Info telefon: 048-240-520 rezervacije@marbis.hr

Grčka

Naziv programa: Grčka

Broj dana: 8

Vrsta prijevoza: Autobusom

Cijena: Na upit
1. DAN: VENECIJA - PATRAS 
Polazak autobusom u ranim jutarnjim satima. Vožnja preko Slovenije, Italije...do VENECIJE uz mogućnost razgleda grada: Duždeva palača – Most uzdisaja – Nova prokurativa – Toranj sa satom – ulica Mercerie – most Rialto. Ukrcaj na luksuzni brod/trajekt, smještaj u kabine - isplovljavanje u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za upoznavanje sadržaja na brodu: disco club, restorani, piano bar, caffe barovi, bazen... Noćenje na brodu.
 
2. DAN: JADRANSKO MORE - JONSKO MORE - PATRAS
Cjelodnevna plovidba Jadranskim morem. Slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost obroka u restoranu ili u restoranu – samoposluživanju. Noćenje na brodu.
 
3. DAN: PATRAS - PELOPONEZ - GLYFADA 
Uplovljavanje u luku PATRAS u jutarnjim satima. Vožnja do Korintskog kanala. Odlazak autobusom na razgled najatraktivnijih kulturno-povijesnih znamenitosti poluotoka PELOPONEZA. Vožnja do EPIDAURUSA: svetišta Eskulapa (antičkog boga medicine) i prvog sanatorija antičke Grčke. Nakon razgleda muzeja i čuvenog teatra, najakustičnije građevine te vrste u svijetu, posjet tvornici grčke keramike uz mogućnost kupovine po prihvatljivijim cijenama. Odlazak za NAUPLION - lijepi gradić pored mora, nekadašnji glavni grad Grčke. Odlazak za MIKENU. Razgled arheoloških ostataka Agamemnonovog groba. Odlazak za GLYFADU - najpoznatiji turistički centar Atenske rivijere s velikim brojem kafića, restorana, butika, shopping centara. Smještaj u hotel***. Večera, noćenje.
 
4. DAN: ATENA
Doručak. Vožnja do ATENE autobusom, razgled: Omonia – Sintagma – Parlament - antički stadion - Hadrijanova vrata zatim razgled Akropole i četvrti Monastiraki. Moguć posjet Arheološkom muzeju. U večernjim satima moguć fakultativni posjet Plaki - najstarijem dijelu Atene s tradicionalnim trgovinama i lokalima, smještenim ispod Akropole. Posjet tipičnoj grčkoj taverni i večera uz program plesa uz tradicionalnu grčku glazbu bouzouki.
 
5. DAN: GLYFADA – SOUNION
Doručak. Slobodno vrijeme za kupanje i odmor ili moguć izlet do rta SOUNION. Sounion je najjužnija točka poluotoka Atike, a poznat je kao mjesto gdje se nalaze ruševine znamenitog Posejdonovog hrama posvećenog bogu mora.  Večera, noćenje. 
 
6. DAN: GLYFADA - DELFI - PATRAS
Doručak. Odlazak autobusom za DELFE - razgled APOLONOVOG SVETIŠTA. Nakon kraćeg odmora nastavak putovanja za PATRAS. Ukrcaj i noćenje na brodu.
 
7. DAN: ANCONA - SAN MARINO - RIMINI
Plovidba Jadranskim morem uz korištenje brodskih sadržaja. Dolazak u ANCONU u poslijepodnevnim satima. Silazak s broda i vožnja autobusom do SAN MARINA – najstarije republike u Europi. Razgled i odlazak u Rimini. Smještaj u hotel. Večera, moguć odlazak u disco, noćenje.
 
8. DAN: RIMINI - MIRABILANDIA  
Doručak. Slobodno vrijeme do polaska za Hrvatsku ili odmah nakon doručka odlazak u zabavni park MIRABILANDIU. Cjelodnevni boravak u zabavnom parku u kojem se nalaze brojne atrakcije na vodi. Polazak iz Mirabilandie u poslijepodnevnim satima. Dolazak kući u kasnim noćnim satima.
 
Cijena aranžmana uključuje:prijevoz udobnim turističkim autobusom, prijevoz luksuznim brodom Venecija – Patras – Ancona, smještaj u četverokrevetnim unutarnjim kabinama s TWC u odlasku i povratku, razglede prema programu: Epidaurus, Nauplion, Mikena, Korintski kanal, Atena s Akropolom, Delfi, 3 polupansiona u hotelu*** u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama s TWC na Glyfadi, polupansion u hotelu*** u Riminiu u višekrevetnim sobama s TWC, turističkog pratitelja na cijelom putu, zdravstveno osiguranje, osiguranje od rizika otkaza putovanja, osiguranje od odgovornosti za eventualnu štetu, jamčevno osiguranje, organizaciju i realizacije putovanja.
 
Cijena aranžmana ne uključuje:večeru na Plaki s programom i pićem, vožnju vaporettom, ulaznicu za zabavni park Mirabilandiu.
Cijene su rađene za prijevoz brodom tijekom niske sezone. U slučaju polaska u srednjoj ili visokoj sezoni cijene se povećavaju.
Ulaznice za muzeje i razgled arheoloških lokaliteta agencija osigurava gratis za učenike uz određenu dokumentaciju koju je potrebno predati u agenciju minimalno 2 mjeseca prije početka putovanja. Za odrasle osobe nije moguće osigurati besplatne ulaznice.Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa ovisno o datumu putovanja i radnom vremenu objekata koji se posjećuju te mjestu u kojem grupa želi smještaj.
 
Najpoznatiji grčki specijaliteti su: grčka salata horiatiki, musaka, souvlaki, umak tzatziki, stifado... Najljepši način druženja u Grčkoj je onaj u obiteljskom okružju s prijateljima uz bogat stol, ali se večera nikad ne jede prije 22 sata.
 

POŠALJITE UPIT