Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

BRAČ - NAJLJEPŠI MEĐU JADRANSKIM OTOCIMA

Naziv programa: BRAČ - NAJLJEPŠI MEĐU JADRANSKIM OTOCIMA

Broj dana: 5

Mjesto polaska: ispred Vaše škole

Vrsta prijevoza: autobus

Cijena: na upit

Otok Brač je najveći srednjodalmatinski otok za koji se smatra da nosi drevno ilirsko ime prema jelenu, kultnoj životinji njegovih prapovijesnih žitelja. Prema drevnoj predaji trojanski je heroj Antenor došao nakon pada Troje iz grčke Ambracie na otok Brač. Sa sobom je doveo pastira imena Brah, ratara Silena, i pomorca Elafa. Život se gradio na stočarstvu, maslinarstvu, vinogradarstvu i ribarstvu. Upoznajte čari ovog jedinstvenog otoka, nedirnute prirode, prebogatog povijesnim i kulturnim nasljeđem.

1. DAN: SPLIT – OTOK BRAČ
Polazak autobusom u jutarnjim satima. Vožnja udobnim turističkim autobusom preko Like do Splita uz usputna zaustavljanja prema potrebi. Po dolasku u Split, ukrcaj na trajekt te plovidba do SUPETRA na otoku Braču. Smještaj u hotelu i odmor od puta. Ako ima vremena, moguće i kupanje. Večera, zabava i druženje, noćenje.

2. DAN: SUPETAR
Puni pansion (doručak, ručak, večera). U prijepodnevnim satima nakon doručka razgled grada Supetra. Ručak. Poslije podne slobodno za kupanje, odmor i osobne programe. Večera. Šetnja gradom, zabava i druženje prema dogovoru. Noćenje.

3. DAN: SUPETAR - ŠKRIP - VIDOVA GORA - BOL
Puni pansion (doručak, ručak, večera). Nakon doručka cjelodnevni izlet autobusom po otoku: ŠKRIP – DOLINA BLACA - VIDOVA GORA - BOL. Zaustavljanje u ŠKRIPU – najstarijem naselju na otoku Braču gdje preporučamo posjet Muzeju otoka Brača ili Muzeju ulja s mogućnošću kušanja maslinovog ulja.Odlazak na VIDOVU GORU, najviši vrh otoka Brača i najviši otočni gorski vrh na cijelom Jadranu, s kojeg se pruža prekrasan pogled na otok Brač i Hvar. Moguć posjet pustinji Blaca, do koje se može stići iz više smjerova, ali uvijek i samo pješice. Vožnja do Bola te kupanje na najljepšoj plaži na Jadranu – plaži ZLATNI RAT. Povratak u hotel. Poslije večere slijedi zabava i druženje prema želji i dogovoru. Noćenje.

4. DAN: SUPETAR
Puni pansion (doručak, ručak, večera). Prije podne moguć posjet PUČIŠĆU - naselju i luci na sjevernoj obali otoka. Mjesto je poznato po kamenoklesarskoj tradiciji, a kamen iz obližnjih kamenoloma ugrađen je u zdanje Bijele kuće u Washingtonu. Kamenoklesarsku tradiciju osigurava danas izvrsno organizirana Kamenoklesarska škola. Kupanje na jednoj od prekasnih obližnjih plaža i uživanje u prelijepoj prirodi, daleko od gradskih gužva. Povratak u hotel. Ručak. Poslije podne slobodno za kupanje, rekreaciju, odmor, osobne programe i slično. U večernjim satima šetnja, zabava i druženje prema želji i dogovoru. Noćenje.

5. DAN: SPLIT
Doručak. Prijepodne slobodno za kupanje. Ručak. Nakon ručka pakiranje i odjava iz hotela te odlazak trajektom prema SPLITU. Predlažemo razgled grada u pratnji stručnog vodiča: DIOKLECIJANOVA PALAČA - PERISTIL - KATEDRALA – SPOMENIK GRGURU NINSKOM – POLJUD (STADION). Nastavak vožnje u pravcu Vaših domova. Dolazak kući u kasnijim večernjim satima.

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz udobnim turističkim autobusom,
  • vožnju trajektom,
  • 4 pansiona u hotelskom objektu**/*** u višekrevetnim sobama, TWC,
  • stručnu pratnju 1 učitelja voditelja i 3 učitelja pratitelja,
  • turističkog pratitelja na cijelom putu,
  • razglede prema programu,
  • osiguranje od posljedica nezgode,
  • jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti za štetu,
  • troškove organizacije i realizacije programa, PDV.

Cijena aranžmana ne uključuje: ulaznicu za muzej u Škripu, ulaznicu za dolinu Blaca (muzej), stručnog vodiča za razgled Splita, ulaznicu za Dioklecijanovu palaču-podrumi.

NAPOMENA: Program je moguće mijenjati i prilagoditi te ćemo vrlo rado pripremiti novi program prema Vašim željama i sugestijama.

DATUM POLASKA: Prema dogovoru.

Program je rađen za minimalno 43 učenika. Za aranžman vrijedi «Ugovor o putovanju i Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane» Marbisa. Predlažemo putno osiguranje.

POŠALJITE UPIT