Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

7 neobičnih trikova na putovanju

Stvarno olakšavaju putovanje!

1. Skratite putovanje liftom
Postoji trik koji dostavljači pizza koriste godinama. Kada uđete u lift pritisnete gumb za kat koji želite te nakon toga par puta gumb za zatvaranje vrata. Tako će Vas lift dovesti direktno na vaš kat i zaobići ostale pozive.

2. Besplatno otkazivanje internetskih rezervacija
Ako ste zaboravili otkazati svoju rezervaciju učinjenu putem interneta, ali još uvijek imate mogućnosti  prebaciti istu na drugi datum možete lukavo otkazati rezervaciju. Jednostavno rezervaciju  prebacite na mjesec  kasnije te ju nakon toga otkažete predstavljajući se drugačije nego prvi puta.

3. Branite svoje mjesto za noge
Naravno da Vas nervira kad putnik ispred vas spusti sjedalo pa nemate mjesta niti za noge a niti za laptop na kojem pokušavate raditi. Postoje takozvani braniči koljena koji se stave na stolić iza sjedala i onemoguće osobu ispred Vas da spusti svoje sjedalo.
Druga solucija je da pristojno zamolite putnika ispred da vrati sjedalo u normalan položaj (sretno s tim).

4. Nađite besplatan bežični Internet
Postoje mnoge aplikacije koje vam otkrivaju gdje se nalazi. Stoga ih skinite na smartphone i kad čekate ili kad vam treba internet možete lako pronaći lokaciju na kojoj se nalazi.

5. Popravite potrgani zatvarač na torbi                                                                                                Događa se svima. Kad pokušavate otvoriti Vašu torbu zatvarač zapne i torbu ne možete otvoriti. Uzmite labelo ili sapun kako bi ga podmazali. Najčešće jedan zub zapne, nađite ga i ugurajte ga unutra ili izvadite komadić koji je zapeo za njega. Ako vam se potrga drška zatvarača zamijenite ju privjeskom od ključeva.

6. Besplatan punjač
Zaboravili ste punjač? Ne trčite u prvu trgovinu da ga kupite. Najčešća stvar koju gosti zaborave u hotelima su punjači. Jednostavno pitajte na recepciji da li imaju koji i riješite problem.

7. Provjerite ostale avio kompanije
Kada bookirate internacionalni let ne zaboravite pitati za cijene preko drugih gradova. Postoji mogućnost da avio kompanija ima popust na nekom drugom tržištu.

POŠALJITE UPIT