Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

7 osnovnih savjeta za pakiranje koje bi putnik trebao znati

1. Rolajte – ne preklapajte. Usko valjana odjeća zauzima manje prostora nego sklopljena. Osim toga, ona je manje sklona gužvanju.

2. Napravite popis stvari za put – počnite sa popisom danima ili tjednima prije kako bi uspjeli upotpunit popis i kupiti stvari koje vam nedostaju. Popis je vrlo važan kako bi se osigurali da ne zaboravite stvari potrebne za odmor.

3. Provjerite prtljažnu politiku vaše avio kompanije - neke znaju tražiti dosta visoku naknadu za dodatnu prtljagu, stoga je prije kupnje karata potrebno otići na stranice avio kompanije i provjeriti kako naplaćuju prtljagu.

4. Slijedite 3-1-1 pravilo – ukoliko pokušate prenijeti veću bocu šampona, dezodoransa, kreme, gel kroz sigurnosne linije TSA će vam ih najvjerojatnije zaplijeniti. Stoga treba znati dimenzije stvari koje vam osiguranje neće oduzeti (3-4 unca – 85 grama – veličina bočica treba stati u zip torbu) dok je lijekove na recept dozvoljeno unijeti u zrakoplov.

5. Promislite kako ćete iskoristiti prostor u torbici koju možete unesti sa sobom u avion.

6. Obucite se slojevito i pakirajte se slojevito – kako bi se osjećali ugodno tokom cijelog putovanja obucite slojevitu odjeću koju lagano možete skinuti i staviti natrag na sebe. Slojevito pakiranje je neophodno kako bi imali dobru preglednost što imate u torbi.

7. Novac, nakit, putovnice uvijek nosite sa sobom u avion. Moguće je da Vam zrakoplovna kompanije izgubi prtljagu, a ako vam vrijednosti ostanu u njoj mogli bi zažaliti. Vrijedne stvari uvijek imajte uz sebe.

POŠALJITE UPIT