Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Makedonija

Naziv programa: Makedonija

Broj dana: 5

Mjesto polaska: Koprivnica

Vrsta prijevoza: Autobus

Cijena: 1.590 kn

1. DAN: KOPRIVNICA - SKOPJE
Polazak iz Koprivnice u večernjim satima. Noćna vožnja s usputnim zaustavljanjem preko Bajakova, Beograda, Kumanova do Skopja, Makedonske prijestolnice.

2. DAN: SKOPJE – OHRID
Dolazak u SKOPJE u jutarnjim satima i razgled  grada bogate i burne povijesti: GRADSKA TVRĐAVA, DŽAMIJA MUSTAFA PAŠE, CRKVA SV. SPASA, STARA TRŽNICA, STARI KAMENI MOST, SUVREMENA GRADSKA JEZGRA, BISTA MAJKE TEREZE koja se nalazi na mjestu njene rodne kuće… Skopje je grad koji privlači svojom energijom i živopisnošću, a u posljednjih nekoliko godina doživio je brojne promjene i postao turistima vrlo zanimljiv grad.
Nastavak putovanja prema OHRIDU, makedonskom dragulju poznatom po prirodnim ljepotama, kulturno-povijesnim znamenitostima, biserima i radionicama nakita lokalnih majstora. Ohrid je jedan od najautentičnijih gradova Balkanskog poluotoka, a ime je dobio prema položaju na hridi. Smještaj u hotel Cingo 3* i zabava prema želji grupe. Noćenje.

3. DAN: OHRID – STRUGA - VEVČANI
Doručak. Prijepodne razgled mjesta OHRID - “bisera Makedonije“ u pratnji lokalnog vodiča. Ohrid je vodeće ljetovalište i turistički centar Makedonije, a smjestio se uz istoimeno jezero. Razgled starog dijela grada: ZGRADA TURSKO - ISTOČNJAČKE ARHITEKTURE - CRKVA SV. SOFIJE, trobrodna bazilike iz XI. st. s vrlo očuvanim freskama, CRKVA SV. KLIMENTA - SAMUILOVA  tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero - stara bazilika, CRKVA SV. IVANA KANEA…  Slobodno vrijeme za osobni doživljaj grada.
U ranim večernjim satima izlet do obližnjih BILJANINIH IZVORA, kraći razgled uz priče i legende vezane uz izvor, izlet u selo STRUGE, te dalje do etno sela VEVČANI, večera u tradicionalnom makedonskom restoranu. Noćenje.

4.DAN: OHRID - SV. NAUM – BITOLA – HERACLEA - OHRID
Doručak. Nakon doručka vožnja brodom po jezeru do SV. NAUMA te moguć posjet manastiru koji se smjestio gotovo na samim izvorima Ohridskog jezera (ulaznica uz doplatu). Razgled samostanske crkve sv. Nauma s izuzetno sačuvanim freskama.  Posebno impresivne su scene iz života Sv. Nauma i njegovih čuda koje se nalaze iznad njegove grobnice. Prenose se iz generacije na generaciju i smatraju se naumskim čudom. Kraće slobodno vrijeme te polazak za BITOLU, drugi po veličini makedonski grad.


Po dolasku,  posjet ostacima obližnjeg antičkog grada HERACLEA, nazvanog po grčkom mitskom junaku Herkulu, a osnovanom za Filipa II. Makedonskog. Razgled grada poznatog po mozaicima i ostacima rimskog amfiteatra izgrađenog za vrijeme cara Hadrijana. Posjet arheološkom lokalitetu (ulaznica uz doplatu ) ukoliko vremenske prilike budu dopuštale. Vožnja do centra Bitole i razgled: Crkva Svetog Dimitrija – Jeni džamija – Ajdar-kadi Džamija – Stara čaršija u Bitoli. Slobodno vrijeme u Bitoli. U poslijepodnevnim satima polazak za Ohrid. Slobodno vrijeme za odmor i druženje. Noćenje.

28.06.2020.: OHRID – KOPRIVNICA
Doručak. Odjava iz hotela. Ugodna vožnja u pravcu Koprivnice uz usputna zaustavljanja za odmor. Predviđen dolazak u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana:

Cijena aranžmana uključuje:

  •   prijevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (AC, DVD,  osiguranje putnika u autobusu, cestarine, parkinzi, porezi i takse u svim državama kroz koje se prolazi),
  •   3 noćenja s buffet doručkom u hotelu Cingo  s 3*** u Ohridu u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama,
  •   1 večeru u tradicionalnom makedonskom restoranu u etno selu Vevčani,
  •   lokalnog  vodiča za razgled Ohrida,
  •   vožnju brodom do Sv. Nauma,
  •   izlet u Bitolu i Heracleu,
  •   agencijskog voditelja putovanja,
  •   sve razglede prema programu,
  •   jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti za eventualne štete,
  •   troškove organizacije i realizacije programa, PDV.

Cijena aranžmana ne uključuje:  ulaznice za objekte koji će se eventualno posjetiti (okvirna cijena ulaznice za pojedini lokalitet u Makedoniji i Albaniji je cca. 1,50-2,50 €; plaćanje prema osobnom odabiru na licu mjesta), boravišnu pristojbu u hotelu (obavezna) 1,5 - 2 € po noćenju, troškove osobnih narudžbi, putno osiguranje (predlažemo zdravstveno i osiguranje od rizika otkaza).

Nadoplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi iznosi 190 kn po osobi.

NAPOMENA: Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.

NAČIN PLAĆANJA:  u ratama prema dogovoru. U cijenu  je uključen popust za gotovinsko plaćanje.
Program je rađen za minimalno 43 osobe. 
Agencija zadržava pravo izmjene u redoslijedu izvođenja programa ovisno o radnom vremenu muzeja, galerija i vremenskim uvjetima. 1019

POŠALJITE UPIT