Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

GORSKI KOTAR I PRIMORJE – ZELENO SRCE KVARNERA

Naziv programa: GORSKI KOTAR I PRIMORJE – ZELENO SRCE KVARNERA

Broj dana: 2

Mjesto polaska: ispred Vaše škole

Vrsta prijevoza: autobus

Cijena: na upit

Gorski kotar je regija koja povezuje kontinentalnu i mediteransku Hrvatsku. Planine koje su simbol ovog područja, prosječne visine od 700 do 900 metara pa sve do 1500 metara, uokviruju pitoreskna naselja smještena u poljima i kotlinama, te stvarajući nezaboravnu sliku u sjećanju svakog posjetitelja.
S druge strane Primorje svojom ljepotom, blagom klimom i prometnom dostupnošću oduvijek privlači mnoge goste. Ovdje su dolazili, odmarali se, uživali u klimatskim blagodatima i ambijentu, austrijski kraljevi i carevi pa na ta davna vremena i danas podsjećaju mnoge vile i ljetnikovci, šetališta i raskošni parkovi.

1. DAN: LOKVE – PARK ŠUME GOLUBINJAK/NP RISNJAK – PRIMORSKA RIVIJERA
Polazimo iz Vašeg mjesta u ranim jutarnjim satima. Ugodna vožnja preko Zagreba do Karlovca uz kraće zaustavljanje prema potrebi. Slijedi vožnja kroz živopisni Gorski kotar do LOKVA, dobro poznatih po svojem velikom jezeru. Predlažemo posjet PARK ŠUMI GOLUBINJAK, mjestu posebnih prirodnih ljepota sa svim karakteristikama goranskog krajolika. U okružju visokih stabala smreka i jela, u bogatstvu kraških fenomena špilja i stijenja, stvoren je prirodni sklad, od kojeg svakom tko posjeti park šumu zastaje dah i ne ostavlja ga ravnodušnim. Šećući park-šumom posjetitelji mogu naići na divovska stabla koja svojim dimenzijama izazivaju divljenje i nedoumicu. Uređene pješačke staze odvesti će Vas do «Kraljice šume» - divovske jele starosti od preko 250 godina ili «Paklenih vrata» – otvora u stijeni. Predlažemo i šetnju do špilje Ledenica (s dvije dvorane spojene uskim hodnikom, a na vrhu je otvor) i Golubinje špilje (u kojoj su se gnijezdili divlji golubovi).

Umjesto razgleda parka šume Golubinjak moguć je posjet NACIONALNOM PARKU RISNJAK. Po dolasku slijedi lagana šetnja poučnom stazom Leska, koja je kružnog karaktera i nije fizički zahtjevna, a obilazak traje oko sat i pol u pratnji stručnog vodiča, koja će nam prikazati očuvanost i bogatstvo šuma planinskog dijela Hrvatske. Temeljni fenomen Parka su šuma i hidrogeološki spomenik prirode - izvor Kupe. Postoji više od desetak različitih šumskih zajednica i tridesetak ostalih tipova biljnih zajednica. Park karakteriziraju različite krške pojave i oblici pa se ispod bujne vegetacije kriju jame, ponikve i škrape. Bujna vegetacija i velika geomorfološke raščlanjenosti pružaju utočište velikom broju životinjskih vrsta, posebno ptica. Ovdje su svoje stanište našle i tri velike zvijeri: ris po kojem je Risnjak i dobio ime, vuk i smeđi medvjed. Nakon razgleda slijedi vožnja u mjesto prema odabiru: OPATIJA / KRALJEVICA / DRAMALJ / CRIKVENICA / SELCE. Smještaj u hotelski smještaj. Prije večere slobodno vrijeme za zajedničko druženje. Nakon večere zabava prema želje grupe i noćenje.

