Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

HRVATSKO ZAGORJE – ZELENI LICITAR HRVATSKE

Naziv programa: HRVATSKO ZAGORJE – ZELENI LICITAR HRVATSKE

Broj dana: 2

Mjesto polaska: ispred Vaše škole

Vrsta prijevoza: autobus

Cijena: na upit

Bajkovita zemlja dvoraca i ukletih kraljica, pitomih brežuljaka i autohtonih jela, ali i domovina umjetničkih duša i revolucionara. Sve to, ali i mnogo više je dragulj Hrvatske – Hrvatsko zagorje. Regija kojoj ćete se uvijek željeti vratiti jer će Vas u svakom rastanku očarati i začarati.

1. DAN: GORNJA STUBICA – ORŠIĆ – KUMROVEC – TUHELJSKE/STUBIČKE TOPLICE - KLANJEC
Polazimo autobusom u ranim jutarnjim satima prema dogovoru. Ugodna vožnja preko Marije Bistrice do Gornje Stubice, uz usputna zaustavljanja prema potrebi. Moguć je posjet dvorcu ORŠIĆ i MUZEJU SELJAČKIH BUNA u pratnji stručnog vodiča. Kraće ćemo se zaustaviti uz spomenik SELJAČKOJ BUNI i MATIJI GUPCU. Odlazimo do KUMROVCA, slikovitog zagorskog mjesta na rijeci Sutli uz kraće zaustavljanje u klancu Zelenjak i njegovom središnjem dijelu MIHANOVIĆEV DOL, gdje se nalazi spomenik hrvatskoj himni LIJEPA NAŠA. Po dolasku u Kumrovec predlažemo razgledavanje etnološkog MUZEJA STARO SELO KUMROVEC, jedinstvenog muzeja na otvorenom s očuvanim izvornim seoskim kućama sutlanskog kraja s prijelaza 19. u 20. stoljeće (zanimljive etnološke zbirke tradicionalnog načina života: Učiteljski stan,  Zagorska svadba, Život mladog bračnog para, Od konoplje do platna, Kovački zanat, Kolarski obrt, Lončarstvo, Od zrna do pogače i dr.). Predlažemo ručak u restoranu (npr. STARA VURA) gdje ćemo okusiti poznate zagorske specijalitete. Odlazimo prema Tuheljskim ili Stubičkim toplicama gdje ćemo se smjestiti u hotelu. Vrijeme slobodno za kupanje i osobne programe. Preporučamo posjet GALERIJI ANTUNA AUGUSTUNČIĆA U KLANJCU. Galerija je smještena nasuprot baroknog franjevačkog kompleksa i nudi nam na uvid vrijednu ostavštinu našeg uglednog umjetnika. Povratak u hotel na večeru. Zabava prema želji grupe. Noćenje.

2. DAN: DESINIĆ – VELIKI TABOR – KRAPINA/TRAKOŠĆAN
Doručak. Vrijeme slobodno za kupanje i rekreaciju te odmor i osobne programe. Nakon ručka predlažemo odlazak do Desinića uz posjet dvorcu VELIKI TABOR, najbolje očuvane srednjovjekovne utvrde u Hrvatskoj poznatom po legendi o Veroniki Desinićkoj te razgledavanje unutrašnjosti dvorca-muzeja. Razgled je u pratnji stručnog vodiča. Nakon toga slijedi vožnja preko Krapine gdje predlažemo posjet MUZEJU KRAPINSKIH NEANDERTALACA i ŠPILJI HUŠNJAKOVO ili posjet DVORCU TRAKOŠĆAN. Svi razgledi organizirani su u pratnji stručnog vodiča. Nakon razgleda predviđeno je slobodno vrijeme za šetnju i odmor. Dolazak kući u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (ac, dvd, licence potrebne za prijevoz učenika, osiguranje putnika u autobusu),
  • hotelski smještaj u višekrevetnim sobama (tv, twc) 2/3* na bazi 1 punog pansiona (doručak, ručak, večera),
  • sve razglede prema programu,
  • turističkog pratitelja na cijelom putovanju,
  • stručnu pratnju 1 učitelja voditelja i 3 učitelja pratitelja,
  • osiguranje od posljedica nezgode,
  • jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti za štetu,
  • troškove organizacije i realizacije programa, PDV.

Cijena aranžmana ne uključuje: ulaznica i stručno vodstvo za posjet dvorcu Oršić i Muzeju seljačkih buna, ulaznicu i stručno vodstvo za posjet Muzeju „Staro selo“ Kumrovec, ručak u restoranu,  ulaznicu i stručno vodstvo za posjet Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu,  ulaznica i stručno vodstvo za posjet dvorcu Veliki Tabor, ulaznicu i stručno vodstvo za posjet Muzej krapinskih neandertalaca u Krapini i špilji Hušnjakovo, ulaznicu i stručno vodstvo za posjet dvorcu Trakošćan.

Cijene ulaznica i izleta koje preporučamo moguće je po Vašem izboru uključiti u osnovnu cijenu aranžmana.

NAPOMENA: Program je moguće mijenjati i prilagoditi te ćemo vrlo rado pripremiti novi program prema Vašim željama i sugestijama.

DATUM POLASKA: Prema dogovoru.

Program je rađen za minimalno 43 učenika. Za aranžman vrijedi «Ugovor o putovanju i Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane» Marbisa. Predlažemo putno osiguranje.

POŠALJITE UPIT