Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

5 putničkih grijeha koje treba izbjegavati

1. Običaji ostavljanja napojnica
U nekim kulturama ostavljanje napojnica je bezobrazno, dok je u drugim bezobrazno ne ostaviti napojnicu.  Prije putovanja istražite običaje vaše destinacije.

2. Ubacivanje u red
Ubacivanje u red je krajnje nepristojno bez obzira da li vam se žuri. Uvijek uzmite u obzir da će biti reda i krenite ranije kako se ne bi doveli u neugodnu situaciju.

3. Koristite ručnike više puta
Putovanje autom, autobusom ili avionom nažalost zagađuje okoliš. Kako bi se barem malo iskupili koristite ručnike u hotelu više puta umjesto da ih nakon prvog tuširanja bacite na pod. Uštedjet ćete i vodu i električnu energiju.

4. Poštujte lokalnu kulturu
Nepoštivanje lokalne kulture na putovanju je nepristojno, a nekim slučajevima čak i ilegalno. Informirajte se prije putovanja kako Vas ne bi izbacivali ili pogrdno gledali.

5. Zabranjeno ili nepristojno fotografiranje
U nekim muzejima i na nekim atrakcijama zabranjeno je fotografirati s uključenim flashom. Ta zabrana nije bez razloga nego flash uništava umjetnine ili ometa druge posjetitelje. Također se odnosi na fotografiranje ljudi koji tamo žive. Budite pristojni i zamolite ih za fotografiranje.

POŠALJITE UPIT