena ulaznice za pojedini lokalitet u Makedoniji i Albaniji je cca. 1,50-2,50 €; plaćanje prema osobnom odabiru na licu mjesta), sve što nije navedeno pod cijena aranžmana uključuje, troškove osobnih narudžbi.
Nadoplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi iznosi 225 kn po osobi.

NAPOMENA: Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.

NAČIN PLAĆANJA: u ratama prema dogovoru. U cijenu  je uključen popust za gotovinsko plaćanje.
Program je rađen za minimalno 43 osobe. 
Agencija zadržava pravo izmjene u redoslijedu izvođenja programa ovisno o radnom vremenu muzeja, galerija i vremenskim uvjetima. 1216

POŠALJITE UPIT