Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Sedam mudrih načina korištenja Smartphone uređaja na putovanju

        1. Skinite besplatne alikacije
Skinite sve korisne, besplatne aplikacije o destinaciji u koju putujete prije nego napustite Hrvatsku (plan grada, javni prijevoz, turističke atrakcije i sve što mislite da će Vam zatrebati…).
2. Isključite automatske obavijesti
Kako biste izbjegli  neočekivane troškove, isključite automatske obavijesti  o pristigloj pošti, Facebook poruci i slično). Postoje vodiči o tome kako to učiniti na Android i iPhone uređajima.
3. Prebacite se na Wi-Fi Calling
Aplikacije kao što su Skype, Facebook Video Calling, i Google Voice će vam dozvoliti neograničen broj poziva besplatno dok ste spojeni na Wi-Fi.
4. Promijenite zaslon vašeg mobilnog telefona
Zabrinuti ste zbog gubitka svog telefona dok ste na putu? Promijenite zaključani zaslon na telefonu  sa slikom koja prikazuje podatke za hitne slučajeve, uključujući i vašu e-mail adresu i alternativni broj telefona. Ako je vaš telefon izgubljen ili ukraden i dobar samaritanac ga nađe, on ili ona će lako moći doći u kontakt s Vama, da Vam ga vrate, čak i ako je Vaš telefon zaključan.
5. Stavite brojač mobitela na nulu
Jeste li znali da Vaš mobitel broji skinute podatke. Prije polaska na putovanje stavite brojač na nulu i tijekom boravka u inozemstvu lakše ćete pratiti potrošnju.
6. Preuzmite aplikacije za skidanje poruka
Prije nego što odete, preuzmite  aplikacije kao što su WhatsApp, HeyWire, i KIK tako da možete slati besplatne poruke i biti u kontaktu s prijateljima u zemlji i steći nove prijatelje  u inozemstvu. Samo trebate biti spojen na Wi-Fi za slanje i primanje poruka.
7. Kupite lokalnu karticu
Roaming troškovi su vrlo skupi. Razmislite o kupovini lokalne SIM kartice u zemlji u koju putujete. Prije odlaska u inozemstvo morate dogovoriti s lokalnim operaterom da Vam otključa Vaš telefon. Ako to neće htjeti  obično možete kupiti otključane telefone u inozemstvu. Izgleda li Vam to prekomplicirano, kod lokalnih operatera uvijek možete nadograditi svoju tarifu roaming uslugom ili dodatnim minutama.

POŠALJITE UPIT