Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

KRK – OTOK KULTURE I PREKRASNIH KRAJOLIKA

Naziv programa: KRK – OTOK KULTURE I PREKRASNIH KRAJOLIKA

Broj dana: 2

Mjesto polaska: ispred Vaše škole

Vrsta prijevoza: autobus

Cijena: na upit

Od brojnih i prekrasnih otoka našeg plavog Jadrana samo je jedan zlatni – otok Krk – „Insula Aurea“. Osim što obiluje prirodnim ljepotama: plodna polja,  goli krš, brojne uvale, zaljevi i drage kristalno čistog mora, te raznolikom florom i faunom, “kolijevka” je hrvatske kulture. Zlatni otok skriva brojna iznenađenja i legende te Vas čeka da ih istražite i otkrijete.

1. DAN: RIJEKA – TRSAT/ASTRONOMSKI CENTAR - OTOK KRK – ŠPILJA BISERUJKA
Polazimo ispred škole u ranim jutarnjim satima prema dogovoru. Ugodna vožnja kroz živopisni Gorski kotar uz usputna zaustavljanja prema potrebi. Vožnja do RIJEKE gdje slijedi kraća šetnja i razgled grada: KORZO, GRADSKI TORANJ, PALAČA WOHINZ, PALAČA VUKOVIČ, PALAC KOMUNA (stara gradska vijećnica), KATEDRALA SVETOG VIDA, CRKVA UZNESENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE I KOSI TORANJ, GRADSKI BEDEMI, RIMSKI MOZAICI, STARA VRATA (kasnoantički zid i ulaz u Stari grad),MUNICIPIJ I CRKVA SV. JERONIMA, RIVA, PALAČA ADRIA (danas zgrada Jadrolinije), PALAČA PLOECH, KAPUCINSKA CRKVA GOSPE LURDSKE, GUVERNEROVA PALAČA (današnji Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja), MUZEJ GRADA RIJEKE, DRŽAVNI ARHIV RIJEKA (bivša vila nadvojvode Josipa), DELTA (poluotok između toka Rječine i Mrtvog kanala), HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE IVANA PL. ZAJCA, PALAČA MODELLO (današnja Gradska knjižnica Rijeka), VELIKA TRŽNICA(sklop zgrada od dva paviljon i  Komunalne ribarnice), TURSKA KUĆA (izgrađena u neomaurskom stilu). Moguć je odlazak do luke i razgled brodova. Slobodno vrijeme za ručak i odmor.
Preporučamo posjet TRSATU s razgledom najstarijeg marijanskog svetišta i lagani uspon na TRSATSKI KAŠTEL (Frankopanski kaštel) ili razgled ASTRONOMSKOG CENTRA u kojem se nalazi moderni digitalni planetarij.  Predlažemo ručak u restoranu. Nakon razgleda vožnja u pravcu otoka Krka. Predlažemo posjet špilji BISERUJKI u pratnji stručnog vodiča. Prema legendi, špilja je dobila ime prema blagu koje je u njoj pronađeno, a pripadalo je lokalnim gusarima. Veličinom svog podzemnog prostora, Biserujka zaista oduševljava svojom ljepotom i zanimljivošću, jer se nalazi na svega nekoliko desetaka metara nad morem i u njegovoj blizini. Dugačka je samo 110 metara, ali vrlo je bogata stalaktitima, stalagmitima i stalagnatima. Nastavak vožnje do hotelskog smještaja na otoku Krku (OMIŠALJ / MALINSKA). Prije večere slobodno vrijeme za zajedničko druženje. Nakon večere zabava prema želje grupe i noćenje.

2. DAN: PUNAT - OTOČIĆ KOŠLJUN - JURANDVOR - BAŠKA
Nakon doručak predlažemo cjelodnevni izlet autobusom po otoku KRKU. Vožnja do PUNATA gdje Vas čeka brodica kojom ćete otploviti do otoka KOŠLJUNA te posjetiti FRANJEVAČKI SAMOSTAN (sagrađen u 16.st.) i CRKVU NAVJEŠTENJA MARIJINA (gdje je pokopana Katarina Frankopan, kćer Ivana VII., koja je oporučno ostavila 1000 dukata samostanu na Košljunu, uz uvjet da bude pokopana “u zemlji svojih otaca”). U samostanu se nalazi bogata etnografska zbirka, arhiv te najstarija i najveća knjižnica s fondom od oko 30 000 bibliotetskih jedinica, od kojih je do 100 inkunabula, ali i glagoljskih rukopisa i rijetkih izdanja poput prvog izdanja latinskog prijevoda Ptolomejeva Atlasa iz Venecije 1511. godine. Nastavak vožnje autobusom do JURANDVORA u kojem su benediktinci-glagoljaši na ostacima rimske vile sagradili OPATIJU SV. LUCIJE gdje se u kapeli sv. Ruzarija nalazi replika BAŠĆANSKE PLOČE - najstariji pisani i u kamenu klesani spomenik hrvatskog jezika. Nastavak putovanja do BAŠKE gdje je ručak - lunch paket ili predlažemo posjet lokalnom restoranu. Vrijeme slobodno za kupanje (ako to dozvoljava vrijeme) i odmor. Prema dogovoru nastavak putovanja u pravcu Vaših domova s dolaskom kući u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (ac, dvd, licence potrebne za prijevoz učenika, osiguranje putnika u autobusu),
  • hotelski smještaj u višekrevetnim sobama (tv, twc) 2/3* na bazi 1 punog pansiona (doručak, ručak, večera), 
  • sve razglede prema programu, 
  • turističkog pratitelja na cijelom putovanju,
  • stručnu pratnju 1 učitelja voditelja i 3 učitelja pratitelja,
  • osiguranje od posljedica nezgode,
  • jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti za štetu,
  • troškove organizacije i realizacije programa, PDV.

Cijena aranžmana ne uključuje: lokalnog vodiča za grad Rijeku, ulaznica i stručno vodstvo za Muzej grada Rijeke, ručak u Rijeci, ulaznica i stručno vodstvo za Astronomski centar u Rijeci, ulaznica i stručno vodstvo za posjet špilji Biserujka, poludnevni izlet autobusom po otoku Krku, izlet na otočić Košljun (uključuje prijevoz brodicom i ulaznicu za Franjevački samostan), ulaznica i stručno vodstvo za posjet Jurandvoru, ručak u Baški.

Cijene ulaznica i izleta koje preporučamo moguće je po Vašem izboru uključiti u osnovnu cijenu aranžmana.

NAPOMENA:Program je moguće mijenjati i prilagoditi te ćemo vrlo rado pripremiti novi program prema Vašim željama i sugestijama.

DATUM POLASKA: Prema dogovoru.

Program je rađen za minimalno 43 učenika. Za aranžman vrijedi «Ugovor o putovanju i Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane» Marbisa. Predlažemo putno osiguranje.

POŠALJITE UPIT