Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

ISTRA – POLUOTOK CRVENE ZEMLJE I KAŽUNA

Naziv programa: ISTRA – POLUOTOK CRVENE ZEMLJE I KAŽUNA

Broj dana: 4

Mjesto polaska: ispred Vaše škole

Vrsta prijevoza: autobus

Cijena: na upit

Terra magica– čaroban istarski poluotok sjeveroistočnog Jadrana, zemlja je fascinantne ljepote i šarenog krajolika: od snježne bjeline nedalekih planina, talasanja zelenih njiva i polja, valovitih predjela s vinogradima i maslinicima, pa sve do modrine beskrajnog mora. Prekrasna istarska obala, zajedno s otocima i otočićima, zavidne dužine od 539 kilometara donosi raznoliko kulturno i povijesno nasljeđe, dok u unutrašnjosti tajnoviti srednjovjekovni gradići na brežuljcima kriju različite priče i legende. Zato je Istra i magična i tajnovita, i jednom kad joj dođete u pohode, zauvijek Vam ostaje u srcu.

1. DAN: ROČ - HUM - MOTOVUN - JAMA BAREDINE - PULA
Polazimo autobusom u ranim jutarnjim satima. Ugodna vožnja preko Zagreba i Gorskog kotara, uz usputna zaustavljanja prema potrebi. Vožnja središnjom Istrom kroz spomen obilježje koje se proteže duž sedam kilometara ceste od ROČA (središtu hrvatske pismenosti i glagoljaštva koji je utvrđen zidinama koje su Mlečani rušili i ponovo obnovili, a takve su i danas) do najmanjeg grada na svijetu - HUMA. Predlažemo kraće zaustavljanje i razgled MOTOVUNA (najbolje sačuvane srednjovjekovne istarske utvrde razvijene na vrhu strmog brežuljka), do kojeg možete stići pješice (1052 stube) ili lokalnim autobusom posebno namijenjenim vožnji od podnožja do gotovo samog vrha. Umjesto MOTOVUNA predlažemo i odlazak do JAME BAREDINE te obilazak u pratnji stručnog osoblja ove jedinstvene jame prepune sigastih formi stalagmita, stalaktita i podzemnih skulptura. Nastavak vožnje do PULE gdje ćemo se smjestiti u hotelu u gradu ili bližoj okolici. Vrijeme slobodno za razgled mjesta u kojem ste smješteni. Nakon večere zabava prema želji grupe. Noćenje.

2. DAN: NP BRIJUNI - PULA
Nakon doručka predlažemo odlazak do Fažane i nastavak vožnje brodom do najvećeg otoka arhipelaga VELI BRIJUN, gdje ćemo pješice i vlakićem razgledati prirodne otočne ljepote (bujna mediteranska vegetacija s preko 600 autohtonih biljnih vrsta) u pratnji stručnog vodiča: OSTACI RIMSKE VILLAE RUSTICAE, BIZANTSKI KASTRUM, BIJELA VILA, SAFARI PARK. Povratak u hotel gdje ćemo ručati.  U popodnevnim satima  nakon odmora i slobodnog vremena slijedi vožnja do PULE i šetnja gradom: SLAVOLUK SERGIJEVACA (antički rimski slavoluk), HRAM ROME I AUGUSTA (posvećen prvom rimskom caru Augustu), RIMSKI FORUM, BIZANTSKA KAPELICA SV. MARIJE FORMOSE, KATEDRALA UZNESENJA MARIJINA ILI PULSKA KATEDRALA, HERKULOVA VRATA (najstarija sačuvana gradska vrata),  DVOJNA VRATA (ostaci ulaza s dekorativnom funkcijom u antičko kazalište), ARHEOLOŠKI MUZEJ ISTRA,  MALO I VELIKO RIMSKO KAZALIŠTE, SAMOSTAN I CRKVA SV. FRANJE (gotički sklop samostana i crkves najvišim zvonikom od 45m u Puli), KAŠTEL (zvjezdolikog oblika s četiri bastiona), POVIJESNI MUZEJ ISTRE I PULSKE FORTIFIKACIJE (niz od dvadesetak tvrđava oko grada).  Predlažemo posjet ARENI i AQUARIUMU. Nakon razgleda vraćamo se u hotel. Slobodno vrijeme za kupanje (ukoliko vrijeme dozvoli) i odmor. Nakon večere zabava prema želji grupe. Noćenje.

