Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

10 znakova po kojima možete saznati da li ste užasan putnik

Znadete li onog lika koji pokušava strpati 5 torbi, jaknu i jastuk u gornji pretinac u avionu? Nemojte biti on. Pročitajte 10 znakova prema kojima možete otkriti da li ste užasan putnik.

1. Putovnica Vam je istekla (a to ni ne znate)
Neke države zahtijevaju da putovnica bude važeća najmanje 6 mjeseci nakon završetka putovanja. Možete misliti da vam putovnica ističe u 2014., ali ako imate putovanje isplanirano u 11. mjesecu 2013., bolje da ju produžite

2. Torbe su Vam preteške (a Vi ste iznenađeni).
Kako bi to izbjegli potrebno je provjeriti težinu torba nakon pakiranja. Čak postoje torbe koje automatski mjere težinu vaše prtljage.

3. Niste se raspitali
Hoće li atrakcije biti otvorene ove godine? Koju valutu zemlja ima? Kojim jezikom se govori? Postoji razlika između spontanosti, pustolovnog turizma i gluposti tj. nepripremljenosti.

4. Kašnjenje
Prije par godina, možda je i bilo moguće pojaviti se na aerodromu, autobusnom ili željezničkom kolodvoru pola sata ranije, ali danas nikad ne znate kakav će biti red na prijavi karata ili ukrcaju. Bolje je krenuti par minuta ranije nego propustiti prijevoz.

5. Ne znate pravilo unošenja prtljage
Nisu sve stvari dozvoljene za unos u avion. Biti će neugode kad Vam iz torbe izvade šampon.

6. Provodite sve vrijeme na računalu
Kad ste na putovanju ostavite smartphone i računala sa strane. Imat ćete dovoljno  vremena za dodavanje slika kada se vratite s putovanja.

7.Niste provjerili na internetu ili u agenciji                                                                                                    Da li se Vaš raspored letenja promijenio? Ako niste provjerili na internetu ili u agenciji ne možete znati. Ako želite dobra sjedala na vrijeme ih rezervirajte. U najgorem slučaju možete završiti  u zadnjem redu u sredini.

8. Niste napravili popis stvari za putovanje
Koristite aplikaciju na smartphoneu ili jednostavno napišite popis na list papira.

9. Previše torbi
Ako pokušavate razvrstati stvari i tako ponijeti više torbi molim Vas nemojte. Imajte na umu da Vas svi ostali u avionu mrze kad vide da imate 10 torbi koje ne stanu u gornji pretinac.

10. Vičete na ljude
Najbolji znak da ste užasan putnik je vikanje i bezobraznost prema osoblju. Ne iskaljujte svoj bijes na drugima zato što Vam je odgođen let ili zato što ste zapeli u sredini. Pokušajte sa drugačijim pristupom ili promijenite poslužitelja.

 

POŠALJITE UPIT