2. DAN: RIJEKA – ASTRONOMSKI CENTAR – OPATIJA
Nakon doručka  prijepodne je slobodno za odmor, kupanje i osobne programe. Nakon ručka slijedi vožnja u pravcu RIJEKE gdje ćete kraćom šetnjom razgledati grad: KORZO, GRADSKI TORANJ, PALAČA WOHINZ, PALAČA VUKOVIČ, PALAC KOMUNA (stara gradska vijećnica), KATEDRALA SVETOG VIDA, CRKVA UZNESENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE I KOSI TORANJ, GRADSKI BEDEMI, RIMSKI MOZAICI, STARA VRATA (kasnoantički zid i ulaz u Stari grad),MUNICIPIJ I CRKVA SV. JERONIMA, RIVA, PALAČA ADRIA (danas zgrada Jadrolinije), PALAČA PLOECH, KAPUCINSKA CRKVA GOSPE LURDSKE, GUVERNEROVA PALAČA (današnji Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja), MUZEJ GRADA RIJEKE, DRŽAVNI ARHIV RIJEKA (bivša vila nadvojvode Josipa), DELTA (poluotok između toka Rječine i Mrtvog kanala), HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE IVANA PL. ZAJCA, PALAČA MODELLO (današnja Gradska knjižnica Rijeka), VELIKA TRŽNICA (sklop zgrada od dva paviljon i  Komunalne ribarnice), TURSKA KUĆA (izgrađena u neomaurskom stilu). Moguć je odlazak do luke i razgled brodova. Preporučamo razgled ASTRONOMSKOG CENTRA u kojem se nalazi moderni digitalni planetarij.
Predlažemo vožnju do OPATIJE (elegantne turističke destinacije s najdužom tradicijom u hrvatskom turizmu) i kraći razgled grada: VILLA ANGIOLINA s romantičnim parkom (današnji HRVATSKI MUZEJ kojemu je moguć posjet), najstariji hrvatski hotel KVARNER, šetnica LUNGOMARE i skulptura DJEVOJKA S GALEBOM (godine 1891. grof Arthur Kesselstadt tragično je izgubio život u proljetnoj oluji u moru ispred Opatije pa je grofova obitelj postavila na stijenu uz more skulpturu “Madonna del Mare” da bdije nad njegovom dušom, ali vrijeme je ostavilo trag na skulpturi i oštetilo je, pa se 1956. zamijenila s novom skulpturom  -  “Djevojka s galebom”  ili „Opatijska nimfa“).
Nastavak vožnje preko Gorskog kotare, Karlovca (moguć ručak u McDonald's restoranu) i Zagreba, uz usputna zaustavljanja prema potrebi. Dolazak kući u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (ac, dvd, licence potrebne za prijevoz učenika, osiguranje putnika u autobusu),
  • hotelski smještaj u višekrevetnim sobama (tv, twc) 2/3* na bazi 1 punog pansiona (doručak, ručak, večera),
  • sve razglede prema programu,
  • turističkog pratitelja na cijelom putovanju,
  • stručnu pratnju 1 učitelja voditelja i 3 učitelja pratitelja,
  • osiguranje od posljedica nezgode,
  • jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti za štetu,
  • troškove organizacije i realizacije programa, PDV.

Cijena aranžmana ne uključuje: ulaznica i stručno vodstvo za Park šumu Golubinjak, ulaznica i stručno vodstvo za Nacionalni park Risnjak, lokalnog vodiča za grad Rijeku, ulaznica i stručno vodstvo u Muzeju grada Rijeke, ulaznica i stručno vodstvo za Astronomski centar u Rijeci, lokalnog vodiča za grad Opatiju, ulaznica i stručno vodstvo u Hrvatskom muzeju turizma, ručak u McDonald's restoranu.

Cijene ulaznica i izleta koje preporučamo moguće je po Vašem izboru uključiti u osnovnu cijenu aranžmana.

NAPOMENA: Program je moguće mijenjati i prilagoditi te ćemo vrlo rado pripremiti novi program prema Vašim željama i sugestijama.

DATUM POLASKA: Prema dogovoru.

Program je rađen za minimalno 43 učenika. Za aranžman vrijedi «Ugovor o putovanju i Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane» Marbisa. Predlažemo putno osiguranje.

POŠALJITE UPIT