3. DAN: ROVINJ – LIMSKI ZALJEV/DVIGRAD – POREČ - VIŠNJAN
Puni pansion (doručak, ručak i večera). Nakon doručka predlažemo razgled znamenitosti grada ROVINJA: POVIJESNA GRADSKA JEZGRA,  CRKVA SV. EUFEMIJE i AQUARIUM. Predlažemo posjet EKOMUZEJU KUĆA O BATANI. Na povratku ćemo se zaustaviti  i diviti pogledu na LIMSKI ZALJEV, jednom od najljepših prirodnih fenomena istarskog poluotoka. Predlažemo posjet DVIGRADU, ruševinama srednjovjekovnog grada koji je kroz svoju povijest pretrpio mletačka razaranja i vlast, kugu i malariju, uskočki rat da bi konačno doživio napuštanje i izumiranje stanovništva. Moguća vožnja do POREČA i šetnja gradom: POVIJESNA GRADSKA JEZGRA, ULICE CARDO I DECUMANUS  i EUFRAZIJEVA BAZILIKA. Prilikom povratka u hotel moguća je posjeta ZVJEZDARNICI u VIŠNJANU i razgled u pratnji stručnog vodstva. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za kupanje (ako vrijeme dozvoli) i odmor. Nakon večere zabava prema želji grupe. Noćenje.

4. DAN: LABIN - OPATIJA - RIJEKA
Nakon doručka prijepodne je slobodno za kupanje i pakiranje stvari. Poslije ručka slijedi vožnja istočnom obalom Istre. Predlažemo stajanje u LABINU i posjet PARKU SKULPTURA DUBROVA (na otvorenom s preko 70 radova, čiji se broj svake godine povećava novim radovima). Slijedi vožnja do OPATIJE (elegantne turističke destinacije s najdužom tradicijom u hrvatskom turizmu) gdje je moguće zaustavljanje i kraći razgled grada: VILLA ANGIOLINA s romantičnim parkom (današnji HRVATSKI MUZEJ TURIZMA kojemu je moguć posjet), najstariji hrvatski hotel KVARNER, šetnica LUNGOMARE i skulptura DJEVOJKA S GALEBOM (godine 1891. grof Arthur Kesselstadt tragično je izgubio život u proljetnoj oluji u moru ispred Opatije pa je grofova obitelj postavila na stijenu uz more skulpturu “Madonna del Mare” da bdije nad njegovom dušom, ali vrijeme je ostavilo trag na skulpturi i oštetilo je, pa se 1956. zamijenila s novom skulpturom  -  “Djevojka s galebom”  ili „Opatijska nimfa“). Nastavljamo prema Rijeci gdje predlažemo posjet VILI RUŽIĆ (knjižnica i zbirka Mažuranić-Brlić-Ružić) ili razgled ASTRONOMSKOG CENTRA u kojem se nalazi moderni digitalni planetarij. Nastavak vožnje preko Gorskog kotara i Zagreba, uz usputna zaustavljanja prema potrebi. Dolazak kući u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (ac, dvd, licence potrebne za prijevoz učenika, osiguranje putnika u autobusu),
  • hotelski smještaj u višekrevetnim sobama (tv, twc) 2/3* na bazi 3 puna pansiona (doručak, ručak, večera), 
  • sve razglede prema programu,
  • turističkog pratitelja na cijelom putovanju,
  • stručnu pratnju 1 učitelja voditelja i 3 učitelja pratitelja,
  • osiguranje od posljedica nezgode,
  • jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti za štetu,
  • troškove organizacije i realizacije programa, PDV.

Cijena aranžmana ne uključuje: transfer autobusom do Motovuna, ulaznicu i stručno vodstvo za razgled špilje Baredine, poludnevni izlet u NP Brijuni (bus, brod, ulaznica i vodič), stručnog vodiča za razgled Pule, ulaznicu za Arenu, ulaznica u Aquarium u Puli, stručnog vodiča za razgled Rovinja ili Poreča, ulaznica i stručno vodstvo za Arheološki muzej Istra, ulaznica i stručno vodstvo u Povijesnom muzeju Istra, ulaznicu za Aquarium u Rovinju, ulaznica i stručno vodstvo u Ekomuzeju Kuća o batani, ulaznica i stručno vodstvo za Planetarij u Višnjanu, ulaznica i stručno vodstvo u Parku skulptura Dubrova, ulaznica i stručno vodstvo za Muzej hrvatskog turizma, ulaznica i stručno vodstvo u Vili Ružić, ulaznica i stručno vodstvo za Astronomski centar u Rijeci.

Cijene ulaznica i izleta koje preporučamo moguće je po Vašem izboru uključiti u osnovnu cijenu aranžmana.

NAPOMENA: Program je moguće mijenjati i prilagoditi te ćemo vrlo rado pripremiti novi program prema Vašim željama i sugestijama.

DATUM POLASKA: Prema dogovoru.

Program je rađen za minimalno 43 učenika. Za aranžman vrijedi «Ugovor o putovanju i Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane» Marbisa. Predlažemo putno osiguranje.

POŠALJITE UPIT