Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

MEĐIMURJE – ŠARENI VRT IZMEĐU MURE I DRAVE

Naziv programa: MEĐIMURJE – ŠARENI VRT IZMEĐU MURE I DRAVE

Broj dana: 2

Mjesto polaska: ispred Vaše škole

Vrsta prijevoza: autobus

Cijena: na upit

Smješteno na sjeverozapadu Hrvatske, prometno najpovezanijem dijelu s Europom, omeđeno je prirodnim granicama, rijekom Murom na sjeveru i istoku te rijekom Dravom na jugu. Jedna od najpoznatijih međimurskih pjesama kaže: „Međimure malo kak si lepo zeleno, cvetjičem si ti ograjeno…“ i na sreću to nije samo tako u pjesmi. U koje god godišnje doba posjetite ovaj kraj „med dvemi vodami“, Murom i Dravom, bit ćete istinski oduševljeni očuvanim brežuljkastim krajolicima, snenim krajolicima rijeke Mure, prirodno-rekreacijskim područjima Drave i šarenom ravnicom.

1. DAN: HE DONJA DUBRAVA – ČAKOVEC – SVETI MARTIN NA MURI

Polazimo iz Vašeg mjesta u ranim jutarnjim satima. Slijedi ugodna vožnja preko PRELOGA i HE DONJE DUBRAVE (gdje je moguće zaustavljanje i razgled) do ČAKOVCA, najvećeg i turistički najposjećenijeg grada u Međimurju. Šetnja i razgled grada u pratnji stručnog turističkog vodiča: STARI GRAD (srednjovjekovni grad na čijem mjestu stoji velika tvrđava opasana opkopima i zidinama koje je podignuo Nikola Zrinski u 17. stoljeću), STARI DVOR ZRINSKIH (niz jednokatnih zgrada), NOVI DVOR (reprezentativna barokna dvokatna palača), MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC, CRKVA SV. NIKOLE I FRANJEVAČKI SAMOSTAN, FRANJEVAČKI TRG – ULICA REPUBLIKE – ULICA KRALJA TOMISLAVA (kasnobarokne i klasicističke kuće  Gradišaj i Strahija, niz lijepih jednokatnica i prizemnica u historicističkom stilu poput Visoke učiteljske škole, nove vijećnice iz 1900. godine, zelene zgrade Prve hrvatske štedionice koja danas služi kao sjedište gradske uprave), TRGOVAČKI KASINO (u stilu mađarske secesije, zgrada je služila kao društveno okupljalište bogatog građanstva, a u njoj su se izvorno nalazile prostorije za kartanje, društvene igre, čitaonica i plesni salon), ZGRADA FEŠTETIĆ (historicistička zgrada građena u neoromaničkom stilu, koja je bila dijelom velikog pogona tvornice šećera, a danas je dio čakovečke bolnice), SPOMENIK NIKOLI ZRINSKOM, KIP SV. JERONIMA. Slobodno vrijeme za ručak. Smještaj u hotel prema odabiru. Nakon kraćeg odmora, upoznavanje hotela i okolice i slobodno vrijeme do večere. Nakon večere zabava prema želje grupe i noćenje.

2. DAN: SVETI MARTIN NA MURI – SEOSKI TURIZAM GORIČANEC - VARAŽDIN

Nakon doručka slijedi vožnja do SV. MARTINA NA MURI, jednog od najsjevernijih naselja u Hrvatskoj. Predviđena je kratka šetnja do središta naselja gdje se nalazi gotička, ali barokizirana crkva Sv. Martina. Nastavak vožnje do izletišta u blizini, SEOSKI TURIZAM GORIČANEC  gdje ćemo provesti jedan dio dana na uređenim prostorima imanja. Predlažemo vožnju skelom, šetnju oko umjetnog jezera, ali i jahanje konja uz nadoplatu. Preporučamo ručak u lijepo uređenom ugostiteljskom objektu. Moguć prikaz starih zanata. Nakon ručka slijedi vožnja prema VARAŽDINU gdje ćete kraćom šetnjom razgledati grad: STARI GRAD (tvrđava koja se nalazi na sjeverozapadnom obodu gradske jezgre, a danas je u njoj smješten Gradski muzej Varaždin), BAROKNE PALAČE (palača Patačić u kojoj se odvijao bogat društveni život jer su grof Franjo Patačić i njegova žena Katarina ondje organizirali plesove i kazališne predstave), palača Wasserman-Kreuz,  palača Herzer (koju nisu podigli plemići već gradski poštar Franjo Herzer koji se obogatio novcem dobivenim na lutriji, ali ubrzo je bankrotirao pa mu je palača oduzeta), palača Prašinski-Sermage (karakteristična po šarenom pročelju s crno-crvenim medaljonima te raskošnim kamenim stubištem na začelju), ŽUPNA CRKVA SV. NIKOLE, ISUSOVAČKI SAMOSTAN I CRKVA SV. MARIJE (danas KATEDRALA). Slobodno vrijeme za kolače (predlažemo KAVANU GROFICU MARICU) i odmor. Nastavak vožnje kroz Ludbreg. Dolazak kući u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (ac, dvd, licence potrebne za prijevoz učenika, osiguranje putnika u autobusu),
  • hotelski smještaj u višekrevetnim sobama (tv, twc) 2/3* na bazi 1 polupansiona (doručak, ručak, večera), 
  • ulaznica i stručno vodstvo u Muzeju Međimurja Čakovec,
  • ulaznica i stručno vodstvou Gradskom muzeju Varaždin,
  • sve razglede prema programu, 
  • turističkog pratitelja na cijelom putovanju,
  • stručnu pratnju 1 učitelja voditelja i 3 učitelja pratitelja,
  • osiguranje od posljedica nezgode,
  • jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti za štetu,
  • troškove organizacije i realizacije programa, PDV.

Cijena aranžmana ne uključuje: ulaznica i stručno vodstvo za HE Donja Dubrava, lokalnog vodiča za grad Čakovec, ručak u lokalnom restoranu u Čakovcu, ručak i jahanje na Seoskom turizmu Goričanec, lokalnog vodiča u gradu Varaždinu, desert u kavani Grofica Marica.

Cijene ulaznica i izleta koje preporučamo moguće je po Vašem izboru uključiti u osnovnu cijenu aranžmana.

NAPOMENA: Program je moguće mijenjati i prilagoditi te ćemo vrlo rado pripremiti novi program prema Vašim željama i sugestijama.

Program je rađen za minimalno 43 učenika. Za aranžman vrijedi «Ugovor o putovanju i Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane» Marbisa. Predlažemo putno osiguranje.

POŠALJITE UPIT